Erge pijn in rechter been/bil bij zitten,liggen en staan

 1. Ik heb een aantal maanden erge pijn in mijn rechter been bil wanneer ik lang zit, lig of stilsta. Deze pijn is te beschrijven als een soort zenuwpijn die uitstraalt naar mijn voet. Mijn voet is af en toe ook helemaal gevoelloos. Ben onderzocht en de dokter dacht eerst een hernia maar de symptomen lijken er toch niet op, nu dacht de dochter een slijmbeurs, maar na enkele injecties blijkt dit het ook niet te zijn. Herkent iemand dit en wat heb jij er aan gedaan en hielp fysio bij jou ( bij mij wordt het er erger van) .

  Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan !
Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Misschien is het ischias. Het lijkt me een goed plan om daar eens een scan van te laten maken, dan is het gelijk duidelijk.

  Wees vriendelijk voor de mensen die je ontmoet op je weg naar boven, je zou ze op je weg naar beneden ook nog weleens tegen kunnen komen.
 2. Overbelasting van het SI gewricht geeft dezelfde soort klachten.
  Ik meende steeds dat mijn voet nat was.
 3. Haal alles uit je doktersbezoek

  Gebeurt het jou ook weleens dat er na een doktersbezoek vragen te binnen schieten die je had willen stellen? Of dat je van de arts zoveel informatie hebt gekregen dat je achteraf bang bent dat je niet alles hebt onthouden? Lees deze tips om dit te voorkomen. #adv

  Lees verder

 4. Ik zou voor een second opinion gaan, ik had dezelfde klachten en lag twee weken later op de operatietafel voor een hernia operatie! Als je voet gevoelloos is, dan moet je echt niet te lang wachten. Mijn zenuw was al zo beschadigd, dat het gevoel nooit meer volledig in mijn voet terug is gekomen. Ik kan er alles mee hoor, dat is dus geen probleem, maar de zijkant van mijn voet voelt aan alsof hij altijd slaapt.
  Kan je nog op je tenen en hakken lopen? Dat kon ik niet meer en dat is echt een teken van een hernia.
 5. quote:
  trietrie schreef op 15 november 2011 @ 16:26:
  Ik heb een aantal maanden erge pijn in mijn rechter been bil wanneer ik lang zit, lig of stilsta. Deze pijn is te beschrijven als een soort zenuwpijn die uitstraalt naar mijn voet. Mijn voet is af en toe ook helemaal gevoelloos. Ben onderzocht en de dokter dacht eerst een hernia maar de symptomen lijken er toch niet op, nu dacht de dochter een slijmbeurs, maar na enkele injecties blijkt dit het ook niet te zijn. Herkent iemand dit en wat heb jij er aan gedaan en hielp fysio bij jou ( bij mij wordt het er erger van) .
  Precies mijn verhaal. Ook injecties gehad. Bleek toch echt wel een hernia.
 6. Herkenbare pijn. Ik ben recent onder de scan geweest en er zit een tussenwervelschijf niet goed. Ik moet binnenkort naar de neuroloog.

  The main thing, is to keep the main thing the main thing...
 7. Laat een scan maken in het ziekenhuis, denk dat ze daar in 1 oogopslag kunnen zien dat je toch een hernia hebt. Het komt mij heel bekend voor. Fysio helpt dan inderdaad niet, wordt het vaak alleen maar erger van.
 8. IK kan nog wel goed op mijn tenen staan dus daarom zegt de huisarts van geen hernia, ik vind het nogal makkelijk. Ik ga van de week terug naar de huisarts en ik wil een secnd opinion,en zeker een scan want er is nog geen scan gemaakt en dat vind ik wel raar dus ik wil dat dat gebeurd, want ik merk dat de pijn steeds erger wordt

  Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan !
 9. Haal alles uit je doktersbezoek

  Gebeurt het jou ook weleens dat er na een doktersbezoek vragen te binnen schieten die je had willen stellen? Of dat je van de arts zoveel informatie hebt gekregen dat je achteraf bang bent dat je niet alles hebt onthouden? Lees deze tips om dit te voorkomen. #adv

  Lees verder

 10. Ik kon ook op hakken en tenen lopen en mede daardoor diagnose van de huisarts geen hernia. Ik vertrouwde het niet, later toch doorgestuurd en na de mri bleek het een fikse hernia te zijn... Beetje jammer vond ik van de stellige ontkenning van de huisarts...Had dezelfde klachten, alleen geen doof gevoel en bij mij waren de klachten vooral erg als ik zat of langer liep, maar ook altijd aan een kant.
 11. Het gekke is dat 3 huisartsen 3 verschillen de dingen gezegd hebben. De eerste huisarts zei vrij snel Hernia, en daar hoefde volgens haar niks aan te gebeuren, hier nam ik geen genoegen mee dus second opinion, de tweede huisarts zei dat het geen hernia was maar dat het waarschijnlijk een ontsteking was, toen is er bloedonderzoek gedaan , geen ontstekingen, toen kwam ik bij mijn eigen huisarts en die zei heel stellig dat het een slijmbeursonsteking was en zeker geen hernia. Ik heb vorige week injectie gehad en deze week weer maar geen enkele verbetering. Dus het is bijna zeker dat het geen slijmbeursonsteking is. Het gekke vind ik dat de eerste arts gelijk hernia zei maar er niks aan wilde doen, ik hoefde ook niet naar een specialist. Ik moest maar terug komen als ik uitval kreeg in mijn schaamstreek ed. En dat terwijl ik al 4 keer uitval in mijn been heb gehad.

  Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan !
 12. Trietrie als je een ontsteking hebt dan kunnen ze dat onmiddellijk aan je bloed zien (bezinking) Dus als uit bloedonderzoek blijkt dat je géén onsteking hebt snap ik niet waar je huisarts het lef vandaan haalt om dan te melden dat het een slijmbeurs ontsteking is. Ik zou naar een specialist stappen want zo kom je niet verder.
  Succes! :rose:
 13. Een slijmbeursonsteking is een ingekapselde ontsteking die je niet kan zien in je bloed bezinking is mij verteld...

  Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan !
 14. Het blijft zo lastig. Ze zijn heel terughoudend met opereren oid. Uit de statistieken blijkt dat bij 80 procent van de mensen een hernia vanzelf over gaat. Ook al word je doorgestuurd naar de specialist en het blijkt een hernia te zijn, dan nog zal de specialist in de regel ook nog erg terughoudend zijn met opereren. Neemt niet weg dat je natuurlijk graag wilt weten wat er aan de hand is (tenminste dat wilde ik wel!). Ook omdat je zo kunt voorkomen dat je dingen doet die niet goed zijn. In mijn geval heeft de huisarts me doorgestuurd naar een fysio met mijn klachten. Die heeft me gekraakt waardoor mijn klachten verergerden. Achteraf had dat niet mogen gebeuren en had zij het waarschijnlijk ook niet gedaan als de huisarts niet zo stellig was geweest.

  Hoe dan ook, heel veel sterkte want het is zo vervelend om van het kastje naar de muur te worden gestuurd!
 15. Ik had dat heel erg toen ik mijn spiraal (mirena) nog had . Nu is het helemaal over sinds hij verwijderd is . Heb je een spiraal?
 16. Ze gaan pas opereren bij zenuwuitval. Bij mij was dat mijn achillespeesreflex die niet meer goed werkte (en achteraf werkte mijn blaas ook niet meer helemaal zoals het hoorde) Laat je doorverwijzen voor een mri. Daar zit vaak ook al een wachttijd aan van 6 weken, dus blijf vooral niet wachten!
 17. quote:
  trietrie schreef op 15 november 2011 @ 20:21:
  IK kan nog wel goed op mijn tenen staan dus daarom zegt de huisarts van geen hernia, ik vind het nogal makkelijk. Ik ga van de week terug naar de huisarts en ik wil een secnd opinion,en zeker een scan want er is nog geen scan gemaakt en dat vind ik wel raar dus ik wil dat dat gebeurd, want ik merk dat de pijn steeds erger wordt


  Dat is te makkelijk. Ik kon dat ook nog, en ook mijn been nog optillen.

  Een hernia gaat, hoe vervelend ook, heel vaak vanzelf weer weg. Bij echte uitval zou ik toch sterk aandringen op bezoek aan een neuroloog en een scan. Anders niet.

  Maar ik heb een keer een scan gehad waaruit bleek dat ik een hernia had, en na lang wachten kon ik bij de neuroloog terecht, die me vervolgens zo weer naar huis stuurde. Dat is niet wat je wilt horen, want je wilt dat er iets aan gedaan wordt. Maar dat gebeurt dus lang niet altijd. Een operatie wordt zo veel mogelijk vermeden, omdat je dan weer kans op littekenweefsel hebt, dat daarna weer tegen je zenuw aandrukt. Dat wil je echt niet meemaken (een vriendin van me heeft dat).
 18. Iemand in m'n naaste omgeving had precies dezelfde klachten en bleek uiteindelijk ischias te zijn. Het eerste jaar werd hij van de ene fysiotherapeut naar de andere gestuurd in combinatie met heel veel pijnstillers. Ze weigerden hem een scan te geven, uiteindelijk na heel veel aandringen toch gekregen en bleek een lendenwervel tegen z'n ischiaszenuw te drukken.
 19. Heb je een scan gehad? Ik had dezelfde klachten en bleek ook een hernia te zijn. Zeker ivm uitval van je voet.
 20. quote:
  Daan82 schreef op 16 november 2011 @ 10:37:
  Ze gaan pas opereren bij zenuwuitval. Bij mij was dat mijn achillespeesreflex die niet meer goed werkte (en achteraf werkte mijn blaas ook niet meer helemaal zoals het hoorde) Laat je doorverwijzen voor een mri. Daar zit vaak ook al een wachttijd aan van 6 weken, dus blijf vooral niet wachten!
  Als je uitval hebt en je reflexen werken niet meer, hoef je niet altijd lang te wachten hoor! Ik had dus uitval, kon niet meer op hakken en tenen lopen en mijn reflexen werkten niet meer. Zowel bij mijn achillespees en knie niet. Ik zat om 8.00 uur 's ochtends met acute klachten bij de ha, om 11.00 uur was ik in het ziekenhuis en ik kreeg diezelfde dag om 15.00 uur al een MRI scan. Ik ben op de spoedlijst voor een operatie gezet en heb thuis nog twee weken op morfine doorgebracht en toen ben ik geopereerd. Maar in veel gevallen zal het wellicht niet zo heftig zijn.
 21. ben weer naar de huisarts geweest en ik moet naar een revalidatiearts, sta nu op de wachtlijst

  Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan !
 22. Ik lees verschillende keren over dat op de tenen kunnen lopen een indicatie van geen hernia zou zijn. Dat klopt niet. Ook met een hernia kun je vaak prima op je tenen lopen. Wat echter vrijwel niemand met een (LWK)hernia kan, is alleen op de hielen van je voet lopen. (Tenen naar beneden gaat dus vaak veel beter dan tenen omhoog).
 23. Er zijn twee soorten van zenuwbeklemming. Ik heb zelf ook eens in de zoveel tijd uitstralingen terwijl ik mijn been gewoon kan blijven belasten. Er is dan sprake van een kanteling van rugwervels die een orthomanueel therapeut kan verhelpen. De man is mijn held geworden eant na een bezoek voel ik me een ander mens en ben ik pijnvrij
 24. Maar laat eerst goed uitzoeken wat het is. Want met een hernia naar de ortho is echt een heel slecht plan.
 25. Er zijn al een heleboel reacties geweest maar in de (atletiek)sport komt het heel veel voor. Vaak kan het vanuit de rug komen zoals al een aantal keren vernoemd, maar er bestaat ook nog zoiets als het piriformis syndroom (waarbij een zenuw bekneld raakt in een grote bilspier) en bij mezelf was de pees aanhechting van de hamstring op het bot ontstoken / geirriteerd waardoor m.n. auto rijden de hel was....
 26. hoi trietrie ik vroeg me af of je nu al wist wat het was??? Want ik heb namelijk net dezelfde klachten als jou. Ook bij mij is er tot nu toe geen diagnose gesteld. Mijn heup, bil, lies doet pijn. Voeten zijn opvallend minder gevoelig. Mri scan wees op niks, zenuwen hebben ze getest was ook allemaal goed. bloedonderzoek was ok. Word er wat radeloos van
 27. De huisarts of fysio kan met enkele testjes bekijken of er sprake is van een pijn aan de zenuwen of rugpijn als gevolg van spierklachten. Bv slump-test of proef van lasègue.

  Hernia is tegenwoordig het protocol om eerst 6 weken te rusten. De belasting op de wervelkolom neemt af waardoor het uitpuilende deel van de tussenwervelschijf (die daarbij op de zenuw drukt) de kans krijgt om zich weer in de oorspronkelijk vorm terug te brengen.
  Overigens, dit ligt natuurlijk wel aan de ernst van de evt hernia.

  Overigens, rust betekend niet dat je 6 weken op bed moet liggen (al kun je bij een hernia soms niet anders). Bewegen en belasten zijn verschillende dingen.