Wat lezen jullie nu?

20-12-2012 16:56 332 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wat voor boek lezen jullie nu?

Ik lees Ongwenst van Kritina Ohlsson
De bieb had alleen deel 3 niet... Waarschijnlijk beschadigd geraakt en niet meteen een nieuwe ingekocht. Dus deel 3 zelf gekocht, overige delen ga ik lenen. Mocht ik alle delen goed/mooi vinden, dan gaan ze op de wenslijst voor m'n verjaardag
Alle reacties Link kopieren
quote:Fruity-Pebbles schreef op 28 februari 2014 @ 20:16:

De bieb had alleen deel 3 niet... Waarschijnlijk beschadigd geraakt en niet meteen een nieuwe ingekocht. Dus deel 3 zelf gekocht, overige delen ga ik lenen. Mocht ik alle delen goed/mooi vinden, dan gaan ze op de wenslijst voor m'n verjaardag volgens mij leent de bieb hier het dan gewoon bij een andere bieb
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Alle reacties Link kopieren
Ja hier werken de bibliotheken onderling ook samen , zo heb je reserveringen ook vrij snel in huis.

Maar kleinere dorpen misschien niet?



Oh ja dat zijn wel mooie verjaardag cadeaus , ik vraag altijd boekenbonnen , en dan heerlijk struinen in de boekwinkel.
Alle reacties Link kopieren
Ik sla net het boek 'Ik vocht voor mijn kinderen' dicht. De tranen rollen nog over mijn wangen. Diep respect voor het onvoorstelbare doorzettingsvermogen van de Tunesische Esma Abdelhamid. Zij werd op 19-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan een man die haar meenam naar Duitsland.



Ik heb veel soorgelijke waargebeurde boeken gelezen en iedere keer groeit mijn bewondering voor deze sterke vrouwen. Tevens realiseer ik me meer en meer in wat voor een geweldige vrijheid (de meeste) vrouwen hier in Nederland leven.



Nu ga ik verder in 'Het begon toen ik veertien was'. Het verhaal over Elissa Wall die opgroeide in een mormoonse FLDS-gemeenschap en uiteindelijk ontsnapte en leider Warren Jeffs aanklaagde.
Live your life to the max!
Alle reacties Link kopieren
Hier in een Stephen King fase 11/22/63 geweldig boek! Ben nu bijna bij het einde en wil niet dat het voorbij is!
Alle reacties Link kopieren
Appelmoes, meestal lees ik thrillers , maar dit boek staat genoteerd " Het begon toen ik veertien was "



Avaeyebrow , ik heb bijna al boeken van Stephen King , inmiddels heb ik ze in een doos op zolder staan voor mijn kinderen als ze er aan toe zijn.

Tijdloze boeken .



Hier carnaval dus van lezen is vrijwel geen sprake .
Appelmoes; Ken je het boek 'Monddood'??

Gaat over een vrouw die met een terrorist getrouwd was zonder dat ze het wist. Ook een waargebeurd verhaal
Alle reacties Link kopieren
Confessions of a Shopaholic. De Engelse versie is écht hilarisch.
Alle reacties Link kopieren
quote:Fruity-Pebbles schreef op maandag 03 maart 2014 19:49 Appelmoes; Ken je het boek 'Monddood'??

Gaat over een vrouw die met een terrorist getrouwd was zonder dat ze het wist. Ook een waargebeurd verhaal



Nee, ken ik niet, dus ga ik binnenkort opzoeken. Bedankt voor de tip!



Maar ken jij 'Het meisje dat uit het duister kwam'. Prachtig waargebeurd verhaal over een meisje dat jarenlang verwaarloosd is en daardoor niet kan praten, eten en socialiseren. Met liefde en zorg omringd door haar adoptie-ouders krijgt ze een eigen plek in de samenleving. Prachtig!
Live your life to the max!
Alle reacties Link kopieren
Ik lees momenteel 'sneeuwval' van Tess Gerritsen. Super superspannend. Ik moet het soms gewoon wegleggen....
quote:appelmoes123 schreef op dinsdag 04 maart 2014 23:04 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="Fruity-Pebbles in "Wat lezen jullie nu?"" class="messagelink">Fruity-Pebbles schreef op maandag 03 maart 2014 19:49</a></b> Appelmoes; Ken je het boek 'Monddood'??

Gaat over een vrouw die met een terrorist getrouwd was zonder dat ze het wist. Ook een waargebeurd verhaal </div></blockquote>



Nee, ken ik niet, dus ga ik binnenkort opzoeken. Bedankt voor de tip!



Maar ken jij 'Het meisje dat uit het duister kwam'. Prachtig waargebeurd verhaal over een meisje dat jarenlang verwaarloosd is en daardoor niet kan praten, eten en socialiseren. Met liefde en zorg omringd door haar adoptie-ouders krijgt ze een eigen plek in de samenleving. Prachtig! Nee, nooit van gehoord. Gaat op m'n lijst voor als ik klaar ben met de serie van Diana Gabaldon. Thanks!!
Wat veel tips hier! Mag ik meepraten? Ik ben ook een boekenwurm, al is het nu met mijn studie wat minder wegens tijdgebrek.



Ik heb vandaag 'twee zusjes' van kristin hannah uitgelezen. Heel mooi maar op sommige momenten toch een traantje wegvegen.
Alle reacties Link kopieren
Natuurlijk Catharinah welkom.



Tess Gerritsen....wordt mijn volgende serie , lees graag series achter elkaar.....

Vanmiddag weer even naar de bieb , al is het alleen maar om rond te neuzen en een kop thee te drinken heerlijk die sfeer.

Heb geen boeken nodig maar kom er graag.
Ik lees het boek "man en abortus" waarom? Omdat ik het wel intressant vond hoe mannen met zoiets omgaan, zo is er bijv een stel wat geen goede financiele basis heeft, al wel een kind en nu zwanger zijn van hun tweede maar gezien de situatie is het niet haalbaar en kiezen ze voor arbortus?
Alle reacties Link kopieren
Ik lees op het moment 'Toen ik je zag' van Isa Hoes.
Ik lees nu vurige onschuld van Elizabeth lowell. Even lekker luchtig liefdesromannetje
Moordjaar van Maureen Johnson.



Rory gaat voor haar laatste jaar middelbare school naar een Engelse kostschool die midden in de wijk Whitechapel staat. Terwijl zij daar is, begint iemand de moorden van Jack the Ripper na te doen. En... een van de lijken wordt op het schoolterrein gevonden...
Net uit,



Zusje geschreven door rosamund lupton was een leuk boek.



Het vergeten kamp, een waargebeurd verhaal van Pauline kok, die als kind in een jappenkamp gezeten heeft. Verschrikkelijk wat die mensen hebben meegemaakt en hoe weinig je daar van hoort, het lijkt alsof er alleen jodenkampen waren.



Nu aan het lezen



Hoe duur was de suiker, van Cynthia mcleod.



Boek is duidelijk als filmscript geschreven, dat vind ik dan weer jammer.





Ben lid van de bibliotheek, heb een sterabbonement dus mag zoveel en zolang ik wil de boeken lenen.
Oe, kunnen ze dat sterabonnement hier ook invoeren?



Moordjaar begint griezelig spannend te worden...



O, en catharinah, die simpele boekjes zijn heeerlijk
Alle reacties Link kopieren
quote:Lilith75 schreef op donderdag 06 maart 2014 08:31 Natuurlijk Catharinah welkom.



Tess Gerritsen....wordt mijn volgende serie , lees graag series achter elkaar.....

Vanmiddag weer even naar de bieb , al is het alleen maar om rond te neuzen en een kop thee te drinken heerlijk die sfeer.

Heb geen boeken nodig maar kom er graag. "Vanmiddag weer even naar de bieb , al is het alleen maar om rond te neuzen en een kop thee te drinken heerlijk die sfeer.

Heb geen boeken nodig maar kom er graag."



Ja, heel herkenbaar. Vind het heerlijk om op de vrijdag een moment te pakken in de bibliotheek. Kinderen genieten van hun speel-hang-leeshoek terwijl hun ouders neuzen tussen de boeken. Ik blader door de kranten, de magazines, drink een kop thee en geniet! Na 4 drukke dagen op kantoor (waar ik momenteel totaal niet op mijn plek zit en me door de tijd heen moet worstelen..) mijn weekend inluiden
Live your life to the max!
Moordjaar uit. Was spannend! En zat goed in elkaar, niet te cliché.



Nu is het iene miene mutte tussen die andere zes boeken die ik nog van de bieb heb liggen...



Overigens ben ik niet zo dol op die koffietentjes in bibliotheken, maar dat is vooral omdat ze bij onze bieb er extreem lang over doen om je drankje te maken (zelfs een kop heet water tappen duurt zo'n 5 minuten) en ze heel lawaaiige apparaten gebruiken... Als ze m'n thee wat sneller in zouden schenken en de apparaten stiller zouden zijn, ben ik wel fan!



En ik ben zeker fan van de manier waarop appelmoes haar kinderen met het 'lezen/bibliotheek is leuk' idee in aanraking brengt!
Alle reacties Link kopieren
Hahahaa blueeyes , hier zijn ze ook niet zo vlot , het wordt door vrijwilligers gedaan , en ze mankeren allemaal wel iets , maar vind ik niet zo'n probleem.



Ik neem ook regelmatig mijn kroost mee 3 van de 4 zijn verstokte lezers mijn middelste neemt meestal prentenboeken of informatieve boeken is niet zo van het leesboeken lezen.
Alle reacties Link kopieren
quote:sehnsucht schreef op 14 februari 2014 @ 23:38:

Veel plezier, ik vind het leuk als je laat weten wat je er van vond.



Uilenspiegel dus

Nou ik heb een versie meegebracht van de bieb, maar volgens mij hebben ze het oorspronkelijke verhaal behoorlijk versimpeld (nog net geen kinderboek) in mijn herinnering was het ook veel dikker. Maar er stond geen andere uitgave
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Bij ons zijn het gewoon studenten die het als bijbaan doen... Als het een soort sociale werkplaats is, kan ik het me al een stuk beter voorstellen!



Nlies, wat jammer van die Uilenspiegel! Dat is inderdaad een mooi en dik boek... Is er geen andere versie beschikbaar? Op bol zie ik 9 verschillende edities staan, en mijn bieb heeft ook verschillende versies.



Ik ben nu bezig in De Taal der Spreuken van Blake Charlton, over een heel slimme maar dyslectische tovenaar die heel goed spreuken kan schrijven... Alleen zitten er wel steeds taalfouten in. Het is ook geschreven door een dyslect, en valt onder de sci-fi... Het heeft iets sprookjesachtigs en Harry Potter-achtigs, al vind ik het wel lastig dat talige dingen (woorden, zinnen, alinea's, subtekst e.d.) hier zo'n totaal andere betekenis hebben. Ik moet er dus echt even voor gaan zitten, het is niet een 'o-ik-heb-een-kwartiertje-over-boek'.
Alle reacties Link kopieren
De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Murakami.



Sunset Park van Paul Auster (opnieuw aan het lezen)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven