1. Beste lenzendraag(st)ers,

  Na heel lang ploeteren met harde lenzen ga ik overstappen naar zachte lenzen. Ik heb alleen geen idee wat dit ongeveer gaat kosten. Ik weet dat het natuurlijk ook afhankelijk is van het soort lens, dag, maand, half jaar etc, maar ben benieuwd wat voor lezen jij hebt en wat dat ongeveer kost per half jaar bv.
  Weet ik ook gelijk of ik een redelijke prijs krijg bij mijn opticien, want ik heb het gevoel dat het een hele dure is.

  Bedankt!
  Ama
Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Ik heb zachte lenzen met cilinder van Pearle. Een half jaar pakket incl vloeistof kost ¤159. Het zijn maandlenzen.
 2. Ik betaal 45 euro voor 6 paar maandlenzen. Dit is bij Hans Anders, en ben daar tevreden over, ik ga ook ieder half jaar braaf naar de controle. Ik koop ze daar al ruim 10 jaar.
  Daarnaast betaal ik dan 20 euro voor 3 flessen vloeistof waar ik ook ongeveer een half jaar mee doe.
 3. Ik heb lenzen van Specsavers van 14 euro per maand (incl. vloeistof en lenzendoosjes).

  Just hand over the chocolate and nobody will get hurt.
 4. Ik betaal voor mijn zachte maandlenzen bij Specsavers 13 euro per maand incl. vloeistof, = 78 euro per half jaar.
 5. Oh, is het 14? Kan ook...
 6. Ik haal mijn lenzen altijd bij de Kruidvat.
  6 paar maandlenzen kosten dan ¤ 40,- (en als je ze in de aanbieding koopt natuurlijk minder)
  Ze zitten prima!
 7. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 8. Ik heb extra-zuurstofdoorlatende zachte maandlenzen van specsavers en die zijn 17,50 per maand inclusief vloeistof.

  (op de gewone lenzen reageerde ik niet goed. Merkte ik zelf niks van maar bij controle zagen ze op den duur kleine 'schaafwondjes' op het oog ontstaan (klinkt enger dan het is hoor, geneest vanzelf weer gelukkig). Vandaar de extra-zuurstofdoorlatende).
 9. Ik heb zachte jaarlenzen van de Pearl, die kostten 270 euro.
 10. Hmm, ik zou wel lenzen nemen waar een controle bij zit, dus niet van Kruidvat of Hema. 't Is wel je enige paar ogen.
 11. Ik heb maandlenzen van Specsavers met cilinder, ongeveer EUR 30,00 per maand.
 12. Ik heb daglenzen, die kosten 80 euro per 3 maanden. Wel wat prijzig, maar ik kreeg last van mijn maandlenzen en ook op mijn oog kwamen kleine schaafwondjes. Deze schijnen een stuk beter te zijn voor je ogen want je gooit ze gewoon iedere avond weg.
 13. Hier ook maandlenzen van Specsavers (zuurstofdoorlatend en met cilinder) incl vloeistof voor 21.50 per maand. Regelmatige controle is zeker aan te raden!
 14. Ik heb harde en zachte, mijn zachte lensen zijn 180 euro per half jaar (ik heb hoge afwijking & cilinder & rare bolling). Ter vergelijking: harde lenzen zijn 80 euro per stuk, dus 160 voor een set.
 15. Je kan bij de meeste opticiens je ogen laten controleren, zonder dat je er lenzen koopt. Je betaalt dan 25,- . Dat doe ik ieder jaar voor ik m'n jaarvooraad via internet koop.
  Ik heb lenzen met cilinder en die zijn via internet een stuk goedkoper. Vloeistof van het kruidvat.
 16. Ik heb ook maandlenzen (zachte) van Specsavers met cilinder. Krijg ze 1 keer per half jaar thuisgestuurd incl. vloeistof voor ¤ 22,50 per maand...
 17. Ik heb lenzen van Biofinity, deze krijg ik van mijn lenzenspecialist in het ziekenhuis. Ik heb al vanaf mijn 10de jaar lenzen, toen was het allemaal nog vrij expirimenteel om op zo'n jonge leeftijd aan lenzen te beginnen, dus vandaar in het ziekenhuis. En ben er eigenlijk nooit meer weggegaan. Deze lenzen kosten per 6 paar ¤ 120;- en lenzenvloeistof haal ik gewoon bij kruidvat. Echter zitten deze lenzen zo fijn dat ik ze vaak veel langer dan een maand in heb, bijna 3 maand zelfs en het is dat ik me dan herinner dat ik ze al zo lang in heb, dat ik nieuwe indoe want na 3 maand heb ik er nog geen last van. Ik doe dit niet bewust, maar het scheelt wel enorm veel geld natuurlijk.
 18. ik laat mn ogen ook controleren zondar ik ik mn lenzen koop bij de opticien, de kosten avn die controle worden vergoed doro de verzekering. Koop mn lenzen ook online
 19. Bij Hans Anders betaal ik 45 per half jaar voor maand leznen. Elk half jaar zit er dan controle bij.
  Verder 3 grote flessen vloeistof incl doosjes voor 15 euro.
  Ik ben er tevreden over.
 20. Wow, de prijzen zijn wel heel verschillend allemaal. Met name Hans Anders is wel heel goedkoop vergeleken bij bv Pearl..
  Nou, ik ben benieuwd welk bedrag en welke soort lenzen mij aangeraden gaat worden.. Als het veeeeel duurder is dan wat ik hier hoor kan ik iig vragen waarom dat dan is. Zou er echt zo veel verschil in kwaliteit zijn??
  Tja en lenzen bij de kruitvat zou ik toch niet zo gauw kopen... is en blijft een drogist, geen opticien.. maar dat moet iedereen voor zichzelf bepalen natuurlijk.. als het al jaren bevalt waarom niet..
  Bedankt iig voor de snelle reacties!
 21. El lebel, waarom heb jij harde en zachte? Wissel je dat af???

  Ik ben best een beetje huiverig voor de zachte lenzen ivm met grotere kans op ontsteking, maar ach, harde lenzen kon ik niet aan wennen (= was ik niet genoeg doorzetter voor)...
 22. AbsoluteEinstein en Soepkippie, waar kopen jullie online je lenzen?
 23. Ik betaal bij Pearle voor een half jaar 90 euro, voor zachte maandlenzen, inclusief 3 flessen vloeistof
 24. quote:
  zonja schreef op 06 januari 2009 @ 14:47:
  AbsoluteEinstein en Soepkippie, waar kopen jullie online je lenzen?
  Bij de sites die ik genoemd heb. De prijzen fluctueren, dus als ik lenzen nodig heb kijk ik waar ze op dat moment het goedkoopst zijn. Wel opleten hoe veel de verzendkosten zijn. Soms lijkt het alleen goedkoper.