Herfstmoeders 2006 schrijven verder

02-05-2007 17:09 627 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://www.mijnalbum.nl/Foto=JBPF6R8O" border="0" />
Alle reacties Link kopieren
Joepie! We staan er tussen!!!!
Alle reacties Link kopieren
s-mama: bedankt voor de mooie tabel,cas: ik heb zeker genoten van CSI. Als het aan mij ligt kijk ik ze allemaal (en vanavond NCIS; iets minder maar ook leuk) Maar goed, manlief vindt het dus echt drie keer niks. Onze smaak komt op tv-gebied lang niet altijd overeen.....Met koninginnedag trouwens Jackass, the movie gekeken en hoe debiel het ook is, ik lig echt helemaal dubbel: hoe verzinnen ze het!!!Rebel, ik herken dat ook hoor. Alhoewel alles lekker liep met Gup vond ik de eerste drie maanden ook zwaar. Ze is nog zo klein, zo kwetsbaar en je bent echt alleen maar aan het verzorgen (ook geweldig hoor, begrijp me niet verkeerd), maar nu krijg je er zo veel voor terug. Guppie is een echt lachebekje, wil van alles uitproberen en kan soms erg veel kabaal maken. Vooral in de supermarkt ligt ze soms heel hard te gillen of te schreeuwen. Van plezier gelukkig dus ik moet altijd erg lachen. Wat leuk trouwens om nog zo'n jong broertje te hebben. Het voordeel is dat je er veel meer van kunt herinneren. ik kan me de geboorte van mijn broertje nauwelijks herinneren(hij is 4 jaar jonger) Terwijl ik nog precies weet wat mijn vader zei toen mijn zusje geboren ging worden (zij is 7 jaar jonger) De meest briljante opmerking aller tijden: (stel je voor: 7-jarig Renske, al net zo nieuwsgierig als nu, wordt midden in de nacht wakker van een zenuwachtige papa) Half slapend vraag ik: Papa, wat is er? Waarop mijn vader zegt:Niks schat, ga maar weer lekker slapen, je broertje of zusje wordt zo geboren, wij gaan naar het ziekenhuis....HOEZO SLAPEN????IK WIL MEE!!!! mocht helaas niet, maar de volgende dag zijn we wel gelijk naar het ziekenhuis gegaan. Guppie heeft gisteren trouwens voor het eerst een boterham gegeten: met vruchtenstroop. Ze at hen zowaar helemaal op! vandaag met smeerkaas, dat was een minder groot succes......Gisteren trouwens naar het cb geweest; bijna 7 kilo inmiddels en 66 cm. Ze schiet nu aardig de curve in. groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Hey leuk, alweer een nieuw topic!



Goh, ik heb al aardig wat tv-programma's op mijn lijstje staan: Grey's Anatomy, CSI...

De tv staat hier 's avonds wel altijd aan, maar eigenlijk meer als achtergrondbeeld en geluid. Vroeger volgde ik echt heel veel op tv. maar sinds J. er is is het drastisch verminderd. Volg eigenlijk helemaal niks meer.



Ik weet nu al niet meer wat er geschreven is :$

Ben echt moe en verlang naar weer eens heerlijk een ochtend lang uitslapen..

Misschien moeten we toch maar eens een keer iets regelen voor J., al betwijfel ik of ik het nog wel kan, uitslapen.

Mijn man is weer 2 dagen naar school, dus ben vanacht alleen.

Morgen weer werken en dat zit ik voor het eerst alleen, best wel een beetje eng. Moet ook al vroeg de deur uit (7.15 uur) en Oma komt om 7.00 uur, dus ik hoop dat het kleine mannetje tot 7 uur blijft slapen en zich niet al om half 7 meldt zoals vanmorgen. Dan wordt het namelijk erg stressen.

Hoe doen jullie dat 's ochtends? Is het dan niet ontzettend spitsuur als je je kindje ook nog naar het kdv moet brengen?

Ben 's ochtends al niet op z'n best, dus het is allemaal niks voor mij.



Wat leuk Renske, Guppie aan de boterham! En gelijk al een hele bam naar binnen, toe maar!

Vanaf wanneer mogen ze eigenlijk brood?

Moest eigenlijk morgen naar het cb, maar heb die afspraak verzet. Hij moest dit keer bij de arts zijn en vind het toch wel belangrijk dat één van de ouders er dan bij is.



Morgen een mijlpijl: dan is J. een half jaar!

Wat gaat het toch hard..

Met zijn ontlasting gaat het trouwens goed (weet niet meer wie het vroeg)

Hij poept soms zelfs 2 keer per dag! Heb ook het idee dat het door de tandjes komt die eraan zitten te komen.



Mmmm, spring erg van de hak op de tak zie ik..

Sorry hoor! Ik kom later deze week nog wel een keer langs om het goed te maken! Ga nu mijn bedje straks opzoeken.

Daaag!
Alle reacties Link kopieren
He tazz!Brood mogen ze vanaf 7 maanden, alhoewel de meningen wat verdeeld zijn (what's new?) Vorige maaand op het cb (gup was toen een half jaar) zei de verpleegkundige dat brood nog een maandje moest wachten, terwijl de arts zei dat brood al wel mocht. Omdat ik verder vaak lees dat je ivm de gluten die er in brood zitten, beter kunt wachten tot 7 maanden ben ik er gisteren pas mee begonnen. Guppie is over een week 7 maand. Ik volg ook niet alles meer op tv. Wel grappig: ik heb echt megalang GTST gevolgd, totdat ik zwanger werd, toen boeide het me niet meer en dat is nog steeds zo...Ik geloof dat ik zo maar eens naar bed ga, nog even lezen (Harry Potter herlezen, er hing een aankondiging van het nieuwe boek bij d eboekhandel, zal nog wel een half jaar duren, maar ik kreeg wel weer zin om te gaan lezen.)Ook hier een " eenzame'' vrouw, hahaha,.Ben ook heel benieuwd hoe het straks gaat 's morgens vroeg als ze naar het kdv gaat. Groetjes en succes morgen!
Alle reacties Link kopieren
Ik werd er in het begin ook helemaal gestresst van, 's ochtends als we allebei moesten werken. Maar nu is het echt een geoliede machine. Day is nooit wakker na 07.00 uur, maar mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan maken we hem om 07.00 uur wakker. Ik kleed hem aan, geef hem pap en fles. Als ik klaar ben met Day, zet ik hem in de wipstoel om te spelen. Ondertussen is vriend gedoucht en aangekleed en zit aan zijn ontbijt. Als hij klaar is, zet hij Day in de MAXI COSI en neemt hem mee om weg te brengen. Intussen ga ik ook douchen en als ik ben aangekleed, vertrekken zij meestal. Dan ontbijt ik nog alleen en ga ook naar mijn werk. Ik loop 5 minuten naar mijn werk, dus kan alitjd later vertrekken dan vriend. Maak me soms wel zorgen hoe het moet als je een tweede hebt. Maar goed, komt tijd, komt raad ;-)Heb zo'n zin om weer zwanger te zijn, das toch ook niet normaal!!!
Alle reacties Link kopieren
Trouwens net een afspraak met de gynaecoloog gemaakt voor 24 mei (halfjaarlijkse controle). Ik ben heel benieuwd naar hoe mijn cyste eruitziet en wat hij van mijn cyclus vindt. Ben nl. superregelmatig ongesteld, dus blijf een heel goed gevoel houden bij een tweede zwangerschap. 's Kijken of hij mijn hoop de grond in gaat boren of niet...
Alle reacties Link kopieren
Leuk zeg Rebels dat je er alweer zo'n zin in hebt. Als het er goed uitziet bij de gynaecoloog, gaan jullie dan gelijk weer voor een 2e aan de slag??

Ik ben ook wel benieuwd hoe het is om weer zwanger te zijn, maar wil liever nog een tijdje wachten. Vooral de eerste maanden na de geboorte wil ik graag over doen en er dan hopelijk wel echt van genieten.



Renske, een hele boterham? Goed zeg! Ik geef Sjakie nog steeds een halve, maar hij lust wel meer denk ik. Toch maar eens wat meer gaan proberen denk.  Hij is de 7 maanden al gepasseerd, van het CB mocht ik trouwens wel wat eerder met brood beginnen.



Nog een vraagje, geven jullie ook weleens pap uit een fles? En heb je daar een speciale papfles voor en hoeveel scheppen bambix gaan er dan door? Sjakie wil 's morgens echt geen pap uit een bordje, dan heeft hij teveel honger en duurt het normale eten hem te lang. Ik doe wel 2 scheppen bambix door z'n fles, maar is dat genoeg?



Tazz, ik denk dat het een kwestie van wennen is, dat ritme 's morgens. Heb er zelf natuurlijk geen ervaring mee, maar dat lijkt me zo. Fijn zeg dat het poepen zo goed gaat! En succes morgen met je werk, komt vast goed!



Heb gelukkig niet zoveel last van m'n verwijderde kies. Wang is nog wel erg dik, dus Rebels je bent niet de enige die er niet zo charmant uitziet op't moment ;) Eten is wel een beetje lastig, maar gaat steeds beter.



Sjakie vind het geweldig dat m'n broertje er is. Dikke pret samen! Broertje vind het leuk om dingen voor me te doen, dus inmiddels ziet de hele tuin er onkruidvrij uit! Superhandig, wil iemand hem een uurtje lenen? :D

'k Ga even met ze naar de kinderboerderij.
Alle reacties Link kopieren
O ja, hier ook weer ongesteld. Voor de 2e keer na de bevalling, maar heb nu echt helemaal nergens last van. Alles lijkt weer normaal te werken ;)
Alle reacties Link kopieren
Miepje, ik heb ze nog niet nodig gehad, maar er bestaan speciale pap-spenen. Ik heb ze wel in huis van Dodie, maar Day eet zijn pap wel goed van zijn bordje. Misschien een tip: wij geven maar 100cc met pap en dan als beloning de rest van de melk in zijn fles als een soort toetje. Misschien kunnen jullie dat ook doen, maar dan andersom? Zodat zijn honger alvast wat gestild is voordat hij pap eet?Leuk joh, dat het zo gezellig is met je broertje! Veel plezier met dit mooie weer op de kinderboerderij. Wilde jij laatst niet mijn poets lenen? Kan hij ook niet poetsen?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Miepje,de eerste fles is een papfles (6uur, dan heb IK nog geen zin om pap van een bordje te gaan geven...) Ik doe er 2 eetlepels nutrix in , rijstebloem dus, maar wil dit gaan vervangen door meergranenpap. Ik heb van Yunio een boekje met voedingsvoorschriften en daar staat dat dit in principe genoeg pap zou moeten zijn. Volgens mij is pap ook vooral bedoeld om te wennen aan vaste voeding.Ik heb wel een papspeen geprobeerd, maar dat gaat voor Guppie te hard. ik gebruik nu een 3 standenspeen en dan drinkt ze ' op standje 2' . dat gaat goed.Als ze de laatste fles niet goed wil drinken (heeft ze de laatste dagen last van) dan maak ik er wel dikke pap van en dan krijgt ze hte met een lepeltje.Was jij ook zo mega ongesteld? Ik dacht dat ik leegliep de eerste keer ; wel drie weken! en dan ook nog 3x zo erg als normaal. Ben nu weer aan de pil dus hier heeft het zich ook weer 'genormaliseerd'Iemand al iets van Gemske gehoord?Rebels, ik kan me goed voorstellen dat je er naar uitziet om weer zwanger te zijn hoor! Lijkt me ookw el weer lekker, terwijl ik helemaal (nog) niet zwanger wil worden. Het is toch een uniek gevoel zo'n mensje in je. We duimen voor je dat het helemaal goed komt!!!!!de boterhammen met stroop gaan er trouwens goed in, met smeerkaas vindt ze niet zo lekker.....
Alle reacties Link kopieren
Nieuw topic, leuk!Ik ben maandag nog even naar de huisarts geweest en had toch een oorontsteking te pakken. Druppels gekregen, slik veel paracetamol en nu voel ik me gelukkig weer een beetje beter. Meisje rolt tegenwoordig voortdurend van haar rug naar haar buik, terug lukt helaas niet, dus dan schreeuwt ze om mama. Vermoeiend!De voedingen gaan op het moment ook niet zo lekker, ze laat de borst voortdurend los omdat ze afgeleid is. Zoveel te zien. Ik herinner mezelf iedere keer er maar weer aan dat het een fase is.Renske, poeh een hele boterham. Wat goed! Hier ging het een tijd ook heel goed met brood, maar nu vind ze het niet meer lekker.Tazz, is alles goed gegaan in de ochtendspits? Even je weg erin vinden en dan gaat het vast allemaal gemakkelijk. Bevalt het werken?Gefeliciteerd met J zijn half jaar!Rebels, aan de ene kant heb ik ook echt veel zin om weer zwanger te zijn. Dat bijzondere gevoel, die mooie dikke buik. Maar poeh die vermoeidheid, misselijkheid. Zoals nu weer lekker mezelf daar geniet ook nog wel even van. Spannend die afspraak bij de gynaecoloog, ik hoop dat het positief zal zijn!Miepje, wat leuk dat die jongens samen plezier hebben. En handig iemand in huis die zulk soort klusjes doet!Fijn dat je nu verlost bent van het gedoe rondom de verstandskiezen.Ronjar, zo’n dagje in bed klinkt heerlijk. Maar helaas zit dat er niet in. Lief is zo druk op zijn werk dat we elkaar amper zien, dus helaas komt alles op mij neer.Klinkt leuk dat eten. Het lijkt dus wel wat beter te gaan? Het is gewoon een kwestie van tijd he?!
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!



Zo, even tijd om weer bij te kletsen. Ben ik ook eens een avondje alleen thuis, denk ik net als Renske lekker zo'n tv avondje te houden, is er niks op! Dan maar even bijkletsen hier :)



Tis hier nogal druk met de huizenjacht etc. dus ben er net zo heel vaak. Gelukkig zag ik op tijd dat er een nieuw topic geopend moest worden. haha. Renske, tevreden met je plekkie? :P



Jeetje, dat er alweer gedacht wordt over een 2e! Pfff, moet er echt nog niet aan denken. Sleep mezelf nu nog elke ochtend uit bed, moet er niet aan denken om dan ook nog zwanger te moeten zijn.

Ronjar, ik durf bijna niet meer van roze wolken te schoppen :D

Maar wat jullie zeggen qua onzekerheid die eerste maanden, dat klopt wel. Bij een 2e ben je een stuk minder onzeker en wat handiger in dingen. Maar de vermoeidheid vond ik bij een 2e wel enorm tegenvallen. Ik kreeg mijn 2e toen mijn eerste 3 was. Niet de ideale leeftijd qua jalouzie en peuterpuberen kan ik zeggen. Ik vond de kraamtijd meer dan pittig. Ook de zwangerschap vond ik zwaar, net toen ik meer rust nodig had, besloot mijn hummel geen middagslaapje meer te willen.

En inderdaad, het eerste half jaar is gewoon pittig. Na 6 maanden wordt het gewoon wat makkelijker, je krijgt meer intteractie. Ook tussen broer en zus nu. En dat is zoooooo schattig O+



Nu is mijn verhaal ook niet helemaal representatief omdat mijn lichaam erg slecht hersteld van een zwangerschap, Mijn endocrine systeem is net zo eigenwijs als mijn persoonlijkheid :D



Emmy begint steeds beter te eten. Maar het is wel een prinsesje. Mevrouw blieft alleen eten uit een potje  voor 4 maanden, helemaal glad dus. Ik zet haar wel in de kinderstoel (heb een hele lange tafel, maar hebben zo strategisch lampen opgehangen dat ik nergens de wipstoel neer kan zetten) en geef haar altijd (afwasbare) speeltjes. En zodra zij die in haar mond wil stoppen, schuif ik gauw een hapje naar binnen. De eerste keren werd ze heel boos, maar nu ze het toch wel lekker vindt, vindt ze het prima.



Miepje, Lekkere driftkikker daar? haha, zoals men altijd zegt, er moet wel wat in zitten.. Wij noemen Emmy miss frusty af en toe want ze kan echt enorm gefrustreerd raken als er iets niet lukt.



Melloo, knap je al wat op? Hopelijk slaan je medicijnen snel aan.



Hmmm... Emmy is wakker.. Moet stoppen nu.. klets binnenkort verder. hoop ook meer te weten over ons nieuwe huis. gaat errug langzaam allemaa.



oh, pillen doen hun werk! waren inderdaad ook dezelfde pillen als op dat topic over dat kindje wat niet kan slapen. heb voor nog een week, hopelijk kan ik het tegen die tijd zelf weer..



Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen meisjes (zei ze stralend)!Toen ik vanmorgen wakker werd om 06.45 uur, lag Day lekker een beetje te brabbelen in zijn bedje. Geen idee hoe lang hij al wakker was, maar hij heeft zich muisstil gehouden. Wat een kanjer! Heb hem even extra geknuffeld!Renske, wat ben je toch een lui ding! :-) 06.00 uur 's ochtends te vroeg om je kind netjes te leren van een bordje te eten met een lepeltje.... Moet niet gekker worden ;-) Wanneer moet jij eigenlijk weer gaan werken? Heb je zolang verlof gehad of heel veel vakantie eraan geplakt? Heb je er al weer zin in?Wat knap dat Gup al een hele boterham eet! Day echt niet hoor. Ja, op het kdv zeggen ze dat hij 3 kwart eet. Ik krijg er echter nog geen kwart in en daar doet ie een half uur over. Meer geduld dan dat heb ik niet, dus misschien dat ze op het kdv de hele dag door stukjes geven (heb al tegen vriend gezegd dat hij toch s moet vragen hoe ze dat dan doen).Tazz, hoe was het gisteren? Druk? En hoe ging het 's morgens voordat je weg moest?Kan me voorstellen dat je af en toe verlangt naar een ochtendje uitslapen. Regel het nou maar, het zal je goed doen. Ga je lekker met je man uit eten of iets anders en dan heerlijk slapen. Al kun je misschien niet uitslapen, het is al zo lekker dat je kunt blijven liggen.Miepje, als alles goed is bij gyn, gaan we er in juli weer voor. Ik wil nl. liever niet zwanger zijn als we trouwen. Stel je voor dat je hartstikke misselijk bent! Bovendien vind ik het wel gezellig om zelf een borrel te kunnen drinken op mijn eigen feest.Las trouwens bij een ander topic over iemand die in dec 06 haar eerst heeft gekregen en nu alweer 2 maanden zwanger is van de 2e. Heftig!Melloo, gelukkig voel je je weer wat beter. Jammer dat je meisje steeds zo afgeleid is tijdens de borstvoeding. Hoelang wil je liefst doorgaan met de borstvoeding?S-mama, fijn dat de pillen werken! Moest heel erg lachen om je verhaal over jullie klein prinses ;-)En bedankt dat je ons nu nog maar heel subtiel van onze roze wolk trapt. Ha ha ha
Alle reacties Link kopieren
Rebels, ik heb toch wel als voornemen tot één jaar borstvoeding en het is natuurlijk ook niet zo dat ik op haar verjaardag zeg, nee nu ben je te oud, nu mag je niet meer aan de borst. Na een jaar kijk ik wel hoe het gaat, ik hoop dat er een moment komt waarop het stoppen heel geleidelijk gaat, dat zij haar interesse verliest of door een volgende zwangerschap. Maar nu geniet ik er nog zo van, ik wil die momentjes nog lang niet missen.Wat fijn zo’n goede nacht! Day had die extra knuffels wel verdiend, hopelijk zet dit door.Hoe gaat het trouwens met de bruiloft? Lukt het met regelen een beetje? Daarna moet je wel een foto posten op de groep hoor, ik ben zo benieuwd!Smama, ik had hetzelfde, lief was er niet, dus ik dacht ik ga lekker tv kijken. Maar nee hoor, niks wat mijn aandacht vast kon houden.Ik kan me voorstellen dat dat een heel pittige tijd was in het begin, vooral met zo’n peuterpuber erbij. Ik vind dat sowieso wel heel moeilijk wat het beste leeftijdsverschil is tussen twee kindjes. Aan de ene kant wil ik het graag snel, maar aan de andere kant vind ik het ook wel heel leuk als meisje het bewust mee zou maken.Slimme tactiek met het eten, snel naar binnen schuiven!Wat fijn trouwens dat de pillen werken, voel je je ook al beter?Ik voel me gelukkig wel steeds wat beter, alleen ben ik nog niet zo fan van de oordruppels. Ik word heel duizelig als ik ze gebruik. Hopelijk gaat de ontsteking dus over zonder de druppels al te veel te gebruiken.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen, ben ik weer eventjes...

Gisteren was mn vrije dag maar onze pc thuis is heel traag op moment, broertje gaat er zondag even naar kijken...



Sjonge jonge wat een nachten hebben we achter de rug. T slapen hier lijkt alleen maar erger te worden. Kindje wil niet meer op zn rug liggen namelijk. Hij valt in slaap op zn rug, draait vervolgens op zn zij en slaapt gewoon door. Dan draait ie op zn buik en wordt wakker omdat ie dan OF met zn armpje raar ligt OF omdat ie met zn neusje tegen de spijlen van t bed ligt... Ow ow ow. En dat gaat 's avonds rustig een paar keer zo en ergens midden in de nacht is ie t zat en gilt ie de hele buurt bij elkaar. :S Bestaat er niet iets voor om hem rustig te laten liggen of mag hij gewoon op zn buikje slapen?

Volgens mijn moeder waren wij allemaal buikslapers...Hij zou t dus niet van een vreemde hebben.



Vanmiddag ga ik met M. winkelen; kadootjes kopen voor zn papa, die is maandag jarig maar vieren het zondag...



Sorry heb alles even gauw doorgelezen maar ben zo moe dat ik gewoon alles meteen weer vergeet...
Alle reacties Link kopieren
Rebels, wat goed en lief van Day dat hij zo lekker lag te brabbelen in zijn bedje vanmorgen! Vind dat altijd zo leuk wakker worden als je dat hoort.

En in juli aan de slag voor een tweede...spannend!

Ik krijg ook helemaal de kriebels van jullie zeg! IKKE WIL OOK! ;)

Vond het heerlijk om zwanger te zijn. Vind het net als Melloo inderdaad ook wel moeilijk om te bepalen wat nu een goed leeftijdsverschil is tussen 2 kids.

Het heeft allebei zijn voor- en nadelen.

Maar ben bang dat wij toch nog wel heel even wachten met een tweede. Wil mijn lichaam even de tijd geven om te herstellen van een langdurige eetstoornis, operaties en een zwangerschap de afgelopen jaren. En wil mijn nieuwe baan ook niet op het spel zetten.

Maar aan de andere kant denk ik ook: als het erg gaat kriebelen en man en ik zijn er allebei klaar voor, dan houdt niks van het bovenstaande ons tegen hoor! Het komt zoals het komt, zo is J. er ook gekomen en daar hebben we absoluut geen spijt van!



Melloo, goed hoor, je voornemen om minimaal een jaar borstvoeding te geven. Kan me ontzettend goed voorstellen dat je geniet van die voedingsmomenten samen. Het is zo bijzonder! En je bent niet meer, zoals in het begin, tig keer per dag aan het voeden. Jammer dat ze zo afgeleid is de laatste tijd, maar ook wel logisch. Dat is bij de fleskindjes precies hetzelfde. Er is ook zoveel te ontdekken en te zien, geen tijd om te drinken! Gelukkig dat het met je oorontsteking iets beter gaat.

Duizelig worden van de oordruppels kan trouwens heel goed hoor (spreekt de medisch deskundige ;)) Je evenwichtsorgaan zit vlak achter je trommelvlies en dat wordt geprikkeld door de druppels.

Heb je geen antibioticakuur gehad? Beterschap iniedergeval!



Miepje, is je broertje er nog? Klinkt handig zo'n ventje in huis!

Jammer dat je zo ver weg woont voor mij, anders had je hem wel even mogen langssturen hoor! Ik kom trouwens uit een gezin van 4 kinderen (ben de oudste) en scheel 12 jaar met mijn jongste broertje. Een niet gepland nakomertje :)



Casio, wat vervelend dat M zo slecht slaapt! Voor jullie, maar ook voor hem! Ik weet eigenlijk niet precies of het op deze leeftijd ook nog gevaarlijk is om op de buik te slapen.. Kun je dat niet navragen op het CB?

Als hij gewoon lekker op zijn buikje mag slapen scheelt dat misschien wel heel veel onrust van jullie allemaal. Succes ermee!



Renske, kan me eerlijk gezegd heel goed voorstellen dat je niet zo'n zin hebt om 's ochtends om 6 uur een bordje pap naar binnen te lepelen..

(ben ik nu ook een luie donder Rebels? ;))

J. eet nog geen pap, maar heb vandaag toevallig Bambix voor 6 maanden gekocht. Maar om dat nu in de vroege ochtend te gaan geven van een bordje??? Weet niet meer wie het schreef, maar J. brult 's ochtends ook altijd van de honger. Die heeft echt geen geduld om lekker een bordje Brinta van een lepeltje op te gaan smikkelen hoor.

Kun je het ook bij de tweede voeding doen? Of ben ik nu uitvluchten aan het zoeken haha



S-mama, wat goed dat die pilletjes helpen! Wat gebruik je nu uiteindelijk?



Zo, ik ben weer bijgepraat volgens mij.

Hier gaat alles goed. J. heeft wel erg last van zijn tandjes de laatste dagen.

Heb gisteren dat spul gekocht om op zijn kaakjes te smeren, hoop dat dat helpt. Maar hij is er gelukkig niet sacherijnig onder.

Werken was druk gisteren, maar het gaat wel heel goed. Zit al alleen en ben er zonder hulp doorheen gekomen gisteren.

Vanmiddag moet ik naar het ziekenhuis en dan gaan de hechtingen eruit en hoor ik hoe nu verder.

Nog een vraagje: vanaf 6 maanden ga je over op opvolgmelk. Kun je dat in één keer gaan geven of moet je dat langzaam opbouwen?

(moet maandag naar CB, maar ben een beetje ongeduldig ;))

Je mag vanaf 6 maanden zoveel andere dingen gaan geven, het liefst wil ik met alles tegelijk beginnen. Vind het zo leuk!

Maar doe ik niet hoor, dat arme kind. We gaan nu over op opvolgmelk en hij krijgt potjes voor 6 maanden. Eindelijk wat meer keuze!



Iemand nog leuke plannen voor het weekend?

Moet weg zo, dus ga stoppen. Laterrrrrrr!
Alle reacties Link kopieren
Tazz, zeker gezien J's obstipatie zou ik zeker niet rigoreus op Nutrilon 2 overstappen! Het schijnt nl. dat kindjes toch wel krampjes en verstopping van 2 krijgen. Wat ons kdv ons destijds aanraadde en wij dus ook hebben gedaan, is eerst 4x1 + 2x2, een week later half om half en dan zo steeds verder opbouwen tot je helemaal op 2 zit. Ik heb dat gewoon gerekt totdat 1 op was.Ik heb hele leuke plannen dit weekend. Vanavond ga ik met 2 vriendinnen eten, morgen gaan we met zijn 3en bij vrienden bbq-en (leg ik Daytje daar op bed) en zondag ga ik alleen naar een vriendin die net verhuisd is. Naar hun nieuwe huis kijken en dan ga ik daarna met haar uit eten. Gezellig weekend dus voor de boeg, maar wel duur!!! Ach ja, zolang we nog niet verhuisd zijn, kan het er best af ;-)En jullie plannen dan, Tazz?Melloo, natuurlijk plaats ik foto's op de groep als ik getrouwd ben! Durf het nu alleen nog niet, voor mijn gevoel brengt dat ongeluk. Stom hè?Schrijf later verder, moet nu in overleg.
Alle reacties Link kopieren
Smama wat fijn dat de pilletjes werken!



Broertje is weer weg, was erg gezellig, maar ook druk. Straks eerst even de vloer dweilen, want is echt een bende geworden!



Casio, vervelend zeg dat het slapen niet zo goed gaat. Ik zou denk wel proberen hem op z'n buik te laten slapen (als dat mag). Je hebt ook speciale matrassen, voor buikslapers, misschien is dat wat. Ik stop altijd de onderkant van z'n slaapzak tussen het matras, dan kan hij zichzelf niet loswurmen. Weet niet of dat een ideetje is?



Renske groot gelijk hoor! Ik zou echt niet om 6 uur beneden met een bordje pap gaan zitten. Sjakie krijgt z'n eerste fles (pap, 2 scheppen bambix) altijd boven op bed, ben dus ook een luilak ;)



Hmm, die 2 scheppen zou dus voldoende moeten zijn. Ik vraag het binnenkort wel bij het CB. Ik gebruik nu ook de 3standenspeen en begin dan met stand 2 en later op 3. Dat laat ik nog maar even zo, gaat wel goed eigenlijk.



Plannen voor het weekend: zaterdagavond naar vrienden en zondagmorgen ook. Verder niet zoveel. Man werkt meestal op zaterdag ook, af en toe vind ik dat wel saai. Maar goed, hij vind het leuk en het geld kunnen we ook best gebruiken. Waarschijnlijk stopt hij daar wel mee als Sjakie wat groter is en we echt uitstapjes met hem kunnen maken.



Renske, de eerste keer ongesteld liep ik ook echt leeg! Ik was wel aan de pil gegaan ervoor, omdat ik daarmee hoopte dat m'n lijf weer in het 'normale' ritme kwam. Heeft wel geholpen, want nu werd ik ook weer op gewone tijd ongesteld en tot mijn verbazing had ik er nu helemaal geen last van.

Wel dom, vannacht kon ik niet slapen en bedacht opeens dat ik vergeten was de pil te slikken. En helemaal stom, had er geen meer in huis. Zo dus nog even langs de apotheek en de eerste tijd oppassen!! Haha, had manlief al wijsgemaakt dat we de eerste weken geen sex konden hebben omdat ik de pil vergeten was. Hij schrok wel ff :P



Ik ga Sjakie wakker maken, ligt alweer 3 uur te pitten en anders komt ie vanavond op zo'n rare tijd. Tot later en geniet allemaal van het weekend!
Alle reacties Link kopieren
Oei Miepje, pil vergeten...en ook geen strip meer in huis hebben?

Wil je ook graag een tweede? :P



Klinkt leuk jullie weekenden!

Wij hebben geen grootse plannen. We hebben elkaar niet zoveel gezien de afgelopen week, dus gewoon gezellig met het gezinnetje denk ik.

Bedankt voor je opvolgmelkadvies Rebels.

Dus als ik het goed begrijp moet je het per fles opvoeren? J. krijgt Friso comfort. Dus dan eerst 1 fles nr 2 en 3 flessen nr 1, volgende dag 2 flessen nr 2 en 2 flessen nr 1 enz. enz.



Oh, ik moet stoppen met typen van man, het is dodenherdenking!

Praat toch niet?
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen!



Wat is er weer lekker veel geschreven. Over de pap kan ik sinds gisteren meepraten! Ze heeft gisteravond haar eerste bordje pap gehad. Ze vond het helemaal niks, maar at toch maar door bij gebrek aan beter :P.

Trouwens, ik ben ook in de verste verte niet van plan om om 06 uur een brodje pap te gaan geven. 's Ochtends ben ik van het gemak, dus krijgt ze gewoon een fles. Maar jullie doen dus ook pap door de ochtendfles?



Ik lees eigenlijk bij iedereen dat de eerste maanden zo zwaar waren... Dat vond ik ook. Elle was natuurlijk ook nog eens ziek en huilde de godganze dag, dus ik kijk ook met kippevel van afschuw terug op de eerste maanden. Klinkt heftig, maar ja, dat was het ook.... Brrr.



Renske, ik ben ook al z'n CSI addict. Moet wel zeggen dat CSI Miami een beetje lachwekkend begint te worden. Let maar eens goed op Horatio. Hij staat altijd scheef als hij iets "gewichtigs" gaat zeggen en kijkt dan steels over de rand van zijn zonnebril heen. Hij zegt er dan ook altijd de naam bij van de persoon met wie hij praat en dan herhaalt hij het zinnetje nog een keer. Dan zegt 'ie bijvoorbeeld "dat denk ik ook Eric, dat denk ik ook". Lynman en ik lachen ons er suf om! ;)

Wat goed van Gup dat die hele boterham erin gaat!!



Tazz, gelukkig is de ontlastig weer helemaal goed. Zelfs twee keer op een dag! :D

Die ochtendspits vind ik trouwens best heftig. Manlief is dan al lang en breed naar zijn werk (die staat echt voor dag en dauw op). Ik sta er dus alleen voor 's ochtends. Je krijgt er vanzelf handigheid in, maar leuk is anders hoor... Maar ik ben net als jij ook geen ochtendmens. Dat helpt ook niet mee natuurlijk.

Hoe was het in het ziekenhuis?



Rebels, dat je alweer zo'n zin hebt om zwanger te zijn! :) Ik hoop dat je goed nieuws krijgt bij de gyn!!

Veel plezier dit weekend, het klinkt allemaal erg gezellig!



Miepje, hoe is het met je dikke wang?

Ow ja, die pil! Ik ben hem tot nu toe nog niet vergeten, maar mann wat is het wennen om daar weer aan te denken. Ik lig regelmatig in bed dat ik ineens overeind schiet omdat ik het onding nog niet heb ingenomen. Dus ik kan wachten op de dag dat het ook hier gebeurt. Lachen dat je  je man had wijs gemaakt dat er geheelonthouding aan te pas moest komen ;)



Melloo, helpen de druppeltjes al een beetje, ook al zijn ze erg vervelend? Oorontsteking is echt vervelend trouwens. Omdat het ook in je gezicht zit he? Het is zo aanwezig steeds, net als kiespijn....

Dat rollen herken ik! Ze gaat het wel steeds langer leuk vinden om op haar buikje te liggen gelukkig! Hopelijk gebeurt dat ook snel bij jou.



S-mama, hoe gaat het met de huizenjacht? Al een mooi paleisje gevonden?

Ik kan me voorstellen dat het erg vermoeiend is met een peuter en een baby. Als de ene slaapt is de andere wel wakker en omgekeerd. En ja, waar blijf je zelf dan?

Lang leve de pillen! :P



Casio, er zijn inderdaad een soort hoesjes die je over het matras kunt spannen, zodat ze wel goed kunnen doorademen als ze op hun buikje liggen en met het mondje op het matras liggen. Ik google even voor je: aerosleep. Je hebt ook een babyfoon die let op de ademhaling van de baby: angelcare. En da heb je ook nog een soort vastbind ding, om ervoor te zorgen dat je baby niet op zijn buik rolt: safe T sleep.

Maar: volgens mij mag een baby gewoon op zijn buik slapen al hij kan rollen en zichzelf goed kan opdrukken. Elle doet het ook wel eens, en ligt dan altijd prachtig met haar gezichtje opzij.



Effe posten... je weet maar nooit.
Alle reacties Link kopieren
Hmmmm, ivm het bang-dat-max-het-op-eet syndroom heb ik er geen spelfouten uitgevist. ;)



Elle is gisteren bij kinderarts geweest. Ze heeft weer een machtiging voor een half jaar gekregen voor de koemelkvrije voeding. Haar dosis medicatie is verhoogd, omdat ze sinds de start ongeveer een keer in omvang is toegenomen :D daarom dus ook de dosis mee omhoog. Kinderarts was erg tevreden over hoe het nu gaat (wij ook! wij ook!) dus we moesten vooral zo doorgaan. We hoeven nog niet te provoceren met koemelk, en daar ben ik vooral heel erg opgelucht over! :D

's Middags gingen we met haar naar de dietist ivm voedingsadvies rondom koemelkallergie en reflux. Dat ging het ook goed. We hebben een lijst meegekregen met wat ze wel en niet mag eten (véél niet nog). Gelukkig heb ik nu wat richtlijnen. Het arme kind kreeg al weken lang alleen maar wortels en bloemkool. Daar word je niet echt gelukkig van. Nu mag ze ineens ook allerlei andere dingen, zoals een mixje van snijbonen, aardappel en rundvlees. :) We mochten de minder allergene voedingsmiddelen gewoon gaan uitproberen om te kijken of ze er allergisch op reageert. Zo niet: mooi zo verder gaan!



Slapen gaat nog niet zo fantastisch sinds ze met haar armen los slaapt. Het lukt haar gewoon niet. Ze maait zichzelf steeds weer wakker, maar ja... het moet nu eenmaal. Ze is al de hele week tussen 5 en 6 wakker     's ochtends en meestal ook 's nachts wel ivm hoestbuien. Overdag is helemaal een drama. Kwartiertje slapen en dan is het wel gebeurd. Maar ze is er trouwens niet chagrijnig van, dus we zetten gestaag door! :P



Zie groep!
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad weer veel geschreven. Leuk dat ons topic zo actief blijft.



Lyn, wat fijn dat het zo goed gaat met Elle. Ze zal ook wel blij zijn met de variatie. Zit je nu vast aan zelf koken, of zijn er Elle-proof-potjes te vinden. En ook heerlijk dat jullie niet hoeven provoceren. Hoe is dat trouwens bij jullie afgelopen S-mama?



Tazz, wat fijn dat J. goed poept. Met Em ging het ook beter. Alleen vandaag en gisteren weer even minder. Zit te hopen op een enorme poepluier. Je kent het gevoel. Ochtendspits is lastig, maar het went wel. Je moet echt even je ritme vinden. Ik ben ook geen ochtendmens, maar nu Em er is, vind ik het echt veel minder erg om op te staan. (nou hebben we wel het geluk dat ie eigenlijk nooit voor 7en wakker is, dat scheelt een hoop).



Rebels, hoe gaat het met de drukte van je sociale leven. Sta je nog op non-actief, of pak je het weer een beetje op? Hmm, eigenlijk een beetje een domme vraag, want volgens mij heb je een behoorlijk gezellig weekend gepland. Euhm, ik bedoel: lukt het je weer een beetje om kind, werk, realtie en sociaal leven te combineren?



Verder ben ik alles vergeten. Ga lekker een filmpje kijken zo. Heerlijk dat dat weer kan. De eerste paar maanden waren we gewoon de hele avond met Em in de weer.
Alle reacties Link kopieren
Tazz, wat ik eigenlijk bedoel, is dat je in één fles de verschillende poeders mengt. Dus 180 cc water met 4 schepjes Friso 1 en 2 schepjes Friso 2. Snap je? En dan na een week doe je 3 schepjes van 1 en 3 schepjes van 2 en zo door.



Ronjar, eigenlijk is mijn sociale leven weer te druk, maar dat hoort ook gewoon heel erg bij mij. Dus ik geniet er weer heel erg van. En als het te veel is, trek ik nu wel aan de bel en zeg ik dingen gewoon even af. Kan het nu ook beter relativeren.



Daarover gesproken, ik ga 's wat doen, want moet over een paar uur weer de deur uit. Reageer van de week weer uitgebreider. Fijn weekend nog!
Alle reacties Link kopieren
Hallo!Nou ik ga maar weer vanuit Word….Gisteren dacht ik ook snel even wat te typen en toen was het weer weg. Om gek van te worden!!!Zo eerst maar eens lezen wat ik als laatste gepost heb, door die stomme Max denk ik de hele tijd dat ik al gereageerd heb, wat dus eigenlijk ook zo is, maar wat dus weg is….Melloo: hoe is het nu met je oren?Ik vind het trouwens erg goed van je dat je zolang bv wil geven. Ik had me ook van alles voorgenomen, maar ik vond het een verademing om (ook) fv te gaan geven. Guppie dronk altijd zo megalang; minimaal een uur. Voelde me er op een gegeven moment niet echt happy meer bij, alhoewel ik het de eerste tijd wel heel intiem en prettig vond om bv te geven. s-mama: ik ben zeer tevreden met mijn plekje!!! Fijn dat de pillen hun werk doen! Voel je je al veel beter nu?Rebels: ik had toch al toegegeven dat ik lui ben? Ik ben van d e potjes en makkelijke dingen ;-)Ik heb de hoop al opgegeven dat het beter wordt….Ik zal het nog sterker vertellen: ik zet ’s avonds het flesje met water al in de flessenwarmer bij ons op de slaapkamer met een bakje met afgepaste hoeveelheid melkpoeder ernaast. Dus bij gehuil: eerst de flessenwarmer aan, dan Gup verschonen en vervolgens de fles maken en weer in bed gaan liggen….Ik zie het heel positief: ik vind het ontzettend georganiseerd van mezelf en dat was nooit mijn sterkste kant!Oh en ik ben alweer aan het werk hoor! Mijn zwangerschapsverlof was eind januari afgelopen en nu heb ik nog een maand ouderschapsverlof op maandag en dinsdag. De woensdag, donderdag en vrijdag is manlief thuis voor Guppie dus tot half juni hebben we het zelf nog kunnen opvangen. Daarna moet ze naar het kdv of een gastouder.Cas: als hij zelf ook terug kan draaien dan mogen ze volgens mij wel op hun buik slapen. Het is hier de afgelopen dagen ook pet met het gaan slapen. Gisteren sliep ze pas om 22:3o uur. Gelukkig slaapt ze dan wel de hele nacht door, maar ik vond het toch wel erg laat….Tazz: pap kan ook s’ middags of ’s avonds hoor! Ik geef de laatste fles ook vaak in papvorm omdat ze niet altijd zin heeft in een fles en wel in een bordje pap. Lynn, hoe is het? Beetje van de schrik bekomen? Welke pap geef je elle? Ik geef Guppie nl met vanillesmaak, dat vind ik zelf ook wel lekker…..En ik geef ’s morgens idd een papfles en ’s avonds vaak een bordje pap.Leuk dat je ook zo’n CSIgek bent. Wat je zegt van Horatio klopt helemaal….maar ja, Amerikanen hè die neem ik met een korreltje zout, dat zijn allemaal (lekker generaliserend hihi) van die acteurs. Ik zit nu ook weer lekker te kijken, manlief is net naar zijn werk dus het is weer CSI avond en daarna ook nog Bones! (Tis nu reclame trouwens….)Mag ik vragen waarom je met Elle bij de kinderarts loopt? Heeft ze een koemelkallergie? En ook reflux? Lijkt me beiden erg lastig, zowel voor Elle als voor jullie!Nou ik wou nog wat vragen maar ben helemaal kwijt wat ook alweer…..Nou ik kom er vast wel weer een keer op, ga nu eerst maar posten want de reclame is voorbij……

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven