Lijf & Lijn alle pijlers

Doe-het-zelf wenkbrauwverven: tips anybody?

30-04-2007 19:02 9 berichten
Alle reacties Link kopieren
De ene helft van mijn wenkbrauwen is donkerblond en de andere helft is zo lichtblond dat je het eigenlijk niet ziet. En ja, dat is ongeveer halverwege...

Dus nou wil ik ze graag gaan verven. Ik heb het in het verleden meermalen laten doen bij de schoonheidsspecialiste, maar ik wil niet steeds daar heen als ik het ook gewoon thuis zou kunnen doen.

Zijn er hier mensen die dit ook thuis doen en er ervaring mee hebben qua kleur, merk en werkwijze ofzo? Dan kan ik binnenkort van mijn halve wenkbrauwen hele maken...

Alvast bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Hoi princesleah,



Ik verf mijn wenkbrauwen al jaren thuis.

Ik heb de laatste keer wenkbrauwverf gekocht van het merk refectocil (via internet) Ik heb zelf erg lichtblonde wenkbrauwen dus vandaar.....;)

Als ik lichtbraun 3.1 gebruik word t voor mij de goede kleur.



Hoe het werkt met kleurverschil in je wenkbrauw weet ik niet, hoe deed je schoonheidsspecialiste dat?



In ieder geval, thuis wenkbrauwen verven is ideaal. De klus is zo geklaard en wanneer het jou uitkomt!



Succes, dogcrazy
Alle reacties Link kopieren
Hoi. Ik verf al jaren mijn wenkbrauwen thuis met verf van Swiss-o-par. Ik gebruik een donkerbruine kleur, geen zwart. Dat staat onnatuurlijker.



Bij de set is een kammetje geleverd, maar ik gebruik een lege mascararoller. Daarmee kun je de verf veel mooier over de wenkbrauw verdelen.



Even een paar praktische tips:

- Vooraf even je wenkbrauwen epileren, dat scheelt een heel stuk.

- De verf er kort op laten zitten (zeg 3 seconden) en er dan direct afvegen. Je kunt een eventueel te licht stukje beter nog een keer behandelen, dan dat je veel te donkere wenkbrauwen krijgt.

- Leg voordat je de verf aanbrengt alvast natte wattenschijfjes klaar om de verf direct af te kunnen vegen.



De verf blijft ongeveer een week of 3 goed zitten, daarna kun je je wenkbrauwen weer bijwerken. Met eenverpakking verf doe ik ongeveer een jaar, dus het is erg voordelig om het zelf te doen. Verf kost circa 12 euro, de schoonheidsspecialiste kost ongeveer 9 euro per keer.



Ik verf mijn wimpers trouwens niet met deze verf, dat laat ik wel door de schoonheidsspecialiste doen.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
Dames bedankt voor jullie tips! Ik ga er binnenkort mee aan de slag. Ben benieuwd :)
Alle reacties Link kopieren
Swiss o par is een absolute afrader en giga troep ik gebruik ook al jaren de refectocil met 3% alcohol en het is super simpel.



Je mengt een deel van de tube met refectocil en van te voren wrijf je langs je wenkbrauwen dik vaseline.........je brengt het papje aan met een wattentip of met een wenkbrauwborsteltje en laat het intrekken als je niet te donker wil gaan voor een eerste keer zou ik adviseren eerst bijv. 2 minuten dan met een droge wat eraf wrijven en daarna met een vochtige wat en klaar is kees.

Zo makkelijk en goedkoop ik gebruik al bijna een jaar dezelfde tube voorheen deed mijn schoonheidspecialiste het met dezelfde verf maar kan het net zo goed zelf.

De verf is o.a te koop bij een groothandel in haarproduckten die vast wel ergens bij je in de buurt ligt.



SUCCES
Alle reacties Link kopieren
Hoi ik ben schoonheidsspecialiste,en wenkbrouwen verven is heel eenvoudig

refletocil heeft verschilldende kleuren van lichtbruin tot grafiet voor de wat grijzere wenkbrauwen.gebruik de creme van reflectocil eerst door een dun laagje tussen en over je wenkbrouwen te smeren ook erboven en eronder doe je wat van deze ceme,die er voor zorgt dat je huid niet meegeverft wordt,maar wel al je haartjes.dan pak je ong 1,5 cm wenkbrauwverf met 3 druppels peroxide 3%!!! verf eerst tegen de haarrichting in,en dan met de haarrichting mee,als je zoals to kleurverschil van jezelf hebt,begin dan bij het lichtere gedeelte eerst.laat de verf 5 tot 10 zitten en veeg al met een tisschu. heb je toch verf op je huid gekregen krijg je die eraf met een wattenstokkje met zeep (AFWASMIDDEL)werkt nog beter.wel puur erop doen.

succes bij de meeste zal epileren daarna wel nodig zijn,omdat dus alle haartjes nu gekleurd zijn,zijn je wenkbrauwen meestal veel breeder als je dacht en voler.
Alle reacties Link kopieren
foei ik vergis me dus het moet drie tot vijv minuten inwerken,haha de wimpers laat je 5 tot 10 min.

de creme van refelctocil is trouwens geen vaseline,maar speciaal dus voor het verven van de wenkbrouwen en wimpers,smeer je vaseline  dan niet door je wenkbrouwen smeren,anders pakt de verf nl niet.succes
Alle reacties Link kopieren
Kun je je wenkbrauwen er ook lichter mee verven? Ik heb zwarte wenkbrauwen en wil voor de zomer mijn jaar lichtbruin laten verven maar dan steken mijn wenkbrauwen zo af..
Ik heb zo waa waa waa waanzinnig gedroomd
Alle reacties Link kopieren
Om je wenkbrauwen heen smeren met creme: dat isn og eens een goede tip, bedankt! De vorige keer dat ik mijn wenkbrauwen verfde leek ik net Ernie ;)

Ik gebruik trouwens Belamcil, ik denk dat dat overeenkomt met Refectocil. Zit ook in een tube, waarvan je de inhoud mengt met een vloeistof.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven