Werk & Studie alle pijlers

Ervaringen uitzendbureaus versus secretaresse baan

26-02-2008 19:20 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Momenteel ben ik op zoek naar een andere baan, bij voorkeur wil ik gaan werken als secretaresse. De werkervaring en opleiding heb ik dus dat is niet het probleem.



Wat mij opvalt is dat de meeste secretaresse banen bij uitzendbureaus worden uitgezet. Is dit ook jullie ervaring?



Voordat ik bij mijn huidige werkgever begon ben ik ook naar uitzendbureaus geweest maar helaas was mijn ervaring toen niet al te best. Hoe is dat op dit moment? En is de kans groot dat je dan wel aan een baan komt? Of zijn de meeste vacatures "ineens" opgevuld?
ik heb zelf een zeer goede ervaringen met een detacheringsbureau dat onder andere gespecialiseerd is in managements assistents & secretaresses, P&O & Financial management. Ervaring met uitzendbureau's heb ik niet echt eigenlijk (althans niet voor dit soort werk)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 2x fulltime als secretaresse voor een uitzendbureau gewerkt, de ene keer bij Tempo-Team en de andere keer Randstad. Momenteel doe ik parttime receptie/secretarieel werk (dus ben nu geen 'echte' secretaresse, maargoed) via een studentenuitzendbureau. Mij beviel het erg goed, bij Randstad was het een superleuke tijdelijke baan en bij Tempo-Team was de vacature bij het uzb uitgezet zodat er eerst een paar maanden van beide kanten gekeken kon worden of alles goed verliep. Zonder problemen toen overgestapt naar een vast contract bij het bedrijf zelf. Detacheringsbureaus lijken mij overigens zelf wel betrouwbaarder en fijner werken dan uitzendbureau's, maar dat is puur een gevoel en totaal niet op eigen ervaringen gebaseerd.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben secretaresse en werk de laatste tijd inderdaad via secretaresse-, detachering- en uitzendbureau's. Maar ik kan niet zeggen dat dat meer voorkomt dan vacatures in de krant. Tijdelijke functies gaan veelal via bureaus, vaste of jaarcontracten direct of de eerste drie maanden als proeftijd via een bureau.
Alle reacties Link kopieren
Het valt mij ook op, hoor! Ik krijg via Monsterboard ook alleen maar functies toegestuurd die via uitzendbureau's gaan.



Ik ben nu managementassistent wil dit ook blijven doen (of directiesecretaresse of p.a. ofzo) maar wel parttime en dat valt niet mee. Ik heb een superleuke baan, maar wil graag dichter bij huis.



Ik zou op zich best via een uitzendbureau willen werken, maar volgens mij verdient dat niet zo best, weet iemand daar meer over?
Alle reacties Link kopieren
Dat ligt ook aan het uitzendbureau of bedrijf waar je terecht komt. Ik verdien iig behoorlijk.
Alle reacties Link kopieren
@ Pimpel



Mijn ervaring is dat je juist meer kan verdienen via uitzendbureau's. Hoe meer jij verdient hoe meer een uitzendbureau verdient! Maar dit ligt natuurlijk ook aan het bedrijf waar je voor gaat werken.



Dat vacatures voor secretaresses via uitzendbureau's lopen is voor een werkgever handig. Zij vinden snel een secretaresse en als die niet bevalt is die ook snel weer weg!



Wat mij wel opvalt is dat een goede secretaresse niet makkelijk te vinden is, we krijgen zelf weinig aanmeldingen binnen als er een vacature openstaat en als er dan een sollicitant is is diegene vaak om te huilen.
Perfectionisme is niet perfect...
Alle reacties Link kopieren
Hoi, ik ben 10 jaar geleden via Tempo Team gaan werken bij de overheid.

Ze zeiden bij TT dat het een functie was voor 6-8 weken.

Ik kreeg na 8 weken een contract, daarna weer 1 en daarna nog 1 en

daarna kreeg ik een vast contract.



Wij bellen eerst een uitzendbureau op. Ook worden functies intern ingevuld.



Groeten, Wilma
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vaak via Randstad gewerkt als Secretaresse en vaak waren het ook functies met uitzicht op vast dienstverband. Maar er zijn ook genoeg bedrijven die zelf zoeken en geen uitzendbureaus gebruiken, kijk maar eens naar het ziekenhuis (op de websites) of scholen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vaak via uitzendbureaus gewerkt als secretaresse, goede ervaringen met Dactylo. Ook met Secretary Plus.

Ervaring is dat speciale secretaressebureaus zoals Secretary Plus wel de betere banen heeft met bijbehorend goed salaris. Bij het uitzendbureau moet je meer vechten voor een goed salaris of genoegen nemen met minder.

Mijn ervaring tot 3 jaar geleden was dat er altijd wel werk te vinden was voor iemand met ervaring en goede papieren (in de randstad). Laatste 3 jaar ben ik in vaste dienst bij een bedrijf die ook altijd mensen in eerste instantie via een uitzendbureau in dienst neemt. Vind het ook logisch want het is gewoon best moeilijk om precies die secretaresse te vinden die past bij het bedrijf en de functie. Ik heb er inmiddels al meerdere zien komen en gaan...en wacht nog steeds op die ene goede collega.
Alle reacties Link kopieren
betere banen hebben (ipv betere banen heeft...)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven