Ervaringen Kooikershondje

01-01-2013 15:02 19 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al op internet rond gekeken en veel informatie opgezocht maar het lijkt me ook leuk om eens echte ervaring te horen met mensen die een Kooikershondje hebben.



Op internet zie ik staan dat deze hondjes wat afwachtend zijn naar andere mensen, en niet zo goed met kleine kinderen overweg kunnen?



Hoeveel beweging hebben ze minimaal nodig?



Vertel, ik ben benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu 7 jaar een kooikerhondje.



Wat op internet staat klopt ( in mijn geval).

Mijn Kooiker is afwachtend naar vreemden

(daarentegen niet tegen familie en vrienden van

het baasje, die worden enthousiast begroet).

Met kleine kinderen moeten ze opgroeinen

willen ze daarmee overweg kunnen. Die van

mij is bij tieners opgegroeid en kleine kindjes

die willen aaien worden inderdaad niet op

prijs gesteld.



Ik loop 3 keer per dag met de hond.

'S middags een grote ronde, 's morgens

en 's avonds een wat kleinere.Ze hebben wel

echt hun beweging nodig, anders worden ze

vervelend.



Overigens: Kooikers (de mijne wel) zijn erg

schrander. Je kan ze veel leren en als je het goed

doet, zijn ze ook gehoorzaam.



Nog een tip: Ik weet niet waar en hoe je woont,

maar het is aan te raden dat er in de buurt

een goede uitlaatplek is. Mijn kooiker houdt ook

erg van boswandelingen.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben zelf ook een kooikerhondje, wij hebben hem nu een jaar, is al wel wat ouder 7 jaar, maar hebben hem van mensen gekregen dei er niet meer voor konden zorgen.



Maar onze kooiker is heel lief, hij doet geen vlied kwaad tegen andere mensen maar is idd wel afwachtend, hij moet eetrst wel de anderen goed leren kunnen, voordat hij daar veilig bij voelt, maar met kleine kinderen daar heb ik nog niet zo veel ervaring mee, alhowel hij niemand kwaad doet. Als er familie komt of vrienden die met mij mee komen, is daar niks mee te redden even blaffen en dan is het weer goed. Maar als er bijvoorbeeld mensen komen die zomaar komen zonder zijn baasje dan kan hij erg teker gaan en duurt het echt ff voordat hij daar ook n vertoruwen in heeft. maar verder doet hij ze geen vlieg kwaad als het bezoek de hond aandacht geeft en er tegen praat is de hond niet bij ze weg te slaan

Hij is wel erg waaks en blaft vaak bij elk klein geluidje en vraagt veel aandacht:) Echt een schat van een hond!



We laten hem 4 keer per dag uit, 2 keer heel lang en 2 keer kort, maar soms ook gewoon vaker lang, qua beweging hebben ze toch wel veel nodig en onze hond vind het heerlijk wij doen altijd 2 keer kort en 2 keer lang
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een kooikerhondje en hij is super lief, gemakkelijk in de omgang maar heeft ook veel beweging nodig. Die van mij kan prima met kleine kinderen over weg. Hangt er ook vanaf hoe de fokker ze socialiseert. Als je fb hebt .https://www.facebook.com/#!/groups/291755560848960/. Ik ben daar ook lid van erg leuk en we wisselen regelmatig ervaring uit. Mijn hond komt bij een van de deelnemer vandaan. Wil je meer weten vraag gerust.
Alle reacties Link kopieren
Even off topic (of toch niet):



Ik heb geen tijd voor een hondje, al zou ik er heel erg graag eentje willen.

En mijn favoriet is altijd al een kooikerhondje geweest.

Het lieve koppie, niet te groot maar toch echt hond, slim, beweeglijk, en de prachtige vacht, de mooie rooie kleur met dat wit.



In de loop van de jaren ben ik een fervent wandelaar geworden, en steeds vaker kijk ik een beetje hunkerend naar andere wandelaars die samen met hun hond eropuit gaan, met op de achtergrond de gedachte: en toch zou ik een kooikertje nemen als ik voor een hond zou kiezen.



Ik dacht eerst: is dit een ouder topic waarin ik heb gereageerd?

Nee, ik heb dezelfde smaak als kruimelsara, van hond en van avatar.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ex zijn ouders hadden er een. Heel afwachtend tot ze je kende, dan kwam ze altijd enthousiast op je af.

Ik vond het maar een nerveus vervelend ding. Maar dat lag vooral aan de baas. Deze mensen zijn gewoon niet geschikt voor een hond. Beest was totaal niet opgevoed, schooierde altijd ( kreeg ook vaak wat aan tafel, tot ze er zat van waren toen moest ze opeens in de mand en daar blijven, de keer erop mocht ze weer bij de tafel. Het arme beest snapte er niks van.).

Uitlaten? Nou ze moest maar een rondje lopen in de achtertuin. Als,ze geluk had ging ze drie keer per week uit. Ex en ik namen haar in het weekend wel eens mee naar het bos, vond ze heerlijk. Ze kon ook niet goed met kleine kinderen, daar was ze heel bang voor. Was ze ook niet gewend.



Nu is deze hond overleden, 3 weken later hadden ze al een andere hond. Een puppy. Die ook niet opgevoed is en altijd en overal op pist en de hele dag blaft. Gewoon zielig.
Alle reacties Link kopieren
Italie-Meisje. Dit heeft dan dus niets met een kooikerhondje te maken maar met de baas.
Alle reacties Link kopieren
Dat weet ik. Maar er werd gevraagd naar ervaringen, dit is mijn ervaring. Ik zet er ook niet voor niks bij dat het aan de baas ligt.
Alle reacties Link kopieren
hoewel er ware Napoleons onder de honden bestaan (zoals de tekkel en de Jack Russel) moet je er vanuit gaan dat een kleine hond veel minder capaciteiten heeft om zich te weren; dus in paniek van zich afbijten zal veel eerder bij een kleine hond voorkomen dan bij een grotere.



Bovendien, door zijn onbedreigende afmetingen en lieve uiterlijk lopen mensen veel makkelijker naar zo'n klein hondje toe dan naar een forse hond.



En dat heeft in de hondenwereld een zeer bedreigende betekenis, iets wat je kinderen echt af moet leren, voor hun eigen bestwil.
it's a big club and you ain't in it
Ik zou zeggen kijk hier even. Rashondenwijzer
Alle reacties Link kopieren
alle kinderen behoren in rangorde boven de hond te staan, en een kind hoort niet naar een hond te gaan maar het dier bij zich te roepen.
it's a big club and you ain't in it
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben thuis ook Kooikerhondjes gehad.

Wij waren zelf nog redelijk jong, dus in dat opzicht vond ze kinderen oke, maar toen ze ouder werd en er soms jonge kinderen over de vloer kwamen, moest ze daar niks van hebben en die ging ze liever uit de weg.

Het zijn ontzettend lieve hondjes, heel trouw voor de directe familie!



Een tip: haal je hong bij een echte fokker weg, eentje die is aangesloten bij de officiele Kooikerclub. En haal je hond niet bij de fokker in Marum, met de stamboom vd Ukkesteijn!!!!! Die fokt veel te veel, en de pups verblijven in een schuur, ipv een huiselijke omgeving. En veel van de pups hebben afwijkingen.
Helemaal eens met de hierboven afgeraden fokker.

Ik ken iemand die daar een hond vandaan heeft en het beest heeft inderdaad (gedrags)problemen.



Verder ken ik iemand met een kooiker die op zeer jonge leeftijd al 2 heupoperaties heeft ondergaan, in verband met HD, hetgeen je bij zo'n klein ras niet zou verwachten ! Wat dat betreft is dus ook voorzichtigheid geboden.
Alle reacties Link kopieren
Beter.laat, helaas zijn dit feiten over deze fokker.

Onze eerste hond kwam daar vandaag en is helaas al op 1 jarige leeftijd overleden.

Ze was ook geen pup meer toen we hem kregen, en was niet de juiste hond voor ons. Maar dit was onze eerste hond en dat heeft de fokker door gehad, en heeft ons deze hind aangesmeerd, zodat ze er vanaf. Ondanks dat het een lieve hond was, waren er gedrags problemen.

En mensen bij ons in de buurt hadden daar ook een kooiker weg, en die leek niet eens op een kooiker!!!! We de kleuren, maar niet de bouw, en spoorde ook niet helemaal.

Mijn tip blijft staan: kies een fokker die is aangesloten bij de Kooiker club! De fokker uit Marum zijn 20 jaar geleden al uit die club gegooid!
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een afstammeling van De Zwarte B..... Hoeve. Helemaal super. Ik mag alleen met de mijne niet fokken(wil ik ook niet) hij heeft een piraten oog of ook wel oog in het wit. Bewust deze gekozen. Zo lief.
Alle reacties Link kopieren
http://www.rashondenwijze ... denrassen-en-aandoeningen
it's a big club and you ain't in it
Kooikers zijn zulke mooie hondjes.

Love them!
Alle reacties Link kopieren
Een foto dit prachtige ras mag natuurlijk niet ontbreken



Alle reacties Link kopieren
Rionyriony, dat hondje van de afbeelding is echt een schat!

En Marijo, waarom zou je met een piraat niet mogen fokken. Wie zegt dit? Piraten geven net zo goed geen piraten en sommige geen piraten verven het.

Vivagirl, helaas zegt het weinig of een fokker is aangesloten bij de vereniging of niet. Er zijn fokkers buiten de vereniging waar ik eerder een kooikerpup zou aanschaffen dan binnen de vereniging.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven