Geld & Recht alle pijlers

Hoeveel per maand over?

17-07-2013 14:19 59 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het inkomen en de uitgaven van mij en mijn vriend is de laatste tijd totaal veranderd. We hebben dus een nieuw overzicht gemaakt.



We houden, per persoon, zo'n 400 euro over voor je eigen dingetjes. Hier doen we de sportschool, kleding, cadeautjes enzo van.

Dat is zat toch? We hebben geen kinderen.



Hoeveel houden jullie over per maand als je 'eigen' centen?
quote:NYC schreef op 17 juli 2013 @ 19:03:

Ik vraag me soms wel eens af wat er gebeurt als je meer gaat verdienen (en dan meer overhoudt per maand). Groeit je spaarrekening dan vooral of worden de uitgaven voor de eigen dingetjes per maand dan hoger? Steeds in een discussie over geld ben ik daar weer benieuwd naar... Vooral omdat ik me afvraag hoe je (als je niet zou mógen sparen) in hemelsnaam 400 euro kan opmaken aan jezelf elke maand.

Of kan veel geld "opmaken" ook gewoon leuk voelen?Toevallig is mijn man afgelopen maand 200 ¤ meer gaan verdienen. Toen hebben we ons afgevraagd of we daarvoor gemakkelijk rondkwamen, dat was zo. Dus die 200 wordt nu automatisch gespaard.
Alle reacties Link kopieren
@NYC, ik denk dat ik na mijn deel vd vaste lasten, boodschappen en sparen (doe ik minimaal) ook 400 euro over heb. Gaat op aan: kleding, uitgaan, uit eten, weekendjes weg, extra sparen voor vakanties, kado's, uitjes zoals sauna met vriend of vriendinnen en benzinegeld (alleen voor prive dingen, want ik woon vlakbij mijn werk).
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Vriend en ik hebben alles gezamenlijk. De vaste lasten (incl. sparen) worden betaald van zijn salaris en de rest van mijn salaris.

Na boodschappen (inclusief luiers en voeding voor 1 baby), kleed-en zakgeld (2 pubers) houden wij samen ongeveer 150 euro over. We zijn geen big spenders, maar ik vind het soms wel krap. Etentjes, kleding, cadeautjes... Het is zo op!



Ik doe alle financiën en heb er wel goed zicht op. Als het salaris omhoog gaat, zet ik dat opzij. Komt wel eens voor, omdat mijn vriend soms extra werkt. Als ik straks met zwangerschapsverlof ga, gaat hij weer meer werken. Dan sparen we dat heel bewust, voor eventuele mindere tijden. Dat geeft mij veel rust.
Ik ga straks nog 'maar' 500 euro overhouden naast mn vaste lasten ( incl sportschool, contributie enz)

Van die 500 moet ik dus mn boodschappen doen, kleding kopen, mn hond onderhouden, uiteten, drankjes doen, onderhoud auto betalen. En dan krijg ik vast nog wel een keer een boete voor te hard rijden ofzo, of dat mn hond los loopt. En wil ook nog wel een keertje opvakantie.



Ik deed het eerst met 800 per maand, gaf ongeveer altijd alles uit. Had elke keer wel wat in de maand wat veel geld koste (vakantie, bruilloft broer, auto kapot, een schilderij wat ik moest hebben enz) en dan niet opletten met de boodschappen enz. Zo kan het echt niet meer.

Maar ik ga het wel redden, zat gisteren al op het strand met Euroshopper nootjes een een hervulde waterfles van de Euroshopper hihi.
Alle reacties Link kopieren
quote:NYC schreef op woensdag 17 juli 2013 15:35 Kerstklok, mag ik vragen waarom je dan nog 800 euro overhoudt en niet een groter bedrag naar de spaarrekening over maakt?

Want als je alle maandelijke kosten er al afgehaald hebt (hypotheek, ziektekosten, GWL, boodschappen en benzine) dan heb je toch nog nauwelijks nog wat nodig om verder uit te geven?



Volgens mij zou ik dan het restbedrag minus 100 euro overmaken naar de spaarrekening.



Dat is toch ook afhankelijk van de dingen die je ervan doet? Ik zou van 100 euro amper 2 weken rond kunnen komen. Blijkbaar heb ik een nogal luxe uitgavenpatroon: 40 euro aan cadeaus per maand, 30 euro aan uiteten, 50 euro aan terrasje, 25 euro aan café/uitgaan/festival. Dan nog een sportabonnement van 50 euro. Daarnaast nog kleding/schoenen enzo.



400 euro vind ik ook overdreven, maar 250 euro voor een maand op de rekening houden is best realistisch voor mij. Voor 100 euro zou ik gewoon niets meer kunnen doen.



Al snap ik dat het een kwestie van wennen is, want als je niet meer hebt, kun je ook niet meer uitgeven. Dan moet je dus wel.
Alle reacties Link kopieren
We gaan bijna elke week wel een keer uit eten = 200 per maand.

2x sportschool= 70 per maand

Schoonheidsspecialiste = 50 per 6 weken

We gaan veel naar concerten in 013 enzo, zijn niet echt duur maar elke maand een concertje tikt ook wel weer aan. Vriend gaat af en toe naar een voetbalwedstrijd, paar keer per jaar naar de sauna.

Verder cadeautjes, lunch op werk, tanken, kleding. En we gaan veel op vakantie. Dit jaar een week stedentrip Spanje, 11 dagen Turkije, nu zijn we 2 nachtjes weg in NL en eind van het jaar een week naar New York. Vorige maand eigen risico betaald, was ook weer 350. Dat alles zou met 100 per maand echt niet lukken. Maar het is ook weer niet zo dat we alles uitgeven, daarom sparen we 1000 per maand.
Alle reacties Link kopieren
Wij sparen nu ¤ 2000 per maand en dan hebben we nog ¤ 500 over voor uit eten, cadeautjes en uitjes ed. (Met zijn tweeën). Kleding en boodschappen hoeven hier niet van betaald te worden. Gelukkig maar, over een jaartje gaan we vehuizen naar een veel duurdere woning en hebben dus meer geld nodig = minder sparen.
anoniem_179409 wijzigde dit bericht op 20-07-2013 10:16
Reden: Aanvulling
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Of het genoeg/ zat is?



Ik weet niet hoe duur alles is wat je zelf betaald toch?

Als het voor jou genoeg is, is het genoeg.



Eigen centen welke ik overhou is rond de 1500 euro, waarvan ik er elke maand 1000 spaar.

En dat is zeker genoeg voor mij.
quote:bloemetje77 schreef op woensdag 17 juli 2013 15:42 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="NYC in "Hoeveel per maand over?"" class="messagelink">NYC schreef op 17 juli 2013 @ 15:35</a>:</b>

Kerstklok, mag ik vragen waarom je dan nog 800 euro overhoudt en niet een groter bedrag naar de spaarrekening over maakt?

Want als je alle maandelijke kosten er al afgehaald hebt (hypotheek, ziektekosten, GWL, boodschappen en benzine) dan heb je toch nog nauwelijks nog wat nodig om verder uit te geven?



Volgens mij zou ik dan het restbedrag minus 100 euro overmaken naar de spaarrekening.</div></blockquote>



100,- is wel erg weinig toch. Gemiddeld 1x pm is er wel reden voor een cadeau (gem 20,-), sportschool 35,-, abonnementen/tijdschrift/hobby, 50,- en dan is het op.

Dan heb je nog geen kleren, geen schoenen, geen zonnebrandcreme of parfum, niet dat hoesje voor je telefoon, niet dat broodje onderweg, geen 1 keer een etentje, dagje strand, wijntje met vriendinnen of bioscoopje gehad.



Ik geef toch echt wel wat meer uit aan dat soort dingen.

Bij ons vallen de sportschool, abbonementjes, verjaardagskado"s. Al in de vasten lasten

Dus dan blijft er ongeveer 250,- over wat voor het hele gezin is dus wie het nodig heeft krijgt het.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven