Lijf & Lijn alle pijlers

durf niet goed te beginnen met sporten...

26-07-2012 12:04 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames, ik heb een topic geopend omdat ik niet uit mijn 'cirkeltje' lijk te komen. Ik heb een vervelend jaar (of 2) achter de rug, ik heb een tijdlang erge paniekaanvallen gehad, hiervoor antidepressiva gekregen en veel hulp gehad van de psycholoog en een ademtherapeute, uiteindelijk af kunnen bouwen van de antidepressiva (waar ik trots op ben) maar wel 30 kilo aangekomen. Ik weeg nu 110, erg veel en mijn lichaam is dat niet erg gewend waardoor ik in januari een beginnende nekhernia kreeg. Daarvoor een half jaar bij de fysiotherapeut geweest. Eind goed al goed....ahum....want nu wil ik graag afvallen, ik ben bezig met weight watchers wat prima bevalt alleen wil ik graag ook iets gaan doen.

Voorheen heb ik veel gedanst, daarna gefitnesst en groepslessen, ik heb het alleen nooit leuk gevonden. Niet zozeer qua oefeningen of wat dan ook. Ik voel me alleen wel heel erg bekeken. Dat is allemaal niet reuze erg I know... Ik ben alleen wel heel bang dat het benauwde warme gevoel wat me aan een paniekaanval doet denken terug komt. Of dat men meer van mij verwacht dan ik kan.....poeh ...daarnaast weet ik ook niet goed welke sport bij mij past....wat doen jullie aan beweging?
love is enough...
Alle reacties Link kopieren
Misschien langzaam opbouwen?
Alle reacties Link kopieren
Hmm, hardlopen? Dat kun je rustig zonder toeschouwers doen, en zelf opbouwen, bijv. met start to run podcasts op je mp3.



Als je eerst wat wilt wennen kun je ook beginnen met oefeningen van fitnessdvd's thuis te doen, al denk ik dat het vele malen effectiever is om gewoon eens een sportschool/health center op te bellen met dit verhaal en hun advies te vragen.
Alle reacties Link kopieren
kun je niet gaan sporten met ''lotgenoten'' ipv bezoekers van de sportschool ?

dat kan later altijd nog.
Alle reacties Link kopieren
Zwemmen? Je kan maar een paar seconden bekeken worden want als je eenmaal in het water zit ziet niemand echt meer wat, alleen je hoofd. Niemand let op je, je kan gewoon zelf op je eigen tempo gaan en het is niet zo belastend voor je gewrichten etc
Alle reacties Link kopieren
Ik sport bij de sportschool. Omdat ik nog zwangerschapsverlof heb, kan ik s ochtends gaan. En wat blijkt, juist dan komen de liefste mensen. ik sport met meestal vrouwen en soms een enkele man op leeftijd, die tijd hebben om in de ochtenduren te komen. Geen uitgesproken sportschool types. Erg prettig.



Iets in het water (zwemmen, aquarobics) lijkt met nu iets voor jou. Belast je je gewrichten niet zo mee.
Alle reacties Link kopieren
Misschien kun je beginnen met (bijvoorbeeld) yoga. Dan krijg je langzaamaan weer wat vertrouwen in je lijf en het helpt je ook nog eens ontspannen! Ik doe het sinds een aantal maanden en merk dat mn zelfvertrouwen groeit (ook al jaren niet echt gesport, dan wordt het inderdaad eng om te beginnen), ik kan best wel iets met mn lichaam. Blijk sterker en flexibeler te zijn dan ik dacht. Dat motiveert, en ik zie mezelf wel weer 'echt' gaan sporten.
En gewoon wandelen dan? Voor het slapen gaan nog even genieten van de heerlijke avond? 2 vliegen in 1 klap!!
Alle reacties Link kopieren
Begin niet meteen met hardlopen maar bouw dat op door te wandelen met intervallen een stukje hard lopen.

Toch is het niet slim om met veel over gewicht te beginnen met joggen (blessure gevoelige sport)

Begin met zwemmen en bouw langzaam.
Alle reacties Link kopieren
yoga heb ik tijdens mijn 'paniekperiode' gedaan, is inderdaad erg ontspannend. Zwemmen is ook een goed idee, heb ook 2 kindjes en ik vind het daarom ook moeilijk iets te plannen. Al gaat de oudste nu wel naar school. Bedankt alvast voor het meedenken. Het lijkt zo onbenullig maar ik zit nu echt in een spiraal dat 'alles teveel is' omdat ik geen conditie heb, maar er iets aan doen durf ik niet omdát ik geen conditie heb...
love is enough...
juist nu na de vakantie gaan beginnen, dan zijn er meer mensen nieuw waarschijnlijk. Of anders een beginnersgroep opzoeken? En ga wat doen wat je echt leuk lijkt anders houd je het niet vol. Dus als je al jaren droomt van boksen of paaldansen , gewoon gaan doen en dan bedenken als je daar staat te stuntelen: iedereen heeft een keer moeten beginnen en alles moeten leren, zelfs de olympische sporters.



Of ga wandelen ( op een flink tempo ), minstens een uur per dag, dan val je heus wel af hoor. En fietsen enzo.
Alle reacties Link kopieren
[quote]carenza schreef op 26 juli 2012 @ 12:16:

En gewoon wandelen dan? Voor het slapen gaan nog even genieten van de heerlijke avond? 2 vliegen in 1 klap!![/quote
en dit is geen reclame : www.bodyrock.tv dat kun je thuis doen.
Alle reacties Link kopieren
Joggen mag niet vanwege mijn nek...
love is enough...
Alle reacties Link kopieren
quote:weleer schreef op 26 juli 2012 @ 12:18:

Joggen mag niet vanwege mijn nek...Oke Is het een hernia dan kijk maar uit met zwemmen.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij in de sportschool komen genoeg mensen met (fors) overgewicht en bij mij mogen er ook wel wat kilo's vanaf.

En ja, ik zie die mensen binnenkomen en sporten. Net als ik de ijzervreter zie met zijn wasbordje. En Jan-en-Truus-met-de-pet, want ik ben niet blind.



Maar ik heb nog nooit rare blikken gezien en ik heb gewoon bewondering voor zowel de mensch met overgewicht die er iets aan gaat doen, als de man met het wasbordje die er veel voor doet om die te behouden.



Het is waarschijnlijk alleen het idéé dat men je raar gaat bekijken.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Jammer dat je je bekeken voelt en dat dit je weerhoudt, zoek anders een kleine sportschool met een fysio- of cesartherapeut in huis en laat deze je stap voor stap begeleiden in een bewegingspatroon dat voor jouw lijf het beste is.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou (als je dat durft) gewoon een afspraak maken voor een intake gesprek bij een sportschool. Je kunt dan aangeven wat je klachten zijn, zodat zij daar rekening mee kunnen houden. Over het algemeen komen mensen die ook naar de sportschool gaan gewoon "hun ding doen"; ze komen daar niet om naar jou te kijken. En als ze dat al doen is het vaak nog positief :-)
liever een leuke hond in een restaurant dan zeurende kinderen
Alle reacties Link kopieren
Is de infraroodcabine misschien iets voor je om mee te beginnen? Half uur bewegen in hele kleine groepjes
Alle reacties Link kopieren
Misschien kun je een kleinere sportschool zoeken die ook een speciaal programma hebben voor mensen met overgewicht. Ik sport zelf bij een vrij kleine sportschool waar ze vaste groepen van maximaal 15 mensen hebben op een vast uur. Jong en oud door elkaar met iedereen zijn eigen 'gebreken'. Heel gezellig en ongedwongen. De instructeurs zijn gespecialiseerd in mensen met gezondheisproblemen en er is ook een speciaal dieetprogramma.
Alle reacties Link kopieren
Informeer gewoon bij de sportschool of er tijden zijn waarop het rustig is en/of er een groep is waar je in kunt trainen zonder typische sportschooltypes. Je vraag is echt niet raar.
Alle reacties Link kopieren
Weleer, heb je goed zicht op de sportzaal als je op de fiets zit bijvoorbeeld? Als je een tijdje op zo'n fiets zit en eens goed om je heen kijkt, dan zie je dat werkelijk iedereen elkaar loopt aan te staren en op elkaar let. Althans, dat is bij mijn sportschool zo. Maakt echt niet uit hoe je erbij loopt.



Ik ken mensen in mijn omgeving die ook heel erg zijn aangekomen van het gebruik van ad. Vind het heel knap dat het gelukt is om af te bouwen en dat je bent begonnen met sporten! Je kan trots op jezelf zijn en laat je niet kisten door mensen in de sportschool. Cardio is wel heel effectief, icm een gezond eetpatroon. Zou wel begeleiding vragen in de sportschool ivm je nek.
anoniem_155606 wijzigde dit bericht op 26-07-2012 14:25
Reden: spelfoutje
% gewijzigd
Niemand uit je WW clubje die met je mee zou willen?



Er zijn ook fysiotherapie praktijken met een eigen fitnessruimte waarbij je onder begeleiding kunt sporten. Dat is vaak kleinschalig en als je je begeleider inlicht over je probleem kan hij/zij je wellicht ondersteunen. Is dat geen idee?
Alle reacties Link kopieren
aquafitness en zwemmen. Liefst met een vriendin of idd lotgenoot, dat motiveert (enorm) en is goed voor morele stuen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven