Gezondheid alle pijlers

Huid of schoonheidsspecialist?

16-01-2013 23:12 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik ben 23 en ik heb al jaren last van kleine ontstekingen in mijn gezicht. Het zijn vaak drie plekjes per keer, het begint vaak als een puistje en 9 van de 10 keer wordt het wat groter en raakt het ontstoken.



Ik ben het echt meer dan zat, ik had altijd een vrij goede huid. Ik heb vier jaar voor mijn werk dagelijks schmink moeten gebruiken. Daar kreeg ik veel puistjes van. Ik heb altijd goed mijn potjes schmink en mijn huid ontsmet na gebruik.



Ondertussen ben ik daar nu 4 maanden vanaf en zit mijn gezicht vol met (acne)-littekentjes en ik heb altijd wel ergens een rood plekje. Ik ben al meerdere keren hiervoor naar de dokter gegaan, die heeft me van alles gegeven, zalfjes, minocycline (=tabletten tegen bacteriele ontstekingen in het lichaam, kuur van een maand). Dat laatste helpt altijd de eerste drie weken, daarna lijkt het wel alsof het zn 'kracht' verliest en dan ben ik weer terug bij af.



Ik eet gezond, eet amper zoete rommel en ik drink veel sapjes en water. Ik draag amper make up, en ik heb tal aan gezichtsproducten geprobeerd, maar geen van allen maakt het minder.



Ik wil voorkomen dat ik nog meer puistjes en dus littekentjes ontwikkel. Als ik mijn huisarts vraag om een verwijzing naar de dermatoloog zegt hij dat dat geen zin heeft, omdat deze mij dezelfde middeltjes zal geven als die hij zelf voorschrijft aan mij.



Heeft iemand tips voor mij wat ik nu het beste kan doen? Ik wil er echt heel graag van af, ik loop er al dik zes jaar mee. Klopt het dat een dermatoloog niks aan littekentjes doet, maar een schoonheiddspecialiste wel? Maar de oorzaak achterhalen van die plekjes weer de taak is van een dermatoloog?



Alvast bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Ga eens vrijblijvend langs bij een (goede) schoonheidsspecialiste. Die kan meteen aangeven of zij er wel of niet iets aan kan doen.



Succes!
Ik zouniet voor een schoonheidsspecialist gaan maar voor een huidtherapeut. Dit zijn paramedici en gespecialiseerd in het behandelen en adviseren van de probleemhuid.
Alle reacties Link kopieren
schoonheidsspecialist zou ik niet doen....toen ik nog ging, kreeg ik altijd dure crempjes/lotions etc geadviseerd en nog nooit heeft iets me geholpen tegen puistjes, ging gelukkig vanzelf wel over...
Alle reacties Link kopieren
Wat noem jij gezond eten als ik mag vragen?
Alle reacties Link kopieren
Met littekens heb ik geen ervaring. Wel met pukkels, couperose, rosacea en eczeem. Ik wilde er voor onze bruiloft mooi uitzien, zonder pukkels en vlekken en ben naar een schoonheidsspecialiste gegaan. Zij raadde me producten aan van Obagi Clenziderm. Ze zijn hartstikke duur, maar het resultaat is er. Ik heb echt van alles geprobeerd, van de drogist, apotheek, dermatoloog, etc... Dit is het eerste wat mij een rustige, mooie en gave huid geeft. (geen aandelen helaas )

Je arts kan zoveel vinden maar het is wel je huid dus je wil wel degelijk een doorverwijzing.
Alle reacties Link kopieren
Ik had soortgelijke huidproblemen en alleen samen met een dermatoloog heb ik de oorzaak kunnen achter halen. Bij mij was was de onderliggende oorzaak acne (heel klein bijna niet te zien) die was veroorzaakt door een anticonceptiemiddel. Door de acne kreeg ik weer infecties aan de huid.



Ik ben wel 4 maanden lang behandeld met de antibiotica die jij omschrijft ondersteund door een gel en een zalf. Ik heb natuurlijk ook mijn anticonceptie aangepast.



Ik was ook aan het aanrommelen bij een schoonheidsspecialist oa met microdremabrasie. De dermatoloog gaf aan dat ik geen bovenstehuidlaag meer had en ik mocht absoluut geen microdermabrasie meer.



Ik zou je dus aanraden om niet zelf te gaan knoeien. Ga naar een dermatoloog. Pak eerst de oorzaak aan en ga pas veel later iets doen aan huidverbetering via een schoonheidsspecialist.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Schoonheidsspecialiste kunnen zich hebben gespecialiseerd in acne ( zoals ik) en als ik het zo hoor kan je als schoonheidsspecialiste aardig wat bereiken. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een reeks aan reinigende behandelingen. Wanneer de "open" ontstekingen verdwenen zijn kan je microdermabrasie laten doen. Dit zorgt ervoor dat je huid minder verhoornt waardoor je minder kans hebt op terug komende ontstekingen en worden littekens minder
.
anoniem_157673 wijzigde dit bericht op 08-03-2013 07:59
Reden: Poef
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik heb heb mijn acne laten behandelen bij een schoonheidsspecialiste en een huidtherapeut en met deze ervaring zou ik je adviseren om naar een huidtherapeut te gaan. Hier kun je terecht zonder verwijsbrief van een arts en behandelingen worden vaak ook door de verzekering vergoed. De praktijk moet dan wel aangesloten zijn bij onderstaande link:

http://www.huidtherapie.nl/vind-huidtherapeut/
Alle reacties Link kopieren
Eet je varkensvlees? Sommige mensen reageren hier heel sterk op. Bij een plakje salami op een dag is het dan al raak.
Life is like a pipe and I\'m a tiny penny rolling up the walls inside

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven