Lijf & Lijn alle pijlers

Glutenvrij dieet ---> altijd honger

10-08-2016 09:54 205 berichten
Vanwege mijn darmziekte ben ik op doktersadvies overgestapt op een volledig glutenvrij dieet. Dit heeft enorm geholpen. Mijn ontsteking is (ook mbv Prednison) helemaal weg. Ik ben inmiddels gestopt daarmee. Ook is mijn gewicht van 59 naar 61 gegaan dus ook prima. Van mezelf ben ik lactose intolerant dus glutenvrij en lactosevrij.

Daar ligt ook het probleem. Sinds ik ook glutenvrij moet eten heb ik altijd honger. Echt de hele dag door. Fruit vult niet genoeg dus eet ik worst, komkommer, blokjes kaas, ei, genius-brood, havermout,,niks vult. Na een bord glutenvrije spaghetti heb ik na 2 uur alweer honger. Heeft er iemand "zwaardere" recepten of wellicht ern oplossing?
Alle reacties Link kopieren
Echt waar, liubi? Mijn arts heeft het nooit over voeding. Ook de diëtiste bij wie ik kwam tijdens milde opvlamming kwam niet verder dan : zacht voedsel eten om de darmen rust te geven. Zij vond dieten, zoals glutenvrij, onzin...
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar. Ik eet geen brood meer, vermijd ook zuivelproducten en suiker vanwege darmproblemen en huidproblemen. Ik barst van de honger. Zou helemaal los willen gaan in de vitrine van Leonidas, de Bakker of Jamin.
Alle reacties Link kopieren
Liubi, weet je zeker dat het niet de prednison is daardoor je je nu zo goed voelt? Zou zo zonde zijn als je nu voor niets honger lijdt .

Noten vullen trouwens vaak wel en zijn ook nog gezond.
Ja? Ik had een volledige ontsteking aan de linkerkant van de dikke darm en nu is de ontsteking helemaal verdwenen. Zelfs geen bloed meer. Sinds 2 weken ook geen Prednison meer en een volledig normale stoelgang. Heeft echt enorm geholpen bij mij.

Maar ik heb dus wel elke dag honger



Had gisteren wel slijm maar heeft niet doorgezet. Ik heb weer zoveel meer energie en geen pijn.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ervaring is dat ik tijdens opvlamming rustig aan moet doen met eten, maar als ik geen opvlamming heb kan ik alles eten ( en kom ik weer kilo's aan) .
Alle reacties Link kopieren
Fijn dat je je zo goed voelt!
Wat eet je zo ongeveer allemaal op een dag, heb je misschien een voorbeeld menu van een dag? Eet je genoeg langzame koolhydraten en vetten? Vetten zorgen er vaak voor dat je langer verzadigt blijft. Dus bijv wat extra olijfolie/kokosolie/roomboter door je eten, noten, avocado.



Zelf heb ik het trouwens ook bij glutenvrije producten, zoals glutenvrije pasta, vult voor geen meter. Genius brood eet ik ook maar één keer per week, want na 4 boterhammen zit ik nog niet vol. Daarnaast vermijd ik dat soort producten omdat ze vaak onnodige toevoegingen zoals suiker bevatten.
Alle reacties Link kopieren
En lekker geraspte kaas over die spaghetti!
Roomboter kan niet vanwege de lactose-intolerantie. Noten/pinda's haal ik liever niet in huis vanwege noten/pinda-allergie van 1 van de kinderen.

Ja, kaas de hele dag. Vlees op brood (varkensvlees, kan straks ook niet meer als ik thuis ben). Je ziet, het is allemaal wat gelimiteerd

Ik had gisteren een glutenvrije roze koek gekocht. Niet te vreten dat ding. Heel raar na-smaakje zit eraan.

Ik stil 's middags de honger met een zakje Pombar



Ik heb er echt alles voor over om niet meer een ontsteking + reuma te krijgen, maar hongerlijden is ook zowat
Ahja, lastig. Maar wat eet je nu dan zo op een dag? Dan kan ik wat gerichter helpen.
Is de kaas lactosevrij? Avocado, noten en bonen zou ik eten, want dat vult.
In harde Nederlandse kaas zit geen lactose. FYI
Kaas gaat wel, bevat dat geen lactose? Ja dus. Dat is iig goed vullend dan. Aardappels en zilvervliesrijst ipv pasta? Bonen, noten, dat soort dingen inderdaad. Misschien eens een diëtist zoeken die hierin gespecialiseerd is?
quote:liubi schreef op 10 augustus 2016 @ 10:19:

In harde Nederlandse kaas zit geen lactose. FYIJa dat lees ik nu ook op het internet, daarom mijn post veranderd. Ik neem dan aan dat je harde kazen eet.
Ja, wat eet ik? Fruit zoals bananen/appels/aardbeien/bessen, 's morgens vaak 1 of 2 eieren, glutenvrij-brood (thuis moet ik dat zelf gaan bakken) met jam/hagelslag/vlees/kaas, een glutenvrij havermoutkoekje, 's avonds agv of glutenvrije spaghetti ed.

Wel eens vis. Avocado ben ik niet weg van en vult ook niet vind ik persoolijk.

Van tomaten gaat het meestal mis, dus die moet ik ook al schrappen.

Noten haal ik niet in huis.



Ik denk dat ik er nog wat aan moet wennen

Glutenvrij uiteten gaan is ook vreselijk moeilijk heb ik gemerkt. En je moet altijd je eigen eten meenemen op uitstapjes etc.

Het valt allemaal wat tegen.
Alle reacties Link kopieren
Wil je honger verminderen en langer een verzadigd gevoel hebben dan zal je meer vetten moeten gaan eten. Als je koolhydraatrijke maaltijden eet zal je bloedsuiker spiegel stijgen en vervolgens met een extra boost gaan dalen > gevolg is weer honger na 2 uur. Neem maar eens een ontbijt bestaande uit 4 gebakken eieren een hele avocado en eventueel nog wat groente zoals rauwe wortels. Wedden dat je niet na 2 uur al honger hebt
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Ja dat snap ik. Maar elke dag 4 eieren? Is dat niet wat veel?
Alle reacties Link kopieren
Oja, en ik weet niet wat voor soort glutenvrije spaghetti je eet, maar deze is vaak gemaakt van mais > laat je bloesuiker nog meer stijgen dan normale volkoren spaghetti.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Alle reacties Link kopieren
Ik eet elke dag 3 of 4 gebakken eieren als ontbijt, en wissel af met de kruiden die ik erop doe. Je moet het alleen niet combineren met koolhydraten/suikers.

Fruit zou ik echt minderen, daar krijg je alleen maar honger van omdat je van elk stuk fruit een piek in je bloedspiegel krijgt > gevolg weer honger na korte tijd dat je fruit hebt gegeten.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Havermoutpap van glutenvrije havermout en amandelmelk.

Avocadomousse, gekookte eieren, noten, etc.
eet je wel elke 2 tot 3 uur iets?
Er zijn is niet zoveel glutenvrije spaghetti/pasta etc in omloop en in onze winkel op de compound hebben ze sowieso maar 1 soort. Elke dag zoveel eieren, ik weet het niet. Kan dat?
rijst is een goede vuller, maar ook aardappelen, peulvruchten en boekweit zijn vullers.
quote:liubi schreef op 10 augustus 2016 @ 10:31:

Er zijn is niet zoveel glutenvrije spaghetti/pasta etc in omloop en in onze winkel op de compound hebben ze sowieso maar 1 soort. Elke dag zoveel eieren, ik weet het niet. Kan dat?Ik vind 4 eieren per dag ook erg veel...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven