Log nu in om te reageren
 1. Er hoort geen deukje in te zitten.
  Als die van mij dat doet los ik het op door hem even snel op en neer te bewegen een paar keer.
  Iets naar beneden trekken en weer dieper duwen bedoel ik dus.

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 2. Ik heb de mooncup, al een jaar of 5. Werkt prima, als je doorhebt hoe het werkt.

  Meestal breng ik hem in onder de douche, dan pruts ik er net zo lang mee tot ik de cup rond kan draaien. Wat dan zit ie, naar mijn mening, goed en lekt ie niet door.
  Om in te brengen duw ik hem in de v-vouw. Dan klapt ie uit als ik hem er in duw en heen en weer beweeg.
  feder wijzigde dit bericht op 27-03-2017 13:23 met 17%

  If you think you are too small to make a difference, you haven't spend a night with a musquito!
 3. Ik heb trouwens de lunette.
  Ik heb zelf het idee dat ik hem verder inbreng dan veel vrouwen als ik hier wel eens zo lees.
  Ik vouw hem dubbel als ik hem inbreng. C-fold.

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 4. Ik lees mee, ben er ook over aan het denken!
 5. Ik vind dit doodeng :-$
  MarindaH wijzigde dit bericht op 27-03-2017 13:40 met 17%

  Such fun!
 6. quote:
  Mag ik vragen waarom? :-d

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 7. Menstruatie cup hoe vaak legen?

  in dit topic is er ook wel constructief over geschreven
 8. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 9. Ik heb al eea in oudere topics gelezen inderdaad, maar benieuwd naar nieuwe ervaringen met ook nieuwere cups. Ik gebruik nu de punchdown. Toch het idee dat er weinig beweging inzit als ie eenmaal half uitgeklapt is. Thanks voor jullie reacties. Ik ga even verder prutsen.
 10. Je wordt er snel genoeg heel handig in.
  Je leert de truukjes kennen.

  Ofschoon ik die van mij laatst (na een heel jaar correct gebruik) verkeerd om heb ingebracht.
  Echt, ik weet nog niet waar ik zat met mijn gedachten. :facepalm:

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 11. Ik zit een beetje met de maat, er is zoveel keuze en ik weet dus niet of ik een kleine, medium of grote moet hebben. Hoe hebben jullie hierin een keuze gemaakt?
 12. Ik heb hem niet online gekocht, maar in een winkel. 3D inschatten gaat beter. Ben uiteindelijk voor een kleine maat gegaan, ben begin 30 zonder kinderen.

  Weil ich Brecht spiele, macht mich das nicht zu einem intelligenten Menschen. Ich habe den Text ja nicht geschrieben, nur auswendig gelernt.
 13. TO geen tips etc wel ook een vraag en nu er hoer wat reacties zijn plaats ik die er even bij. Mag de cup eigenlijk over de baarmoedermond geplaatst worden (lichte menstruatie dus niet gelijk overstromen)? Ik heb zo ongeveer de meest ondiepe voor bij een lichte verzakking. Zelfs die is te lang te zijn als ik hem niet over de baarmoedermond plaats. Ik ga het nog een keer proberen maar misschien iemand ervaring mee?Zou fijn zijn hem toch te kunnen gaan gebruiken.
 14. quote:
  Delite_ schreef op 27 maart 2017 @ 14:16:...
  Ofschoon ik die van mij laatst (na een heel jaar correct gebruik) verkeerd om heb ingebracht.
  Echt, ik weet nog niet waar ik zat met mijn gedachten. :facepalm:
  Hahaha dat is heel knap
 15. @aardbei: vond ik ook erg lastig.. Ik heb dus gemiddeld gedaan en dat was organicup. Bij de webshop van cutecotton kan je wel telefonisch advies inwinnen zag ik.
  @pioenrooske: heb je m ook gekort door steeltje af te knippen? Ik weet niet of het goed vacuüm zuigt en geen pijn doet... zou het denk ik aan de huisarts vragen.
 16. Was er laatst niet een topic van iemand die hem er niet meer uit kreeg? Dat lijkt mij zo vreselijk. Ze had eerst uren zitten frutten en moest uiteindelijk naar de huisartsenpost.
 17. Bedankt Luna en S7rin! Ik was zelf inderdaad ook aan het denken over de organicup, omdat daar maar 2 maten van zijn. Ik zal ook nog eens gaan oriënteren bij de drogist
 18. quote:
  Luna_ schreef op 27 maart 2017 @ 18:14:
  @pioenrooske: heb je m ook gekort door steeltje af te knippen? Ik weet niet of het goed vacuüm zuigt en geen pijn doet... zou het denk ik aan de huisarts vragen.
  Dat heb ik gedaan en moet het gaan proberen betwijfel of het dan wel gaat.
 19. via cutecotton kom ik uit bij femmecup, maar deze is niet meer leverbaar. Tweede keuze is meluna, iemand die hier ervaring mee heeft?
 20. Derde dag nu en niet gelekt nog, blijkbaar is een deukje niet erg.. het bevalt me heel goed. Voelt op de een of andere manier veel schoner dan tampons.
 21. quote:
  MinkeDeWit schreef op 27 maart 2017 @ 18:14:
  Was er laatst niet een topic van iemand die hem er niet meer uit kreeg? Dat lijkt mij zo vreselijk. Ze had eerst uren zitten frutten en moest uiteindelijk naar de huisartsenpost.
  Precies dit is mijn angst.

  Such fun!
 22. quote:
  pioenrooske schreef op 27 maart 2017 @ 16:15:
  TO geen tips etc wel ook een vraag en nu er hoer wat reacties zijn plaats ik die er even bij. Mag de cup eigenlijk over de baarmoedermond geplaatst worden (lichte menstruatie dus niet gelijk overstromen)? Ik heb zo ongeveer de meest ondiepe voor bij een lichte verzakking. Zelfs die is te lang te zijn als ik hem niet over de baarmoedermond plaats. Ik ga het nog een keer proberen maar misschien iemand ervaring mee?Zou fijn zijn hem toch te kunnen gaan gebruiken.

  Meluna heeft ook een korte variant (meluna short), heb je die?

  Hier nog steeds blij met de meluna classic (mid 20, geen kids, maat m). Bij mij vormt hij meer een ovaal dan dat hij rond is. Soms zit er een deukje in maar als je langs de ovenrand voelt en die zit goed (geen onderbrekingen of deuk in de rand) dan lek je ook niet door.

  Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
 23. Ik gebruik sinds 2 maanden de ladycup en ik ben echt super tevreden. In het begin even wennen maar ik breng hem in door hem 2x dubbel te vouwen en als hij dan nu goed uitklapt doe ik hem een aantal keer heen en weer.
  Tot nu toe ben ik erg tevreden, ik denk ook dat hij de ene keer dieper ingebracht kan worden dan de andere keer.. hangt ook een beetje af van de stand van je baarmoeder.
 24. een tijdje geleden vroeg Pioenrooske of het erg is als de menstruatiecup over baarmoedermond zit. Na iets grondiger onderzoek bij mezelf ontdekt dat dat bij mij ook een beetje het geval is. Heb in het Engels op internet gezocht en gevonden dat het geen probleem is! Het is niet gevaarlijk oid. Dus ik zou het gewoon proberen en kijken hoeveel je bloedt, dan kan je inschatten hoe vaak je moet legen, omdat als je baarmoedermond er een beetje inzit, er natuurlijk wat minder inpast.


  Ben na een tweede menstruatie nog steeds super tevreden. Helaas wel wat heftiger dus elk uur moeten legen twee dagen lang.
 25. Luna leuk dat je het nog verder hebt opgezocht. Het kan inderdaad, ik heb het geprobeerd, je moet alleen echt niet veel bloedverlies hebben.
  Mijn bekkenbodem is helaas nog slap en de verzakking dusdanig dat de cup (me-luna short soft medium) nogniet comfortabel draagt. Wellicht toch de gok wagen met de large cup want geen maandverband of tampons is wel prettig.
 26. Ah.. train je je bekkenbodemspieren ook? Hoop dat je een prettige cup kan vinden!