Herfstmoeders 2006 schrijven verder

02-05-2007 17:09 627 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://www.mijnalbum.nl/Foto=JBPF6R8O" border="0" />
Alle reacties Link kopieren
Goeiemorgen! Allemaal nog genoten van de laatste zonnestralen? Het is nu dan toch echt voorbij, maar eigenlijk vind ik het niet zo erg. We krijgen vast nog zon genoeg!



Tazz, ik deed het inderdaad net zo met de fles als Rebels het vertelde. Volgens mij staat het ook op de website van friso/nutrilon omschreven hoe je het beste kunt overstappen naar opvolgmelk, dat komt geloof ik overeen met het advies wat je al gekregen hebt.

En ik duim voor je dat J geen last krijgt van verstopping!



Lyn wat fijn dat je die machtiging gewoon weer mee kreeg. Al dat gedoe ook tegenwoordig met de verzekering, nu kun je weer een half jaar vooruit.

Goed zeg dat Elle gewoon d'r pap op eet. Ach dat arme kind was natuurlijk alleen wortels en bloemkool gewend, nu lust ze vast alles wat je haar voorzet! ;) En de eerste maanden geen wortels/bloemkool meer hè. Ze zou er een trauma aan overhouden:D

Jammer dat het slapen niet zo wil, komt vast wel. Ze is gewoon een vrolijk meisje, houden zo!



Ronjar hoe gaat het met jou en Em? Leuke film gezien?



Renske balen hè als je een heel verhaal typt en het dan weer kwijt ben. Met Word gaat het gelukkig wel goed!

Haha, klinkt inderdaad als lui, maar wel georganiseerd lui ;). Maakt toch niks uit. Ik ren altijd naar beneden, waar een flesje water in de koelkast staat. Hup in de magnetron en ondertussen ga ik naar de wc. Meestal ben ik tegelijk klaar als het piepje van de magnetron klinkt. Dan poeder erbij, even schudden en hup weer naar boven. Als m'n man nog thuis is haalt hij ondertussen Sjakie eruit, verschonen en dan zit ik al helemaal klaar om te voeden. Echt een hele organisatie! Best goed van ons toch ;)



Rebels lekker vriend(inn)en weekend gehad? Hmm lekker uit eten geweest, heb ik ook weer zin in! Altijd gezellig.

Hoe gaat het met het slaapritme van Day? Al wat later wakker 's morgens? Tja, je hebt avondmensen en ochtendmensen, helaas :P



Melloo is je oorpijn inmiddels over? Hoe gaat het verder met jou en B?



Casio gefeliciteerd met je man! Leuke cadeaus gekocht? En hebben jullie gisteren een leuke verjaardag gehad? Ik hoop dat M jullie wat meer slaap gunt! Vind hij het wel fijn om een tijd op z'n buik te liggen? Dan zou ik het gewoon gaan proberen hoor, om hem op z'n buik te laten slapen.



Smama hoe is het bij jullie? Betere nachtrust tegenwoordig?



Gemske en Amy waar zitten jullie?? Echt al lang niks van ze gehoord.



Eerst even posten...
Alle reacties Link kopieren
En dan nog even over Sjakie en mijzelf.

Sjakie blijft gewoon vrolijk, verbaas me er regelmatig over! Kan helemaal niks merken van sprongetjes enzo, echt lekker. Straks het 'Oei ik groei' boek er even bijpakken en kijken hoe het zit.

Zaterdagavond bij vrienden ging fijn, hij heeft lekker liggen spelen tot half 11, toen werd ie het zat en zijn we naar huis gegaan. En zondag was ook gezellig, altijd jammer dat het weekend zo snel voorbij is.



Straks wéér naar de kaakchirurg, want gaat niet zo goed. Afgelopen 2 dagen echt veel last van, terwijl ik daarvoor het idee had dat de pijn bijna over was. Heb ook een rare dikke bobbel bij m'n kaak, dus straks gaan ze er even naar kijken.



Zit nog in m'n pyjama, echt weer om in bed te liggen vind ik. Slapen gaat de laatste weken echt slecht, ik slaap onrustig en ben vaak wakker. Gelukkig is Sjakie 's morgens nooit heel vroeg, meestal tussen 7.30 en 8.00 uur.

En nu ga ik me echt wassen en aankleden (slome trut, zeg ik zachtjes tegen mezelf)



Tot later!
Alle reacties Link kopieren
Casio, hoe doen jullie het nu? Slaapt M op zijn buik? Er komen hier regelmatig topics voorbij van jongere baby’s die uiteindelijk ook op hun buik slapen omdat ze anders niet goed slapen. En ik denk dat M zijn hoofd goed genoeg op kan tillen zodat het veilig is. Heb je het nog op het cb gevraagd? Gefeliciteerd met man trouwens! Fijne dag gehad gister?Rebels, leuk weekend gehad? Het klonk in ieder geval leuk!Miepje, hier ook een man die altijd op zaterdag werkt. Af en toe vind ik niet erg, maar ben er nu wel zat van, je hebt nooit een echt weekend samen. Gelukkig werkt mijn zus haar vriend ook op zaterdag, dus we gaan altijd wat leuks doen samen.Wat vervelend dat je zo’n last van je kaak hebt, hopelijk doen ze er iets aan.Lyn, wat fijn dat jullie niet hoeven te provoceren. Ik kan me je opluchting goed voorstellen! Gelukkig maar dat ze nu at extra dingen mag hebben, wortels en bloemkool worden inderdaad na een paar weken wat saai.Renske, hier dronk meisje ook belachelijk lang in het begin, toen vond ik ook helemaal niks leuk aan die borstvoeding. Alleen maar vreselijk tijdrovend en vervelend. Ik kan me dus ook heel goed voorstellen hoe zat je ervan was. Ik heb zelf toen een tijd gekolfd, en daarna toen het aanleggen eindelijk beter ging werden de voedingen korter.Fijn trouwens dat man nu thuis is op de dagen dat jij werkt. Je gaat straks weer fulltime aan de slag?Ik heb zaterdag nog een campingbedje gekocht, we gaan met Pinksteren een weekend weg. Ik heb er echt zin in, lekker even wat anders!Ik voel me nu wel steeds wat beter. Druppels heb ik niet al teveel gebruikt, na een paar keer bijna flauwvallen leek me dat verstandiger.Antibiotica niet gekregen tazz, begreep zelf ook niet zo goed waarom niet.Wij zijn zaterdag lekker uiteten geweest, en naar de film, samen met zus en haar vriend. Was erg gezellig. Meisje was bij mijn moeder en dat ging gelukkig super. Ze had wel erg honger en heeft dus een record hoeveelheid pap gegeten en wat melk uit een tuitbeker gedronken.Hopelijk krijgt ze het drinken uit de tuitbeker steeds beter door, dan kan ik wat vaker weg!
Alle reacties Link kopieren
hai hai,



Heb net lekker bijgelezen... Ben ondertussen druk bezig met poetsen en opruimen (het is weer zover, de tijd van de maand ;) Voelt bij mij net zoals nesteldrang, haha).  Elle is nu ook wakker en heeft net peer/appel gehad. :) Straks een fles, dus nu even geen tijd. Ik kom straks dus nog weer reageren. Waarom ik dit post? Tja.... :P
Alle reacties Link kopieren
Miepje, wat vervelend dat het niet zo goed gaat met je kaak.

Zit je tóch weer een keer bij de kaakchirurg.

En fijn dat Sjakie zo vrolijk is! Je ziet het ook wel op de foto's, hij heeft echt altijd een lach op zijn gezicht.

Lekker van genieten zal ik zeggen!



Melloo, lijkt me inderdaad niet leuk als je man op zaterdag werkt. Heeft hij dan niet doordeweeks een dag daarvoor vrij? Gelukkig dat je wel lekker op stap kunt dan met je zus.

Wat goed dat meisje wat melk heeft gedronken uit de tuitbeker! Jaja, als ze écht honger hebben doen ze het wel haha

Wat je schrijft over de borstvoeding is heel herkenbaar. Ik vond de voedingen ook ontzettend tijdrovend en dan dat clusteren erbij 's avonds.

Als ik dan lees hoeveel makkelijker het wordt als ze wat ouder worden, heb ik zo'n spijt dat ik het zo snel heb opgegeven...:(

Aan de andere kant: ik weet dit nu wel en bij een volgende ga ik zeker aan jouw verhaal terugdenken!



Oh, mijn mannetje is nu ook wakker.

Hij is vanmorgen naar consultatiebureau geweest en moest hem daarvoor wakker maken om 9.00 uur. Het is écht géén ochtendmens.

Moet zo lachen om dat smoeltje dan als je hem in sneltreinvaart moet aankleden, in de wagen moet gooien en door de stromende regen naar dat bureau moet lopen. Hij zat alleen maar wazig voor zich uit te staren haha

Maar ga hem even zijn fles geven, kom later uitgebreider terug!
Alle reacties Link kopieren
Heb een behoorlijke ontsteking te pakken, was er gelukkig nog op tijd bij. Nu een antibiotica kuurtje en wat extra pijnstillers gekregen, dus komt vast goed. Sjakie slaapt en ik ga ff lekker op de bank liggen.
Alle reacties Link kopieren
Ben ik weer!

Jeetje Miepje, een ontsteking! Heel vervelend.

Hopelijk gaat het snel over met de antibioticakuur. Beterschap!



Lyn, is je huis helemaal schoon? ;)

Ik wou dat ik daar iedere maand last van had :)

Ben je alweer een beetje over de schrik heen? (verhaal groep)



Ronjar, hoe is het met jou? Je reageert altijd heel lief op iedereen, maar hoe gaat het met Ronjar en met Em?



Zoals ik al schreef zijn we vanmorgen naar het cb geweest. J. was weer flink gegroeid: 9288 gram en 67,5 cm!

Verder is hij helemaal goedgekeurd. Hij doet het geweldig en hij was zelfs bereid zijn hoofd en borst helemaal op te tillen op zijn buik! Dus dit keer geen minnetjes op de scorelijst. Hij gaat het trouwens steeds leuker vinden op zijn buik en gisterochtend probeerde hij op bed zelfs te draaien.

De arts stond er wel heel erg van te kijken dat hij al zoveel klanken kan uitbrengen. Hij zat daar ook: "mamamama, papapapa ". Schijnt erg vroeg te zijn, meestal pas rond 9 maanden zei zij.

Verder vind ik dit saaie miezerweer maar niks hoor! Liever de zon!

Kan alleen maar binnen zitten en was helemaal verzopen vanmorgen na het CB-bezoekje. Maarja, we moeten het maar nemen zoals het komt, toch?



Ga koffie met cakeje nuttigen, J. slaapt!

Tot later!
Alle reacties Link kopieren
hoi, hoi, wat een flutweer he? Ik verveel me dood! (nou ja, bijna....)Doe mij ook maar de zon, kan nu niet eens even met Guppie naar buiten in de wandelwagen. Tazz, echt goed dat hij al papa en mama zegt! Ik zeg tgen Gup ook de hele tijd: zeg maar mama....maar ze lacht alleen heel lief (okee daar doe ik het ook voor!)Lekker gewicht ook! Miepje , wat vervelend ! Hopen dat het gauw overgaat. Ik weet ook weer wat ik wou vragen; hebben jullie je schatjes nog in de wandelwagen bak? Guppie wil zo graag alles zien, ze doet de hele tijd sit-ups, ze komt alleen niet zo ver ;-)Laatst het buggygedeelte van zolder gehaald, maar daar is ze echt nog te klein voor, ze hing echt in de gordels. Hoe doen jullie dat?Groetjes
Alle reacties Link kopieren
Tazz, lief gaat één dag in de week naar school, op zijn vrije dag dus helaas. Vroeger werkte hij dan ook 32 uur, maar toen meisje kwam was dat financieel niet haalbaar meer. Hij werkt de laatste tijd weer meer ’s avonds, ook niet leuk, maar daardoor is hij overdag wel wat meer thuis.Bij een tweede heb je al deze ervaring en kennis en dan gaat het vast lukken om de borstvoeding langer vol te houden. Ik kan me je gevoel voorstellen, maar je hebt J er wel een heel goede start mee gegeven. Grappig dat J totaal geen ochtendmens is, ik zie zijn koppie helemaal voor me! En poeh wat is het al een grote jongen! Ik kan me voorstellen dat ze verbaasd waren op het cb van alle klanken. Bij meisje komt er alleen enkele keer een verdwaald mamamama uit.Vervelend miepje, een ontsteking te pakken. Hopelijk helpen de pijnstillers een beetje, doe het maar lekker rustig aan!Renske, ik heb meisje al een tijd in de buggy. Weliswaar altijd in de ligstand. Vreemd dat het totaal niet lukte met de gordels, kan het me niet zo goed voorstellen.Meisje zit trouwens nu ook heel af en toe korte stukjes voorop de fiets, en gisteren hebben we de kinderstoel in elkaar gezet.
Alle reacties Link kopieren
Zo hé, we zakken af! Snel wat aan doen…..Miepje, dat klinkt ook georganiseerd zoals jullie het doen, ik ben dus zelfs nog te lui om naar beneden te gaan en manlief ligt ’s morgens vaak nog in coma, omdat hij laat thuis was. Die presteerde het zelfs om in het begin al tegen iedereen te vertellen dat Gup de hele nacht doorsliep. Ehm….jij slaapt de hele nacht door schat, Guppie niet!Fijn toch dat Sjakie zo vrolijk is? Gebruik je oei ik groei veel? Ik heb hem ook, maar vindt het boek af en toe wel erg op de zaken vooruitlopen. Kinderen die met 6 mnd al zitten in de kinderstoel, of beginnen met lopen….Cas, nog van harte met je man! Leuke dag gehad?Melloo, ik ga idd weer fulltime werken. Pff zie er wel een beetje tegenop hoor….Gelukkig is het in eerste instantie 5 weken en dan heb ik alweer zomervakantie. Net met manlief afgesproken dat hij die 5 weken alleen s’ avonds werkt zodat ze pas na de zomervakantie naar het kdv of gastouder moet. Anders kunnen we in de zomervakantie door betalen en ik heb helaas geen geldboom in de tuin.De buggy van mijn wandelwagen is vrij groot en guppie klein, dus het past nog niet zo goed, daarnaast kan ze nog niet zelfstandig zitten, alhoewel ze dat wel graag wil. Ik zit erover te denken om er een kleine buggy bij te kopen, ook wel handig voor als je even met de auto naar de stad gaat. Bovendien viel het me laatst op dat het zitgedeelte van deze buggy’s een beetje schuin lopen, zodat je kind met zijn billen in een kuil zit (beetje overdreven) als je begrijpt wat ik bedoel. Dat is bij mijn wandelwagen niet zo, dus ze glijdt erg naar onderen en hangt dan als het ware in de gordels. Ze past ook nog wel in de wandelwagenbak gelukkig, maar ik kan me voorstellen dat ze graag wat meer wil zien. Hihi Lynn, herkenbaar hoor! Ik roep altijd dat de boel iig 1x per maand goed schoon wordt!!Nou ik ga even lekker in bad liggen, ik heb behoorlijk rugpijn. (tja ouderdom komt met gebreken, ;-P) Groetjes
Alle reacties Link kopieren
Pfft, ik voelde me vanmiddag hondsberoerd. was echt kotsmisselijk en heb verschillende keren boven de pot gehangen :( Nee! Ben niet zwanger..

Kwam denk door de antibiotica, moest er gelijk 2 slikken en daar zal m'n lijf wel op gereageerd hebben. Gelukkig was het na een tijdje over.



Renske, ik gebruik het boek niet erg vaak. Vind de sprongetjes wel leuk om te lezen, maar verder vind ik ook dat de kinderen in het boek véél meer kunnen dan mijn Sjakie. Gelukkig heb ik jullie om te vergelijken, anders zou ik me nog zorgen gaan maken :)

Kan me voorstellen dat je het fulltime werken zwaar vind, lijkt me ook! Fijn dat jullie nog even geen opvang hoeven te regelen, scheelt zeker in de portemonnee.



Fijne avond allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal! Heb nu even niet veel tijd, heb behoorlijk wat werk liggen omdat ik er gisteren ook niet was...

Ik was er gisteren niet omdat ik vrij had genomen: heb zaterdagavond de hele avond met mn moeder op de eerste hulp gezeten, ze werd opgenomen met een longontsteking. :S

Zondag zouden we de verjaardag van man vieren maar zijn we dus naar t ziekenhuis geweest. Gisteren heb ik bij mn ouders in huis even geholpen met huishouden. Mn broertje vertrekt vanavond naar Rome met school en die moest nog vanalles schoon en gestreken hebben. Mn moeder mag vanmiddag weer naar huis maar moet t de komende dagen wel heeeeel rustig aan doen. Gisteravond kwamen mn vader en broertje uit t ziekenhuis nog even bij ons aan voor koffie. En verder hebben we de verjaardag lekker rustig gehouden. Volgende week vieren we t nog even bij zn moeder, want dan is mn zwager jarig. :) Manlief heeft een horloge gekregen van ons. Was ie erg blij mee. :)



Zo nu ga ik even gauw verder .Hoop dat met jullie alles goed is.
Alle reacties Link kopieren
Hé casio wat een naar bericht zeg van je moeder! Was dus niet zo'n leuk weekend als je gehoopt had, maar fijn dat het beter met haar gaat. Dan schrik je wel hè. Sterkte en beterschap voor je moeder.

Hoe gaat het met jou en M? Lukt het slapen al wat beter? Succes vandaag op je werk.



Antibiotica lijkt te werken, wang is een stuk minder dik en echt pijnlijk is het ook niet meer.

Zo even bij de prenetal een buggy kopen, zo'n lichtgewicht buggy die makkelijk mee te nemen is op de fiets. Is nu in de aanbieding en ik hoop binnenkort te kunnen gaan fietsen met Sjakie. Echt zin in!

Weten jullie trouwens wat voor toetjes ze met 7 maanden al mogen? Was van plan om het volgende week allemaal bij het CB te vragen, maar wie weet heeft er iemand een idee. Hij krijgt nu vaak danoontje, wil hem daar niet teveel aan wennen. Yoghurt met roosvicee vind ie niet zo lekker en vaak spuugt hij daarna, dat stinkt echt ontzettend!!



Manlief werkt thuis vandaag. Wel gezellig, maar hij zit echt de helft van de tijd te bellen. Moet hem ook niet teveel storen, want anders komt hij helemaal niet aan werken toe.

Ik ga Sjakie uit bed halen, volgens mij hoor ik hem. Tot later!
Alle reacties Link kopieren
Miepje, ja dat was even schrikken inderdaad. Gelukkig lijkt het nu beter te gaan en mag ze naar huis. Donderdag is mijn vrije dag en ga ik er met M naartoe, even wat helpen in huis.



Met slapen is t nog steeds drama... Ben echt zo moe! Hij ligt een poosje op zn rug, dan weer op zn zij, dan op zn buik. 

Die tip van t slaapzakje bij t voeteneind in: ga ik vanavond proberen! Ben benieuwd.



Verder gaat t met M. supergoed; hij heeft vrijdag voor t eerst echt wat gekropen!!! Ik schoof zn badeendje steeds een stukje verder en hij ging er gewoon achter aan! Super!



M krijgt als toetje idd yoghurt en danoontje start. Op t cb zeiden ze dat beter niet vla ofzo konden doen: was te zoet, dat was niet goed voor hem. Ben benieuwd wat jouw cb aanraadt...

Trouwens, ik wil ook zo'n lichtgewicht handige kleine buggy! Binnenkort maar eens naar Prenatal, moeten namelijk ook een kinderstoel... :) Lijkt me ook zo leuk om te fietsen met hem!



Gelukkig helpt je antibiotica goed! Wat balen dat je er zo'n last van had zeg...
Alle reacties Link kopieren
Renske, fijn dat jullie dat hebben kunnen regelen samen met de opvang! De hele zomervakantie door betalen is inderdaad een beetje veel van het goede. Gaat het al beter met je rugpijn?Miepje, wat vervelend dat je zo misselijk was van de antibiotica. Ik heb niet echt het idee dat ze al andere toetjes mogen. Ik heb vandaag bij meisje yoghurt geprobeerd. Vies dat ze keek! Ze ging helemaal rillen als ze het doorslikte!Casio, schrikken dat je moeder zo ziek was! Gelukkig mag ze al zo snel weer naar huis. Wat leuk dat M al een stukje kan kruipen!Wat is het verder rustig! Hier niet zoveel bijzonders, vanavond bij mijn moeder en zus gegeten want lief is aan het werk. Verder ben ik met foto’s bezig geweest, wil alles gaan inplakken. Komen wel veel herinneringen boven als je alles bekijkt. Ik heb erg gelachen om de heftige perioden die voorbij kwamen.Trouwens meisje heeft vannacht eindelijk weer een keertje doorgeslapen! Dat was lang geleden. En dat ook nog zonder pap, daar ga ik dus gelijk mee stoppen. Vind het zonde om ervoor te kolven als het toch geen effect heeft op het doorslapen. Ik hoop hard dat het niet eenmalig was!
Alle reacties Link kopieren
Goedenavond!

Huisje gisteren lekker gepoetst, CSI net afgekeken, dus eindelijk tijd om eens goed te reageren! :)



Ronja, hoe is het ermee? Heeft Em nog een beetje kunnen poepen of zit het nog steeds vast? Sneu is dat he? :(

Ik kook niet zelf voor Elle, maar koop potjes. Ik heb een goed excuus: de dietiste zei dat potjes ook helemaal goed waren. Ik ga me dus (nog) niet druk maken om zelf eten te gaan maken. Het is even zoeken naar potjes met de juiste ingredienten (of eigenlijk juist zónder bepaalde ingredienten) maar tot nu toe kan ik prima slagen.



Casio, gefeliciteerd nog met je man. Wat jammer dat zijn verjaardag een beetje in de vergetelheid belandde, maar de gezondheid van je moeder weegt natuurlijk zwaarder. Ik ben blij om te horen dat het weet wat beter gaat met haar!

Wat goed dat M heeft gekropen!!  :) Ik denk dat het met Elle ook niet lang meer duurt. Ze schuift sowieso de hele box al door en als je haar een beetje helpt, kruipt ze ook. Helemaal zelf lukt nog niet.



Rebels, wat goed dat je weer lekker van je sociale leven kan genieten en dat je de voor jou goede balans hebt gevonden! Heerlijk hoor...

Hoe gaat het met slapen (of moet ik zeggen: niet slapen)?



Renske, ik vind je strakke planning ter voorbereiding op de ochtend ook erg georganiseerd overkomen! :P 

Weet je al wat het wordt straks, KDV of gastouder?

Je vroeg nog welke pap ik geef: nutrix. De saaie gewone. Van de dietist mag ze de vanille nog niet. Maar ze lust deze ook wel lijkt het, dus dat ik ook prima zo. Elle heeft trouwens inderdaad koemelkallergie en reflux. De eerste maanden waren daardoor dramatisch (niet gelogen). Daarbij sliep ze bizar slecht en bakerden we haar daarom in. En dan had ze ook nog eens wat knellingen in haar nek en schouders door de bevalling. Ik zei destijds hier ook wel dat ik een kwartet had aan kwalen. ;) Maar goed, dat is nu allemaal verleden tijd. Ik heb nu de jackpot: de vrolijkste baby die er is! :D

Elle zit ook in de buggy trouwens. We hebben vorige week een MacLaren gekocht. Super karretje, en rijdt en ligt super relaxed!



Miepje, heerlijk toch dat de sprongetjes bij Sjakie ongemerkt voorbij gaan?

Wel erg naar dat je zelf zo slecht slaapt! :( 

Gelukkig dat deantibiotica aanslaat. Dacht je ook even er helemaal vanaf te zijn en dan moet je wéér heen. Gelukkig hoefde de boel niet weer open gehaald te worden! Ben je nog weer beroerd geweest?

Qua toetjes kan ik je ook niet helpen. Die krijgt Elle nog niet, dus ik heb geen idee. Ik hoor vaak mensen over yoghurt, maar ja, als 'ie dat niet wil?



Melloo, waar gaan jullie heen met pinksteren?

Wat gezellig dat je even lekker uit eten bent geweest en naar de film! En ondertussen je meissie maar lekker lurken aan een tuitbeker! :D



Tazz, ik zie J. ook al helemaal zitten met zo'n heerlijke neutrale overpeinzende blik 's ochtends vroeg! :D 

Goede cijfers hoor, op het CB! Bijna tien kilo, maar dat zou je trouwens niet zeggen als je hem op foto ziet. Geweldig dat hij even helemaal een showtje weggaf op het CB! Die klanken doet Elle trouwens ook (mamama, papapa). Echt TE schattig!



Hier alles goei! Elle heeft vandaag voor het eerst weer eens lang geslapen overdag met haar losse armpjes. Ik hoop op een nieuwe trend. Ze slaapt ook steeds vaker op haar buikje. Dat vind ze blijkbaar lekker. Ze doet het heel netjes: armpjes en hoofdje mooi opzij. :) We hebben het menu inmiddels uit kunnen breiden met appel! Yeeha! haha. Ik voorspel een prachtig voedingslijstje voor mijn vreetschuurtje! (iemand tips hoe je die wortelvlekken uit kleding krijgt?) :D



Slaap lekker allemaal, ik wens de mama's en de beebs een rustige nacht!
Alle reacties Link kopieren
Ha, fijn Melloo dat ze lekker heeft doorgeslapen!! Ik hoop met je mee dat het een blijfertje is qua nieuwe kunstjes. En inderdaad: kappen met het pappen! :)
Alle reacties Link kopieren
blijvertje? blijfertje?



.... bedtijd.....



:D
Alle reacties Link kopieren
Ik moet wel om je lachen lyn. Kappen met het pappen!Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren waar we heen gaan met Pinksteren, de plaats is me totaal ontschoten. Bedtijd denk ik. We gaan in ieder geval met zijn drietjes in een huisje, en mijn moeder en vriend, zus en vriend gaan ook. Wat fijn dat Elle beter los begint te slapen. De nachten gaan wel altijd goed?Helaas geen wastips, hier staat ook wasgoed in een emmertje te weken. Banaan in een wit topje, geen aanrader! Gisteren ossengalzeep gekocht, gehoord dat dat goed werkt. Als het echt zo is hoor je het wel!Man is nog steeds niet thuis, dus ik ga maar lekker naar bed denk ik.Slaap lekker allemaal.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen allemaal.

Bedankt voor jullie felicitaties en beterschapswensen. :)



Melloo: leuk he foto's inplakken! Ik moet ook nog allerlei dingen inplakken... kom er gewoon niet aan toe. Jullie gaan met Pinksteren dus lekker weg? Klinkt gezellig, zo met de familie!

Dus meisje sliep beter zonder pap? Misschien moet ik dat ook eens proberen. Ik weet zo langzamerhand echt niet meer wat we moeten doen om M. te laten slapen...



Lyn: M doet dat ook in de box. Je legt hem er in en 2 minuten later ligt al helemaal de andere kant op. Hahaha.

Dus jouw Elle ligt ook op haar buikje te slapen? M. doet t nu ook af en toe en soms blijft ie halverwege hangen en ligt ie lekker op zn zij, hahaha.

Hier ook plannen om deze week of volgende week even voor een buggy te gaan kijken, is veel handiger dan die grote wandelwagen! En een kinderstoel... Want daar kan M al best wel in zitten tijdens het eten.



Overmorgen wordt M. trouwens 8 maanden! Dan mag ie alweer een ander potje van Olvarit... Dat zijn toch de potjes waar ook macaroni enzo bij tussen staan? Ben benieuwd... zal het langzaam invoegen denk ik, die potjes. Weer andere smaken, leuk om te zien altijd als ie iets nieuws proeft.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen!!

Jeetje Casio..alweer 8 maanden! Nog even en M zit aan de taart met één kaarsje... Wat gaat het toch snel. Zo cliché, maar het is gewoon zo.

En wat een naar bericht van je moeder. Dacht je een leuk, gezellig weekend te hebben en dan gebeurt dit. Ik hoop dat het inmiddels beter met haar gaat nu ze weer lekker thuis is.

Wat betreft het slapen: heel vervelend! Heb je nog geprobeerd om het einde van de slaapzak onder te stoppen? Verder heb ik ook geen tips voor je helaas. Ik denk eigenlijk dat het weer een fase is. Je zult zien dat het over een tijdje ineens weer beter gaat!



Lyn, gelukkig dat Elle nu langer slaapt met losse armpjes. En op haar buikje, wat lief! Als ze straks wat groter zijn liggen ze met hun kontje omhoog, ook zo schattig om te zien!

Tips voor wortelvlekken heb ik ook niet. Ik zit er ook mee, sommige vlekken krijg je er écht niet uit! Ossegalzeep gebruikte mijn moeder vroeger ook, misschien eens proberen.



Miepje, hoe is het nu met je kaak? Ontsteking helemaal over?

Tips voor toetje: ik zag gisteren bij de Etos toevallig kuipjes staan van Nestlé (yogofruit ofzo?). Je hebt ze in aardbeiensmaak en bananensmaak.

Staat gewoon bij de babyvoeding. Op het pak stond dat deze gebruikt kunnen worden als toetje. Maar het is natuurlijk ook wel heel zoet, beetje hetzelfde effect als Danoontje. J. krijgt nog geen toetjes, maar kan me er wel wat bij voorstellen dat hij yoghurt waarschijnlijk ook niet zo lekker gaat vinden. Merk nu al dat hij een echte zoetekauw is (van wie zou hij dát nou hebben????? ;))

Ik heb gisteren Bambixkoekjes voor hem gekocht. Gewoon om te kijken hoe hij dat vond. Nou, ik had hem geen mooier cadeau kunnen geven volgens mij haha. Hij stopte het eerst gewoon in zijn mond zoals hij alles in zijn mond stopt, maar toen hij proefde dat dit toch wel iets anders was dan zijn plastic speeltjes, ging hij helemaal stuiteren van enthousiasme.

Het wordt alleen wel een ontzettende bende!



Melloo, lekker zeg, een lang weekend weg met Pinksteren! Lekker als gezinnetje, leuk hoor! Foto's inplakken, ook een goed idee.

Ik heb éen zwangerschapsalbum gemaakt en ben gekomen tot de bevalling. Rest zit ook nog in de planning.

Dat heb je tegenwoordig met die digitale foto's hé? Wij kijken ze wel heel vaak terug op de computer en kan me dan bijna niet meer voorstellen hoe het is geweest in die beginperiode. Heel gek..



Renske, goed hoe jullie het hebben geregeld voor de zomervakantie.

Kan me voorstellen dat je een beetje opziet tegen fulltime werken straks.

Lijkt me best zwaar. Heb je al een buggy gekocht?



Verder hier alles goed. J. is gewoon echt geen ochtendmens zijn we nu wel achter. Ik heb hem de afgelopen dagen geprobeerd wakker te houden na zijn eerste fles, maar dat houdt hij nog geen half uur vol, zelfs niet als hij pas om 8.00 uur wakker is. Zijn dag begint gewoon niet voor 9.30-10.00 uur! Vind het helemaal niet erg hoor! Ben zelf precies hetzelfde.

Jeetje, dat jullie kindjes al zo rollen en zelfs proberen te kruipen. Dan heb ik hier echt een lui jongetje hoor. Hij vindt het wel prima op zijn rug geloof ik. Soms gaat hij een beetje op zijn zij liggen en als je hem dan een duwtje geeft rol hij heel gemakkelijk naar zijn buik, maar hij heeft er gewoon niet zo'n zin in. Gelukkig vonden ze het op het CB niet zo erg, hij is ook pas net 6 maanden natuurlijk. Komt vanzelf!



Ik hoor hem als een tijdje kletsen in zijn bedje, dus ga hem er maar eens uithalen. Daaaag!
Alle reacties Link kopieren
Hee Tazz!



Je moet niet vergeten dat J. de jongste van t stel hier is hoor! T is niet zo gek dat hij dan nog niet rolt enzo. Sowieso verschilt dat erg per kindje maar J. is van 3-11 en M van 11-09 dat scheelt zo'n 2 maanden. En in 2 maanden tijd kunnen die kleintjes heeel snel groeien hoor!



Dus die koekjes vind ie lekker? Denk dat ik ze ook maar eens ga halen voor M.
Alle reacties Link kopieren
Casio, daar heb je helemaal gelijk in hoor! Ik maak me er ook absoluut niet druk om, want hij ontwikkelt zich prima en is nu druk bezig met kletsen en praten. Ze kunnen maar één ding te gelijk hoor.

En die koekjes gaan erin als koek :P maar zoals ik al schreef, het wordt wel een bende. De hele bank zit hier al onder ;)

Wil hem eigenlijk niet teveel wennen aan koekjes enzo (hij heeft het ook niet echt nodig hihi) maar het is zo leuk om te zien hoe enthousiast hij reageert op die dingen.

Af en toe kan geen kwaad toch??



Heb vandaag ook het hele huis gepoetst. Is een nadeel als er mensen bij je thuis komen oppassen. Ook al is het familie, wil het dan toch wel schoon en aan kant hebben. J. heeft in zijn wippertje toegekeken, vond hij reuze interessant.
Alle reacties Link kopieren
Heb weer 2 foto's op de groep gezet!

Goed naar die armpjes kijken, ons lieve rolmopsje O+ :D
Alle reacties Link kopieren
Hahaha nee onze jongens hebben de koek niet echt nodig he? Maar af en toe mogen ze best wat lekkers vind ik. Wij hebben t ook niet echt nodig maar af en toe is een lekker koekje bij de koffie ook niet verkeerd toch?! :D



Ben benieuwd naar je foto's, ga zo meteen even kijken!



Weet precies wat je bedoelt, op woensdag is mijn schoonmoeder altijd bij ons in huis aan t oppassen en dinsdagavond loop ik toch altijd alles nog even langs hahaha.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven