Ervaringen geboortehuis Diac Utrecht?

20-12-2012 16:06 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik weet het: over elke ziekenhuis hoor je zowel goede en slechte verhalen...

Toch ben ik benieuwd naar ervaringsverhalen van vrouwen die in het Diaconessenziekenhuis in Utrecht zijn bevallen. Mijn verloskundigenpraktijk heeft namelijk een samenwerkingsverband met het Diac en via hen hoor ik natuurlijk alleen maar positieve verhalen. Een goede vriendin van mij is echter in het Diac bevallen en bij haar ging zo'n beetje alles mis wat er mis kon gaan, waardoor ik nu niet het gevoel heb dat ik daar in goede handen ben in het geval van complicaties.



Dus... hoe was het bij jullie? En hoe werd je behandeld op het moment dat er artsen aan te pas moesten komen?



Dank voor jullie ervaringen :-).
Alle reacties Link kopieren
Ik heb niet zelf ervaringen. Weet dat er twee vriendinnen positief daar zijn bevallen. Eentje had een moeilijke bevalling en racete a la ER over de gangen naar een andere kamer om alsnog goed te bevallen. Maar nogmaals, geen inside info. Mocht ik ooit aan de beurt zijn zou ik t doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben er bevallen en dat is me prima bevallen



We moesten erna ook twee dagen blijven en ook dat ging super. Erg medelevend personeel en voelde me in goede handen. Over het Antonius daarentegen meerdere slechte verhalen gehoord. Over het WKZ ook goede, maar daar heb je geen kraamsuites, dus lig je geloof ik niet met je kindje (misschien inmiddels wel) en kan je partner ook niet blijven.



Ik hoor trouwens ook van kennissen (is gyn) dat verloskunde in tDiak onder de professionals erg goed staat aangeschreven.



Kortom: baby twee mag daar ook ter wereld komen wat mij betreft.
Alle reacties Link kopieren
Ter aanvulling: artsen legden ook prima uit wat de situatie was en het plan, dus ook dat voelde ok.
Mijn schoonzus is er bevallen en ook bij haar ging zowat alles mis wat mis kon gaan. Ze moest te lang wachten, voordat ze mocht persen. Er was nl nog iemand aan het bevallen en die ging voor. Tang kregen ze er niet goed omheen. Daarna schoot de vacuümpomp een keer los en uiteindelijk met de pomp bevallen, maar wel met 17 hechtingen (inwendig en uitwendig).
Alle reacties Link kopieren
Heel erg slecht, zo ongeveer alles ging mis wat er mis kon gaan, er kwam niemand om te helpen. Ja toen het voor ons beiden bijna te laat was. Niet in Utrecht overigens.
Ben er 2 keer bevallen.



Eerste keer ingeleid en had ik achteraf graag wat meer 'aandacht' gewild tijdens de ontsluitingsfase.



Tweede keer was een tweelingbevalling en daar ben ik heel tevreden over. Aangegeven wat/hoe ik het wilde en daar is gehoor aan gegeven.



Vond het erg prettig dat man mocht blijven

slapen. Heb het hier wel eens met 2 andere collegaatjes (WKZ en Anthonius bevalling) over gehad en we hadden allemaal wel wat over ons eigen zag te klagen.
Alle reacties Link kopieren
ik ben er bevallen van de 1e, mooie kraamsuite, heel lief verplegend personeel.

alleen s,nachts niemand te vinden die pijnstilling mocht geven, ik had weeenstorm.



alleen een hork van een kinderarts die de volgende ochtend onze zoon kwam bekijken. hij had nogal klem gezeten, handen en voeten waren vervormd( allemaal weer goedgekomen).

hij kwam binnen zonder te groeten, bekeek onze zoon en zei;

,, dat kind heeft misvormde handen en klompvoeten, zal nooit normaal kunnen lopen,,.

en weg was hij weer.



na enige uren gewacht te hebben op wat specialisten terwijl we echt heel goed verzorgd werden door de verpleging bleek het allemaal erg mee te vallen.

we waren al helemaal ingesteld op orthopedisch schoeisel, en een kreupele zoon die amper iets kon vasthouden.
wij slapen nooit.
Alle reacties Link kopieren
Dank jullie wel voor jullie reacties (en excuses voor mijn late antwoord)!



Jullie ervaringen komen wel overeen met wat ik zo om me heen hoor. Goede ervaringen, maar de slechte hebben allemaal te maken met lang moeten wachten op pijnstilling en dat soort zaken. Van mijn vriendin hoorde ik dat er bijv. niet standaard een anesthesist aanwezig is in het Diac en dat het daardoor kan voorkomen dat je een nacht lang met een weeënstorm ligt, omdat de anesthesist pas de volgende ochtend kan komen.



Mijn eerste bevalling was in het WKZ en dat was prima, behalve dan dat er inderdaad geen mogelijkheid is om samen met je kindje (en/of man) te blijven slapen. Misschien moet ik bij mijn eerste ervaring blijven en gewoon weer naar het WKZ gaan.



@Valentinamaria: wat een hork van een arts inderdaad :-S. Onbegrijpelijk dat zo iemand blijkbaar geen enkel inlevingsvermogen heeft (en fijn dat het uiteindelijk allemaal niet bleek te kloppen :-)).
Alle reacties Link kopieren
Hier juist goede ervaringen gehad met de anesthesist. Was in t weekend. Na t verplichte praatje was hij er binnen 15 minuten. Heb wel geluk gehad, want tijdens het zetten werd hij opgeroepen voor de ok, dus de dames die na mij in de wachtrij stonden hadden pech. Maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Ik begreep dat de anesthesist niet aanwezig is in t weekend en snachts maar wel altijd oproepbaar.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben bevallen inhet Anthonius in Nieuwegein en dat ga ik als het allemaal een beetje mee zit nu weer doen. In omgeving utrecht kun je alleen in het anthonius en het WKZ zeker zijn van 24 uur per dag mogelijkheid tot .pijnstilling. Natuurlijk bestaat de kans dat de anasthesist op OK is, maar er is in ieder geval 24 uur per dag iemand aanwezig en hij/zij hoeft niet meer van huis te komen ofzo. Het is mij erg goed bevallen daar.....
Dat geboortehuis is nog spiksplinternieuw, dus er twee keer bevallen zijn kan nog niet. Het is niet hetzelfde als de kraamsuites die ze er al lang hebben.
Alle reacties Link kopieren
Weet je, het gaat mij niet in eerste instantie om die pijnstilling, want als het even kan wil ik daar helemaal geen gebruik van maken. Tijdens mijn eerste bevalling ook geen moment aan gedacht of behoefte aan gehad. Maar ja, het zál maar ergens mis gaan... om die momenten gaat het mij natuurlijk. Mijn vriendin kreeg een spoedkeizersnede en bij haar werd de verdoving niet goed gezet, waardoor ze het gewoon heeft gevoeld dat ze in haar sneden :-S. Plus wat er daarna nog allemaal niet ging zoals het moest... ik weet dat alle gevallen situaties op zich zijn en dat dit ook in het WKZ (of waar dan ook) kan gebeuren, maar het is natuurlijk lastig om in hetzelfde ziekenhuis te gaan bevallen waar iemand uit je directe omgeving zulke slechte ervaringen heeft gehad.



Wel fijn om te lezen dat de antesthesist er bij jou wel snel was, Meidoorn.



Misschien maak ik me te veel zorgen, ik weet het niet....
Hier ook in het Anthonius in Nieuwegein bevallen hele fijne kamer, man kon blijven slapen, alles was aanwezig. Je kan in bad bevallen, op de baarkruk, er is een hele grote badkamer met verwarmde muur waar je tegenaan kan hangen om weeën op te vangen enzo. Op je kamer heb je radio, televisie met dvd-speler, plek voor je man, alles is er. Ik vond het daar een hele prettige ervaring en personeel was ook allemaal even vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben in 2010 bevallen in het diak van jongste, en ben er wisselend over te spreken. Zwangerschap was medisch geworden i.v.m. langdurig gebroken vliezen, ik was doorgestuurd door m'n eigen verloskundige.



Bij middelste heb ik (ander ziekenhuis) veel bloedverlies gehad. Bij de intake met de zwangerschap van jongste was er met de verloskundige afgesproken dat ik tijdens de bevalling al een infuus zou krijgen, omdat dat minder goed te prikken is bij problemen. Hier heb ik echt om moeten vragen tijdens de bevalling. Verder had ik op een gegeven moment het idee dat jongste eraan kwam omdat het voelde alsof het hoofdje stond, wilde de gyn niet kijken, want dat kon nog niet. Toen ze uiteindelijk wel keek, ben ik direct nog gecatheteriseerd, en twee minuten later was kind er.



Uiteindelijk hoorde ik achter dat de verloskundige later die dag gebeld had, omdat ik twee dagen eerder doorgestuurd was en ze niks meer gehoord hadden. Die kreeg toen te horen dat ik die nacht bevallen was en inmiddels ontslagen was uit het ziekenhuis.



Niet echt geweldig dus.
Alle reacties Link kopieren
@Tieger, dat is ook wel een vaag verhaal inderdaad.



De vraag is natuurlijk: als ik ditzelfde topic nu had geplaatst voor het UMC/WKZ, zou ik dan net zulke reacties krijgen? Het kan natuurlijk overal mis gaan...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven