Ouders steil haar, kind krul haar

15-09-2013 19:27 58 berichten
Ik vraag me af hoe het zit met de dominantie van bepaalde genen. Vroeger heb ik bij biologie geleerd dat krul haar dominant is. Dus als de ouders steil haar hebben, kunnen kinderen geen krul krijgen.



Inmiddels weet ik dat dit niet klopt. Mijn man en ik hebben beide steil haar (ook als kind beide nooit krullen gehad), onze zoon heeft ook steil haar, onze dochter heeft krulhaar. Zeker nu het langer begint te worden krijgt ze meer krul en beginnen het pijpenkrullen te worden. Ook al hebben mijn man en ik geen krul haar, het komt wel in beide familie voor. Een tante van mijn man heeft krul haar (zijn ouders beide steil), mijn vader heeft krulhaar.



De vraag is vooral waarom een kind toch krul haar kan hebben, terwijl de ouders steil haar hebben.



Nog een andere vraag over de krullen van mijn dochter. Onze kapper denkt dat de krullen tijdelijk zijn en onze dochter waarschijnlijk in de toekomst als nog steil haar zal krijgen. Is dit ook zo of is er toch kans dat ze haar krullen mag houden.
Alle reacties Link kopieren
Het kan inderdaad nog verdwijnen. Mijn nichtje had ook krullen en nu ze ouder wordt verdwijnen de krullen weer. Het is afwachten dus



Het waarom weet ik niet.
Volgens mij hebben veel jonge kinderen een soort krul/slag in hun haar, ook als ze later toch steil haar blijken te krijgen. Of ze haar krul/slag houdt is afwachten. Mijn partner had vroeger een krul en nu soms nog een beetje. Als haar haren nat zijn zie je het beter.
Alle reacties Link kopieren
Het kan ook van een andere generatie komen.
Twijfel je of je man wel de vader kan zijn?
Alle reacties Link kopieren
Hier ouders steil haar en ik krullen, al 28 jaar :-)
Alle reacties Link kopieren
Zoon had hier tot z'n derde een volle bos krullen, terwijl man en ik steil haar hebben. Inmiddels een steile coupe. Best jammer, want de krulletjes stonden heel lief. Hij ziet er nog steeds lief uit hoor, maar dat engelige is er wel een beetje vanaf



De krullen kunnen dus inderdaad verdwijnen. Zelf was ik als peutertje ook een krullenbol, dus we waren er op voorbereid
anoniem_146592 wijzigde dit bericht op 15-09-2013 19:39
Reden: Stijlfoutje ;-)
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Wat een mooie krulletjes!
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Wij ook allebei steil haar en dochter (1,5) is echt een krullenbol. Haar opa had vroeger (toen hij nog niet kaal werd :-) ) ook een beetje krullend haar. Volgens mij kan t een generatie overslaan maar volgens mij hebben kindjes idd wel vaker krulhaar. Anyway, ik geniet er nu nog even lekker van want het staat in ieder geval wel superschattig
Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een flinke krul (tot mijn 3e krullen, daarna stijl, na mijn 21e weer krullen) vader van mijn 2 jongsten heeft kroeshaar, zoon had tot zijn 3e precies dezelfde krullen als jouw dochter en daarna waren ze weg, dochter is bijna 2 en heeft ook een bos krullen, hoop dat ze blijven.
Never look down on anybody, unless you're helping them Up.
Alle reacties Link kopieren
Ik had als dreumes ook pijpenkrullen, terwijl mijn beide ouders stijl haar hebben. Is later helaas verdwenen en nu heb ik ook stijl haar. Mijn zoon van bijna 3 jaar heeft compleet stijl haar (altijd gehad ook), maar mijn dochtertje van 13 maanden begint nu een beetje krullen te krijgen, wat ik heel leuk vindt. Maar ik denk dat haar krullen op den duur ook zullen verdwijnen.
What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?
Het kan ook anders. Man en ik hebben allebei krullen. Zoon 1 heeft bijna kroeshaar, zoon 2 heeft slag, zoon 3 heeft geen krul op zijn hoofd en dochter ook niet.

Daarnaast hebben wij beide bruine ogen, ook dominant, maar alleen oudste zoon heeft bruine ogen. De rest varieert van grijs/groen tot felblauw.

Kijk vooral ook naar de vorige generaties.
Ik had vroeger ook krulletjes. Was spierwit en onderin kleine krullen. Inmiddels ben in donkerblond met een klein beetje slag (en 1 echte krul ergens onderin). Dochter is spierwit met onderin krulletjes maar denk dus niet dat dit blijft helaas.
Alle reacties Link kopieren
De zogenaamde vader is niet de echte vader. Dat is de enige verklaring.
quote:netniet schreef op 15 september 2013 @ 19:33:

Twijfel je of je man wel de vader kan zijn?



Absoluut niet, op de krullen na lijkt ze sprekend op papa.



Zelf had ik al het idee van een overgeslagen generatie en dat genen iets ingewikkelder in elkaar zit dat wat je op school leert, als je naar het dominant/ressesief schema zou kijken zou het theoretisch niet kunnen. Mijn vader heeft dus ook krul haar en als baby een zelfde soort krul als mijn dochter. Zowel mijn vader als mijn tante (zus van mijn vader) hadden als kind met lang haar mooie pijpenkrullen.



Omdat ik en mijn man en oudste kind allemaal steil haar hebben nooit verwacht een kind te krijgen met krul haar. Vind het grappig, zeker als mensen dan vragen waar ze toch die krullen van heeft :D
Alle reacties Link kopieren
Schattig haar!!!! Dat blijft echt wel zo. Denk niet dat de krul daar nog uit gaat.
Alle reacties Link kopieren
De rest van je album is ook te bekijken
quote:Nemesis. schreef op 15 september 2013 @ 19:49:

De rest van je album is ook te bekijken Ik weet het, maar ik kreeg de foto er helaas niet fatsoenlijk op, op een andere manier. Maar er staan geen "die mag niemand zien" foto's in, dus dat is geen ramp
Alle reacties Link kopieren
Ik had toen ik 2 jaar was ook blond haar en krullen. Mensen die de foto's van mij uit die tijd zien, geloven niet dat ik dat ben want..... Nu vele jaren later heb ik bruin haar en is er van de krul weinig overgebleven, hoogstens wat slag! Het kan dus zeker veranderen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ik weet het, maar ik kreeg de foto er helaas niet fatsoenlijk op, op een andere manier. Maar er staan geen "die mag niemand zien" foto's in, dus dat is geen ramp gelukkig
Ik had vroeger ook pijpenkrullen. Vanaf mijn 3de is het vrijwel steil haar geworden. Vanaf mijn 12de ofzo heb ik een flinke slag. Nu ook af en toe weer echte krullen.



Alledrie mijn kinderen hebben hartstikke steil haar. Nog geen klein beetje slag in te herkennen.
Alle reacties Link kopieren
Is het de naam van je dochter in de URL? Zo ja, vind je dat niet erg?



Mooie krullen :-).
Alle reacties Link kopieren
Wat een prachtig kopje met krulletjes Ik denk, omdat de krul er zo stevig inzit, dat het zal blijven. Het zijn niet van die losse half uitgezakte krullen!
Alle reacties Link kopieren
Mijn moeder heeft steil haar, mijn vader minimale slag, ik had als baby een beetje krullen, daarna steil/beetje slag en toen ik het op mijn 13e van heel lang naar een bob knipte krullen, die in mijn tienerjaren steeds erger werden en nu weer wat minder krullerig. Krullen zitten wel in de familie, vooral aan moeders kant (vader, broer).
Alle reacties Link kopieren
Mijn ouders en zus hebben rechte haren en ik heb heel veel krullen.

Ook mijn man heeft heel veel krullen en onze beide zoontje hebben rechte haren. Ik ken dus beide kanten,

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven