Gezondheid alle pijlers

suiker allergie?

08-10-2011 13:40 30 berichten
Alle reacties Link kopieren
sorry als het wat lastig te lezen heb moeite met schrijven



Ik vermoed dat ik slecht op gerafineerde suikers reageer.lusteloos

moe buikpijn en zo na eten suikers en ook veel dorst. Ik wil mijn suiker inmame nu flink bepreken maar hoe doe je dat?

Want suiker zit overal wel in en vind het flink moeilijk.Iemand tips of mensen die ook gestopt zijn met suiker of het minder eten ?

Alle tips zijn welkom
Alle reacties Link kopieren
Heb je je al laten testen op suikerziekte?
Alle reacties Link kopieren
Hier een forummer met dezelfde vraag:



Suikervrij
Deze site is van mensen die volledig suikervrij leven. Staat vol recepten en tips over supermarktproducten die je juist wel en niet moet kopen als je suikervrij eet.



http://suikerwijzer.nl/
@TO: je noemt het in je topictitel een allergie. Maar ik denk dat het niet zozeer een allergie is, maar dat suiker gewoon rotzooi is. Als je drugs inneemt en je wordt er ziek van, dan zegt men ook niet dat het een allergische reactie is.



Ook is het dan geen suikerziekte lijkt me, want dat heeft te maken met je bloedspiegels e.d.



Die site ga ik zelf ook eens bekijken. Ik eet al nauwelijks suiker, om diverse redenen. Als ik iets gezoet wil hebben, dan doe ik er honing in (rechtstreeks van de imker, zonder toevoegingen, maar ook in de supermarkt verkrijgbaar).



Succes TO! :-)
Alle reacties Link kopieren
Suiker zit niet overal in, maar wel in heel veel dingen. het is eigenlijk niet heel moeilijk om het te laten als je gezonde en bewuste keuzes gaat maken. Dus niet gedachteloos maar naar die bewerkte produkten grijpen (in allbran van kellogs zit bv ook suiker), maar zelf je maaltijden in elkaar zet, dus zonder potjes, pakjes en dergelijke. Een gezond ontbijt bestaat bv uit wat yoghurt met fruit, noten en lijnzaad, of een zelfgemaakte smoothie (niet kant en klaar dus).

Echt, het is niet moeilijk maar wel wennen als je het niet gewend bent.
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik als regel:

Als suiker het vijfde (en daaronder) ingredient is bij een product dan is het verwaarloosbaar. Alles daarboven (1, 2,3 & 4) laten staan dus.
Alle reacties Link kopieren
Waarom denk je aaneen allergie voor suiker?

Ik zou eerst mijn bloed en urine laten testen voor ik de keuze maak om mijn totale eet gewoonte zo om te gooien hoor.
Alle reacties Link kopieren
[quote]ladytruckster schreef op 08 oktober 2011 @ 17:09:

Waarom denk je aaneen allergie voor suiker?

Ik zou eerst mijn bloed en urine laten testen voor ik de keuze maak om mijn totale eet gewoonte zo om te gooien hoor.[/quote



ik denk daaraan omdat het altijd vlak na eten van suiker komt en ik er al veel over gelezen heb.Ik ga komende dinsdag voor de zoveelste keer bloed laten priken,om andre dingen uit te sluiten ik heb het gevoel dat ik,Een beetje klaar ben met dokter enzo vandaar zelf dingen uit proberen
Veel mensen krijgen na het eten van suiker meer energie doordat de bloedsuikerspiegel omhoog schiet. Bij sommige mensen is dat echter heel tijdelijk en schiet dat spiegel daarna juist weer heel erg naar beneden tot onder de normale waardes. En dan word je in plaats van heel energiek dus juist heel loom of zelfs slaperig. Met een normale bloedtest komt dit dus ook niet uit onderzoeken, omdat het spiegel enorm wisselt afhankelijk van wat je gegeten en gedronken hebt.



Ik heb dat zelf ook en dat betekent dat ik niet suikerloos leef, maar wel heel bewust met suiker omga. Ik eet en drink alleen (veel) suiker als ik mij daarna niet hoef te concentreren en het bij wijze van spreken niet uitmaakt als ik in slaap val. Moet ik nog wel alert blijven, dan beperk ik mijn suikerinname tot een minimum. (Het is wel ontzettend handig als je niet kunt slapen. Een paar koekjes of een reep chocola en ik ga alsnog onder zeil ).
Alle reacties Link kopieren
Als je veel dorst hebt en moe bent laat je dan een prikken op je glucosespiegel.
Alle reacties Link kopieren
quote:meds schreef op 09 oktober 2011 @ 12:03:

suiker allergie bestaat niet. Als je veel dorst hebt en moe bent laat je dan een prikken op je glucosespiegel.De mediche wereld zegt dat suiker allergie niet bestaat hier zijn de meningen over verdeeld.Ik heb mijn suiker al eens laten testen kwam niks uit dinsdag ga ik weer bloed laten priken.Dat wacht ik even af en anders ga ik naar een natuurarts kijken of deze mijn verder kunnen helpen
Als je hebt wat ik beschreef, dan zal er uit de bloedtest niet veel komen. Het is dan belangrijker dat je waarden op verschillende momenten geprikt worden. (Nuchter, vlak na het eten, half uurtje na het eten, enz).
Alle reacties Link kopieren
quote:nummerzoveel schreef op 09 oktober 2011 @ 20:01:

Als je hebt wat ik beschreef, dan zal er uit de bloedtest niet veel komen. Het is dan belangrijker dat je waarden op verschillende momenten geprikt worden. (Nuchter, vlak na het eten, half uurtje na het eten, enz).Volgens mijn vervangde huisarts kun je met een keer prikken zien of je suikerziekte heb. Ik heb haar gevraagd of er niet iets anders met de suikerspiegel kon zijn, zei ze meteen nee dat kan niet als je geen suikerziekte hebt heb je niks.Daarom heb ik ook niet echt meer vetrouwen in de mediche wereld.
Er zit in Hilversum een kliniek die dit soort metingen verricht. En dat is ongetwijfeld ook wel op andere plekken te vinden. Google anders eens, wellicht kom je specialisten tegen die daar in gespecialiseerd zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:divafiary schreef op 09 oktober 2011 @ 20:00:

[...]





De mediche wereld zegt dat suiker allergie niet bestaat hier zijn de meningen over verdeeld.Ik heb mijn suiker al eens laten testen kwam niks uit dinsdag ga ik weer bloed laten priken.Dat wacht ik even af en anders ga ik naar een natuurarts kijken of deze mijn verder kunnen helpenJe moet zelf weten of je naar een natuurarts gaat, maar je klachten zijn zo vaag dat het van alles en niets kan zijn. gezond eten, genoeg bewegen en op tijd naar bed, kan dan wonderen doen. Dat zal de natuurarts ook zeggen, behalve dan dat ie nog wat dure korrels of tincturen zal voorschrijven (placebo's). Maar ja het is je eigen geld
Alle reacties Link kopieren
quote:divafiary schreef op 09 oktober 2011 @ 20:07:

[...]





Volgens mijn vervangde huisarts kun je met een keer prikken zien of je suikerziekte heb. Ik heb haar gevraagd of er niet iets anders met de suikerspiegel kon zijn, zei ze meteen nee dat kan niet als je geen suikerziekte hebt heb je niks.Daarom heb ik ook niet echt meer vetrouwen in de mediche wereld.Dus je hebt geen vertrouwen in je huisarts omdat uit je bloedtest blijkt dat je geen diabetes hebt en er dus niks mis is met je bloedsuikerspiegel? vreemd. Het zal best dat je klachten hebt, maar de oorzaken kunnen divers zijn. Lichamelijk maar ook psychisch.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees heel veel meningen.Iedereen mag zijn mening hebben.Ik geloof gewoon.Dat artsen

er naast kunnen zitten.mijn vraag was meer wie leeft er suikerloos .En niet

of overgevoeligheid bestaat of niet ik geloof van wel.Dus nogmaals.wie

let ook op suikers
Alle reacties Link kopieren
Moeheid, buikpijn en nog veel meer lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn van een candida-infectie.

Een schimmel die gedijdt in suiker.
Alle reacties Link kopieren
ik dacht ook gelijk aan candida of hypoglicemie toen ik je post las. Ik heb het zelf ook. Dit is niet te meten met een normaal bloedonderzoek. Ze moeten dan eigenlijk gedurende de dag vijf keer bloedprikken en de verschillen noteren.

De ene mens is er gevoeliger voor dan de ander, maar sinds ik geraffineerde suikers laat staan, ben ik minder moe en heb ik minder last van duizeligheid. Ik zie het niet als rigoreus je eetpatroon omgooien, het is voor iedereen verstandig om wat minder suiker te eten, want het is troep, maar ja, een chocoladekruidnootje op zijn tijd is best lekker en daarnaast wordt tegenwoordig in bijna alle producten suiker toegevoegd omdat dit dan langer houdbaar is. Lijkt me niet gezond.



Probeer zo veel mogelijk bio-producten te eten, daar zitten vooral natuurlijk suikers in en neem in plaats van witte macaroni en rijst, volkoren macaroni en zilvervliesrijst. Daarnaast veel salade, groenten en 2 x fruit op een dag en voeg wat meer eiwitten toe, dus een lekker stuk kaas. en als je toch wat zoets wil: 85% chocolade is ook best lekker. www.suikerwijzer.nl is inderdaad een goede site. Ze doen daar vele met Agavesiroop, maar dit mag ik zelf ook niet, dus ik vervang die siroop door Stevia. Is nog niet te koop in de supmarkten maar wel bij de Tuinen.



Probeer het uit, maar heb wel geduld. De eerste twee weken zal je lichaam ook moeten wennen dat ze geen suikerboosten meer krijgt, daarna ging ik me een stuk beter voelen.

Succes!
www.Suikerwijzer.nl
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een suikerallergie. Als ik suiker eet, krijg ik diarree. Ik leef al een paar jaar suikervrij. Niet echt moeilijk, alleen als je inkopen doet is het opletten. In bijv. mayonaise en mosterd zit ook vaak suiker.
Alle reacties Link kopieren
quote:divafiary schreef op 10 oktober 2011 @ 10:59:

Ik lees heel veel meningen.Iedereen mag zijn mening hebben.Ik geloof gewoon.Dat artsen

er naast kunnen zitten.mijn vraag was meer wie leeft er suikerloos .En niet

of overgevoeligheid bestaat of niet ik geloof van wel.Dus nogmaals.wie

let ook op suikersmaar je gelooft wel dat geen-artsen (alternatieven) adekwate diagnoses en behandelplannen kunnen opstellen?
Alle reacties Link kopieren
quote:meds schreef op 12 oktober 2011 @ 00:11:

[...]



maar je gelooft wel dat geen-artsen (alternatieven) adekwate diagnoses en behandelplannen kunnen opstellen?ik weet wel dat een natuurarts heel anders kijkt dat is alleen mijn mening waarom bestaat iets pas als het aantoonbaar is ? ik weet niet of een natuurats een behandelplan kan opstelen maar wel dat zij naar jou lichaam kijken en ik weet ook dat er veel mensen wel baat bij hebben.Ik zeg niet dat hun altijd gelijk hebbe als er niks is waarom voel ik mij dan zo slecht pyschich is het niet ben al bij een hulpveerlener geweest die konden mij ook niet helpen.Mijn huisarts wimpelt alles kei snel af ze luistert niet eens. En kwakzalvers zuller er best zijn maar er zijn ook artsen die je wegsturen met er niks aan de hand terwijl er dan wel van alles aan de hand is.
Alle reacties Link kopieren
quote:souries schreef op 10 oktober 2011 @ 11:43:

ik dacht ook gelijk aan candida of hypoglicemie toen ik je post las. Ik heb het zelf ook. Dit is niet te meten met een normaal bloedonderzoek. Ze moeten dan eigenlijk gedurende de dag vijf keer bloedprikken en de verschillen noteren.

De ene mens is er gevoeliger voor dan de ander, maar sinds ik geraffineerde suikers laat staan, ben ik minder moe en heb ik minder last van duizeligheid. Ik zie het niet als rigoreus je eetpatroon omgooien, het is voor iedereen verstandig om wat minder suiker te eten, want het is troep, maar ja, een chocoladekruidnootje op zijn tijd is best lekker en daarnaast wordt tegenwoordig in bijna alle producten suiker toegevoegd omdat dit dan langer houdbaar is. Lijkt me niet gezond.



Probeer zo veel mogelijk bio-producten te eten, daar zitten vooral natuurlijk suikers in en neem in plaats van witte macaroni en rijst, volkoren macaroni en zilvervliesrijst. Daarnaast veel salade, groenten en 2 x fruit op een dag en voeg wat meer eiwitten toe, dus een lekker stuk kaas. en als je toch wat zoets wil: 85% chocolade is ook best lekker. www.suikerwijzer.nl is inderdaad een goede site. Ze doen daar vele met Agavesiroop, maar dit mag ik zelf ook niet, dus ik vervang die siroop door Stevia. Is nog niet te koop in de supmarkten maar wel bij de Tuinen.



Probeer het uit, maar heb wel geduld. De eerste twee weken zal je lichaam ook moeten wennen dat ze geen suikerboosten meer krijgt, daarna ging ik me een stuk beter voelen.

Succes!





bedankt hier heb ik wat aan



hoe doe je dat als er iets zoet aangeboden word bv op een feestje



en uit eten verder ga ik nu flink etiketen lezen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven