Mode & Beauty alle pijlers

Definitief ontharen; ervaringen en tips

29-02-2012 17:59 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Na lang wikken en wegen heb ik eindelijk beslist dat ik mij definitief wil laten ontharen. De vraag is echter: bij wie laat ik dat doen?



Ik zou graag van jullie willen horen hoe jullie ervaringen hiermee waren. Ik denk aan de NO-HAIR Studio of andere van dat soort ketens die dit soort behandelingen uitvoeren.



Thanks alvast!
Alle reacties Link kopieren
Wil ik ook weten.



Ik heb ook nog andere vragen erover mag dat op dit topic of moet ik een nieuwe openen?
Alle reacties Link kopieren
er zijn hier al meerdere topics over geweest.



Definitief...is het dus nooit. Ik heb 10 behandelingen gehad, was het ideale type: hele lichte huid en donker haar...na nog geen jaar zat alles er weer en was ik ¤ 3000 !! lichter...



Kijk maar eens op de oudere topics, daar staat veel ervaringen, zowel positieve als negatieve.



Succes.
Alle reacties Link kopieren
ik ben er wel positief over.:)

iets meer dan een jaar bezig geweest ermee en er is nog niets terug gekomen...maarja ben nu half jaar klaar dus het kan nog komen. ik ben naar korpos Den Haag) gegaan (later overgenomen door Briez).

Naar mijn idee waren ze heel professioneel.



Er zijn verschillende soorten lasers en flitsers enzo, dus laat je goed informeren! stiekum vond ik het ook erg pijn doen bij de bikinilijn, maar met verdovingscreme ging het wel.



als je het geld ervoor over hebt, zou ik het zo aanbevelen.
Blijvend kan niet. En het is heel afhankelijk van je huid en je haarkleur of en hoe het kan. Ik zou diverse meningen vragen en je dan voor een jaar of zo laten ontharen.
Alle reacties Link kopieren
Zelfde ervaring als enigma en toevallig ook bij dezelfde dames. Erg kundig en ik ben nog steeds erg tevreden. Kom eens in de zoveel tijd terug voor een onderhoudsbeurt, maar zoals het vroeger was, is het nu echt niet meer.

Als je huidtype het toelaat zou ik zeker voor de diode laser gaan en niet voor ipl
Alle reacties Link kopieren
Allereerst bedankt voor de reacties! Hier kan ik zeker wat mee!



@ malika88: Jazeker mag je van mij hier ook dingen vragen. Hoe meer info we vergaren hierover hoe beter natuurlijk ;)



Ik vind het gewoon belangrijk om een goed beeld te krijgen over de mogelijkheden en dus ook om realistische verwachtingen te hebben.
Alle reacties Link kopieren
@ luca



Ik denk dat ik ook min of meer het "ideale" type ben vanwege een lichte huid met donkere haartjes. Daarom dacht ik: nou ja, als het dan voor altijd wegblijft, dan is het het geld misschien wel waard. Maar het hoeft dus niet altijd zo te gaan.... Wel erg balen voor je. Het is echt flink wat geld. Waar heb je je laten behandelen als ik vragen mag?



P.s. zal ook even die oudere topics proberen op te zoeken ;)
Alle reacties Link kopieren
@ enigma0990: Klinkt goed! Hopelijk blijft het goed gaan! Weet je nog hoeveel het je ongeveer gekost heeft? En wat heb je daarmee kunnen laten doen naast de bikinilijn? Gewoon onderbenen en oksels? En nog een laatste vraag ;) , welke flitser/laser is er bij jou gebruikt? Thnx alvast!
Alle reacties Link kopieren
@ magnolia81: waarom adviseer je diode en niet ipl? Is diode een iets nieuwere methode of zo?
Alle reacties Link kopieren
Nee hoor, diode is juist ouder en beter! Ipl wordt vooral gebruikt bij mensen met een donkere huid. Maar alsmje zelf blank bent en donkere haren hebt, dan boek je metbde diode een beter en sneller resultaat. En ja de diode is op sommige plekken vrij pijnlijk. Oh ja ipl is vaak goedkoper, maar je hebt ook meer behnadelingen nodig om het te boeken wat je met de diode met minder behandelingen zou boeken.



Ik vermoed dat bij enigme ook de diode is gebruikt, ik ben nl ook bij korpos geweest. Kosten zijn afhankelijk van hetbaantal flitsen en het huidoppervlak bij korpos / briez. Gewoon even googlen dan vindt je de site met prijsindicaties. Ik heb oksels, bikinilijn en bovenbenen laten doen en ben nog steeds heel erg tevreden met het resultaat
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij had ik idd ook diode (weet niet heel zeker meer)

was gemiddeld ongeveer 180 euro kwijt per keer. Wat magnolia ook zegt, ze berekenen per flits en huidoppervlak.



Ik heb oksels en bikinilijn laten doen. (naja.. full smoothy ), dit laatste ook vanwege medische redenen.

Bij mij deden ze de laatste keren dubbel flitsen, dus een keer een lange puls erover heen en gelijk daarna met een korte pulse. dit sloeg bij mij enorm aan (volgens hun) en zodoende minder behandelingen nodig.



1x in de 10wkn voor ongeveer een jaar.

Je kan altijd een proefbehandeling doen, gewoon om even een idee te krijgen erover. Dan doe je 1 oksel bv en bevalt het niet, dan groeit het weer aan en zie je er niets van.



ben heel benieuwd wat je besluit, wel ff laten weten he
Alle reacties Link kopieren
@magnolia81: Ok, I see! Ik ga binnenkort naar een dermatoloog en dan zal ik het voorleggen, eens kijken wat die zegt hierover. Heb nu in ieder geval veel info, dus dat wordt een flink gesprek;)

Top dat bij jou het resultaat goed is. Hoop dat ik dat ook ooit kan zeggen. Wat een opluchting zou dat zijn! Ben het gewoon behoorlijk zat....
Alle reacties Link kopieren
@enigma0990: thanks voor je info! Ik zei net al dat ik binnenkort met een specialist ga praten. Dan kan ik in ieder geval al met behulp van deze achtergrondinfo het gesprek ingaan en zo samen met de input van de dermatoloog proberen uit te vinden wat voor mij (hopelijk) zal werken...

Ik laat zeker weten hoe dit project voor mij verder gaat! :D
Alle reacties Link kopieren
ilseo: akkoord, definitief is een wat misleidende term, dat besef ik wel na een en ander gehoord te hebben. Maar goed, ik krijg wel het idee dat er in de meeste gevallen toch wel (enigszins) positieve resultaten zijn. Ik meen ooit gehoord te hebben dat die lasers alleen reiken tot de haarwortels en niet dieper, dus dat er weinig tot geen schade of wat dan ook ontstaat aan de huid door dit soort behandelingen. Toch blijft dit iets dat ook voor mij absoluut vastgesteld moet zijn door meer dan een professional, dus het blijft een punt van aandacht, zeker.

Op dit moment denk ik dat ik het wel de moeite zeker waard vind, maar dat ik wel goed moet uitzoeken welke methode voor mij de meeste kans van slagen zal bieden. Nog genoeg te doen dus!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben jaren geleden naar de Paramedische kliniek Gooi en Vechtstreek geweest. In totaal acht keer voor oksels en bikini. Sindsdien zo goed als geen haargroei meer. Nu ga ik nog 1 keer per jaar. Echt een aanrader. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Alle reacties Link kopieren
keesman: Ik heb die kliniek meteen even opgezocht en dat ziet er goed uit! Ik ga er zeker informeren. Erg bedankt voor de tip!
Alle reacties Link kopieren
quote:keesman schreef op 06 maart 2012 @ 07:19:

Ik ben jaren geleden naar de Paramedische kliniek Gooi en Vechtstreek geweest. In totaal acht keer voor oksels en bikini. Sindsdien zo goed als geen haargroei meer. Nu ga ik nog 1 keer per jaar. Echt een aanrader. Voor de prijs hoef je het niet te laten.



Ziet er inderdaad goed(koop) uit.



Kun je tussendoor gewoon scheren? Harsen tijdens de behandeling kan niet toch?
Alle reacties Link kopieren
ik zou dat ook wel willen voor 'down under'. Zo vervelend dat na een dag/2 dagen daar alweer stoppels komen die niet mooi weg te krijgen zijn. Beenhaar vind ik minder een probleem, dat scheer je toch makkelijker weg en ook gladder vind ik.
Ik heb het ook gedaan en ben er heel blij mee! Maar het is heel pijnlijk, heel duur en wordt nooit 100%. Zorg dus voor realistische verwachtingen . Maar als je die hebt vind ik het een absolute aanrader.
Alle reacties Link kopieren
Toch lees ik ook her en der ervaringen over het korte effect.
Alle reacties Link kopieren
Realistische verwachtingen zijn inderdaad belangrijk. Wat mijn eigen ervaring betreft: mij werd meteen uitgelegd dat haar nooit helemaal blijvend weg zal blijven, maar dat het de groei wel kan vertragen.



In de praktijk hebben een 20-30 behandelingen ervoor gezorgd dat ik benen, oksels en bikinilijn nog maar zeer af en toe hoef te scheren, maar vooral dat het minder dicht behaard is.



Overigens geldt: hoe donkerder de haren, hoe meer succes (bij lasertherapie) -- mijn blonde haar is wat dat betreft lastiger te behandelen, dus scheren blijft al is het veel minder werk dan eerst en is het minder zichtbaar als je een keer niet scheert.



Maar voor supergladde benen etc. moet toch eerst geschoren worden... (of epileren, maar daarvoor heb ik vaak niet het geduld, om het tot epileerbare lengte te laten groeien -- mijn vriend ook niet )
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een wax-behandeling gepland bij de no hair studio, kan ik eens bespreken wat zij zeggen over de IPL. Misschien ben ik anders beter af als ik mijn hele leven blijf harsen.
Alle reacties Link kopieren
Mijn verzekering vergoedt laser ontharing bij overbeharing mits je bij een dermatoloog of huidtherapeut behandelt wordt.

Ik heb nu 7 behandelingen achter de rug en vind dat er een duidelijke verbetering is. Het is zeker niet helemaal kaal, maar de haartjes zijn heel zacht en zo licht gekleurd dat het niemand meer opvalt.

Ik ben zo tevreden met het resultaat dat ik eraan denk om er in de winter zelf geld in te steken en ook mijn onder benen te laten behandelen.



Het is volgens mij heel belangrijk om iemand te hebben die echt verstand van zaken heeft. In mijn geval is het echt noodzakelijk omdat ik donkere huid en haren heb. Als de behandelaar te weinig ervaring of kennis heeft zou ik heel makkelijk kunnen verbranden.

Maar ook als je wat dichter bij de ideale kandidaat zit is het volgens mij handig gewoon naar een specialist te gaan. Die kunnen volgens mij beter inschatten hoe ver ze kunnen en moeten gaan.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven