Pijnlijke kramp onderbuik/blaas (25 weken zwanger)

07-04-2013 11:29 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik ben inmiddels 25 weken zwanger en vraag me af of iemand zich herkent in onderstaande.



Gisteren had ik vanaf de ochtend pijn bij het plassen, heb dit nooit eerder gehad. Later die dag, nadat ik een uur (ontspannen) in de auto had gezeten, kreeg ik enorme kramp bij het uitstappen. Ik kon bijna niet rechtop staan; het leek alsof er ter hoogte van mijn blaas iets niet meerekte o.i.d (aan de voorkant van mijn onderbuik). Lopen ging moeizaam, plassen deed toen weer veel zeer. Later die dag nergens meer last van gehad. Verloskundige gebeld en vanochtend urine laten testen (o.a. op kweek gezet) -> geen tekenen van blaasontsteking. De arts dacht aan normale zwangerschapsverschijnselen, door o.a. extra druk op de blaas. Morgen voor de zekerheid urine nog eens laten testen, maar ik heb vandaag eigenlijk al nergens meer last van. Fijn, maar ik vraag me af waar die helse pijn ineens vandaan kwam!



Herkent iemand dit? Kan het te maken hebben met een groeispurt van de baby? Kindje beweegt volop en ik heb tot nu toe een probleemloze zwangerschap..



Ben benieuwd naar reacties!



Groetjes
Alle reacties Link kopieren
Check eens op bandenpijn. Alhoewel je dat al eens vaker zou moeten hebben kunnen ervaren. Succes hoor!



Edit: ah komt voor vanaf 20 weken!



http://mens-en-gezondheid ... denpijn-zwangerschap.html
Ik heb tijdens mijn zwangerschap last gehad van nierstuwing. Mijn dochter drukte mijn urineleider dicht. Toen heb ik behoorlijk veel pijn gehad.
Alle reacties Link kopieren
geen idee.. als je het niet vertrouwt, ga dan weer langs je verloskundige.
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
bel je verloskundige, wij weten niet of dit normaal is en of er een risico is voor jou en je kind
Ik heb ongeveer hetzelfde... Alleen heb ik hier al een paar weken constant last van. Ook urine laten testen maar daar kwam niks uit. Nu ben ik doorverwezen naar een Bekkenbodemspecialist in het ziekenhuis. Daar kan ik over een week terecht. Nog even afwachten dus...

Maar vervelend (en pijnlijk) is het zeker! Plassen doet pijn en als ik opsta na een tijdje gezeten te hebben mag ik dat niet te snel doen want dan krijg ik een felle steek.



Lees dus ook mee voor ervaringen van anderen!
Alle reacties Link kopieren
Probeer je niet te veel zorgen te maken. Ik had de laatste twee maanden van de zwangerschap ook pijnen en pijntjes die na een later weer verdwenen. Een paar weken behoorlijke rugpijn, later nergens meer last van. Rond 35 weken afschuwelijke kramp in mijn zij, ging ook weer weg.



Als het erg pijnlijk is of als je je zorgen maakt is het altijd een goed idee om even langs de dokter te gaan. Maar bedenk dat er daar binnen een hoop dingen plaats moeten maken voor de baby, logisch dat dat niet altijd prettig voelt voor jou. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Als je het eng vind verloskundige bellen,daar zijn ze voor nl



Maar je moet ook rekening houden met het feit dat je baarmoeder groeit,en alles in de verdrukking komt te zitten,en dat kan pijn doen.



Probeer op tijd je rust te nemen zou ik zeggen.(ik ging allebei mijn zwangerschappen s'middags minstens 2uur plat)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven