Log nu in om te reageren
 1. Goedemorgen dames!
  Fijn weekend gehad? Hier erg gezellig eerste paasdag bij mijn ouders met broers en aanhang. En 2e paasdag bij schoonfamilie. Super gezellig gehad. Eten was helaas nog steeds lastig..
  Heb nu zelfs mijn eerste doel gehaald (terwijl dat ik dat meer als doel had.. )
  Vanmorgen was ik 65 rond (paar minuten later zelfs iets onder de 65). Ik ben benieuwd wanneer ik aan ga komen.
  Mijn benen worden slanker, maar buik blijft voller, en wat opgezet, durf ondertussen niet meer wat strakkere shirtjes aan waarbij je mijn buik kan zien.. Nog even paar weken uitstellen haha ben nu pas 9 weken

  Hoe gaat het verder bij de rest ?
  Komen de doelen al in zicht ?
 2. Wat goed om te lezen dat iedereen zo netjes het Paasweekend is doorgekomen. :)

  Hier is het ook meegevallen. Een uitgebreid buffet, maar één bordje met de meest gezonde keuze gegeten. En in plaats van gedachteloos tijdens het aperitief een hoop hapjes/eitjes te snaaien, heb ik me kunnen bedwingen tot één eitje, 's avonds bij mijn grote kop thee. En daar ben ik best trots op. En het was er niet minder gezellig om. Dat is wel een beetje de uitdaging: bij ons in de familie gaat gezelligheid vaak gepaard met goed en lekker eten. Daar moet ik nu zelf maat in vinden. Gezelligheid hoeft niet samen te gaan met te veel eten.
 3. Vanochtend positief nieuws op de weegschaal. 66,2 maar liefst 9 ons eraf sinds vrijdag.

  En ik heb wel gewoon een paar Paaseitjes gegeten. Een chocoladebroodje gehad en een paar wijntjes. En zaterdagavond patat gegeten. Maar het verschil met eerst is dat ik nu compenseer, extra beweeg en meer met mate eet. Grote voordeel is dat dit niet als een dieet voelt. Ik heb weinig moeite om dit vol te houden. Natuurlijk heb ik ook zin in chips wanneer mijn man met chips op de bank zit. Maar je kan niet alles hebben.

  Bij 65 kilo zit ik op de helft, dus nog 1,2 kilo. Ik denk daar 2-3 weken over te doen want ik val niet elke week zo af als nu.
  Vanmiddag of morgenochtend weer een les rennen met Evy doen.
 4. De tabel is - een dag later dan normaal - aangepast! Heeft iedereen de Pasen een beetje overleefd? ^^
 5. Dank voor het aanpassen Nav. Ik heb Pasen goed overleefd, zie mijn eerdere berichten.

  Maar heb gisteren op de bank onwijs chips zitten snaaien. En een paar Paaseitjes. Vanochtend wel weer hard gelopen en ik ga vanavond nog een flinke wandeling maken met de hond. Dus aan beweging vandaag geen gebrek. En nu maar weer op goede voet verder zonder schuldgevoel. Shit happens...

  Hoe gaat het met de rest? Zijn we nog gemotiveerd?

  Wanneer hopen jullie je streefgewicht behaald te hebben? Ik einde juli, net voor de zomervakantie voor ons begint. Dan ga ik uit van ongeveer een halve kilo per week afvallen. Ik heb nog ongeveer 6 kilo te gaan namelijk.
 6. Ik woog afgelopen vrijdag 64,1 kilo! Heb tijdens het Paasweekend heerlijk gegeten en aardig wat paaseitjes op dus ben bang dat dat getal nu alweer wat hoger is. Vrijdag of zaterdag ga ik weer wegen.

  @ Mevrouwstippel; een halve kilo per week klinkt goed! Ik hoop dat ik voordat ik op vakantie ga (half juni) 60 kilo weeg. Nog 4 kilo (en een beetje) te gaan dus. Omdat het nu heel langzaam gaat ben ik bang dat dat niet gaat lukken, maar ik ga gewoon door zoals ik nu bezig ben en dan zie ik wel :)
 7. Bedankt voor de tabel Nav!

  Ik moet nu nog ong. 3,5 kg voor mijn streefgewicht. Het afvallen gaat nu wel langzamer dan in het begin en ik ga volgende week genieten op vakantie...Toch hoop ik in ieder geval eind juni 58 kilo te wegen. Dan heb ik na m'n weekje vakantie nog 2 maanden. Moet te doen zijn!
 8. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 9. Pff heb al de hele week strijd met de weegschaal. Ik eet niks bijzonders maar m'n buik is steeds erg opgezet en woog ook ineens een kilo meer de vorige dagen. Sla het wegen vandaag even over. Kijken of m'n buik morgen rustiger voelt.
 10. Ik woog vanmorgen 69,8, dus -4,2 in totaal. Eindelijk weer in de 60. Nu proberen om mooi te blijven zakken.

  Slim om dan even niet te wegen zsa-zsaa. Hopelijk voel je je snel minder opgeblazen.
 11. Gistermorgen 61,1. Ik was vergeten het door te geven. Toch weer 0,4 eraf. Het gaat gestaag door, maar wel langzaam... Ik weet best dat dat beter is hoor, maar jongens wat duurt het op die manier allemaal lang!

  Aan de andere kant: ik heb er minstens 3 jaar over gedaan om die extra kilo's erbij te eten, dus als je het zo gaat bekijken valt het nog wel mee met dat tempo, het gaat er in elk geval sneller af dan aan....
 12. Was vergeten om mijn gewicht dik gedrukt neer te zetten! Vandaar dat ie ook niet aangepast is in tabel haha
  afgelopen dinsdag woog ik 65
  Aanstaande dinsdag geef ik mijn nieuwe gewicht weer door (vanmorgen zag ik dat het iets lager was, maar ik schommel altijd een beetje)
  Ben ondertussen wel aan mijn zwangerschaps broeken begonnen omdat eigen broeken nu al niet lekker meer zitten! Ondanks dat ik aardig wat kilo's kwijt ben geraakt afgelopen maanden.
 13. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de lengtes van iedereen haha,
  70 hoeft helemaal niet zwaar te zijn als je lang bent..
  Ik ben nu 65 kilo maar heb maar een lengte van 159 dus volgens bmi meter heb ik nog steeds overgewicht.
  Als ik het goed onthouden heb mag ik maximaal 62 wegen voor een gezond gewicht.
 14. Ik ben maar 158. Volgens de bmi meter zit ik inmiddels wel weer op een gezond gewicht, maar ik wil er toch wel graag nog wat meer af hebben.
  Nadeel van zo klein van stuk zijn is dat je gewoon minder plaats hebt om de pondjes te verdelen... 5 kg meer of minder valt dan meteen veel meer op dan wanneer je 175 lang bent.
 15. Ik ben 1m67. Ik denk dat ik vanaf 68 terug onder een bmi van 25 duik.
 16. @ kitchenwitch dat klopt ja... wij schelen qua lengte niet veel.. ik merk vooral dat het vet zit opgehoopt op mijn buik, (die is ook heel kort in verhouding met mijn benen, die zijn vrij lang voor mijn lichaam)
 17. Ja, ik heb diezelfde bouw. Naar verhouding lange benen en het gewicht gaat op mijn buik zitten. Een ellende met broeken kopen, alleen daarom al zou ik nog wat kwijt willen....
 18. quote:
  aspirientje schreef op 21 april 2017 @ 07:27:
  Ik woog vanmorgen 69,8, dus -4,2 in totaal. Eindelijk weer in de 60. Nu proberen om mooi te blijven zakken.

  Slim om dan even niet te wegen zsa-zsaa. Hopelijk voel je je snel minder opgeblazen.
  Yes aspirientje. Fijn is dat, als je zo'n mijlpaal bereikt.
 19. Ik ben 1,64. Ik geef mijn laatst gewogen gewicht door dat is 66,2

  Vanochtend niet gewogen want ik ben ongesteld geworden en dan ben ik gemiddeld altijd een kilo zwaarder. Ik weeg volgende week wel weer. Het gaat hier wel goed qua eten en bewegen. Dus ik heb er wel vertrouwen in dat er een dalende lijn inzet.

  Mijn gewicht zit ook voornamelijk bij mijn buik. Maar dat is ook mijn bouw want ook toen ik als puber 55 kilo woog zaten mijn spijkerbroeken vast bij mijn buik en los rond mijn benen. Voor mij ook moeilijk om goed passende broeken te vinden.

  Mede daardoor draag ik voornamelijk jurken en als broeken leggings/treggings met een jurkje of tuniekje erover heen. Of met een truitje en en lang vest.
 20. Ik woog vanochtend 67.5, dus 0.4 eraf ondanks een vrij slecht Paasweekend, qua eten dan ;-] !

  Ik wou me bij deze even officieel afmelden voor dit topic. Ik ga/moet me de komende tijd even richten op wat privézaken en zal weinig tijd hebben om mee te lezen of te schrijven. Ondertussen ga ik gewoon door met gezond eten en gaan er vast nog wat kilo's af de komende maanden.

  Succes allemaal :cheer: !
 21. Succes sunflower!

  Ik ben net na een maand de drang niet te hebben gehad, de koekenkast ingevlogen. Nu, vergeleken met vorige vreetbuien viel het echt wel mee, maar nu zit ik me weer schuldig te voelen van die suikerwafel/paasei/minizakje snoep. Vroeger was het het driedubbel als ik een vreetbui had, maar toch. Ik ben er dus duidelijk nog niet vanaf als ik vermoeid/gestresst ben.

  Klein voordeel: ik had al mijn (weight watchers) extra weegpunten nog van deze week, dus die heb ik er dan ruimschoots doorgejaagd, maar het beperkt de schade ook wel dat de rest van de week dus braaf is geweest.

  En nu herpakken en weer door, dan trekt het vast bij tegen de volgende weegdag volgende week.
 22. Ik had afgelopen maandag ook een vreetbui aspirientje. Terwijl ik die dag ook mijn laagste gewicht sinds tijden heb gezien.
  Even zo'n "fuck it nu kan het even gevoel" blijkbaar. Ik heb toen een halve zak hamka's gegeten, 1/4de zak lays naturel. 4 kleine paaseitjes en 3 glazen witte wijn.

  Maarrr het belangrijkste: ik heb me daarna herpakt, heb me er niet schuldig en slecht over gevoeld en ben gewoon weer door gegaan. Ook heb ik de dagen daarna wat extra bewogen. Dus ik denk dat het zo wel weer bij trekt.

  Ik vind het stiekem ook wel leuk om af en toe eens lekker zonder nadenken te schransen. Ik heb een periode heel veel aan emo eten gedaan. Ik ben herstellende van een burn out en had in de winter wel 2-3 keer per week van die eetbuien. Zo zijn die extra kilo's er ook aan gekomen. Dat was niet goed en daar wil ik ook niet weer heen. Maar af en toe even een keer de bocht uitvliegen moet kunnen wat mij betreft.
 23. Wat herkenbaar wat je schrijft!
  Inderdaad zo een 'fuck it' gevoel na die 70 weg te hebben, terwijl je zou denken dat het net zou moeten helpen om niet te snoepen. Maar ik kom inderdaad ook van meerdere keren per week emo-(vr)eten dus dan is die ene keer na een maand te relativeren. En het was minder dan anders. Maar toch...

  Achja. Nu weer door op de goeie weg. Morgen een extra toertje lopen en net al grondig de badkamer gekuist. Alles is beter dan nu 'foert' zeggen en in de zetel ploffen.
 24. Ben je Belgische aspirientje? "toertje lopen, gekuist en foert?

  (Ik ben van oorsprong (ook) Belgische hoor, maar inmiddels nogal vernederlandst.)
 25. Vanochtend voelde m'n buik wr rustig. De weegschaal gaf 60,9 aan. 0,4 eraf en 9,5 in totaal. De 10 kilo eraf komt in zicht! Toch een soort mijlpaal hihi.

  Ik ben trouwens 1.60m, wel leuk dat ik hier een aantal mede-ukkies lees!

  Vreetbuien heb ik gelukkig nooit echt gehad. Wel overeten uit vermoeidheid en stress. "Gedachteloos schransen" klinkt verleidelijk maar lukt me eigenlijk niet meer. Ook op dagen dag ik het van mezelf mag blijf ik bezig met aantal kcal etc. Soms wel vermoeiend. We gaan zo een weekje op vakantie. Dan wil ik niet alle remmen los gooien maar wel van wat extraatjes genieten. Eigenlijk zoals ik denk dat de meeste mensen met een gezond gewicht dat zouden doen..

  Succes allemaal deze week! :)