Herfstmoeders 2006 schrijven verder

02-05-2007 17:09 627 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://www.mijnalbum.nl/Foto=JBPF6R8O" border="0" />
Alle reacties Link kopieren
Hee Tazz,

Ja inderdaad. M is altijd rond 6 uur wakker en krijgt pas rond half 8 een bordje pap.

Als we thuis zijn gewoon dan zet ik hem in de box voor zolang hij dat leuk vind of eventjes sesamstraat kijken... In tussen tijd doe ik dan de was opvouwen en wat opruimen enzo... En dan krijgt ie zn eten om half 8. Als ik moet werken en hij dus naar mn moeder gaat dan gaan man en ik douchen om 6 uur, hij zit dan in zn bedje met een stuk speelgoed. Als wij klaar zijn met douchen doe ik opmaken en aankleden en kleed manlief M. aan. Daarna maak ik ontbijt voor ons en zit M. in de box en gaat manlief aankleden enzo. Daarna ontbijten we, pak ik gauw onze spullen in en doet manlief M  zn jasje en schoentjes aan. Dan gaan we de deur uit en als we dan bij mn moeder zijn zet ik hem in zn stoel en maak ik pap.



Zo doen we dat...
Alle reacties Link kopieren
Je kunt hem inderdaad best nog even een poosje laten spelen dus. Misschien heeft ie dan wel meer honger en eet ie beter als je pas eten aanbiedt rond half 8...
Alle reacties Link kopieren
Casio wat zielig dat M ziek is. Heeft hij nog steeds koorts? Kan ook van de tandjes komen, als ze op doorbreken staan hebben ze er volgens mij het meeste last van. Leuk zo'n konijn! Wat vindt M er van??



Dat wakker worden 's nachts, ook bij Day en J kan best komen omdat ze dromen. Is rond 9 maanden heel gebruikelijk. Gelukkig heeft Sjakie er nog geen last van, maar ik weet van m'n zus dat m'n nichtje er rond die tijd enorm veel last van had. Ze nam haar dan meestal ook bij zich in bed en als ze rustig sliep dan legde ze haar terug.



Ronjar zo'n kar lijkt me ook best leuk, maar vind je het niet lastig dat je Em dan niet kan zien? En hoe zitten ze daar eigenlijk in? Heb ook weleens bij iemand gezien die er een maxicosi in had staan. Wel handig voor kleintjes die nog niet in een fietsstoeltje kunnen zitten.



Sterkte voor iedereen die slecht slaapt!!



Tazz, wat vreemd zeg dat hij zo slecht eet. Wel een goed idee om het even los te laten, dan word je er zelf ook niet zo gestresst van. Drinkt hij z'n melk wel goed?

Sjakie eet ook altijd nog wat stukjes van ons eten. Hij heeft altijd eerder gegeten, maar zit wel bij ons aan tafel. Vind ie helemaal geweldig en dan lust hij opeens wel stukjes! Ga op vakantie proberen of hij met de pot mee-eet, wel zo handig.



Voel me nog steeds niet lekker. Beetje lage bloeddruk ook denk ik, want zie soms allemaal vlekken als ik opsta. Straks toch maar even een zwangerschapstest halen, want moet er gewoon steeds aan denken dat de klachten daarvan komen. Maar als ik nuchter nadenk, dan kan het ook wel gewoon een griepje zijn.



Wat doen jullie trouwens als je kindje 10 maanden is met drinken? Er is nu ook een topic over geopend, dat Nutrilon3 echt overbodig zou zijn. Geven jullie Nutrilon2 of gewone melk vanaf 10 maanden? Of heb je er misschien nog niet over nagedacht, dat kan natuurlijk ook ;) Denk dat wij over gaan op gewone melk, of in ieder geval gedeeltelijk. Dan went hij daar ook aan, want schijnt lastiger te zijn als ze daar bij 1 jaar nog aan moeten wennen.



Sjakie gaat nu ook zelf zitten als hij op z'n rug ligt. We moesten van het CB hem wel een paar keer per dag op z'n buik laten liggen en het kruipen stimuleren. Anders gebruikt hij die spieren te weinig.



Rebels nog maar een maandje hè dan is het zover. Ik hoop dat Day die nachten ervoor wel goed slaapt, anders ben je die dag veel te vermoeid. Maar ja, dat plan je niet van tevoren. Heb je voor en na de bruiloft nog vrij?



Wanneer heeft iedereen vakantie?

Zo, ik ga me even optutten, dikke laag poeder op denk ik ;) en wat boodschappen doen. Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Dacht ik even rustig te kunnen bijlezen en schrijven is meisje alweer wakker. Nou maar zien hoe lang ze zich vermaakt.Miepje, hoe voel je je nu? Vervelend dat je niet helemaal lekker bent, volgens mij gaat er ook wat rond. Je bent de zoveelste die ik hoor over een griepje. Zou het trouwens kunnen dan dat je zwanger bent? Ik vroeg me trouwens ook al af hoe dat rond een jaar gaat met flesvoeding en kindjes, voor wanneer meisje geen borstvoeding meer krijgt. Is het niet gewoon vanaf een jaar dat flesvoeding niet meer nodig is?Wauw, wat goed dat Sjakie zelf al gaat zitten! Wat een gedoe met het eten tazz. Het lijkt me weer heel verstandig hoe jullie het nu gaan doen, even niks forceren alleen op een rustige manier aanbieden. Uiteindelijk gaat hij vast wel beter weer eten en krijgt hij ook spelenderwijs meer binnen.Rebels, op het cb zeiden ze laatst ook dat dit wel echt een moeilijke periode is met slapen. Verlatingsangst en dat kindjes inderdaad beginnen te dromen. Wij hebben zo’n klein lichtje in het stopcontact aan bij meisje en ook af en toe de lamp op de overloop.Casio, vervelend dat M zo ziek is. Een virusje of ook te maken met de tandjes?Meisje eet de laatst weken trouwens heel weinig van de bijvoeding, ze eet wel wat maar na een paar hapjes wil ze niks meer. Eerst maakte ik me er niet zo druk om, maar ga me nu toch wel een beetje zorgen maken. Wat denken jullie ervan? Ik weet ook niet zo goed hoe ik haar kan stimuleren om meer te eten. Heb trouwens niet het idee dat ze al te vol is van een voeding.
Alle reacties Link kopieren
Miepje: Ja met doorbreken hebben ze t meest last en kunnen ze idd wat verhoging/koorts hebben, maar ik vind 39.8 wel erg hoog, denk niet dat het aan de tandjes ligt eerlijk gezegd. Zn neefje had van de week ook weer 1 of ander virusje dus kan best zijn dat ie dat weer heeft overgenomen. En M. vindt het konijn helemaal geweldig. T konijn is ook niet bang voor M. dus helemaal goed. :)

M zit trouwens ook altijd bij ons aan tafel als we eten, ook hij heeft dan zn eten al op. Denk dat ik hem ook wat meer stukjes ga laten eten, fruit ook.... Misschien vind ie t dan wel lekker, brood/koekje is ook nooit een probleem.

Heb je al een test gehaald en gedaan?



Ik heb dat topic ook gelezen, over die nutrilon 3. Ik vind het onzin. Bij de nutrilon 2

staat op het pak dat het van 6 tot 18 maanden is... Maar je mag vanaf een jaar met halfvolle melk beginnen, ook wel iets eerder om te proberen ( niet volledig denk ik of wel? ) Dus ik geef gewoon tot een jaar nutrilon 2 en ga volgende week eens beginnen met halfvolle melk voorzichtig een beetje. ( Woensdag is M. 10 maanden )

Wat goed dat Sjakie ook zelf gaat zitten nu! SuperSjakie!

Vakantie hebben wij over 1,5 week. :) Hoera! En jullie?
Alle reacties Link kopieren
Melloo: Wil Meisje ook al weinig bijvoeding eten? Wat eten de herfstkindjes slecht op moment... Het lijkt wel of ze hun eigen topic/groep hebben waar ze ideeen en tips uitwisselen om ons bezig te houden hahahaha. Kan me voorstellen dat je je zorgen begint te maken als het al een tijdje duurt. Maar net als bij Tazz: probeer het niet te forceren. Blijf het proberen, misschien in stukjes ook? Eet ze fruit en groente allebei slechter?
Alle reacties Link kopieren
Melloo, als ik tips had, zou ik ze zeker geven aan Tazz en jou, maar ik heb hier helemaal geen ervaring mee.Houd Tazz haar topic anders ook even in de gaten, misschien komen daar nog tips op binnen.Miepje, ben jij niet aan de pil? Zou wel lachen zijn als jij nu opeens zwanger bent. Volgens mij zijn jullie daar nl. echt niet mee bezig? Of zou je er heel erg van balen?Dus jullie denken dat Day nachtmerries heeft. Zou wel veel verklaren. Ik ga hem vanaf nu ook gewoon in bed nemen als hij zo huilend wakker wordt, want dit sloopt. En dan leg ik hem wel weer terug als hij slaapt.Heb wel in 2 nachten een boek uitgelezen, trouwens. "De reünie" van Simone van der Vugt (vlugt?). Superboek!Ik heb al een pak Nutrilon 3 in huis, dus ik denk dat ik die even opmaak. Tegen die tijd zal Day bijna 1 zijn, dus dan stappen we over op gewone melk.
Alle reacties Link kopieren
O ja, nog even reageren op vakantie-vraag: Wij hebben vanaf 24 augustus 3 weken vakantie.Met trouwen niet extra vrij, alleen de dag ervoor.
Alle reacties Link kopieren
Rebels, gewoon doen hoor, Day in bed nemen dan... Als ie zich dan lekker getroost voelt en weer inslaapt kun je hem dan weer in zn bedje leggen. Deze fase gaat ook weer over... hou dat voor ogen. :)

Afgelopen nacht heb ik M. ook bij me in bed gelegd, hij sliep toen vrij snel in. Is dan voor iedereen de beste keus...
Alle reacties Link kopieren
Waar ligt jouw man dan, Casio?In het ledikant? ;-)Wij hebben nl. geen extra bed, jullie ook niet, toch?
Alle reacties Link kopieren
Dat is wel lekker Rebels, de dag ervoor vrij.

En later nog 3 weken vakantie. :) Jullie gingen wel weg op reis nog toch??
Alle reacties Link kopieren
Hahahahahahahahahahaha, nee wij ook niet. 1 Bed, voor ons. En 1 ledikantje voor M.

Ik schreef "bij mij in bed" omdat ie aan mijn kant lag... Manlief rechts, ik in t midden en M. aan de andere kant. We zetten t ledikantje dan tegen ons bed aan en daar leggen we dan het relaxkussen uitgestrekt ( zo'n u-vorm )  tegen aan zodat M er niet uit kan vallen maar wel de ruimte heeft en als ie teveel die kant opkruipt hij zacht tegen t kussen ligt.
Alle reacties Link kopieren
Casio, het is inderdaad wel grappig om te zien, dat alle fases met slecht slapen, mopperen, moeilijk eten allemaal rond dezelfde tijd voorbijkomen bij de herfstkindjes.Ze eet alles slechter, geprakt en in stukjes deden we al een tijdje maar dat helpt ook niet. Om nu weer te gaan pureren heb ik ook weinig zin in en dat lijkt me ook niet de bedoeling.Neem hem maar gewoon lekker bij je rebels. Het gaat vast snel weer over!Ik zal inderdaad tazz haar topic in de gaten houden, maar jammer genoeg was het daar nog erg rustig.
Alle reacties Link kopieren
Even laten weten dat ik straks met M.naar de dokter ga. Ik wil even naar hem laten kijken, temperatuur is nu alweer 39.4 :S En hij huilt veel en eet slecht...
Alle reacties Link kopieren
Hey Casio, goed idee hoor, dat je even met M naar de dokter gaat. Helemaal als hij ook meer huilt en slecht eet. Grote kans dat hij het virusje van je neefje heeft overgenomen. Hopelijk valt het mee, dikke knuffel voor M !



Melloo, dus meisje eet ook al zo slecht? Lijkt wel of ze elkaar aansteken ofzo. Is ze ineens minder gaan eten of ook geleidelijk? J. is namelijk al een paar weken aan het stoeien met zijn fruithap, maar nu eet hij dus helemaal niks meer. Heb er vanmiddag wel een liga in stukjes kunnen inkrijgen, maar verder niks. Melk drinkt hij redelijk, maar ook minder dan normaal.

Hoe is het humeur van meisje? J. is namelijk wel supervrolijk en gezellig. En druk!! Weet ook niet wat het is hoor en op m'n topic komen ook geen tips binnen :( (behalve Casio dan, thanks!!)



Rebels, ik zou Day ook lekker bij je leggen hoor! Gewoon doen wat je gevoel je ingeeft. Toen J. gisteravond zo aan het huilen was heb ik hem er ook uitgehaald en getroost. Bij ons in bed vindt hij gek genoeg niks, hij heeft nog nooit bij ons geslapen, behalve de eerste paar weken soms een uurtje na een nachtvoeding aan de borst. Na het troosten en knuffelen heb ik hem weer teruggelegd en is hij weer lief gaan slapen.



Wij zijn vanmiddag even met J naar de stad geweest. Even inkopen gedaan: wat nieuwe spulletjes voor in huis, een nieuwe telefoon en aardig wat kleertjes en superstoere schoenen voor J.

Wat betreft vakantie: wij hebben niet echt vakantie :(

Mijn man gaat volgende maand van baan veranderen en dan is het moeilijk om vrij te krijgen. Hij heeft wel de laatste 2 weken van juli vrij en tussendoor veel (zoals vandaag) maar ik kan heel moeilijk vrij krijgen. We hebben dus wel wat daagjes samen vrij, maar geen paar weken jammergenoeg.

Ik hoop dus heel hard dat het weer eens een keer wat beter wordt in Nederland!
Alle reacties Link kopieren
OK, dus zo doen jullie dat Casio! Ik leg Day nu altijd tussen ons in, maar vind het zo eng met de kussens. Zou het geen kwaad kunnen?Wij gaan inderdaad naar Zuid-Frankrijk, vorige week geboekt. Luxe stacaravan. Heb er nu al zin in, 2 weken een tuin(tje) ;-)Ik ga Day ophalen. Ben vanmorgen extra vroeg begonnen, zodat ik hem op tijd kan halen. Tot later!
Alle reacties Link kopieren
Mijn verhaal over de dokter en afgelopen nacht staat op de groep...
Alle reacties Link kopieren
Tazz, gelukkig hebben jullie toch nog wat vrije dagen samen. Met hopelijk beter weer dan dit! Lekker geshopt gisteren dus? :) Is J. blij met zn nieuwe kleren en schoenen? Haha.



Rebels: lekker hoor, Zuid-Frankrijk. :) Ja wij doen het zo, werkt voor ons het best. Maar ik denk niet dat het heel erg is dat jullie Day tussen jullie in hebben hoor. Day is denk ik nu goed genoeg in staat om aan te geven als er iets niet goed zou gaan... dan begint ie wel te gillen/huilen... Wij hebben M. ook wel eens tussen ons in gehad hoor. Kon toen niet anders...
Alle reacties Link kopieren
Hallo!

Melloo, hoe is het nu met meisje en het slapen? Eet ze inmiddels ook weer wat beter?

Rebels, heeft Day vanacht wel geslapen?

Casio, hopelijk is M snel weer beter! Heb op de groep ook nog gereageerd.

Miepje, hoe is het met jou? Voel je je alweer wat beter en heb je nog een test gedaan?



Hier nog steeds drama met eten helaas. Vanmorgen niet gelijk eten gegeven, maar een uur later, maar dat hielp helaas niet. Hij heeft maar 90cc op.

Om 10.00 uur 3 happen fruithap en net een halve fles melk (100cc)

Geef hem gewoon steeds maar kleine beetjes, dan komt er toch nog iets naar binnen. Het vervelende is dat hij nu ook weer helemaal verstopt is.

Heb al extra lactulose gegeven, maar als hij zijn flessen steeds niet leegdrinkt krijgt hij daar natuurlijk ook minder van. Lastig dus.

Kijk het nog even aan, maar als het niet verbetert, ga ik toch het cb weer bellen of de huisarts.



We hebben gisteren trouwens ook een nieuw autostoeltje besteld via internet: een Maxi Cosi Tobi. De maxi cosi werd een beetje krap en hij vindt het ook niet leuk meer in dat ding. Dus nu is hij gepromoveerd naar een grote stoel! :D
Alle reacties Link kopieren
Hee Tazz, wat jammer dat het niet hielp om later eten te geven! :S Had gehoopt dat hij dan toch wel meer zou drinken. En extra vervelend dat ie dan minder lacutulose krijgt. Verstandig om dan even bij de huisarts aan de bel te trekken voordat hij weer echt helemaal verstopt zit... ( net als die ene keer dat ie op de handdoek zat )

Wou dat ik een goede tip voor je had wat zn eten betreft.



Met M. lijkt t wel goed te gaan. Hij had om 10 uur een temperatuur van 37.47, wel wat te hoog nog maar al beter dan t was. Ben benieuwd hoe de rest van de dag gaat,maar mn schoonmoeder houdt me op de hoogte haha.



Leuk zeg, J. in de grote stoel! M. vond dat ook heel leuk toen ie er in mocht. Hij pastte echt niet meer in de maxi cosi toen, haha. Volgens mij hebben wij ook een tobi, wel een ouder model ( overgenomen van mn schoonmoeder, die had hem voor de oppaskindjes gekocht paar jaar terug )
Alle reacties Link kopieren
Beterschap voor M! Hopelijk voelt ie zich snel weer beter en kunnen jullie allemaal lekker slapen vannacht.



Tazz, vervelend dat J. nog niet goed eet. Over het vaste voedsel zou ik me echt niet te veel zorgen maken. Dat komt wel weer. Em begint nu pas een beetje te eten. Met drie hapjes fruitprut was ik twee weken geleden helemaal blij geweest. Zijn melk/vocht zou ik wel een beetje in de gaten houden. En bij twijfel inderdaad gewoon cb of ha bellen.



We zijn erg blij met onze fietskar (= een kar die echt bedoelt is om mee te fietsen). Wij zetten Em er ook met maxicosie in, zetten de mc goed vast en hji zit/slaapt als een prinsje. Ik moest er een beetje aan wennen dat je hem niet (of moeilijk, want achterstevoren op je fiets) kunt zien, maar het valt me mee. We fietsen ook vaak met zijn drieen, dus dan kan de ander een oogje op hem houden. Een bakfiets lijkt me ook super, Rebels, maar die konden we niet betalen :(
Alle reacties Link kopieren
Ik fluister heel zachtjes dat het beter gaat met slapen. De nachten nog niet super, maar overdag slaapt ze makkelijk in, Hopelijk is het blijvend!Eten gaat nog steeds niet zo goed, maar omdat ze bij mij zo goed drinkt maak ik me daar niet druk om. Zo regelt ze het zelf wel.Bij J is het allemaal wel moeilijk hoor. Eet hij al wat stukjes van jullie? En dan ook nog weer verstopt, vervelend! Gewoon er achteraan bellen als je je zorgen maakt!Ronjar, leuk zo’n fietskar! Heb bij meisje ook steeds getwijfeld of ik dat wou, maar toen kon ze ook al in het stoeltje. Zo’n bakfiets lijkt me ook super! Maar duur dat die dingen zijn!
Alle reacties Link kopieren
Ja, die bakfietsen zijn echt enorm duur. Fietskar hebben we op marktplaats gescoord. Da's nog te doen. En het stoeltje voorop lijkt me helemaal leuk. Denk dat ik daar eens mee ga beginnen als Em 9 maanden is.



Jippie Mello. Geniet er nu in elk geval zo veel mogenlijk van.



Ik hier eigenlijk nog even schrijven omdat ik jullie nog wilde bedanken voor de lieve complimentjes over het plassen-springen. Ik geloof dat alle herfstbabies hier leuke, lieve, zorgzame moeders hebben. En ik ben vast ook wel eens een stomme moeder. Kom Em, we gaan in de plassen springen. Alweeeeheeer. Ik wil nu wel eens rustig computeren of zo.
Alle reacties Link kopieren
Hallo herfstmoeders,



Hier een meelezer van het aller-allereerste uur van de oktober 06 moeders en daarna de herfstmoeders. Ik begrijp dat jullie ergens anders verder gaan schrijven. Ik vond het erg leuk om mee te lezen, ben zelf moeder van een oktober 2006 schatje.
Alle reacties Link kopieren
Hee Annekepanneke, wat leuk dat je even uit de anonimiteit komt! Was helemaal verrast om ons topic opeens weer op de eerste pagina tevoorschijn te zien komen. Om verschillende redenen schrijven we alleen nog maar in de MSN-groep. Als je zin hebt om ons daar te vergezellen, ben je wat mij betreft van harte welkom.Zou je daar interesse in hebben?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven