Wat moet ik doen? Blijven of weggaan?

01-11-2012 21:22 67 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo dames,



Ik ben nieuw op het forum, eigenlijk omdat ik niet meer weet wat ik moet. Ik heb het besproken met vriendinnen, maar die zijn niet objectief en zeggen: weggaan.



Ik zal de situatie even 'kort' uitleggen:

Mijn vriend en ik zijn bijna 6 jaar samen. In 2010 zijn we een tijdje uit elkaar geweest (mijn initiatief) maar we kwamen er snel achter niet zonder elkaar te kunnen. In 2011 kwamen we weer samen en dit jaar zijn we ook weer samen gaan wonen (hiervoor woonden we ook al samen, ik ben toen uit huis gegaan).

Nu ben ik er laatst achter gekomen dat hij naaktfoto's heeft van een meisje dat hij op ons werk heeft ontmoet (werken in een bar). Ze hebben daar nummers uitgewisseld en later via whats app heeft hij haar om naaktfoto's gevraagd.

Deze heb ik dus gevonden (niet zo lang geleden). Hij zegt dat dit iets eenmaligs was en hij nooit mt haar heeft afgesproken, alleen foto's gevraagd dus.



Laatst zei hij mij dat hij twijfelde aan onze relatie: ik zou nooit iets doen in het huishouden (deels waar), de laatste tijd onaardig zijn (ook waar: ik was immers nog boos vanwege die foto's) en hij wilde misschien liever vrijgezel zijn. Hij zou hier 3 weken over nadenken en mij dan een antwoord geven. 3 weken later zei hij mij toch bij mij te willen blijven. Veel meer heeft hij niet gezegd, niet of zijn twijfels nu weg zijn, wat we gaan doen om de problemen op te lossen.. niets



Vorig weekend waren we samen uit, ik kwam een vriendin tegen, hij een goede vriend en daardoor zag ik hem bijna de hele avond niet. Toen ik hem op de dansvloer tegenkwam en een kus gaf kreeg hij plots een klap van een meisje naast ons. Dit vond ik raar: waarom doet zij dat?

Ik kwam dat meisje later tegen en vroeg haar waarom ze dat deed (ze herkende mij niet) zij zei toen dat hij haar had geprobeerd te versieren en te zoenen maar dat hij toen ineens met een ander meisje stond en zit niet pikte.

Nou een hele ruzie later ontkent hij dat hij ook maar even met haar gepraat heeft, niet weet wie het is of waarom zij hem sloeg.



Deze dingen bij elkaar maken dat ik het allemaal niet meer weet. Hij zegt van mij te houden en voor mij te willen gaan, maar ik moet daar naar vragen uit zichzelf zegt hij niets. Hij is sowieso heel erg gesloten en praten, dat gaat bij hem bijna niet.



Ik wordt hier enorm onzeker van en vraag me of ik er wel goed aan doe bij hem te blijven. Ik houd enorm veel van hem, en bovendien heb ik mijn keuze gemaakt toen ik weer bij hem kwam wonen: ik wil hem!



Wat vinden jullie? Moet ik er voor gaan? Wat moet ik tegen hem zeggen? Wat kan ik doen?

Lang verhaal, maar ik zit er echt mee
Hij houdt jou aan zodat hij wat heeft als hij wil neuken en hij niemand anders kan oppikken. En hij kan jou alleen maar kwetsen omdat jij bij hem blijft en dat van hem pikt.



Geen hand vol mannen maar een land vol mannen. En dan echte mannen die lief zijn en niet structureel proberen een andere vrouw tussen de lakens te krijgen terwijl thuis een veel te lieve vriendin trouw op hem zit te wachten.



Jij bent meer waard dan zo'n "slet" van een vent!
Alle reacties Link kopieren
Ons hoef je niet te overtuigen he...
Alle reacties Link kopieren
Quote:

"Laatst zei hij mij dat hij twijfelde aan onze relatie: ik zou nooit iets doen in het huishouden (deels waar), de laatste tijd onaardig zijn (ook waar: ik was immers nog boos vanwege die foto's) en hij wilde misschien liever vrijgezel zijn"



Dit waren exact de woorden van mijn ex toen hij op het punt stond iets met een ander te beginnen, al wist ik dat toen nog niet (maar het was wel zo).

Het was wel zo dat alle alarmbellen heel hard begonnen te rinkelen!



Dit is een poging zich vrij te maken om andere affaires te beginnen. Dat ie dan na 3 weken op hangende pootjes terugkeerde kan 2 dingen betekenen:

1) zij viel tegen en het gras bleek al heel snel niet groener

2) hij is in die 3 weken gedumpt en kiest weer eieren voor zijn geld..



Die dingen die voorvallen op de dansvloer zijn toch wel signalen dat hij loopt te "rommelen in de markt"..



Ik zou die signalen maar serieus nemen.. dit zijn toch dingen die je eigen intuitie wakker schudden, lijkt mij, je opent er niet voor niks een topic over..



Enne, dat je niks in het huishouden doet enz, dat is ook een beetje redenen zoeken om ruzie te zoeken, zodat ie zichzelf een excuus kan geven dat het "op" was, de relatie zodanig verstoord dat het hem een excuus geeft om om zich heen te kijken.. (maar dan andersom: eerst om zich heenkijken en daar dan excuses bij verzinnen hoe dat zo gekomen is, terwijl dat eerder geen issue was of nooit besproken is)..



Dus tja ik zou het maar wel serieus nemen.. hij is zich aan het afsluiten van je en ik weet niet of dat nog tegen te gaan is. De verbondenheid is iig ver te zoeken en ik weet niet of je dat nog zo makkelijk terug kan krijgen. Soms is het een point of no return. Laat iig blijken dat je er niet intrapt en probeer door te vragen wat er aan de hand is.



Leuk is anders, maar je kan maar beter weten waar je mee te dealen hebt. Laat je niet afwimpelen en vraag je ondertussen af wat jouw standaarden van een goede en fijne relatie zijn. Voldoet hij daar nog aan momenteel, op deze manier??

(die naaktfotos vinden zou voor mij al the limit zijn.. zegt toch dat ie iig bezig is met anderen, of ie daar nu wel of niet mee afgesproken heeft.. iig niet met jou bezig op zo'n moment, terwijl jij er nog volledig voor ging, en dat is ongelijkwaardig!)
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
Hij zegt dat hij het anders gaat doen, maar dan gebeurd er dus weer zoiets als afgelopen zaterdag, waar hij alleen maar om kon lachen 'want het is allemaal niet waar'. Wanneer ik dan zeg dat het niet uitmaakt of het waar is of niet, maar dat het gevoel dat ik daarvan krijg het ergste is kan hij daar niets mee. Het is absoluut geen gevoelsmens en kan daar ook niet zo veel mee
Alle reacties Link kopieren
quote:Ster_ schreef op 01 november 2012 @ 23:18:

Ons hoef je niet te overtuigen he...Ben jij nou zo ontzettend wijs of heb je zelf ook iets soortgelijks meegemaakt? Je komt in ieder geval aardig hard bij me binnen, en dat bedoel ik niet slecht
Hij lult recht wat krom is om al zijn opties open te houden. Natuurlijk gaat hij aan jou niet toegeven dat hij op zoek is naar een neukertje voor erbij. Wat had je anders verwacht dan?
Alle reacties Link kopieren
Mag het ook allebei? nee geintje, ik heb niet hetzelfde meegemaakt maar wel een liefde gekend waarbij ik mezelf het merendeel van de tijd aan het overtuigen was dat alles oke was tussen ons en de andere helft van de tijd anderen daarvan probeerde te overtuigen. Mijn omgeving dus die geen goed woord voor hem over had.



Liefde is meer dan alleen woorden; het is ook jezelf veilig voelen bij de ander en daar hoort ook bij dat je niet hoeft te twijfelen aan de ander zijn intenties. Als je dat niet voelt en de ander meer kapot maakt met zijn daden dan goed te praten is met woorden is er iets heel erg mis.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ster_ schreef op 01 november 2012 @ 23:40:

Mag het ook allebei? nee geintje, ik heb niet hetzelfde meegemaakt maar wel een liefde gekend waarbij ik mezelf het merendeel van de tijd aan het overtuigen was dat alles oke was tussen ons en de andere helft van de tijd anderen daarvan probeerde te overtuigen. Mijn omgeving dus die geen goed woord voor hem over had.



Liefde is meer dan alleen woorden; het is ook jezelf veilig voelen bij de ander en daar hoort ook bij dat je niet hoeft te twijfelen aan de ander zijn intenties. Als je dat niet voelt en de ander meer kapot maakt met zijn daden dan goed te praten is met woorden is er iets heel erg mis.



vervelend dat je dit hebt moeten leren door ervaring Star..



TO, je weet zelf diep van binnen vast wel dat je beter verdient.

Je bent nu al ongelukkig maar blijkbaar nog net niet ongelukkig

genoeg om weg te durven gaan.

Ik heb ook een relatie van 6 jaar verbroken. Ons huis werd verkocht, onze gezamelijke vrienden hadden overal hun mening over, je toekomstbeeld is ineens BAM weg... Het is niet makkelijk.



Maar de reden dat je vriend je zo behandelt is omdat JIJ het toelaat!
Alle reacties Link kopieren
quote:lullaby- schreef op 01 november 2012 @ 22:59:

Ik snap wat jullie allemaal zeggen, en misschien hebben jullie ook helemaal gelijk. Maar een relatie van bijna 6 jaar geef je niet zomaar op. Toch?

Dit relatie ga jij toch ooit opgeven. En ja, 6 jaar opgeven is niet gemakkelijk. Kun je nagaan na 10 jaar, 20 jaar....

wil jij al die tijd ongelukkig blijven omdat je een relatie na 6 jaar zomaar niet opgeeft?
Alle reacties Link kopieren
Trap niet in de val van "maar ik heb hier 6 jaar zoveel energie en veel van mezelf ingestopt".



Dat moet niets uitmaken, als hij naaktfoto's van anderen vraagt en een meisje versiert in de bar waar jij ook bent. Dan is het ook nog geen prater... lijkt me helaas dat iemand anders echt beter bij jou past.
Volgens mij ben je gewoon wanhopig, je houd van hem en je hebt anders niks, want het huis is van hem, dus het is romslomp om bij hem weg te gaan.

Hij heeft zo zijn goede kanten, en je vind jezelf ook niet altijd even vriendelijk.

En je kunt jezelf natuurlijk proberen wijs te maken dat die fotto's maar foto's waren, en dat hij kan veranderen, en dat het meisje in de discotheek loog omdat het een rotwijf is.



Maar diep van binnen zul je hem nooit vertrouwen en weet je dat hij meer van zichzelf houd dan ooit van jou, en dat jullie dat gemeen hebben.

Jullie houden allebei van HEM.

Hij van zichzel;f, en jij van hem.



Maar goed.

Je gaat hem niet meer vetrouwen,. en dit blijft je dwars zitten.

Je gaat er alleen kapot aan, en dat om romslomp te voorkomen en iemand die jou niet verdient.

Je hebt 2 keuzes.

1 je blijft bij hem en accepteerd het dat je nooit de enige zult zijn, en hem nooit kunt vertrouwen/

En 2, dat je gaat,m en romslomp hebt om vervolgens een eigen stabieler levben op te bouwen, met ooit een partner die wel echt van je houd, zodat jij je eigenwaarde gewoon kunt houden.



De keus is aan jou, die gaan wij niet voor je maken.

Uiteindelijk ga je bij hem weg, alleen weet je dat nu nog niet (en dat betwijfel ik dan ook of je dat niet weet)

Aan jou de keus hoe lang je zijn speelballetje blijft.

Hij heeft schijt aan jou.
Hij gaat niet voor de volle 100% voor je.

Als er in zijn ogen 'iets beters' langs komt, is hij gevlogen.

Ik zou hem voor willen zijn en zelf alvast weggaan.
Alle reacties Link kopieren
Weggaan, in deze relatie wordt jij niet gelukkig meer.
Alle reacties Link kopieren
Sommige mannen willen gewoon een vaste liefde thuis met daarnaast af en toe een uitstapje.. Niet of-of, maar en-en. En vinden dat dat niks betekent verder, niet meer dan een behoefte.



Tis dus niet eens zo dat ze jou op de achtergrond houden en weg zijn als er iets "lekkers" voorbijkomt, ze willen dan allebei de opties. Veel vreemdgaande m/v willen hun relatie helemaal niet kwijt, maar "gunnen zichzelf dat extraatje: die spanning, verovering enz".



Ik weet nog niet helemaal hoe ik daarover denk, wil het niet bagatelliseren of goedpraten, maar kan me er soms in langdurige relaties wel iets bij voorstellen. Nou vind ik 6 jaar niet zo lang, maar het zegt dus wel degelijk iets over zijn instelling ("moet kunnen, stelt niks voor").



Iemand die zich iig echt voorneemt om trouw te zijn en toch ooit in zoiets belandt is toch wat anders dan dit onverschillige als het al gaande is, uitdagen minstens, met die foto's en gesjans, als het idd al niet verder is gegaan dan dat.



Hij neemt jou iig niet serieus en daar zou ik laaiend om worden. Jullie uitgangspunten zijn daarmee niet meer hetzelfde: hij vindt: moet kunnen, jij vindt trouw en exclusiviteit een must.



In de regel kan je ervan uitgaan dat als dit nooit in het begin ter sprake is gekomen, je iha mag verwachten dat het meest voor de hand liggend in een relatie is dat je monogaam bent allebei. Als 1 vd 2 dat uitgangspunt wil veranderen, moet ie dat bespreken, opengooien en niet stiekem eenzijdig die "belofte"/ verwachting verbreken. Dat is namelijk waarom je hem dan niet meer kan vertrouwen.



Als hij nou eerlijk was geweest ligt dat iets anders: dan kan je ook gekwetst en afgewezen voelen, je tekortgedaan voelen, of dat je niet "goed genoeg" (meer) bent in zijn ogen. Dan moet je daarmee dealen en zal hij weg moeten nemen bij je, wil zoiets ooit kunnen (een open relatie). Open relaties gaan meestal juist vanuit (enorm) vertrouwen in elkaar, dat lust met een ander de liefde van een stel niet bedreigt. Dat zijn vaak stellen die juist heel innig en zeker van elkaar zijn, een fijne en open verstandhouding hebben, heel erg veel liefde, respect en openheid.



Dan nog krijg je te maken met 3en, die ook hun eigen bedoelingen en agenda's hebben, blijft een ingewikkeld gebeuren, ook als je er wel voor open zou staan (en jij dan ook scharrels zou "mogen" hebben). Ook dat garandeert niet dat er meer gevoelens ontstaan voor/ van zo'n 3e, dus ook kans dat die relatie kapotloopt erop. Maar dat zou ook kapot lopen als het niet mag, en daar wel bij 1 vd partners behoefte aan is.



Vaak weet een vreemdganger(-to-be) echt heel goed in te schatten of het bespreekbaar is met zijn/haar partner of dat diegene alleen maar gekwetst is om die behoefte vd ander te weten.



Nu jaren later kan ik hier met ex over praten en die zegt dat het veel eenvoudiger zou zijn als vrouwen een oogje dicht zouden doen en er niet zo'n drama van zouden maken.. en dat liefdesrelaties veel langer zouden beklijven als dit af en toe kon, zonder die keuze te hoeven maken (om je eerst vrij te moeten maken om te flirten en seksen met (een) ander(en).



Niet om het goed te praten dus, maar niet iedereen denkt hetzelfde over exclusiviteit en monogamie. Kan dus zijn dat jouw vriend het onbenullig vindt en daarom wegwuift/ ontkent.



Je zal minstens hier echt heel goed over moeten praten, laten zien dat jij dit onderwerp serieus neemt en heel eerlijk wil weten hoe hij hierover werkelijk denkt. En daar je conclusies uit trekken: kan jij daarmee leven of is dit een cruciaal punt waarop je niet wil inleveren? En wat zou hij vinden als jij met anderen gaat flirten, naaktfoto's gaat sturen en pikante smsen stuurt, en wellicht meer dan dat?



Ga dit gesprek niet uit de weg. Maar bestraf die openheid dan niet, als hij die idd eerlijk geeft. Het zegt vaak niet of ie van je houdt, voor sommigen ligt het anders, die kunnen dat daarnaast zonder gevoelens.



Maar het kan altijd ook nog zijn dat ie wel gevoelig is voor het spannende van nieuw en zich daardoor laat verblinden, of eigen conclusies trekt dat dat betekent dat de liefde voor jou minder is geworden.



Heel belangrijk verschil is hoe hij omgaat met jouw gevoelens hierbij, of er begrip en gesprek mogelijk is, niet alleen van jou voor zijn visie, maar andersom jouw visie ook respecteert en kan overtuigen van zijn liefde voor jou en dat jij de enige bent, met wie hij zijn leven en zijn liefde wil delen enz.



Dat je 6 jaar relatie niet zomaar weggooit is op zich een goede gedachte, maar iemand hierboven zegt het ook al: wat denk je als je dit over nog eens 4 of 10 jaar schrijft en eigenlijk al eerder wist, omdat je nu al dit soort signalen krijgt.. Dan doorgaan omdat je 10 of 16 jaar niet zomaar weggooit?

Of spijt dat je het al veel eerder had kunnen weten en je ogen dicht hebt gehouden, je eigen oogkleppen dan, want de signalen kan je niet ontkennen of negeren..



Ga bij jezelf na wat jij iha van een goede relatie verwacht, van vertrouwen enz en waar je evt in mee kan gaan (en niet).. Maar laat je niets wijsmaken of wegwuiven, dit is heel belangrijk!
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
Hoi Lullaby,



Zo, dat is niet niks. 6 jaar is ook niet niks maar realiseer je je wel dat hij daar blijkbaar iets anders over denkt? Hij wuift t aan de kant, naaktfotos sturen is nl belangrijk genoeg geweest om jullie relatie op t spel te zetten. Het zijn meerdere stappen he, die heel bewust gebeuren. Hij sjanst (ok) hij wisselt nrs uit (niet onschuldig) hij smst stiekem (kut) hij vraagt om naaktfoto(naar). Hij krijgt een klap, op die dansvloer en dat is echt niet zomaar. Ik zou er niet verder mee willen en kunnen. Hij zegt dat t niks voorstelt, maar t stelt wel wat voor. Natuurlijk kan hij anders tegen monogamie aan kijken maar dat mocht hij dan wel ns ff eerder hebben besproken. Ik vind t nogal wat. Hij walst over jouw grens heen en maakt t ook nog heel klein.

Staar je niet blind op die zes jaar. Je zou n man moeten willen die jou t einde vindt, omdat je lief bent, begripvol en van hem houdt. Maar dit klinkt niet goed, alsof hij jou niet echt meer als zijn fijne vriendin ziet maar als vanzelfsprekend.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap ook dat je denkt: deze mensen kunnen makkelijk praten met hun: laat m lekker gaan en je verdient beter, maar ook al is t zo dat bij ons t gevoel voor hem niet meespeelt, en bij jou wel, jij houdt van hem, jij voelt voor hem liefde, dan nog is t geen slecht isee om voor jezelf te kiezen. Niemand voelt wat jij voelt voor hem maar hou wel in je achterhoofd dat ik, en meerderen op basis van deze feiten de conclusie maken dat jij meer van hem houdt dan hij van jou.
Alle reacties Link kopieren
quote:Suzy65 schreef op 03 november 2012 @ 12:33:

Sommige mannen willen gewoon een vaste liefde thuis met daarnaast af en toe een uitstapje.. Niet of-of, maar en-en. En vinden dat dat niks betekent verder, niet meer dan een behoefte (...)

Nu jaren later kan ik hier met ex over praten en die zegt dat het veel eenvoudiger zou zijn als vrouwen een oogje dicht zouden doen en er niet zo'n drama van zouden maken.. en dat liefdesrelaties veel langer zouden beklijven als dit af en toe kon, zonder die keuze te hoeven maken (om je eerst vrij te moeten maken om te flirten en seksen met (een) ander(en).



Het is misschien wat off-topic maar ik heb me bovenstaande ook wel eens afgevraagd. Dit kwam met name doordat ik een boek las over de wezenlijke biologische verschillen tussen mannen en vrouwen en ik vond dat erg interessant. Mannen houden (vaak veeeel meer dan vrouwen) van die spanning, van porno kijken, masturberen, hun ego laten strelen door (online) te flirten, kijken of ze nog in de markt liggen (in de kroeg of sites) etc. Veel vrouwen willen dit gewoon niet accepteren en door het te gaan 'verbieden' gaat de man dit stiekem doen en ontstaan er vaak ruzies die uiteindelijk een relatiebreuk tot gevolg hebben.



Ik denk niet dat ik seksen met iemand anders kan accepteren van mijn toekomstige partner, maar ik kan nu wel veel meer begrip opbrengen voor de behoeften van de man an sich. Ze vinden het vaak gewoon heel interessant en zijn niet van plan de vaste partner te verlaten, maar de vrouw wil vaak continu erkenning en bevestiging of de relatie nog in orde is en zien bepaald mannelijk gedrag als een afwijzing. Ik vermoed dat als men niet over het minste geringste (masturberen, porno kijken etc) zou vallen, er een hoop relaties zouden kunnen blijven voortbestaan.

Trouwens, ik wil niet iedereen over 1 kam scheren hoor, maar veel problematiek die op dit forum verschijnt heeft met bovenstaande te maken.



Neemt niet weg dat TO met een probleem zit, maar ik vermoed dat zij diep van binnen heel goed weet wat ze wel en niet wil accepteren. Mijn reactie is dus: volg je gevoel, je weet het echt wel!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven