Eten met je verstand V!!! Nieuwelingen nog steeds welkom!

Log nu in om te reageren
 1. Dat klinkt niet goed Duub, zo'n maagontsteking. Al ben ik zo'n jaloerse kip dat ik meteen denk: 7 kilo jieha! Klopt het dat je dit niet eens eerder hebt gehad, staat me vaag iets van bij.

  Wat naar die relatietroubles MF. Hoop dat jullie samen je weg er in kunnen vinden.

  Het lukt mij niet zo goed om 100% EMVJ te eten en te bewegen. Het is loeidruk op mijn werk en dat blijft het zeker tot het einde van het jaar. Voordeel is dat ik daardoor mijn positie kan verstevigen en mijn werk inhoudelijk interessanter wordt. Maar ik stap in de valkuil stress en daar heb ik een reorganisatie en een kind later niet zo'n trek in.
  As we speak (ehh write) zit ik in een hotelkamer aan de andere kant van het land. Vanwege het mooie weer zijn we gisteren met zijn allen gegaan maar nu ben ik zonder man en kind en dat voelt vreemd. Zeker omdat ik de komende weken nog een paar keer 'moet'. Hotel ligt in de bossen en heeft een zwembad dus aan mijn beweging kom ik iig wel. Probeer alvast wat eetlijstjes te maken en puzzelen met beweging voor de komende tijd. Waarom ben ik nu geen kind van Beleze EMJV wise ;-)
 2. Hoi hoi, ik krijg nog steeds emails van dit topic maar hij staat niet bij mijn notificaties... Iemand enig idee hoe dat kan? (En hoe ik dan emails uit kan zetten?)
 3. Geen idee Chimaera, ik heb dat niet. maar mail de Mods zou ik zeggen? (of het is het lot, die vind dat dit niet het topic is dat je moet laten schieten... ;-) )

  Hoe is het dames? hier turbulentie, maar begint weer de goede kant op te gaan. Ik ben zondag en dinsdag al weer bij de sportschool geweest! ging zwaar, maar ik ging! heb geprobeerd mijn rust te pakken en nauwelijks gesnaaid. Van de week wel een keer een ijskoffie van de mac gehaald en ook voor ongelooflijk hartige trek een half blikje cocktailworstjes weggesnaaid. En nee, dat was inderdaad niet echt lekker!! :-(
  verder wel heerlijk gemiept met receptjes en kookboeken. Vandaag weer heerlijke rijst bij de biowinkel gehaald, ben helemaal om naar volkoren. daar hebben ze dus ook gewoon volkoren basmatirijst, heerlijk gewoon! ik merk heel duidelijk dat ik meer geniet als het eten wat voor me doet. Ik vind de groenten vaak het lekkerste van mijn maaltijd, een knop om zeg maar. Nu hoop ik toch natuurlijk, dat ik dat straks aan mijn kleding en lijf ga merken. Psychisch werkt het in ieder geval wel!

  Ziem, veel weg van je gezin... Tja. Als je weet dat er goed voor de kleine gezorgd wordt zou ik zeggen: geniet ervan! :-$ Maar ik ben ook zo druk met mijn gezin dat ik die momenten echt heel erg kan waarderen, even helemaal voor niemand verantwoordelijk zijn behalve mezelf.
  !00% EMJV is trouwens best veel. Ik las in het boek van Pascale Naessens dat je al heel trots mag zijn als je het 80% kan redden zoals je wil. Zo bekijk ik het dus nu ook, als 80% van wat je eet en drinkt voeden is, mag er best wat vullen bij zitten.

  Hoe is het verder? Dreamer, kom je nog terug? JJ, ook al lang niet gelezen... (Mis jou ook nog steeds Leo. Lees je nog 'stiekem' mee of niet?)
 4. Echo echo, hoe is hey met iedereen? 1,5 jaar geleden voor het laatst geschreven. .. Ziem, leuk je elders te spreken. Hoe Is het?
 5. Haaai! Lekkere snelle reply he. Maar ik zit weer eens in een hotel voor mijn werk. Wel 10 kilo lichter ;-) In februari ging de knop en zijn de overtollige zwangerschapskilo's verdwenen. En Bootcamps doen wonderen voor mijn kont. Ziempje is inmiddels een eigenwijze Ziem die de wereld met ons ontdekt. Het leven gaat met ups (leukste kind van de wereld) en downs (een 2.0 is een medisch wonder). En jij, vertel, vertel!
 6. Zozo dat is veel in een paar zinnen! Wat fijn dat je knop om is! Heel tof. Dat heb je dan ook mega en snel gedaan. Februari 2016???
  Wat fijn dat het met Ziemini zo goed gaat! En wat jammer om te horen van nr. 2. Hoe dat zo?

  Hier zit ik nog op pre-zwangerschap +12 kg tot mijn grote ontevredenheid. Maar ik eet sinds drie weken grotendeels suikervrij en heel lekker. Veel bonen en salade. En sinds een aantal maanden is ons Jippertje (bijna 2) eigenlijk alleen nog genieten na een rough start. Dus qua al die dingen rustiger vaarwater dus tijd voor een carriereswitch :-|
 7. Goed he in zo'n kort overzicht. Fijn dat alles weer wat in rustiger vaarwater zit. Bij mij was dat het moment waarop de kilo's begonnen te smelten. De 2.0 is klotenieuws, maar geeft wel maandelijkse rust ;-) misschien dat het deze herfst weer lastig wordt, misschien starten we dan met een zwaar medisch traject. We zien wel wat we beslissen
 8. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 9. Zima en ik hebben elkaar weer gesproken en behoefte aan EMJV. Zijn er nog mensen in de coulissen verstopt die zin hebben om mee te doen?
 10. Zodat we na een jaar of 5 eindelijk dat strakke lijf hebben. Maar vooral weer even een steun in de rug om je gevoelens en valkuilen rond eten te delen?
 11. :hello:

  Ik ben weer erg druk bezig. Heb een boek gekocht van een mevrouw, die denkt dat je met (gezonde) voeding je hormonen kunt beïnvloeden en ik ga deels met haar mee. Ik heb ook bijna met een rode pen het boek gelezen, want ik ben het niet overal mee eens. Maar goed, het gaat om gezond eten, mét koolhydraten, en daar probeer ik dan m'n eigen draai aan te geven, in de hoop dat mijn eczeem nou eindelijk weer eens zal minderen (zelfs van het zomer werd het niet minder, normaliter helpt zon en warmte toch wel) en hopelijk de migraines van de laatste maanden ook. (hoera, overgang)

  EN nu ben ik kwijt wie hier baby's gekregen hadden. Zima en JanneJip (lees ik hierboven) hoe gaat het met de kinders? :)

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 12. Wat leuk om je te lezen Dreamer! Ik zit ook behoorlijk op het clean eating, daar voel ik me het beste bij. Al heb ik het afgelopen jaar 3 keer een monsterlijke detox gedaan en een poging gedaan tot koolhydraatarm eten. Van dat laatste werd ik knetterchagrijnig, ook omdat ze op 1000 calorieën zaten, dus daar ben ik na een week meegestopt. Het was niet zo EMVJ :rofl:

  Met Ziempje gaat het goed, is inmiddels alweer 4! En op dit moment zit ik midden in een tweede IVF poging, dus naast een embryo gaat er vandaag heel veel chocola in :-$ De focus moet hier dus echt komen op gezond eten, afvallen komt wel weer. Hopelijk pas over een flinke tijd en anders ga ik tot aan een volgende poging - die er niet mag komen - misschien weer aan dr slag met eetcoach.

  Ik lees af en toe way van je op het forum. Hoe gaat het met de pijn? En als ik me niet vergis zat je dochter ook in pittig vaarwater.
 13. Dreamer! Leuk om je weer te lezen!

  Hier inmiddels twee kinderen.

  De jongste is vandaag 4 weken. In de euforie van we hebben weer een dag overleefd eet ik overdag lekker en redelijk gezond en gaat 's avonds de rem eraf...

  De oudste is sinds een week zeer emotioneel 's nachts (ontroostbaar, buikpijn). Overdag blij met broertje maar dan niet. Dus slechte nachten en niet perse door baby.

  Met uitzondering van afgelopen nacht want baby is verkouden en kan niet best slapen behalve in mijn armen. Heel lief. Heel vermoeiend.

  Vandaag eerste dag alleen met twee kids. Over een uur naar consultatiebureau. Vond mijn man een goed idee om naar zijn werk te vertrekken terwijl oudste nog in pyjama liep. Grrrrr!

  We zijn doodop en chagrijnig en heel dankbaar voor een gezond en zeer tevreden baby (oudste was onrustig en deze keer heb ik geen pnd hoera!).
  Dus overall blij, dankbaar maar ook beetje overleven --> chocolade /koekjes iets te veel.
 14. quote:
  Zima schreef op 17 februari 2017 @ 09:08:
  Wat leuk om je te lezen Dreamer! Ik zit ook behoorlijk op het clean eating, daar voel ik me het beste bij. Al heb ik het afgelopen jaar 3 keer een monsterlijke detox gedaan en een poging gedaan tot koolhydraatarm eten. Van dat laatste werd ik knetterchagrijnig, ook omdat ze op 1000 calorieën zaten, dus daar ben ik na een week meegestopt. Het was niet zo EMVJ :rofl:

  Met Ziempje gaat het goed, is inmiddels alweer 4! En op dit moment zit ik midden in een tweede IVF poging, dus naast een embryo gaat er vandaag heel veel chocola in :-$ De focus moet hier dus echt komen op gezond eten, afvallen komt wel weer. Hopelijk pas over een flinke tijd en anders ga ik tot aan een volgende poging - die er niet mag komen - misschien weer aan dr slag met eetcoach.

  Ik lees af en toe way van je op het forum. Hoe gaat het met de pijn? En als ik me niet vergis zat je dochter ook in pittig vaarwater.


  Oooh spannend! Nou kom ik de hele dag nergens aan toe, want ik moet duimen!

  Ik heb dus inderdaad nog pijn, probeer wel 2x per week te sporten, maar m'n vrouwelijke hormonen en migraines fietsen daar doorheen. Heel ergerlijk. Dan weer 'gewoon' pijn, dan weer blessure, dan weer 4 dagen met hoofdpijn op bed. Het schiet niet op.
  Ondertussen inderdaad m'n dochter opgenomen, dat gaf eerst rust, maar nu ook weer stress, door omstandigheden. Gezond eten is nooit echt ver weg geweest, mijn basis is nog steeds en altijd gezond, maar soms wat teveel van dat gezonde.

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 15. Leuk JanneJip, 2 kinderen ;-]
  Bij de mijne zit er 1,5 jaar tussen, dat was af en toe heftig ja. Nu wel heel leuk. De jongste wordt al bijna 18 :-O
  Mijn kinderen sliepen allebei pas bij 2,5 jaar door en achteraf (nu ik uitgerust ben ;-) ) kijk ik af en toe weemoedig terug naar die tijd, dat ik in de nacht met zo'n lieve zachte baby op schoot zat. (dus ruik voor mij nog een keer lekker aan die zachte haartjes :love: ) Ik kan sowieso nog weemoedig denken aan de tijd dat ik ze op kon tillen, mijn zoon steekt nu met kop en schouders boven me uit X-D Dat knuffelt toch heel anders.

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 16. quote:
  Dreamer schreef op 17 februari 2017 @ 09:33:
  [...]


  Oooh spannend! Nou kom ik de hele dag nergens aan toe, want ik moet duimen!

  Ik heb dus inderdaad nog pijn, probeer wel 2x per week te sporten, maar m'n vrouwelijke hormonen en migraines fietsen daar doorheen. Heel ergerlijk. Dan weer 'gewoon' pijn, dan weer blessure, dan weer 4 dagen met hoofdpijn op bed. Het schiet niet op.
  Ondertussen inderdaad m'n dochter opgenomen, dat gaf eerst rust, maar nu ook weer stress, door omstandigheden. Gezond eten is nooit echt ver weg geweest, mijn basis is nog steeds en altijd gezond, maar soms wat teveel van dat gezonde.
  Dreamer ik heb een geheugen als een zeef. Waar Was je dochter voor opgenomen? Lijkt me heftig!
 17. Lief van je dreamer! Dat ik er zo open over ben, komt omdat jullie de achtergrond inmiddels wel kennen.

  Ik vind het knap van je dat de basis altijd gezond is en dat als je teveel eet, het ook gezond is. Bij mij gaat er toch wel veel chocola in dan. Heb je zicht dat het ooit beter wordt, of moet je hoe moeilijk het is, leren leven met die beperking?
 18. Ik moet ermee leren leven. Dat gaat best trouwens hoor. Er zijn mensen, die het veel lastiger hebben dan ik. En gelukkig heb ik een fijne man, die rekening met me houdt, ook al snapt hij er niet altijd wat van.

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 19. quote:
  JanneJip schreef op 17 februari 2017 @ 09:37:
  [...]


  Dreamer ik heb een geheugen als een zeef. Waar Was je dochter voor opgenomen? Lijkt me heftig!
  Mijn dochter heeft een conversiestoornis. Dat houdt in dat door stress delen van haar lichaam uitvallen. Soms kan ze niet lopen, dan haar arm niet bewegen, dan weer niet praten en af en toe alles tegelijk. Daarnaast heeft ze veel pijn door fibromyalgie en de conversie. (dat is volgens mij niet los van elkaar te zien, al doen specialisten dat wel) Ze is 3 jaar terug opgenomen voor haar fibro, toen was de conversie nog niet zo erg. Nu is ze opgenomen voor de conversie. Als het goed is een half jaar lang, 's weekends thuis. Ze is 19 jaar.

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 20. Echt heftig Dreamer.
  Moeilijk accepteren voor haar lijkt me. En voor jullie ook niet wat je hoopt voor je kind.

  Ziem, ik vind het ook moedig dat je het deelt hoor. En heel zwaar om op die manier met kinderwens bezig te zijn.

  Vanochtend waren we op consultatiebureau. Gijs doet het prima! Daarna kwam een vriendin lunchen met haar twee kinderen. Vriendjes van oudste. En die zijn nu in de bakfiets naar hun huis om te spelen. Kan ik even liggen. Zo fijn!!! Vooral ook omdat de oudste super enthousiast was over dit plannetje dus zero schuldgevoel :heart:
 21. Heerlijk JanneJip :)

  Ja, het is lastig. Ook qua toekomstperspectief.

  Maar dan nu on topic: ik eet nu 5 dagen gezonder en heb vreselijke last van m'n darmen (6)
  Een paar jaar terug heb ik een dieet gedaan om te ontdekken of ik last had van bepaalde stoffen, dat had ik en die ontloop ik nu dus ook. Geen idee waar die buikpijn ineens vandaan komt :-|

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 22. Ik hoop dat het allemaal goed met jullie gaat. Van mijn kant een lange radio stilte maar wel met goede reden. Er is een Ziempje 2.0 onderweg ;-)
 23. Ziem! Ziiiieeeemmmmm!!!!

  Gefeliciteerd joh!
  De langgewenste nr. 2!
  Wat fijn! Hoe ver ben je? Hoe voel je je?

  Hier gaat het op zich goed.
  We gaan morgen weer naar huis na een fijne week vakantie.
  Ook met onze tweede gaat het goed. Vandaag drie maanden oud! 1-2 nachtvoedingen maar dat gaat steeds sneller.
  Binnenkort weer werken. Daar zie ik wel tegenop. En ik ben echt veel en veel te zwaar en daar word ik me daar pijnlijk van bewust van in het zwembad...
 24. 12 weken. Nergens last van, behalve van de Tony Chocolonelyritus en een fikse jankbui op de weegschaal.
  Hoop dat je ondanks het zwembad een fijne vakantie hebt gehad. Hier probeer ik ook meer ritme met eten te krijgen. Ritme, niet lijnen dus! Ik schrijf dus graag mee. De radiostilte was vooral omdat ik de goden niet wilde verzoeken met voorbarig goed nieuws. Als ik nachtvoedingen lees word ik al weer moe ;-) Ben je lang vrijgeweest? Heb je geen zin in het werk zelf of vind je het lastig om je kleintje achter te laten?
 25. Welkom dan. Kan me de radiostilte voorstellen :)

  Hoe gaat het, meer ritme?

  We hebben echt een fijne week gehad. Oudste was vantevoren moe en treurig en die is deze week wel opgeknapt.
  Zwemmen was op zich heerlijk als er er niemand was buiten ons (ja dat gebeurde :))

  Nachtvoedingen: Gijs slaapt in cosleeper. Vanaf vijf uur slaapt hij sowieso in mijn armen (anders onrustig) en als hij niet fit is eerder. Soms al vanaf 12 uur. Maar doordat ik hem bij onrust gelijk bij me pak slaap ik veel meer dan bij oudste toen ik vond dat die in eigen bed moest slapen. Dus dat is best te doen.

  Waarom wil ik niet werken... ik heb geen zin in mijn werk an sich. Wil carrièreswitch op termijn. Verder had ik bij oudste een pnd. Nu niet. En ik voel me zo lekker symbiotisch met Gijs en heb geen zin om daar afstand van te doen. .. ;-)
 26. Ik overweeg ook een cosleeper. Ritme in eten is echt ver te zoeken. Ik heb vandaag een hele Tiny Chocolonely weggewerkt :-$ Iets meer brood en koolhydraten werkt daar in principe wel tegen maar dat zit niet echt in mijn systeem. Maar in plaats van een (afhaal)pizza heb ik me naar de appie gesleurd voor een fijne maaltijdsalade. Dat is dus ook een oplossing.

  Ik snap heel goed waarom je niet wil werken. Ik neem ook wat langer verlof en hoop day het nu allemaal ook wat minder stormachtig verloopt dan bij Ziempje. Volgende week moet ik op reis voor mijn werk. Raar idee. Ik hoop dat ik dan geen tijd heb om te snoepen.