Log nu in om te reageren
 1. Dank jullie wel so far! Jullie hebben me wel weer aan t twijfelen gebracht over Thijs...maar een jongetje vier huizen verderop heet zo, dus ben bang voor het grote-en-kleine-effect. Is een nieuwbouwwijk, dus voorlopig verhuist er niemand :(.

  @liefzoontje Ik vind Stef een leukere naam, maar in combinatie met Daan vind ik Jesse mooier. Ook een leuke naam trouwens. Ken twee broertjes die precies zo heten.
 2. Nienke, ik vind Thijs echt leuk en als je het ook een leuke naam vindt, dan zou ik me niets aantrekken van dat er nog een jongetje zo heet.
  Het is een naam voor de rest van zijn leven en later woont hij vast heel ergens anders.
  De naam die ik leuk vind: Jesse, zo heet een zoontje van een collega ook... Maar ik vind dat een leuke naam, er zijn heel veel kinderen met dezelfde naam in Ned.
 3. En bedankt voor de meningen over Jesse of Stef. :)
 4. quote:
  nienke_g schreef op 05 oktober 2015 @ 20:13:
  Goedenavond! Na een hele discussie zijn we er nu zowaar bijna uit: een mooie naam voor de vierde zoon die we gaan krijgen begin februari. De oudsten heten Simon, Joost en Bram. Voor nr. 4 wordt het...Sven of Sander. (Thijs heeft heel lang op onze lijst gestaan, maar horen we hier net wat teveel in onze omgeving). Nu mijn vraag, gewoon uit nieuwsgierigheid (en omdat ik het naast manlief natuurlijk aan niemand anders kan vragen):

  Sven of Sander, wat vinden jullie? En waarom??

  Puur praktisch zou ik geen twee kinderen dezelfde voornaam geven, of hebben ze ook doopnamen?

  Ik vind Thijs ook leuk
 5. Ik vind Thijs trouwens ook het leukst in het rijtje van de andere namen passen
 6. @MM Ja, ze hebben alledrie ook een tweede naam.. dus wel andere voorletters. We hadden eerst idd alle namen met gelijke voorletters weggestreept, maar toen bleef er helemaal niets meer te kiezen over... en scheelt 11 jaar met de oudste, dus ze zullen niet snel dezelfde soort post krijgen :)
  Maar goed; Thijs dan maar weer terug op het lijstje :) We hebben nog een week of 15 om te beslissen, gelukkig!
 7. Loïc en Mathis van de lijst.

  The most important things in life aren't things.
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. quote:
  nienke_g schreef op 06 oktober 2015 @ 20:29:
  Dank jullie wel so far! Jullie hebben me wel weer aan t twijfelen gebracht over Thijs...maar een jongetje vier huizen verderop heet zo, dus ben bang voor het grote-en-kleine-effect. Is een nieuwbouwwijk, dus voorlopig verhuist er niemand :(.

  @liefzoontje Ik vind Stef een leukere naam, maar in combinatie met Daan vind ik Jesse mooier. Ook een leuke naam trouwens. Ken twee broertjes die precies zo heten.
  Ik zou gewoon Thijs kiezen. Wie zegt dat iedereen daar blijft wonen? En wat dan nog? Bovendien komen ze niet bij elkaar in de klas neem ik aan en is er geen garantie dat er geen andere Thijs in de klas zit (of elke andere naam die je kiest).
 10. quote:
  NYC schreef op 07 oktober 2015 @ 13:55:
  Loïc en Mathis van de lijst.
  Hoe spreek je Loic uit?
 11. The most important things in life aren't things.
 12. Net niet in de top 50:

  Aiden en Collin

  The most important things in life aren't things.
 13. Van de lijst af is... Morris

  The most important things in life aren't things.
 14. Liefzoontje
  Jesse vind ik het leukst. Daan en Jesse vin ik een leuke combinatie. Stoer en niet te moeilijk.
 15. vakantie. Toch luister je stiekem als je namen hoort en denk je bij elke naam, zou die leuk zijn?

  Jongens:
  Robert (op zijn Amerikaans)
  Thor
  Sach
  Dayson
  Mason
  Madow
  Madox
  Maxwel
 16. Robson
  Steffen
  Celion
  Celiander

  1 die vriend mooi vind maar wat ik net een kots geluid vind: Quads.
 17. WDB, Thor en Maxwel vind ik wel leuk. De rest niet. Madox ook trouwens, maar zou dat gevoelsmatig als Maddox willen schrijven.

  Van mijn lijst gaat Wessel eruit vandaag.

  The most important things in life aren't things.
 18. Hoi dames,
  Ik heb jullie hulp even nodig. Ik ben 22 weken zwanger van een jongen en de naam is nogal een ding. Ik vind amper iets mooi.. en ben veeleisend:
  - het moet niet met een M of S beginnen ivm de achternaam
  - het liefst met 2 lettergrepen, absoluut geen naam met 1 lettergreep
  - geen naam die leuk is tot 3 jaar maar als volwassen man niet meer 'kan' (Bobby oid.)
  - geen oud-Hollands
  Ik merk dat we vallen voor stoere namen, die soms wat Amerikaanse neigingen hebben. De hierboven genoemde Collin en Aiden staan erg hoog op de lijst. Robin is ook mooi, maar zo heet zwager al en we willen niet vernoemen. Mason vind ik ook super, maar dat begint weer met een M. Dan hebben jullie een beetje een idee welke richting we op willen.
  Kom maar door ;-)
 19. Isasue;

  Lennox
  Codi
  James
  Logan
  Dexter
  Ethan
  Ronan
  Kian
  Rogan
  Phyllon
  Dyllan
  Brody
  Connor
  Andrew
  Jayden
  Finnian
  Fender
  Brandon
  Bradley
  Roan
  Mitchel

  Niet Amerikaans, maar wel stoer:

  Oscar
  Ferran
  Karsten
  Boris
  mendy wijzigde dit bericht op 11-10-2015 14:31 met 20%
 20. @ Nienke, ik zou zeker voor Thijs gaan, past prachtig in je rijtje! Als nou een neefje al zo zou heten, dan zou ik het ernstig heroverwegen, maar niet met een kind in de straat. Ik dacht ook meteen aan dezelfde voorletter als je oudste zoon, maar het scheelt inderdaad als er tweede namen zijn. Als jullie echt tussen Sven of Sander willen kiezen, dan zou ik Sander doen, ik hou persoonlijk niet zo van de naam Sven.

  @ Isasue, zijn jullie specifiek op zoek naar een Engelse (buitenlandse) naam? Je schrijft alleen geen oud-Hollands, waar voor mij namen als Teun en Cornelis onder zouden vallen :)
 21. De naam die eruit gaat...: Liam

  The most important things in life aren't things.
 22. Isaseu:

  Morris
  James
  Micheal
  Jack
 23. Wat vinden jullie van de naam Malcolm?
  Op dit moment ben ik nl 17 weken zwanger van een jongen, maar vind tot nu toe geen enkele jongensnaam mooi. Gisteren kwam mijn man ineens met deze naam. Onze dochter heeft ook een Engelse naam, dus vandaar dat we nu ook weer in die hoek zoeken.
 24. Leuke naam: niet een 13 in een dozijn. Verder makkelijk uit te spreken en te schrijven.
 25. Peertje, leuke naam! Het is er een die ik in mijn omgeving nog nooit heb gehoord, maar wel duidelijk is in schrijfwijze en uitspraak.
 26. Ik twijfel dus wel aan de uitspraak. Is het nou Melcolm op zijn Engels of gewoon Malcolm. Hoe zullen de meeste mensen het uit spreken?