Overbeharing dochter (9jr.)

22-05-2015 10:10 144 berichten
Alle reacties Link kopieren
Gisteren zei ze dat ze geen korte broek aan zou doen bij de gymles, ook al is het warm.

Want niemand in de klas, zelfs de jongens, hadden zoveel en opvallende haren op de benen. Dat was haar reactie op mij, toen ik zei dat iedereen haren op het lichaam heeft, alleen sommigen meer en donkerder.

Ik merk dat ze zich er echt voor schaamt. Ook al zeg ik dat ze mooi is zoals dat ze is, ze weet natuurlijk dat haar benen (en ook wel de armen) zo veel kijks trekken.

We hebben het er weleens over gehad, dat als ze dat wil, ze bij de overgang naar het vo haar bovenlip en tussen de wenkbrauwen mag laten harsen/epileren. Zit nu in groep 6.

Maar wat is nu een geschikte leeftijd om benen e.d te harsen ( ik kan dat trouwens zelf bij haar doen). Ik vind haar nu echt te jong. Over een paar maanden wordt ze 10. Misschien eind groep 7 dan toch maar beginnen? Als ze 11 is?

Wie heeft hier ervaring mee? Ik ben zelf ook redelijk behaard, maar bij haar is het erger.

Ik denk dat haar menstruatie ook niet lang zal duren, gezien haar lichaamsbouw



(Ik heb volgens mij al eerder een soortgelijke to geopend, mar kan die niet vinden)
Zodra ze er last van heeft, is het het goede moment. Nu dus. Echt hoor, laat haar zich niet steeds hoeven schamen, dat is vreselijk.
Oh wat zielig! Dat ze zich er zo van bewust is dan.



Ik heb zelf geen kinderen. Maar zou er eigenlijk niet te lang mee wachten omdat ze zich er dus zelf van bewust is. Kan je niet aan haar vragen wat zij zou willen? Ik zie er niet heel veel kwaad in om nu eventueel te beginnen met harsen, behalve dat het uiteraard pijnlijk is. Dus misschien de keuze aan haar laten?
Alle reacties Link kopieren
Waarom haar eerst nog een tijd rond laten lopen met iets waar ze zich voor schaamt en waar ze (naar onze maatschappelijke maatstaven) uiteindelijk toch iets mee zal moeten doen? Ik was ook hariger dan de andere meiden en ik ben stiekem gaan scheren.



Wees blij dat je dochter dit met je durft te delen, want ik kon echt niet bij mijn moeder terecht, en help haar met een oplossing. Desnoods blonderen als je harsen te vroeg vindt.
Ik ben het helemaal met Pantax eens..
Even ter illustratie: ik mocht me van mijn moeder ook niet scheren, daar vond ze me te jong voor. Als gevolg heb ik jarenlang alles bedekt, zelfs als de mussen dood van het dak vielen, en schaamde ik me voor mijn lichaam tot ver in mijn twintigste toen ik me al lang schoor. Ik heb er nog heel lang een stiekem en gevoel van schaamte bij gehad, vreselijk. Dus zodra zij aangeeft dat ze er last van heeft is het tijd, ongeacht haar leeftijd.
Leer haar zelf haar wenkbrauwen te epileren met een pincet of touwtje. Bovenlip kan ook. Die zou ik namelijk niet helemaal kaal laten harsen. Eerder de lange donkere haren eruit en het donsje laten zitten. Staat wat natuurlijker dan een kale bovenlip.



Benen zou ik wel laten waxen.
Gewoon beginnen als het nodig is. Het is vroeg, maar als ze, zoals jij zegt, echt bekijks heeft met haar beharing, zou ik haar er niet deze zomer nog mee door laten lopen.
quote:Pantax schreef op 22 mei 2015 @ 10:17:

Even ter illustratie: ik mocht me van mijn moeder ook niet scheren, daar vond ze me te jong voor. Als gevolg heb ik jarenlang alles bedekt, zelfs als de mussen dood van het dak vielen, en schaamde ik me voor mijn lichaam tot ver in mijn twintigste toen ik me al lang schoor. Ik heb er nog heel lang een stiekem en gevoel van schaamte bij gehad, vreselijk. Dus zodra zij aangeeft dat ze er last van heeft is het tijd, ongeacht haar leeftijd.Ach gos wat vreselijk dat dat zo moet :(
Alle reacties Link kopieren
Is ontharingscreme misschien wat? Stinkt als de brandweer, maar je krijgt geen stoppels zoala bij scheren (en harsen lijkt me pijnlijk voor een kind)
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook zo'n kind geweest. Ik mocht het ook niet van mijn moeder, waardoor ik het stiekem ging doen. Wat goed van jou dat je naar haar luistert en haar een goed gevoel wil geven. Verder eens met Pantax, ik heb echt precies hetzelfde gehad als jij Pantax. Ik ben nu 33 en heb pas vanaf mijn 25ste geaccepteerd dat ik nou eenmaal zo behaard ben en schaam me er nu ook niet meer voor.
quote:ayraa schreef op 22 mei 2015 @ 10:18:

[...]





Ach gos wat vreselijk dat dat zo moet :(



Ieder z'n trauma hè



Maar als het een ander kan helpen is dat alleen maar fijn: echt hoor, ga fijn samen harsen vanavond. Laat haar zien hoe ze het zelf kan doen, zorg dat ze zonder schaamte een korte broek aan kan.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb pikzwart haar en ook donkere haren op mijn benen sinds ik jong ben. Bert zijn wenkbrauwen zijn niks bij die van mij. Toen mijn moeder merkte dat ik er moeite mee had en mijn snor ook heel duidelijk zichtbaar was, zijn we begonnen met benen harsen (dit deed moeder zelf) en ging ik 1x in de 8 weken naar de schoonheids specialiste die mijn snor harste en mijn binnenstukje van de wenkbrauw. De rest van mijn volle wenkbrauwen lieten we zoals het was. Zat toen ook in groep 6 of 7.



Inmiddels heb ik voor mijn benen en bikinilijn ipl (per jaar 3 behandelingen) voor de zomer, moet ik het nog wel scheren, maar mijn haren zijn lichter en dunner, dus kan er nu wat dagen tussen laten. Wenkbrauwen en snor laat ik doen bij de Turk met zo'n touwtje.



Ik zou er ook mee starten, je bent op die leeftijd toch echt bewust van je beharing.
Ik kan me voorstellen dat je er een bepaalde leeftijd bij in gedachten had, maar als zij er nu al een probleem mee heeft, zou ik haar toch leren om er wat aan te doen. Mijn dochter van 10 heeft haren onder de oksels, ze is hartstikke blond, maar die haren zijn heel donker. Het zijn er maar een paar, maar omdat ze zo donker zijn vallen ze wel op. Die mag ze van mij gewoon wegscheren. Heb haar laten zien hoe je dat doet, want ik vind het zelf ook niet prettig voor mezelf, harige oksels. Logisch dat het haar ook stoort. Je ziet tegenwoordig vrijwel nooit meisjes of vrouwen met haren onder de oksels, dus waarom zou zij er wél mee moeten lopen omdat ik had bedacht dat 12 vroeg genoeg is? Vond het van mezelf ook een vreemde redenering, dus leeftijdsgrens is de deur uit gegaan.
anoniem_208095 wijzigde dit bericht op 22-05-2015 10:30
Reden: leek alsof ik háár haren niet prettig vond...
% gewijzigd
Gewoon doen.

Ik gebruik al deo vanaf mijn 6e. Gewoon fijn als je leert dat je zelf een beetje invloed kan hebben op dat soort zaken. Niet nodig om haar zichzelf te laten schamen
Alle reacties Link kopieren
Oh echt,, ik had deze reacties eigenlijk niet zo verwacht. Mensen in mijn omgeving reageren dan weleens van: oh joh ze is nog te jong, en wat maakt het uit enzo.

Maar ik kan mijn eigen trauma ook nog wel herinneren hoor. Dat bij zwemles een jongen zo schuin en geschrokken naar mijn benen keek. Hij zei verder niets, maar ik kon wel door de grond zakken. Thuis gelijk met de scheermes erover.

Ik wil niet dat ze gaat scheren, dus het wordt dan wel waxen. Na laseren lijkt me dat het beste. De haartjes komen dunner terug. En het gaat tot 6 wk.
quote:Pantax schreef op 22 mei 2015 @ 10:17:

Even ter illustratie: ik mocht me van mijn moeder ook niet scheren, daar vond ze me te jong voor. Als gevolg heb ik jarenlang alles bedekt, zelfs als de mussen dood van het dak vielen, en schaamde ik me voor mijn lichaam tot ver in mijn twintigste toen ik me al lang schoor. Ik heb er nog heel lang een stiekem en gevoel van schaamte bij gehad, vreselijk. Dus zodra zij aangeeft dat ze er last van heeft is het tijd, ongeacht haar leeftijd.

Hoe kan een moeder zoiets verbieden dan? Ik mocht het ook niet van mijn moeder, maar ik was 10/11 en deed het toch, want ik werd er om gepest. Mijn moeder had daar niets over te zeggen hoor.



Wel heel rot voor je dat je er zo lang last van hebt gehad! Kan me je gevoel heel goed voorstellen.



TO: nu. Ze heeft er last van en dat is het moment om er mee te beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Jij wil niet dat ze gaat scheren... ik snap dat ze nog jong is en zo, maar dit is toch echt haar lichaam, dus ik denk dat je gewoon alle keuzemogelijkheden moet openlaten. Misschien kiest ze alsnog voor waxen, maar ik vind wel dat ze de keuze moet hebben.



Waarom geen goed scheermesje voor de benen? Jij zorgt dat er regelmatig nieuwe mesjes in de badkamer liggen en dan kan ze ze zelf bijhouden hoe en wanneer ze wil, zonder afspraken met de schooheidsspecialiste, en het is nog pijnloos ook. Kan dat niet denk je, als je haar goed laat zien hoe het moet en je doet het de eerste keer samen?
Alle reacties Link kopieren
Of een ladyshave. Waxen lijkt me heel pittig voor zo'n meisje.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Mijn eerste reactie was: wat is ze nog jong. Maar dan lees ik de andere reacties en moet ik mijn mening misschien toch bijstellen. Ik vrees dat mijn (nu 6-jarige dochter) hetzelfde probleem gaat krijgen in de toekomst. Het is nl nu al duidelijk dat ze de (overmatige) beharing van haar vader heeft geërfd. Ik heb altijd gezegd (niet tegen haar) dat ik tzt zal sparen voor definitief ontharen mbv laser oid. Is dat ook niet een optie voor jouw dochter? Misschien niet nu, maar over een paar jaar?
Alle reacties Link kopieren
Waarom niet gewoon ontharingscrème? Doet geen pijn, komen geen messen aan te pas, houdt langer aan dan scheren (en geen stoppels) en je kunt het zelf. Stinkt alleen een beetje, maar dat is met een douche over.

Lijkt mij juist ideaal voor jonge meisjes.
Alle reacties Link kopieren
Eén van de redenen dat meisjes op (over-)beharing aangekeken worden, is volgens mij dat je nog amper volwassen vrouwen ziet met beharing. Geen wonder dat men dat raar vindt. En daarom zullen er steeds meer jonge meisjes zijn, die al op jonge leeftijd ontharen.



Het zou toch van de zotte zijn dat je, omdat het zo natuurlijk is en je jezelf moet accepteren, juist in je (pre-)puberteit, wanneer je al zo onzeker bent over veranderingen, met beharing moet lopen?



Bij zo'n 'schuine geschrokken blik' van een jongen, vraag ik me trouwens wel af in hoeverre daar eigen invulling aan zit, maar als een meisje er last van heeft, zou ik zorgen dat ze zich kan ontharen
Later is nu
En straks gaan ze wijzen naar haar omdat ze zien dat ze wat aan over beharing heeft gedaan?

Het is de leeftijd dat ze gaan wijzen naar elkaar. In hoeverre geef je straks toestemming?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou er niet aan vasthouden dat ze te jong is. Je wil toch niet dat ze zich rot voelt of gepest wordt?



Als het donkere haren zijn, kun je misschien zo'n flitsding kopen? Dan blijft het op termijn toch helemaal weg? (Beenhaar enzo komt toch vast nooit meer in de mode)



En lijkt me nog altijd beter dan dat ze later, zoals ze vroeger wel eens deden, op een veel te zware anticonceptiepil wordt gezet.
Alle reacties Link kopieren
Waarom geen crème? Vind harsen/waxen best pijnlijk. Het 'wie mooi wil zijn moet pijn lijden'-idee. Terwijl ik het gewoon eigenlijk heel zielig vind dat ze er zo mee zit!



Ontharen zou voor mij op die leeftijd geen probleem zijn, maar zou het wel samen doen en haar hier goed in begeleiden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven