Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. quote:
  VlaardingsRoem schreef op 15 december 2010 @ 10:34:
  [...]

  Ja, dat gevaar is er inderdaad, maar ik ben er zelf ook nog bij.
  Ja dat denken/dachten velen. Ik vind het linke soep.

  Volg de oorspronkelijke stem van je hart.
 2. Het hangt er helemaal vanaf waar je naar op zoek bent. Het begrip spiritualiteit is nogal breed (en uitgekauwd).
  Ik neem aan dat je in ieder geval geinteresseerd bent in de meer geestelijke dimensie van het leven. Misschien wil je je meer bewustworden van jezelf, je denken en je plaats in de wereld?

  Persoonlijk vind ik dat er een hoop rare boeken op de markt komen onder de noemer spiritualiteit. Een beetje 'kermis-achtig' zeg maar, om de behoefte aan 'bijzonderheid' te stillen.
 3. bestaat er geen Spiritualiteit voor dummies. lijkt flauwe grap maar zijn leuke zinnige boeken in normale taal !
 4. Er is veel kaf onder het koren.
  De Kracht van het Nu vind ik zelf heel goed, en geeft goed aan het waar het omdraait: leven in het hier en nu, de afhankelijkheid van het ego e.d. Er is ook een lezing over op dvd van Eckhart Tolle.
  Een ongewoon gesprek met God van Neale Donald Walsh vond ik zelf ook heel prettig om te lezen.

  Naast leven in het nu, compassie, acceptatie en loslaten is de rest bijzaak. Een guru moet je al helemaal niet willen. Eigenlijk is spiritualiteit heel erg eenvoudig, en geven veel boeken een ingewikkeld, 'wollig' en nodeloos gecompliceerd beeld. Het is vooral een kwestie van voelen, niet van woorden en lezen. Die laatste twee kunnen ook zeer vertroebelend werken.

  Bedenk bij elk boek, dat er niet zoiets bestaat als 'de waarheid'. Nooit. Lees alles met een open geest, maar neem het ook weer alleen voor kennisgeving aan.
 5. Eens met Melpomene.
  Ik heb thuis die DVD van Eckhart Tolle, en dat vond ik toegankelijker dan het boek (De Kracht van het Nu).
  Tolle is gelukkig ook allesbehalve een 'guru'; hij benadrukt denk ik juist dat niemand de waarheid in pacht heeft, en dat je zelf moet onderzoeken.
  Zelf heb ik ook veel gehad aan de insteek van Byron Katie; misschien wel wat 'amerikaans', maar tegelijk ook lekker nuchter en in het dagelijks leven toepasbaar. Haar benadering is bedrieglijk eenvoudig; als je ermee aan de slag gaat kom je er pas achter dat het wel degelijk 'diep'gaat.
 6. Spiritualiteit heeft voor mij heel veel te maken met het loslaten van het ego. Terwijl veel boeken erover toch vaak gaan over het 'ik, ik, ik, ik, ik' dat zo spiritueel bezig moet zijn. Het ego moet voor velen blijkbaar ook spiritueel worden versterkt en gedefinieerd. Ook vaak de slag om het 'grote gelijk'.
  Hoe meer ik mijn ego loslaat, hoe meer ik mezelf word. Dat klinkt tegenstrijdig, maar ik kan dat niet helemaal goed uitleggen.

  En de simpelste dingen gaan inderdaad vaak het diepste.
 7. er zijn zoveel boeken over dit onderwerp.. toen ik ermee begon pakte ik in eerste instantie een boek over mandala tekenen, omdat daar mijn interesse ligt. Algauw bleek het ook nog eens spiritueel te zijn :-) ik bedoel te zeggen, waar ligt jouw interesse? er is zoveel..
 8. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 9. Check mijn prikker op het prikbord (aangeboden) eens... Nog veel boeken te koop (maar ook al een aantal weg)..

  Als je voor jezelf kiest, krijg je er altijd iets mooiers voor terug..
 10. Wàt je ook gaat lezen, blijf in ieder geval met twee benen op de grond!


  Er is zèker meer tussen Hemel en Aarde, maar het is nooit de bedoeling om er tussen te gaan "zweven" als je je wil verdiepen in bewustwording.

  Kijk ook eens naar een goede Erkende opleiding waar niet "gezweefd" wordt, bijv. Energieschool.nl

  Succes!
 11. Ik lees nu The Neville Reader van Neville Goddard. Het "origineel" van The Secret zeg maar en er staan hele zinnige dingen in. Ik ben herstellende van een hersenbloeding waardoor ik halfzijdig verlamd ben geraakt en put hoop, kracht en inspiratie uit alles dat ik kan vinden. Eigenlijk heb ik tot nu toe meer aan boeken uit de New Thought stroming dan uit gesprekken die ik met een psycholoog in het revalidatiecentrum heb gehad.

  Ook een aanrader uit de New Thought hoek: The power of your subconscious mind van Joseph Murphy.

  Beide boeken gaan eigenlijk over het enorme potentieel dat je als mens hebt en dat je niet buiten jezelf hoeft te zoeken naar oplossingen.
 12. quote:
  Melpomene schreef op 22 december 2010 @ 17:36:
  Spiritualiteit heeft voor mij heel veel te maken met het loslaten van het ego. Terwijl veel boeken erover toch vaak gaan over het 'ik, ik, ik, ik, ik' dat zo spiritueel bezig moet zijn. Het ego moet voor velen blijkbaar ook spiritueel worden versterkt en gedefinieerd. Ook vaak de slag om het 'grote gelijk'.
  Hoe meer ik mijn ego loslaat, hoe meer ik mezelf word. Dat klinkt tegenstrijdig, maar ik kan dat niet helemaal goed uitleggen.

  En de simpelste dingen gaan inderdaad vaak het diepste.
  Pas wel op dat je geen dingen doet die eigenlijk alleen voor monniken zijn, monniken moeten volledig in het collectieve belang op gaan. Als je zoiets in onze maatschappij gaat doen ga je er misschien kapot aan.

  Ik beschik nog steeds over de benodigde mannelijke onderdelen, ondanks dat het forum er soms anders over denkt :)
 13. Als je ook nog zin hebt in wat fictie, dan is "Siddhartha" van "Herman Hesse" misschien een idee. Ik heb de vertaling van "Susan Bernofsky" gelezen omdat deze beter zou moeten zijn dan sommige andere vertaling. Het boek was origineel duits en de vertaling was in het engels.

  Het boek gaat over een jonge man in het India van 2500 jaar geleden, rond de tijd van Gautama Buddha. De jonge man verlaat zijn vader en moeder om op zoek te gaan naar verlichting.

  Ik beschik nog steeds over de benodigde mannelijke onderdelen, ondanks dat het forum er soms anders over denkt :)
 14. quote:
  katelin schreef op 22 december 2010 @ 10:55:
  Eens met Melpomene.
  Ik heb thuis die DVD van Eckhart Tolle, en dat vond ik toegankelijker dan het boek (De Kracht van het Nu).
  Tolle is gelukkig ook allesbehalve een 'guru'; hij benadrukt denk ik juist dat niemand de waarheid in pacht heeft, en dat je zelf moet onderzoeken.
  Zelf heb ik ook veel gehad aan de insteek van Byron Katie; misschien wel wat 'amerikaans', maar tegelijk ook lekker nuchter en in het dagelijks leven toepasbaar. Haar benadering is bedrieglijk eenvoudig; als je ermee aan de slag gaat kom je er pas achter dat het wel degelijk 'diep'gaat.
  Ik heb de Findhorn Retraite van Eckhart. Ik vind hem geweldig. Zo droog en wat ziet hij eruit. Maar wàt hij zegt komt iig wel binnen.
 15. Hey, iets spiritueels? Misschien de vliegeraar?
  Vind ik persoonlijk erg mooi. Je kan ook kiezen voor een leesmap Ik ben nu al 3 maanden lid en heb een prachtig spiritueel tijdschrift die elke week weer op de mat ligt. Super leuk! En erg leerzaam.
  Groetjes, Sandra
  sandradejong wijzigde dit bericht op 09-02-2011 19:43 met 1%: typfout
 16. Eckart Tolle schrijft toegankelijk. Kracht van het nu is goed te lezen met wat oefeningen.
  Paolo Coelho schrijft romans met daarin verweven de 'spiritualiteit'.
  Celestijnse Belofte vond ik een slecht verhaal met een mooie , goede boodschap (leest wel lekker weg).
  Ute Kretzschmar is ook erg goed, zij ontvangt channeling en schrijft deze op.

  De Happinez vind ik weliswaar glossy, maar bevat hoop interessante artikelen en interviews, inspireert mij om een boek te lenen/kopen.

  Good luck en lees alleen wat je aanspreekt!
 17. Kijk ook eens naar de boeken van het merk Mana. Dat zijn spirituele boeken met een nuchtere insteek. Heel fijn voor een 1e (of 2e, 3e) kennismaking, vond ik!
 18. De boeken van Esther Hicks zijn fenomenaal!

  "Vraag en het wordt gegeven" is een hele goeie om mee te beginnen.

  "Stap in The Vortex" is ook fantastisch. Kun je ook een meditatie DVD bij bestellen.

  Esther Hicks is een medium die communiceert met "Abraham", een Collectief Bewustzijn dat gedachtenpakketjes doorgeeft aan Esther, die ze vertaalt naar hun fysieke woordequivalent.

  Op YouTube zijn gigantisch veel hele boeiende en inspirerende filmpjes te vinden. Deze zijn opgenomen tijdens openbare channellingsessies:

  http://www.youtube.com/re ... her+Hicks%2C+Abraham&aq=f


  .
  Twinkle1001 wijzigde dit bericht op 19-02-2011 16:37 met 197%
 19. dubbel
  Twinkle1001 wijzigde dit bericht op 19-02-2011 16:34 met 98%
 20. Ik las op Twitter een quote van Esther Hicks/Abraham die iedereen op dit forum ter harte zou moeten nemen: "Worrying is using your imagination to create something you don't want."
 21. Interessant topic.

  Eckhart Tolle ga ik binnenkort maar eens uit de bieb lenen!

  De Hapiness lees ik inderdaad ook weleens.
 22. Theo Fischers De kunst van het nietsdoen is echt een aanrader maar ook De Creatiespiraal van Marinus Knoope is erg goed.

  Een spirituele klassieker is ook Louise Hay's Je kunt je leven helen.

  Kijk ook eens of er bij deze spirituele boeken iets staat wat je aanspreekt.
  spiritum wijzigde dit bericht op 28-04-2011 17:28 met 13%
 23. Alle boeken van deepak chopra
 24. Engelen in mijn haar
 25. Het eerste boek van Jed Mckenna. Spirituele Verlichting?
  Maar pas op. Je moet jezelf eerst afvragen wat spiritueel is want inderdaad het is nogal breed. Daarbij. Niets is waar.
 26. De gesprekken met god door neale donald walsch. Veel plezier.