Thuis bevallen zónder vk.... iemand ervaring?

18-08-2009 14:48 693 berichten
Alle reacties Link kopieren
Daag allemaal!



Ik ben nieuw hier, en post toch maar even dit onderwerp omdat ik net een vervelend gesprek bij de vk heb gehad.



Ik ben 35 weken zwanger, en vast geen gemiddeld type...

Wij gaan een waterbevalling thuis doen, wat we als niet meer dan doodnormaal beschouwen (neg. reacties hierop heb ik op dit moment dan ook geen behoefte aan).



Nu is het zo, dat we de dingen benaderen vanuit een spirituele hoek, en zo vinden wij het dus bijzonder belangrijk dat er niet te veel mensen bij aanwezig zijn, zodat ons kindje is een RUSTIGE geborgen omgeving ter wereld kan komen.



Ik had dus mijn vriend, mijn beste vriendin en de vk in gedachte voor deze 1e bevalling.

Maar nu blijkt dat het goed mogelijk is dat er meerdere vk's komen en dat ze óók nog persé de kraamzorg erbij wil hebben.

Zo wordt het dus precies het circus wat ik NIET in gedachten heb!!!

(De kraamzorg omschreef het al als 'de kroon op hun werk' wat ik prima snap, maar ík wil die kroon niet zijn! rillingen..!)



Kortom; ik baal.

De zwangerschap gaat mega voorspoedig, en alle mensen met onnodige drama zijn al van het toneel. Maar ik merk dat ik echt het gevoel heb dat de instelling van de vk gewoon roet in het eten gooit.



Mijn vriend heeft al 2 kinderen en is er klaar voor om dit zelf te doen (hij heeft véél medische kennis). Ik vertrouw hem meer dan wie dan ook, en zéker het idee van hem & best friend, veel meer dan een vk-parade.



Ik verwacht niet dat veel van jullie me hierin zullen bijvallen, maar wellicht is er 1 pareltje die onze insteek hierin wél snapt? Zoiets ook heeft meegemaakt?



Ik ontdek dat in de USA unassisted childbirth een steeds grotere aanhang krijgt...



Hoe dan ook wens ik iedereen super veel succes met haar bevalling, dat het maar een prachtig moment mag worden!!!



liefs, m
Alle reacties Link kopieren
quote:melissa-x schreef op 25 juli 2014 @ 13:33:

[...]



Persen is vaak niet nodig als je geen tijdschema aanhoudt en in een natuurlijke houding bevalt. Ik heb ook bij alle drie de geboortes niet geperst.Hier wil ik graag meer van weten!
Is de medische houding ook niet sort of verplicht wegens arbeidsvoorwaarden e.d.? Om de verloskundigen geen rugblessure op te laten lopen?

Dat is toch ook precies de reden waarom je bed op klossen moet?



Ik vind het best wel een lastig verhaal, dat medisch gebeuren. Men zegt dat de landen om ons heen een lager baby-sterftecijfer hebben juist omdat iedereen in het ziekenhuis bevalt.

Aan de andere kant kan ik helemaal met Pantax meegaan dat de natuur haar gang laten gaan juist en bedoelt is. Maar zijn mensen niet te ver bij de natuur verwijdert om het nog helemaal zonder professionals te doen?



Ik heb gelukkig één thuisbevalling mee mogen maken, daar heb ik echt mazzel mee want mijn eerste kwam met een keizersnede. Het was de meest rustige en harmonieuze bevalling van de drie.
Ik heb het geprobeerd op de baarkruk (juist vanwege het ontbreken van persweeën leek me dat logischer: zwaartekracht en zo, en de VK was het helemaal met me eens). Maar man, wat zat ik rottig op die baarkruk zeg. Ik vond het helemaal niks, en ben zo snel mogelijk weer gaan liggen. Nou ja, maakt niet uit, ze is nu dertien en verkeert in blakende welstand .
Ik ben blij met de medische begeleiding tijden de bevalling van mijn oudste. We zouden er allebei niet meer geweest zijn als ik gezellig thuis en alleen was bevallen.
Het enige wat ik je mee wil geven is mijn eigen ervaring; zonder medisch ingrijpen waren zoon en ik gezellig samen gaan hemelen.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dat TO vooral moet doen zoals zij het wil, maar niet kan verwachten dat een specialist, namelijk de verloskundige, zich schikt naar haar eisenpakket. Het gaat het tenslotte om een kind gezond ter wereld te brengen en niet om; ik wil het zus en vooral niet zo....want wat als het onverhoopt niet goed mocht gaan? Moet de verloskundige dan maar zeggen; ja maar, de ouders wilden het zo? Dat werkt toch niet?

Ik hoop natuurlijk dat het een mooie ervaring wordt en dat er een supergezond kind geboren gaat worden, maar besef wel dat je niet alles kunt regisseren, puur omdat jij het zo wilt. Zo werkt het nou eenmaal niet, getuige de enorme hoeveelheid geboortes all over the world. Lees alleen al de ervaringen die hier beschreven worden.
Ik ben niet dom, ik weet precies wat ik bedoel.
Alle reacties Link kopieren
Eens Toedeledokie, niemand kan in de toekomst kijken.



Achteraf gezien had ik het helemaal alleen 'in de bosjes' kunnen doen. Of ik nu lag te creperen in een ziekenhuisbed of in het gras, dat verschil had ik niet meer gevoeld. Ik kreeg alleen op fluistertoon te horen "Als je voelt dat je moet persen mag je persen".

Maar ja, na de bevalling had kind wel hulp nodig (overigens niet vanwege complicatie tijdens bevalling) dus lag ik op het juiste plekje.



Overigens denk ik dat de TO de VK verkeerd heeft begrepen. Welke praktijk heeft nu alle vk's op stand-by? Alsof het voor een pro zooo bijzonder is dat ze even dat ene vrije weekend er aan willen opofferen.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Natuur haar gang laten gaan.



Zou je dat ook doen.als je kind polio of mazelen.heeft? Gewoon lekker afwachten, niks artsen erbij, hoort allemaal bij t leven.



Toch?
Alle reacties Link kopieren
quote:zoetie schreef op 25 juli 2014 @ 16:39:

Dit is een topic uit 2009. Vandaar dat ze niet meer reageert . Kindjelief loopt allang vrolijk rond, hoop ik, haha!



Maar inmiddels reageerde toch Pantax die het ook zonder VK wil doen en die er ook nog heel zeker van is dat het a.s. weekend gaat gebeuren....?



Ze zal wel denken, in China baren de vrouwen naast de rijstvelden en werken dan weer door....en er zijn massa's chinezen, dus het zal wel niet schadelijk zijn!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
quote:whopper schreef op 25 juli 2014 @ 19:10:

Het enige wat ik je mee wil geven is mijn eigen ervaring; zonder medisch ingrijpen waren zoon en ik gezellig samen gaan hemelen.



Hier nog een.



Leuk, dat natuurlijke bevallen. Precies zoals men vroeger deed. Alleen wordt even vergeten hoe hoog de kinder- en kraamvrouwsterfte was.
quote:mienietjefietje schreef op vrijdag 25 juli 2014 22:04 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="zoetie in "Thuis bevallen zónder vk.... iemand erva..."" class="messagelink">zoetie schreef op 25 juli 2014 @ 16:39</a>:</b>

Dit is een topic uit 2009. Vandaar dat ze niet meer reageert . Kindjelief loopt allang vrolijk rond, hoop ik, haha!</div></blockquote>



Maar inmiddels reageerde toch Pantax die het ook zonder VK wil doen en die er ook nog heel zeker van is dat het a.s. weekend gaat gebeuren....?



Ze zal wel denken, in China baren de vrouwen naast de rijstvelden en werken dan weer door....en er zijn massa's chinezen, dus het zal wel niet schadelijk zijn! Nee dat heb je verkeerd begrepen hoor. En ze had al weeën toen ze hier schreef, vandaar.
Alle reacties Link kopieren
ik wilde bij mijn derde ook zo natuurlijk mogelijk bevallen. Daarmee bedoel ik, geen geneuzel over centimeters, houding aannemen die ik prettig vond, zelf mijn zoontje aanpakken, met zo min mogelijk ingrijpen. Maar wèl met een vk naast mijn bed. een bevalling is nooit te plannen, er kan zoveel misgaan!



vroeger hadden overigens de vrouwelijke familieleden ook veel meer ervaring, naast dat idd de baby sterfte ook hoger was.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een vrij arrogante instelling, ik denk dat maar weinig vrouwen kunnen zeggen dat hun bevalling precies zou ging als zij dachten
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
quote:zkotz schreef op 25 juli 2014 @ 17:59:

Je mag je gelukkig prijzen dat je in een ontzettend ontwikkeld land woont met dito medische voorzieningen. Mede daardoor is het aantal ernstige complicaties hier veel lager dan in, ik noem maar wat, Ghana. Waar vrouwen het ook vaak zonder professionele hulp moeten doen. Lekker spiritueel, dat dan weer wel.Dan waren zowel ik als mijn kind overleden tijdens de bevalling. Zonder vk's enzo. Wat bezielt mensen toch?
Alle reacties Link kopieren
quote:mienietjefietje schreef op 25 juli 2014 @ 22:04:

[...]





Maar inmiddels reageerde toch Pantax die het ook zonder VK wil doen en die er ook nog heel zeker van is dat het a.s. weekend gaat gebeuren....?



Ze zal wel denken, in China baren de vrouwen naast de rijstvelden en werken dan weer door....en er zijn massa's chinezen, dus het zal wel niet schadelijk zijn!



En hoeveel vrouwen en baby's zijn er gestorven in China tijdens de bevalling naast de rijstvelden... Net als in Afrika, hoeveel vrouwen zijn daar gestorven in de bosjes en hoeveel baby's.



Mijn oudste en ik waren er niet meer geweest, als er niet was ingegrepen, en had mijn jongste dus nooit geboren.



harstikke leuk die moeders die van alles willen, en nog geen bevalling etc. hebben meegemaakt, niets romantisch aan, en als je weinig mensen om je bed wilt, dan laat je je vriendin etc. er niet bij.



In België mag je niet een thuis bevallen, en daar ligt het sterftecijfer van zuigelingen en moeders een stuk lager dan bij ons, Nederland is met een inhaalslag bezig, door sneller in te grijpen en meer keizersnedes uit te voeren.
Alle reacties Link kopieren
calvijn, bedoelde je mijn instelling of van TO?
Alle reacties Link kopieren
Christiana, in België is thuisbevallen niet verboden hoor en komt ook voor. En jij pleit voor meer keizersnedes? Volgens mij is dat helemaal geen discussiepunt als het erom gaat sterftecijfers naar beneden te brengen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Christiana schreef op 25 juli 2014 @ 22:59:

[...]

Nederland is met een inhaalslag bezig, door sneller in te grijpen en meer keizersnedes uit te voeren.



Sneller ingrijpen leidt juist tot meer keizersnedes en een keizersnede is het laatste redmiddel bij de geboorte van een kind. Het lijkt me niet dat dat een gewenste situatie is.

Om een of andere reden worden bevallingen steeds meer gemedicaliseerd. Terwijl heel veel vrouwen prima kunnen bevallen zonder knip, weeënopwekkers, persinstructies en meer medische toestanden.

Ik zeg niet dat je dan maar zonder vk moet gaan bevallen, maar wel dat er (wegens allerlei praktische redenen) veel te snel ingegrepen wordt, met alle gevolgen van dien. Volgens mij is dat geen inhaalslag, maar een achteruitgang.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees hier ook over navelstreng om het nekje, dat is niet levensbedreigend en komt heel veel voor. Een kwestie van eraf wippen en klaar. Dan is het wel handig dat er een vk naast je staat die weet hoe je dat het snelst en handigste doet, voor er wel gevaarlijke situaties ontstaan.



Let wel, natuurlijk zijn er bevallingen die zonder medisch ingrijpen in een drama geëindigd zouden zijn. Ik denk echter ook dat dat mogelijke drama soms al voorkomen had kunnen worden door juist niet in te grijpen en even de tijd te nemen, i.p.v. je te laten leiden door de verwachtte drukte op de verloskamers bijvoorbeeld.
Alle reacties Link kopieren
Bij m'n 2e had ik 3 verloskundigen om me heen en ik moet zeggen dat dat toch wel heen zen was.. De rest van de kamer was er niet meer alleen maar die 3 koppies.. Meepuffen, gerust stellen, aankijken, kalmte.. Die vrouwen weten hoe dat moet
Alle reacties Link kopieren
Alles wat ik tot nu toe over bevalling wist is nu wel ontkracht :O .



Ik dacht dat je echt altijd moet persen op het einde, en dat je de hele tijd op je rug moest liggen. Ben ik nou zo naief? . En wist helemaal niet dat die houding op je rug met benen opgetrokken zo onnatuurlijk is.
quote:blauwmetstippen schreef op 26 juli 2014 @ 00:00:

Let wel, natuurlijk zijn er bevallingen die zonder medisch ingrijpen in een drama geëindigd zouden zijn. Ik denk echter ook dat dat mogelijke drama soms al voorkomen had kunnen worden door juist niet in te grijpen en even de tijd te nemen, i.p.v. je te laten leiden door de verwachtte drukte op de verloskamers bijvoorbeeld.

Als er eerder ingegrepen was ipv me ruim 2 weken over tijd te laten lopen, was mijn kind mss niet te groot geweest voor mijn bekken.

Als de verloskundige eerder de gyn had geroepen, was het wrs nog mogelijk geweest om een keizersnede te doen en was het geen zaak van leven op dood van mij en kind geworden.



Ik vind juist dat er in Nederland veel te veel gehangen wordt aan het zelf doen en het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.
Zijn er pareltjes hier??



Het is dom en arrogant te denken dat het verantwoord is om je baby zonder professional ter wereld te brengen. Onlangs is ook al gebleken dat het onder begeleiding van een VK thuis, al eigenlijk onverantwoord is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Safiya schreef op 25 juli 2014 @ 23:02:

calvijn, bedoelde je mijn instelling of van TO?



Die van to

Zag pas later dat het een oud topic is
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
quote:Sorcha_ schreef op 26 juli 2014 @ 00:24:

Alles wat ik tot nu toe over bevalling wist is nu wel ontkracht :O .



Ik dacht dat je echt altijd moet persen op het einde, en dat je de hele tijd op je rug moest liggen. Ben ik nou zo naief? . En wist helemaal niet dat die houding op je rug met benen opgetrokken zo onnatuurlijk is.Volgens mij bedoelen ze persen wanneer je persdrang hebt (ipv ophouden en wachten op verdere ontsluiting/moeten persen voor de eerste perswee). Heb nog nooit gehoord van kinderen die zelf uit de baarmoeder kruipen. Ook al is het een lanceerbevalling/stortbevalling, je zult toch echt een zetje moeten meegeven.
Nee heb je, ja kun je krijgen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven