Log nu in om te reageren
 1. quote:
  pioenrooske schreef op 27 maart 2017 @ 16:15:
  TO geen tips etc wel ook een vraag en nu er hoer wat reacties zijn plaats ik die er even bij. Mag de cup eigenlijk over de baarmoedermond geplaatst worden (lichte menstruatie dus niet gelijk overstromen)? Ik heb zo ongeveer de meest ondiepe voor bij een lichte verzakking. Zelfs die is te lang te zijn als ik hem niet over de baarmoedermond plaats. Ik ga het nog een keer proberen maar misschien iemand ervaring mee?Zou fijn zijn hem toch te kunnen gaan gebruiken.

  Meluna heeft ook een korte variant (meluna short), heb je die?

  Hier nog steeds blij met de meluna classic (mid 20, geen kids, maat m). Bij mij vormt hij meer een ovaal dan dat hij rond is. Soms zit er een deukje in maar als je langs de ovenrand voelt en die zit goed (geen onderbrekingen of deuk in de rand) dan lek je ook niet door.

  Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
 2. Ik gebruik sinds 2 maanden de ladycup en ik ben echt super tevreden. In het begin even wennen maar ik breng hem in door hem 2x dubbel te vouwen en als hij dan nu goed uitklapt doe ik hem een aantal keer heen en weer.
  Tot nu toe ben ik erg tevreden, ik denk ook dat hij de ene keer dieper ingebracht kan worden dan de andere keer.. hangt ook een beetje af van de stand van je baarmoeder.
 3. een tijdje geleden vroeg Pioenrooske of het erg is als de menstruatiecup over baarmoedermond zit. Na iets grondiger onderzoek bij mezelf ontdekt dat dat bij mij ook een beetje het geval is. Heb in het Engels op internet gezocht en gevonden dat het geen probleem is! Het is niet gevaarlijk oid. Dus ik zou het gewoon proberen en kijken hoeveel je bloedt, dan kan je inschatten hoe vaak je moet legen, omdat als je baarmoedermond er een beetje inzit, er natuurlijk wat minder inpast.


  Ben na een tweede menstruatie nog steeds super tevreden. Helaas wel wat heftiger dus elk uur moeten legen twee dagen lang.
 4. Luna leuk dat je het nog verder hebt opgezocht. Het kan inderdaad, ik heb het geprobeerd, je moet alleen echt niet veel bloedverlies hebben.
  Mijn bekkenbodem is helaas nog slap en de verzakking dusdanig dat de cup (me-luna short soft medium) nogniet comfortabel draagt. Wellicht toch de gok wagen met de large cup want geen maandverband of tampons is wel prettig.
 5. Ah.. train je je bekkenbodemspieren ook? Hoop dat je een prettige cup kan vinden!