Bekkeninstabiliteit en chiropractie?

26-06-2012 09:16 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben rond de 30 weken zwanger en heb last van bekkeninstabiliteit. Ik ga wel naar de fysiotherapeut, maar ik voel geen vermindering van klachten. Ondanks dat ze hier in de buurt bekend staat als een goede bekkentherapeute.



De verloskundige tipte me om eens te kijken wat een chiropractor kan doen voor me. Ik twijfel een beetje, het is onbekend terrein.



Zijn hier dames die ervaring hebben met (bi en) chiropractie?
Alle reacties Link kopieren
Bij mij hielp fysio ook niet toen ik BI had. Bleef enorme pijn houden , mijn fysio raadde mij aan om zo weinig mogelijk te gaan doen. KLeine stukjes lopen , fietsen indien mogelijk , zwemmen.

Fysio brengt alleen verlichting , over gaan doet het pas wanneer je bevallen bent. Dus een chiropractor zal ook niet veel uithalen vermoed ik. Zelf nooit geprobeerd , zag t nut er niet van in ook omdat ik in mijn achterhoofd hield dat nog een paar weken en dan zal t wel over zijn wanneer kindje er zou zijn.



Dag na de bevalling (keizersnede 1e dag moest ik op bed blijven) stond ik op en liep zo weg. Ongelofelijk dat hadi k in geen maanden gekund. Kortom je bekken is zo uiteen gaan staan door de druk van je kindje. Dat verdwijnt pas wanneer t kind er uit is. Helemaal over gaat het nooit , af en toe merk ik gewoon dat ik een beurse plek heb aan de rechterkant van mijn bekken. Blijft altijd een gevoelige plek denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Geen ervaring met bekkeninstabiliteit, wel met chiropractie, omdat een versleten rug veel voorkomt in de familie.

Je moet opletten dat je een goede hebt; het is een vrij beroep, in principe mag zelfs de buurvrouw het doen in de schuur. Maar degenen die bij een beroepsvereniging zijn aangesloten kan je van op aan dat ze goed zijn. 'Mijn' chiropractor heeft in de US medicijnen gestudeerd met een specialisatie, daar is het wel een erkende medische 'stroming' in plaats van alternatief. Vandaar dat het waarschijnlijk ook voorgesteld wordt: een beetje chiropractor is in feite een gespecialiseerde arts, dat tegenover een hbo'er die het doet naast alle andere fysiotherapie-dingen.
Alle reacties Link kopieren
Sinds die ene chiropractor in Belgie dat babietje heeft laten stikken......zou ik denken.....niet aan mijn lijf.



BI gaat idd na de bevalling vanzelf over, in veel landen wordt het niet eens als een medische klacht gezien, gewoon een reactie van het lichaam dat je zwanger bent.
Alle reacties Link kopieren
quote:toetyfroety schreef op 26 juni 2012 @ 10:00:

Sinds die ene chiropractor in Belgie dat babietje heeft laten stikken......zou ik denken.....niet aan mijn lijf. Dat vind ik altijd zo raar. Dus sinds die neuroloog uit Twente verkeerde diagnoses heeft gesteld, ga je ook niet meer naar een neuroloog? En door die tandarts uit Amsterdam die zo heeft zitten prutsen ga je niet meer naar de tandarts? etc etc.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het ook erg en de bekkenspecialist heeft me oefeningen gegeven ;) en het helpt bij mij ook niks meer ik kan niet meer dan bank,bed,stukje in huis lopen...

Alles een beetje doseren...

Ik hoop dat het na de bevalling weer weg is ;) het is zwaar irritant en erg

Pijnlijk. Vooral de nacht dan lijkt het

Of het vanaf me heupen tot enkels gebroken is....

Nog 6,5 week uithouden pffff
Loat goan!!!
Alle reacties Link kopieren
Oehoeh, oh jij hebt het nog erger. Ik slaap gelukkig nog goed, bed is de fijnste plek.

Maar jij bent niet bekend met chiropractie dus?



Toetyfroety, bang voor dubbelklappen ben ik niet. Dat krijgt niemand meer voor elkaar bij mij



Dat bi slechts een kwaaltje is hoor ik nu vaker. Bah, voor een kwaaltje kom je toch niet in de ziektewet.
Alle reacties Link kopieren
Geen ervaring met chiropractie. Wel met bi. Fysio hielp bij mij ook niet, gaf maar een heel klein beetje verlichting. Het beste was nog naltijd rust, rust en nog eens rust. En dan niet zitten op de bank, maar echt liggen. En niet nog even de vaatwasser proberen uit te ruimen, nee echt niks meer doen.

Bij mij was het overigens niet na de bevalling direct weer over (wel een heel stuk minder!). Met 10 weken was het bij mij echt over. Heel veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
quote:toetyfroety schreef op 26 juni 2012 @ 10:00:

Sinds die ene chiropractor in Belgie dat babietje heeft laten stikken......zou ik denken.....niet aan mijn lijf.



BI gaat idd na de bevalling vanzelf over, in veel landen wordt het niet eens als een medische klacht gezien, gewoon een reactie van het lichaam dat je zwanger bent.



Dat het na de bevalling vanzelf over gaat, gaat natuurlijk niet voor iedereen op.

Ik kon 5 jaar na de bevalling van de oudste nog niet lopen en staan zonder pijn, niet mijn hele kamer in 1 keer stofzuigen enz. enz.

Pas toen de jongste KISS bleek te hebben en daarvoor door een manueel is behandeld, ben ik eraf gekomen.



Ik was wel een aantal keer bij de dokter geweest, had fysio gehad ed maar BI bestond eigenlijk niet, dus tja, waar moest ik dan heen?.



Toen ik na een aantal succesvolle behandelingen bij mijn jongste aan de manueel vroeg of ze niet eens naar mijn bekken wilde kijken ben ik er eindelijk wel vanaf gekomen.

Ik kan nu alles weer, al is mijn rechterheup nog steeds af en toe pijnlijk.



Dus TO, met een chiropractor heb ik geen ervaring maar manuele therapie deed bij mij wonderen. Volgens mij wordt het wel aangeraden om pas na je bevalling te starten met zo'n behandeling. Tijdens je zwangerschap krijg je meer richtlijnen om op een betere manier te bewegen en voor een betere houding, zoals slapen met een kussen tussen je benen.
Alle reacties Link kopieren
@twitters geniet maar van je slaap dan ;) ik slaap al maanden niet meer normaal.

Een hete pittenzak geeft me soms wat verlichting op de ergst pijnlijke plek. En in een heet bad ontspant ook wel. Helaas zit ik daar klem in op het moment dus dat is ook geen feest haha.

Ik heb al vanaf 12 weken klachten. Met 16 weken 50% werken en vanaf 20 weken helemaal thuis....

En aanstellerij kunnen mensen het vinden die hebben er dan ook geen erg last van gehad ;)

Het komt er op neer dat als ik nog wat wil ik in een rolstoel zou moeten!

Ik ben ook zwanger van een tweeling dus extra zwaar.. En een enorme buik dus dat helpt ook niet echt.

Ik hoop echt dat het snel na de bevalling weg is..

Van me zoontje had ik ook wel wat last op het eind maar niks vergeleken met nu.

Ik kan niet wachten om weer lekker actief te doen ben er zo klaar mee pffff we tellen af ;) gelukkig worden ze gehaald met 37 weken als ze er nog niet zijn
Loat goan!!!
Alle reacties Link kopieren
ik ben met mijn BI toen bij een fysio geweest vond het weinig tot niet helpen..

heb vanaf 15 weken zwangerschap met een kussen onder mijn buik en tussen mijn benen moeten slapen smorgens tilde mijn man mij uit bed en mocht nog maar 2x daags trap lopen 1x naar beneden en 1x naar boven wat natuurlijk niet helemaal opgaat als je ook nog een peuter thuis hebt..

wat wel hielp was zoveel mogelijk rustig blijven en zoweinig mogelijk bukken rekken en strekken...

mijn BI was naar de zwanger schap met een week of 5 een heel stuk minder maar nu bijnaar 1 jaar later heb ik er soms nog wel eens last van bij teveel lopen reken en strekken...



nog veel succes met de laaste weken
Alle reacties Link kopieren
..
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al sinds mijn vorige zwangerschap (3 jaar geleden) last van BI (in combinatie met lage rugklachten). Ben hiervoor zowel bij fysiotherapeuten als een chiropractor geweest. Ik heb helaas 0.0% baad gehad bij de behandelingen van mijn chiropractor (ik woon overigens in de VS, zij had een goede opleiding). Loop nu bij een 'womens health' fysio, zij is dus gespecialiseerd in klachten tijdens en na de bevalling en nu boek ik eindelijk vooruitgang.



Wat wel belangrijk is, is dat je niet te snel vooruitgang moet willen zien. Herstel (waar je pas écht van kunt werken na je bevalling) gaat vaak met 2 stappen vooruit, 1 achteruit. Als je het per dag of week bekijkt zie je vaak weinig verbetering, maar als je het per maand bekijkt, zul je zien dat je toch vooruitgang boekt.
Alle reacties Link kopieren
Ga naar een goede bekkenspecialist. Ik ben drie maanden geleden bevallen en nog veel last. Ik had een fysio die gespecialiseerd was in bekken, maar deze specialist heeft na een keer al meer gedaan dan de fysio na heel veel keren. Sterkte

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven