Lijf & Lijn alle pijlers

Sterilisatie of baarmoeder verwijdering

25-07-2016 14:59 26 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hi dames

Ik ben nu 31 en heb een meervoudige beperking (verstandelijk erg licht/ lichamelijk) waardoor ik geen kinderen wil. Ik wil de boel dicht gooien. Op dit moment ben ik al 10 maanden samen met mijn vriend en die wil ook geen kinderen.

Het afgelopen jaar heb ik vaak van ac gewisseld omdat ik telkens heel erg ongesteld ben geworden.



De afgelopen tijd had ik de pil. Afgelopen week was het zo erg dat het met brokken eruit kwam. Wel vloeibaar en dat ik het gewoon aan voelde komen en het was een horror. Ook voelde ik mij erg flauw en slapjes. Op woensdag naar de ha geweest en die had medicatie voor geschreven en ben met de pil gestopt. Gisteren is het bloeden gesopt en nu helemaal. Vanmorgen naar de huis arts geweest en ben op zijn advies begonnen met de nuva ring en voel me een stuk beter. Meteen een verwijzing voor de gynaecoloog en ik heb maandag een intake. OP de site staat voor de behandeling een wachttijd van 2 tot 6 weken.



NU mij vraag wie is gesteriliseerd en hoeveel bloed je? Of kan ik beter alles verwijderen? De baarmoeder? Wat zijn jullie ervaringen. Ik wil eigenlijk niet meer ongesteld worden. Het lijkt mij zo een ontzettende bevrijding van de ac en menstruatie . Ook heb ik in oude topics gelezen dat ze bij jonge vrouwen moeilijk doen. Zouden ze heel moeilijk doen? En zo ja weten jullie nog goede argumenten?



Mijn argumenten tot nu toe:

Ik ben niet zelfstandig om voor mezelf te zorgen ik krijg al hulp in de huishouding, begeleiding bij mijn post en administratie.

Ik heb een laag iq 85 iets in die richting

Ik zal nooit genoeg geld hebben voor een kind, mijn vriend en ik brengen samen 2500 binnen maar we wonen niet samen

Ik kan geen kind tillen en ronddragen ivb mijn evenwicht stoornis, ik rij ook op een driewieler.

Hebben jullie nog ideeën hoe ik mij kan voorbereiden?

En wat moet ik tegen mijn baas zeggen?

Mvg Brice
Alle reacties Link kopieren
Van sterilisatie stopt je ongesteldheid niet. Als je het voor elkaar kan krijgen zou ik voor baarmoederverwijdering kiezen (wel eierstokken laten zitten). Dan heb je zeker geen kans op ongelukjes en word je nooit meer ongesteld.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
RedBulletje, wat heb jij en hoe heb jij het ervaren?
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat ze een '' gezonde'' baarmoeder niet zo maar verwijderen.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Ik ben gesteriliseerd dmv essure, ze plaatsen dan veertjes in je eileider die vastgroeien. Daar gaan nogal wat indianenverhalen over rond op het internet, maar ik heb nergens last van. Mijn menstruatie is weer zoals voordat ik aan hormonale ac deed: een dag of 4. Nu ben ik van nature heel licht ongesteld, mijn menstruaties werden pas horror toen ik aan de pil ging. Bij een sterilisatie, op welke manier ook, krijg je altijd je natuurlijke cyclus terug. Er is immers niks meer dat je cyclus beïnvloed.



Een baarmoederverwijdering lijkt me een vrij heftige operatie, weet niet of ik daar meteen voor zou kiezen (al ben je er dan wel mooi vanaf) Zoiets heeft vaak ook bijwerkingen dus laat je daar goed over voorlichten.



Laat je huisarts je eens doorverwijzen naar de gynaecoloog, die kan dit soort dingen allemaal met je bespreken. Je hoeft niet meteen al te weten wat je wil.
Alle reacties Link kopieren
Ik vrees vooral voor haar leeftijd. Zelf heb ik novasure laten doen toen ik begin 40 was en als dat niet afdoende voor me was hadden ze m'n baarmoeder er zo uitgehaald garandeerde de gyn me. In combinatie met de pil doorslikken was het voor mij tot nog toe geen noodzaak me te laten opereren.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Is de prikpil wellicht een optie?

Sinds ik die gebruik heb ik geen menstruatie, maar ook niet de bij horende klachten.

Dat wil zeggen dat ik geen last heb van mn hormonen en dat ik niet het: ohjee....buikpijn ik wordt ongesteld gevoel heb.

Daar was ik eerst wel bang voor, maar ik heb daar gelukkig geen last van.
Is een Mirena niet wat voor je?
Alle reacties Link kopieren
Dames ik heb as maandag aal een afspraak bij de gynaecoloog, en zouden ze ondanks mijn beperkingen moeilijk doen. Door dat argument hoop ik toch dat ik sneller groen licht krijg, Ik zal nooit helemaal zelfstandig zijn.
Alle reacties Link kopieren
Prikpil Morena pil spiraaltje nuva ring ik heb alles gehad de afgelopen jaren. En ik bleef bloeden. Ik wil echt geen kinderen geen ongelukjes. IK heb behoefte aan "vrijheid". Gewoon niet meer ongesteld worden en niet meer zwanger kunnen worden.
Alle reacties Link kopieren
Er bestaat een kans dat van sterilisatie je menstruatie juist wat heftiger wordt, is niet bij alle vrouwen maar gyneacologen waarschuwen daar wel voor.

Ik denk dat een mirena spiraal je een eind zal helpen: dan heb je een grote kans dat je alleen af en toe nog ongesteld wordt, en sommige vrouwen worden helemaal niet meer ongesteld. En het is natuurlijk ook anticonceptie, dus twee vliegen in één klap!

Je klinkt hier alsof je er goed over nagedacht hebt, dus ik denk dat je je zorgen goed duidelijk kunt maken en dat je gynaecoloog je serieus zal nemen. Als je daar toch aan twijfelt, is het dan misschien een idee om iemand mee te nemen? Een begeleider, een zus, een goede vriendin, of je vriend misschien?



Oh edit: ik lees net je berichtje dat je de spiraal al geprobeerd hebt. Dan is dat geen optie natuurlijk. Als je dat uitlegt aan de gynaecoloog, dan zal hij of zij vast met je meedenken.
Zou je evenwichtsstoornis een veilige zwangerschap ook in de weg staan? Hiermee bedoel ik of je regelmatig valt.



Een baarmoederverwijdering zorgt ervoor dat je neit meer ongesteld wordt, maar het heeft ook een impact op je lijf/gezondheid. Heb je ook gekeken naar de eventuele (korte en lange termijn) bijwerkingen?
Alle reacties Link kopieren
teemo Ja ik regelmatig op mijn bek. Ik heb nog niet naar de bijwerkingen gekeken.
Alle reacties Link kopieren
Missbrice, geen ervaring mbt je concrete vraag ik kan je alleen maar complimenteren om je wens en je duidelijke standpunt dus geen kinderen te willen!

Ik hoop dat je een gyneacoloog vindt die wil meewerken, of je anders wil doorverwijzen naar iemand die er wel open voor staat.



PS: op mij maak je absoluut geen beperkte indruk in hoe je schrijft
quote:Honingbij_ schreef op 25 juli 2016 @ 15:29:

Er bestaat een kans dat van sterilisatie je menstruatie juist wat heftiger wordt, is niet bij alle vrouwen maar gyneacologen waarschuwen daar wel voor.



Dat komt omdat de meeste vrouwen voor hun sterilisatie gebruik maken van hormonale anticonceptie. Bij verreweg de meeste vrouwen zorgt dat voor een lichtere menstruatie. Na de sterilisatie krijg je je natuurlijke cyclus terug. Het is dus niet zo dat je menstruatie zwaarder wordt van de sterilisatie zelf, die heeft er juist geen invloed op.



TO, goed dat je een afspraak hebt. Zou de voors en tegens gewoon met de gyn bespreken, je hoeft daar niet meteen te beslissen he.
quote:missbrice schreef op 25 juli 2016 @ 15:36:

teemo Ja ik regelmatig op mijn bek. Ik heb nog niet naar de bijwerkingen gekeken.

Dan zou dat ook nog bij je argumenten kunnen.



Heb je ook al gekeken naar de implanon (staafje in je arm)?

Als je alle mogelijke anticonceptie-middelen hebt geprobeerd, dan zou dit ook nog een reden zijn voor de baarmoederverwijdering. De middelen werken niet tegen je klachten en alleen met de baarmoederverwijdering is er 0% kans op een zwangerschap.
Alle reacties Link kopieren
ik heb gehad:

- de gewone pil

- de prik pil en hier kreeg ik vreet buien van ( de zwaardere versie)

- de nuva ring ( daar had ik ook zware menstratie bij en ik vond het niet fijn tijdens het vrijen. Haalde ik hem eruit begon ik meteen te bloeden)

_ inplanon ( bleef ik ook bloeden)

- spiraaltje ( ik was telkens aan het bloeden)

- de Pil ( ook veel bloedverlies, weken achter elkaar)

nu heb ik vanaf vandaag de nuva ring en ik moet kijken hoe het gaat, ik kan dan alleen niet genieten van penetratie.
quote:Selectia schreef op 25 juli 2016 @ 15:41:

Missbrice, geen ervaring mbt je concrete vraag ik kan je alleen maar complimenteren om je wens en je duidelijke standpunt dus geen kinderen te willen!

Ik hoop dat je een gyneacoloog vindt die wil meewerken, of je anders wil doorverwijzen naar iemand die er wel open voor staat.



PS: op mij maak je absoluut geen beperkte indruk in hoe je schrijft



Had een heel bericht in gedachten, maar waarom dubbel opschrijven?

Helemaal met bovenstaande eens!

En +1 voor de laatste opmerking
Alle reacties Link kopieren
Hoi missbrice



Ik denk dat een gynaecoloog niet zomaar een baarmoeder gaat verwijderen ter sterilisatie. Dat is echt wel een forse ingreep die ze niet zomaar doen. Zelfs vrouwen die drie dagen per maand enkel op een toilet kunnen doorbrengen vanwege krampen en bloedverlies moeten nog door een hele hoop minder ingrijpende operaties heen.

Een sterilisatie, daar zijn verschillende mogelijkheden in. De gynaecoloog kan alle opties met je doornemen en ook een en ander laten zien aan de hand van die schaalmodellen. Hij/zij kan ook de voor- en nadelen met jou bespreken.



Ideeën ter voorbereiding: kunnen vertellen waarom je geen kind wil (check, zie OP), waarom je graag een sterilisatie wil (welke anticonceptie heb je al allemaal gebruikt en waarom beviel dit niet)



Baas: hoef je niet in detail alles te vertellen, gewoon dat je op die dag om zo laat een afspraak hebt met een specialist in het ziekenhuis. Als je een ingreep ondergaat, dit ruim van tevoren doorgeven met de te verwachten hersteltijd. Als je een prettige baas hebt kun je dan ook vertellen wat je precies voor ingreep gaat krijgen.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:zeeuwsmeisje1981 schreef op 25 juli 2016 @ 15:42:

[...]





Dat komt omdat de meeste vrouwen voor hun sterilisatie gebruik maken van hormonale anticonceptie. Bij verreweg de meeste vrouwen zorgt dat voor een lichtere menstruatie. Na de sterilisatie krijg je je natuurlijke cyclus terug. Het is dus niet zo dat je menstruatie zwaarder wordt van de sterilisatie zelf, die heeft er juist geen invloed op.



TO, goed dat je een afspraak hebt. Zou de voors en tegens gewoon met de gyn bespreken, je hoeft daar niet meteen te beslissen he.



Ik gebruikte voor mijn zwangerschappen geen AC en na mijn tweede zwamgerschap ben ik gesteriliseerd. Mijn beide zwangerschappen zijn fysiek niet goed verlopen en nog een zwangerschap werd mij ten zeerste afgeraden vandaar dat ze akkoord zijn gegaan met een sterilisatie.



Ik ben wel een stuk zwaarder ongesteld dan voorheen en heb ik een kortere cyclus nu. Ik heb dit nooit nagevraagd hoe dit kan omdat ik er geen last van heb en het zou natuurlijk ook kunnen komen door mijn laatste zwangerschap (tussen nr 1 en 2 zat geen verschil in zwaarte en duur tov voor de zwangerschappen.



Maar zeker dit soort dingen met de gyn bespreken en alles goed voor hezelf op een rij zetten.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij is onlangs mijn baarloeder verwijderd en ondanks alle complicaties op complicaties, ziekenhuizen in en uit, heb ik er geen spijt van. Zeker niet nu ik jouw ellende met je baarloeder lees. Mijn gyn was afgelopen week toen ie me opnieuw moest laten opnemen er wel even bang voor dat ik nu spijt had, maar dit had niemand kunnen voorzien natuurlijk. Ik heb gewoon pech gehad, maar uiteindelijk zal ik heus wel volledig herstellen.



Ik wil je niet bang maken, maar onderschat niet dat het een zware operatie is en aan alle operaties zitten risico's. Aan de andere kant nog jaren met dat ding rondlopen wat je hele agenda bepaalt, is ook niet echt een optie. Ik hoop wel dat je zo'n aardige en begripvolle gyn treft als ik heb, dat scheelt al een hoop ellende.
Alle reacties Link kopieren
quote:Selectia schreef op 25 juli 2016 @ 15:41:

Missbrice, geen ervaring mbt je concrete vraag ik kan je alleen maar complimenteren om je wens en je duidelijke standpunt dus geen kinderen te willen!

Ik hoop dat je een gyneacoloog vindt die wil meewerken, of je anders wil doorverwijzen naar iemand die er wel open voor staat.



PS: op mij maak je absoluut geen beperkte indruk in hoe je schrijft +1. Volledig mee eens
Alle reacties Link kopieren
quote:missbrice schreef op 25 juli 2016 @ 15:55:

ik heb gehad:

- de gewone pil

- de prik pil en hier kreeg ik vreet buien van ( de zwaardere versie)

- de nuva ring ( daar had ik ook zware menstratie bij en ik vond het niet fijn tijdens het vrijen. Haalde ik hem eruit begon ik meteen te bloeden)

_ inplanon ( bleef ik ook bloeden)

- spiraaltje ( ik was telkens aan het bloeden)

- de Pil ( ook veel bloedverlies, weken achter elkaar)

nu heb ik vanaf vandaag de nuva ring en ik moet kijken hoe het gaat, ik kan dan alleen niet genieten van penetratie.Vraag om novasure, dat zorgt dat bloeden minder wordt of soms zelfs bijna stopt. En dat in combinatie met pil doorslikken of andere hormonale ac zou oplossing kunnen zijn.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Een baarmoederverwijdering is een zware operatie en wordt echt niet zomaar gedaan. Je kan er ook allerlei klachten aan overhouden (ik heb chronische buikpijn aan mijn operatie overgehouden). Er bestaat ook een ingreep waarbij het baarmoederslijmvlies zoveel mogelijk verwijderd wordt en daarna komt het niet of maar een klein beetje terug. Dat zou je van je bloedverlies kunnen afhelpen. Het is op zich geen anticonceptie, dus sterilisatie is alsnog een goed idee.
It is no measure of health to be well-adjusted to a sick society.
Krishnamurti
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen vandaag heb ik een week de nuva ring. Ik bloed niet meer maar mijn energie is nog ver te zoeken. IK slaap nu overdag of lig op bed. Ik wil weer gaan sporten als ik weer energie heb. Morgen de eerste afspraak ben erg benieuwd.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven