Lijf & Lijn alle pijlers

Voor wie meer dan 25 kilo wil afvallen (met tabel) deel 4

06-03-2017 14:07 1665 berichten
In verband met het bereiken van 3000 berichten in het vorige topic openen we een nieuwe.

Dit topic is oorspronkelijk geopend in januari 2016 voor lotgenoten die 25 kilo of meer af willen/moeten vallen, deel 2 is in maart 2016 gestart en het derde deel is in augustus van dat jaar geopend.

In dit topic vallen we op een gezonde en blijvende manier af door verandering van eetgewoontes.

De afvallers:

Wijzigingen graag doorgeven via PB aan forumbezoeker samenflinkafvallen. Dit account wordt gezamenlijk beheerd door single1985, Izzy_, Ammennooitniet, Marici en Sterrenkijker zodat de continuïteit gewaarborgd is. Een maand geen gewicht doorgeven betekent dat je van de lijst wordt gehaald, zodat het hier overzichtelijk en up to date blijft.

Format voor doorgeven updates:
  • Nickname:
  • Huidig gewicht:
  • Afgevallen deze week (voor wie dat in de tabel wil hebben):
  • Totaal afgevallen sinds start:
  • Datum update:
llll Er zijn nog genoeg plekjes in de tabel vrij dus wil jij ook 25kg of meer afvallen wees welkom!
NicknameLftLengteGestartStartgewHuidigStreefWeekTotaaUpdate
Ammenooitniet231,66-11367,765- 45,308-10
Cactuss211,8227-05-201796,587,8662,18.716-10
LZHW331.867-11-2016132122100-1002-10
sanseveria301,73?11110686-5,016-10
Sunshine1992251.7123-10-2017115,711370-2,72,707-11
anoniem_303989 wijzigde dit bericht op 29-11-2017 09:19
41.71% gewijzigd
Ik weet niet of dat mag hier maar zoek anders even op Sandra Pos dan kom je er ook in de zoekmachine.
@ single: er zat in ieder geval op die friet behoorlijk wat zout. Ongesteld worden zou in theorie niet moeten. Maar ja... vorige week was het ook ineens feest door de pil heen, dus je weet het nooit. Maar even afwachten of het volgende week minder wordt. Want anders begrijp ik het niet.



@goal2016: herkenbaar hoor dat het lastig is als je veel teleurstellingen hebt op de weegschaal om toch vol te houden. Je gaat je dan toch afvragen waar je het voor doet als je geen resultaat haalt. Weer even nieuwe moed bij elkaar schrapen om verder te gaan en dan weer volle gas gaan!



@Takkentrol: gefeliciteerd! Fijn dat je zo genoten hebt!



@ammenooitniet: jammer dat het gisteren weer even minder ging, maar dan vandaag gewoon weer er tegenaan! Ik heb vooral af en toe behoefte aan succesverhalen van vrouwen die gewoon door gezonder eten en meer bewegen een grote hoeveelheid gewicht zijn kwijt geraakt. Dat heb ik nodig zodat ik weet dat het in ieder geval mogelijk is. Die kan ik in dit topic dus genoeg vinden. Als ik te veel ga zoeken dan raak ik ook teleurgesteld waarom het mij telkens niet lukt (ja... ik weet het antwoord. Doorzettingsvermogen, maar toch).



Op de bruiloft gisterenavond mezelf helemaal kapot gedanst en gezweet, dus daar zal het niet aan gelegen hebben. Gros van de hapjes mocht ik inderdaad niet hebben. Alleen kwamen heel laat op de avond nog zakken friet zuurvlees voor alle gasten. Daar heb ik echt een zwak voor, maar toch kunnen weerstaan terwijl iedereen stond te genieten. Eén minder puntje was dat ik op een gegeven moment om mezelf één verwenmomentje te gunnen een Ice Tea Green bestelde. Dacht dan valt het nog mee in calorieën en heb ik toch even iets anders te drinken. Had die man schijnbaar de Green niet verstaan en kreeg ik normale ice tea. De muziek stond zo hard dat ik het kansloos vond om er een opmerking over te maken, dus heb het maar met heel veel tegenzin opgedronken. Moet toch echt nog leren om, als ik dan de keuze maak om er niets van te zeggen en het maar gewoon op te drinken, er ook van te genieten in plaats van het met walging op te drinken.
Domme vraag misschien maar een ice thee is toch gewoon een ice thee? Tenzij je gewone niet lust?

Mrslady ik vind je berichten best wel zorgelijk je lijkt moeite te hebben met het loslaten van de controle en accepteren dat soms dingen anders lopen. Dit is niet om je af te kraken maar als mij gevoel klopt zou ik hulp inschakelen.
Nee, ice tea green zitten minder calorieën in dan in gewone ice tea. Vandaar dat ik had besloten om mezelf één verwenmomentje toe te staan, maar dan niet te heftig aangezien mijn week al niet zo best was.

Bedankt voor je zorgen. Ik denk dat ik vooral nog mijn weg aan het zoeken ben. Heb al zoveel geprobeerd wat niet werkte. Vaak was de oorzaak wel een gebrek aan doorzettingsvermogen, maar ben vooral een manier aan het zoeken om af te vallen waar ik mezelf prettiger bij voel. Overigens sta ik in het ziekenhuis op de wachtlijst voor een allergoloog en de bedoeling is dat die mij uiteindelijk doorstuurt naar een diëtiste die gespecialiseerd is in voedselallergieën in combinatie met afvallen. Maar die wachtlijst duurt me veel te lang waardoor ik ondertussen wel al wilde beginnen. Overal de controle over willen hebben, heb ik trouwens overal in. Daarvan moet ik gewoon accepteren dat dat bij mij hoort en ik daar niet altijd invloed op kan hebben. Heb voldoende psychologische begeleiding gehad in het verleden om te weten dat dat een eigenschap van me is die niet over zal gaan, maar waar ik mee zal moeten leren omgaan. En dat doe ik dan meestal door maar wat te klagen over de situatie
Aha dat verklaard een hoop. Ik lees ook tussen de regels door dat je enorm ben geschrokken van de weegschaal en misschien dat je daarom wat krampachtiger om gaat met eten en drinken. Want drinken is drinken in mij ogen tenzij je aan de alcohol gaat. Dat controle dwang gaat je het afvallen niet gemakkelijk maken weet ik uit ervaring die ga je vervloeken tot te met.......

Misschien je zorgverzekeraar opbellen kijken waar je eerder terecht kan?
Voor mij is drinken inderdaad geen drinken. Ik heb toen ik 15 was gok ik ooit van mijn moeder een boekje gekregen waarin de calorieën van bijna alle producten stonden met de boodschap erbij dat ik nog maar 1800 calorieën per dag mocht. Toen heb ik voor het eerst gezien hoeveel calorieën in de meeste drank zit waarna ik gelijk ben afgekickt van dagelijks frisdrank en andere (vruchten)sappen zo ongeveer. En het klopt inderdaad dat ik vooral heel erg geschrokken ben van de weegschaal. Wil graag resultaat halen omdat ik het niet voor niets wil doen. Dus ben dan op allerlei manieren aan het proberen om toch een - te zien morgen. Mijn controledwang maakt niet alleen het afvallen niet makkelijk, maar dat weet ik inmiddels en accepteer ik maar gewoon.

Ik heb nu vakantie dus ga de huisarts sowieso eens bellen morgen hoe het zit met de verwijzing. Hier moet de huisarts namelijk doorverwijzen naar het ziekenhuis en neemt het ziekenhuis vervolgens contact met je op. Er kwam tijdens mijn consult spoed tussendoor bij de huisarts, dus ik krijg langzamerhand het idee dat hij vergeten is door te verwijzen.
Uit zelfbescherming haak ik even af mrslady te veel dingen met calorieën.



Andere zullen hier vast nog wel een zinnig antwoord op hebben.



Sorry voor mij afhaken.
Ik ga meedoen met jullie

Als het goed is komen mijn stats in de tabel

Ga eerst voor 10kg eraf Wil zwanger worden , net een miskraam gehad zoals jullie misschien hebben gelezen.

Hoop binnen 6 maanden weer zwanger te worden maar wat kilo's eraf kan geen kwaad Wil er uiteindelijk 25 af maar dat gaat niet lukken voor de gewenste zwangerschap ( hoop ik )

Nu rustig starten met de eerste kilo's

Ik start met bijhouden met de voedingsapp van voedingscentrum Ga me richten op 1800kcal

Nu 103kg op naar de 93 !
Sorry Single! Dacht al dat ik voor jou te veel de diepte in ging, maar vind het ook lastig om mijn proces daarin dan te beschrijven omdat ik wel echt aan de hand van calorieën aan het werken ben. Maar snap dat jij dan even afhaakt!
Mrslady voel je niet schuldig iedereen door maakt een ander proces dat jij erg bezig ben met calorieen zit voor mij ook herkenning in en weet als ik te diep er op in ga het gaat triggeren vandaar die grens.



Ik heb trouwens bij de jumbo lekkere repen mee genomen met noten en karamel van zonnatura zit er ook lang van vol prima tussendoortje voor mij
Alle reacties Link kopieren
*
takkentrol wijzigde dit bericht op 23-05-2018 20:53
0.00% gewijzigd
Sommige mensen worden zeikend verwekt
Takkentrol wat een heerlijk bericht om te lezen fijn dat je er wat aan heb.
Gefeliciteerd takkentrol!



Goal, hoe lang zit je al op 77? Ik heb vorig jaar zomer een week of zes gehangen op 76, het is goed gekomen! Ik heb kritisch gekeken naar m'n eetpatroon en ben wat meer gaan bewegen, maar het kan ook goed zijn dat alleen zes weken wachten heeft geholpen om de boel weer op gang te krijgen.



Welkom xRose!



Ik ga vandaag weer werken, of nou ja, op een andere manier werken dan de afgelopen twee schilderweken. Hoop dat ik nog trap kan lopen, want het is er de afgelopen twee weken natuurlijk niet van gekomen om dat op peil te houden, ondanks goede voornemens.
Alle reacties Link kopieren
@Goal, Balen om te horen dat je een dipje hebt. Ik herken me hier zeker in! Het belangrijkste is dat je niet opgeeft. En natuurlijk mag je af en toe een dip hebben en wat minder discipline. Het grote verschil met vroeger is waarschijnlijk dat je nu niet denkt "nu is het verpest" en de draad weer op pakt.



@rose, welkom! Hoe pak jij het afvallen aan?



@Takkentrol, gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn om te horen dat je zo genoten hebt.



@ammenooitniet, ik volg Linda lijnt ook wel een beetje. Verder geen tips voor je. Vind het wel altijd interessant!



Hier een goed weekend gehad. Vrijdag tijdens het bezoek aan Vapiano's me enigszins wel in kunnen houden. Iets meer dan een halve pizza op (ze zijn daar wel echt gigantisch). Al met al tevreden aangezien ik zeker weet dat ik ook een hele op gekund had.

De rest van het weekend veel gewandeld, gezonde gerechten gekookt en niet gecheat. Ik ben dus benieuwd wat de weegschaal morgen zegt!



Ennn, ik ben heel blij met mijn nieuwe coupe!
Alle reacties Link kopieren
Goal: frustrerend is dat... je hebt al goeie tips gelezen zie ik. Misschien inderdaad eens wat schommelen in de calorieen of anders bewegen. Maar kan goed zijn dat het gewoon tijd nodig heeft.



Takkentrol: alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Goed dat je er van hebt kunnen genieten. Dat moet gewoon ook.

Ik was half april jarig en ben toen ook twee keer uit eten geweest, met drank en dessert er allemaal bij.



Mrslady: je klinkt inderdaad wel erg krampachtig. Als je je zoveel zorgen gaat maken om alles wat niet volledig binnen het plaatje klopt... dan ga je snel "opbranden" vrees ik. Af en toe iets drinken of eten wat niet binnen je dieet past, dat mag gewoon. Daardoor ga je niet alles om zeep helpen, dat is iets wat je echt moet leren loslaten.



Single: die ga ik ook eens googlen!



xRose: welkom! Je bent al erg goed bezig zo te zien.



Ammenooitniet: ik kijk eigenlijk enkel op instagram wat rond tussen de "voorgestelde profielen". Maar zijn vaak van die Amerikaanse profielen die echt wel wat erover gaan. Eten vaak ook niet zoals wij dat zouden doen. Ik kijk wel naar de fotootjes enzo, maar verder doe ik er weinig mee (klinkt fout )



Hier een redelijk goed weekend gehad. Netjes gegeten, alleen gisteren op een feestje wel twee glazen wijn. Ondertussen ook ongesteld geworden. Maar vrijdagavond ook weer gaan fitnessen. Dus..

Morgen wegen en dan zien of m'n eerste week terug sporten en clean eten geholpen heeft.
Alle reacties Link kopieren
Misfit: leuk dat je nieuwe coupe geslaagd is! Ik kom altijd teleurgesteld terug van de kapper
Alle reacties Link kopieren
@ Vevana, Af en toe een wijntje moet kunnen

Ik meestal ook, maar deze keer ben ik er wel heel blij mee!
Zo eerste dag gestart !

Doel: meer bewust eten, gezondere keuzes en bijhouden wat ik eet. Geen rare fratsen Gewoon volkoren brood met gezond beleg, mager vlees , veel groente etc

Ik vul de app van voedingscentrum in om zo een beetje bij te houden hoeveel calorieën erin gaan

En veel drinken, dat is mijn zwakte. Ik kan zo een halve dag niks drinken. Dus aan de thee en het water
Alle reacties Link kopieren
Zo weer bijgelezen.

Welkom aan de nieuwe meeschrijvers (al ben ik zelf ook nog nieuw haha)



@ammenooitniet, ik volg ook Linda Lijnt maar meer voor de artikelen en dergelijke dan voor Linda de Mol zelf. Vind het wel interessant allemaal.



@Single, om nog op je vraag terug te komen, van elke dag wegen, puur stukje controle en motivatie al is dat lastiger wanneer ze weegschaal minder lief is. Voor mij is dit best spannend want ben nu meer op andere manier bezig. Ik heb in mijn tienerjaren best hoop gerotzooid met eten (daarom ook de reden van mn gewicht ging er echt ziekelijk mee om qua eetbuien) Ik wil ook minder wegen maar dat is mijn 2e stap. Eerste stap was eraan beginnen en doorzetten.



@canofcoke, wat voor mij werkt is gewoon grote thermoskan thee op mn bureau met werk en overal een flesje water meeslepen. Die moet gewoon 2x op. Ook 's morgens starten met 2 glazen water scheelt al.



Hier weekend best redelijk geweest. Was op een evenement dus heb enorme hoeveelheiden patat, stoofvlees, broodjes kroket en kaassoufle's zien langskomen., Allemaal superlekker en had het best lastig. Maar had eigen eten mee en dat braaf opgegeten. Was ook heel lekker. Alleen gisterenavond toen ik thuis kwam had ik huis voor kerels die voetbal keken. Toen is er een pizza besteld.

Doordeweeks vind ik sowieso makkelijker me aan te houden, vanavond weer sporten heb ik ook echt zin in.
Alle reacties Link kopieren
@ Single, dank voor het plaatsen! Ik heb even gekeken en er zitten inderdaad interessante artikelen tussen.



@ MrsLady, terugkijkend op al mijn afvalpogingen kan ik voor mijzelf in ieder geval zeggen dat het niks met doorzettingsvermogen te maken heeft. Dat dacht ik wel altijd, waardoor ik na het niet kunnen volhouden van een (zeer streng) dieet ('ik heb gefaald') weer ging bingen. Ik zie nu in dat het voor mij alles te maken heeft met de juiste mindset. Juist door dat inzicht lukt het me deze keer. Ik weet niet of dit voor iedereen geld, maar mij heeft dit besef zo hard geholpen.



@ Single, klinkt goed!



@ Takkentrol, wat fijn dat je zo'n mooi inzicht hebt verkregen Voordat je het weet ben je bij onbewust bekwaam beland!



@ Izzy, succes nog vandaag. Hopelijk valt het traplopen je mee.



@ Misfit, tof dat je nieuwe coupe je bevalt. Heel goed bezig geweest dit weekend, knap hoor



@ Vevana, ik duim voor je! Ik heb geen Instagram, misschien toch eens aanmaken..



He, door jullie gezellige praatjes ben ik mijn havermout koekjes in de oven vergeten
-
Zijn de koekjes verbrand? Ik kan nog traplopen, joehoe! Dat wilde ik vanochtend even oefenen voor m'n vaste trapmaatje (een jongeman van begin 20, en die kan ik bijhouden!) vanmiddag zou zeggen "zullen we?", maar hij zei vlak erna dat hij niet mee gaat vanmiddag omdat ie niet fit is door een verkoudheid. Heb m'n beweging voor vandaag dus al gehad, 1x is genoeg in m'n uppie.
Dit dus he

Heb ik net gelunchd , 2 boterhammen ( volkoren ) met kaas, stukjes komkommer, glas optimel en kop soep En nu trek in zoetigheid !

Hoe komt dit? Ben nu in staat een zak drop open te trekken
Alle reacties Link kopieren
@Canofcoke, ik heb zelf kokosballetjes gemaakt voor de echt zware zoetaanvallen.



Kokosballetjes: http://eerlijkereten.nl/g ... perfood-bounty-balletjes/



Uiteraard moet je niet alles in 1x opeten maar moet zeggen het beetje zoet van de honing en kokos en chocola helpt mij er helemaal overheen.
Je bent nog niet zo lang bezig canofcake, toch? Mijn ervaring is dat na een week of drie de suikerverslaving grotendeels over is. Tot die tijd is het op een houtje bijten helaas.
@Canofcoke Ik krijg van brood tussen de middag ook meer trek. Probeer morgen eens een andere lunch zonder brood misschien maakt het verschil.



@ Izzy goed bezig!!



@ ammenooitniet koekjes laten verbranden

Het is hier ook vooral mindset die nu om is.



@ potjepindakaas eerst je eten op de rails krijgen dan die weegschaal aanpakken dat komt vanzelf goed.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven