Wat lezen jullie met je leesclub?

29-03-2014 21:39 6 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ikzelf heb ruim 3 jaar geleden een leesclub opgezet bestaande uit 6 personen. Elke 3 maanden komen we bijeen. De gastvrouw van de bewuste avond, mag het boek bepalen danwel ons een keuze laten maken uit uitgezochte titels. Op de ene avond, wordt dus alvast het boek bepaald voor de volgende bijeenkomst.



Ik ben benieuwd wat jullie lezen in jullie leesclub!



Op dit moment lezen wij Het Rosie Project voor de juni-bijeenkomst. Twee weken geleden hebben we Stoner besproken.
Alle reacties Link kopieren
Wij doen steeds een ander genre: de ene keer een roman, dan een autobiografie, en de volgende keer (volgende maand komen we weer bij elkaar) doen we een thriller. Volgende week komt het nieuwe boek van Judith Visser uit, 'Vreemden in de nacht', en die gaan we lezen. Over een vrouw die elke nacht een gil hoort en wil uitzoeken waar het vandaan komt. Lijkt me spannend en mysterieus.

Kan het aanraden om te wisselen met genres, zo blijft het boeiend! Na Vreemden in de nacht gaan we een historische roman lezen. Wij komen eens per maand bij elkaar.
Alle reacties Link kopieren
Vanavond Het Rosie Project besproken; conclusie wat overtrokken. Zo hilarisch en schuddebuikend (zoals DWDD het pretendeerde) vonden wij het niet. Wel lekker luchtig, maar geen boek wat blijft hangen.



Volgende: Reizen zonder John - Geert Mak
Wij hebben een potje met daarin drie boeken van iedereen en trekken dan een lootje. Elke twee maanden wisselen we van boek.
Alle reacties Link kopieren
Dat is ook een leuke methode!! En degene diens boek is getrokken doet er daarna meteen weer een nieuwe titel in?
nee, als je boek is geweest moet het potje eerst helemaal leeg, zodat iedereen aan de beurt is geweest.

Omdat drie boeken van iedereen (met 8 mensen) erg lang duurt, zijn we nu overgaan op 1 boek p.p.dus 8x 2 mnd = 16 maanden voordat het potje leeg is.



We hebben er nog 1 of 2 te gaan....

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven