Verdikte nekplooi op de 20 wkn echo

14-04-2014 02:01 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Moet dit oa even van mij afschrijven..

Afgelopen vrijdag heb ik mijn 20 weken echo gehad was toen 21+1 zwanger.

Er is een verdikte nekplooi geconstateerd namelijk tussen de 6 en 7. Voor de rest waren er geen afwijkingen te zien. Ik moet as woensdag terugkomen, omdat er dan meer gespecialiseerde artsen in afwijkingen naar de nekplooi en de baby gaan kijken.

De echoscopiste zei dat ik me niet heel erg zorgen hoefte te maken, omdat alles er voor de rest wel goed uitzag, alleen de nekplooi viel op, ze wil er voor de zekerheid nog na laten kijken. Toch ben ik super in de stress en maak mij heel erg zorgen Heeft er iemand ervaring hiermee?

De uitslag van de combinatie test was goed, deze heb ik gedaan met 12 weken.

kans op down was 1 op 5000 en nekplooi 1.6.



liefs Aliena
Alle reacties Link kopieren
Echo's zijn super fijn omdat er naar de gezondheid van je kind gekeken wordt en veel problemen ondervangen worden. Het nadeel van echo's is dat ze je ook onzeker kunnen maken.



Ons kind had elke echo wat anders. Op het laatst was er elke week wat anders. Ik ben bevallen met een kinderteam op oproep. En er was helemaal niks. Compleet gezond kind.



Ik hoop dat het voor jou ook zo is. Heel veel sterkte en probeer iets te ontspannnen.
Alle reacties Link kopieren
Sterkte! Heel erg naar, die onzekerheid. Ken je de NIPT? Misschien is dat een optie mocht je na woensdag nog extra zekerheid willen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden,



bedankt voor jullie reacties. Ja word super onzeker van die echo's Ik hoop zo dat het niks is! De nipt ga ik denk ik sowieso laten uitvoeren in Belgie om wat meer zekerheid te krijgen..Ik wacht eerst woensdag af..
Alle reacties Link kopieren
ik dacht altijd dat ze de nekplooi na 13 weken niet meer meten omdat het dan niet meer betrouwbaar is. daarom is de nekplooimeting ook tussen de 11 en 13 weken. ik heb 10 weken geleden mijn 20 weken echo gehad. Maar daar hebben ze toen ook niet na gekeken.

Ik snap dat je daar onzeker van word . ik zou inderdaad even afwachten al is dat verschrikkelijk moeilijk.

veel sterkte woensdag
Alle reacties Link kopieren
Ik ben geen deskundige, dus ik zit er misschien helemaal naast, maar is de nekplooi meting de enige indicatie voor een kind met down? Je geeft aan dat er verder geen afwijkingen gezien zijn, dat lijkt me toch gunstig?



En zijn er ook andere afwijkingen die gekenmerkt worden door een verdikte nekplooi?



Iig sterkte, de onzekerheid lijkt me heftig. Hopelijk haal je wat troost uit bovenstaande reacties...
I have neither the time nor the crayons to explain this to you.
Alle reacties Link kopieren
Ja het is gunstig dat er geen andere afwijkingen zijn gevonden, ik heb eigenlijk geen idee of met de nekplooimeting nog andere afwijkingen behalve down kunnen worden aangetoont...
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend! Kan me voorstellen dat je er erg onzeker van wordt...

Bij mijn oudste was met de 12 weken echo ook een verdikte nekplooi te zien. Daarop volgend de testen toch maar gedaan met uitkomst 1-50 kans op down. Volgens onze gyn destijds kan je later niet veel meer over de nekplooi zeggen. Bij de twintig weken echo werd specifiek naar andere tekenen voor down gekeken: neusbotje, vingerkootjes etc. En dat was bij ons allemaal goed. Ons zoontje werd dan ook helemaal gezond geboren.



Ik hoop dat je gauw een nieuwe echo hebt en gauw meer duidelijkheid/goed nieuws krijgt!

Sterkte en knuffel
Alle reacties Link kopieren
Ps. bij ons werd gezegd dat een verdikte nekplooi meerdere dingen kan betekenen: naast down oa de afwijkingen patau en edwards. Twee hele nare syndromen, maar als het goed is zou dit ook al bij de kansberekening van de combitest naar voren moeten gekomen zijn bij jou.

En het kan op hartklachten wijzen, maar dit is natuurlijk bij jou ook bekeken bij de 20 weken echo.

Verder zou ik het niet weten...

Maar laat je niet de kop gek maken door alles wat je leest en hoort! Wie weet is het woensdag wel helemaal goed met je kindje!

Ik werd ook gek vd spanning, achteraf gezien voor niets, maar ja dat weet je helaas niet...
Alle reacties Link kopieren
Nipt kan ook in Amsterdam Zuid - ff googlen.
Alle reacties Link kopieren
De nekplooi die tussen de 11 en 13 weken wordt gemeten is iets anders dan de nekplooi die eventueel bij 20 weken wordt gemeten.

Verwarrend dat er dezelfde naam voor wordt gebruikt, maar het betreft twee totaal verschillende zaken.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties.

Ik vind het ook heel raar achteraf dat de nekplooi weer werd opgemeten.

Ik dacht echt why heb ik dan een combinatie test gedaan als het met 20 weken weer opgemeten wordt en bij verdikking nader onderzoek krijgt.. Majah Blijkbaar viel de nekplooi dus wel op..



De andere syndromen parau en edwards die waren verwaarloosbaar 1: meer dan 50000 allebei...



@kapara, ja de nipt test wordt vanaf 1 april ook uitgevoerd binnen de academische ziekehuizen in Nederland, maar dan ben je onderdeel van een proef. In Belgie zijn ze gespecialiseerder in deze test vandaar
Alle reacties Link kopieren
Google nou maar! In Amsterdam Zuid in een kliniek, niet in een ziekenhuis. Ze sturen het op naar Belgie. Hoef je de trip niet te maken.
Dat is in het OLV, zij sturen het naar Antwerpen. Afhankelijk van waar je woont kan dat dichterbij zijn, maar ook verder weg.



Nipt test alleen op trisomie 13, 18 en 21. Dat lijkt me dus niet zo zinvol op dit punt, aangezien deze dikke nekplooi daar niet mee in verband staat. Ik zou nog eens in gesprek met een gynaecoloog om te vragen wat dit kan betekenen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,



Wat ik tijdens mijn echo's destijds van de gyn. Begreep is dat een nekplooi meting tot 13 weken gedaan kon worden. Dan is de uitslag het meest betrouwbaar. Daarna groeien kindjes in eigen tempo verder en ook sommige delen van het lichaam los van elkaar met "eigen" groeispurten.

Probeer je niet al te druk te maken !

Hoop voor je dat alles goed is.
quote:marleen-86 schreef op 16 april 2014 @ 20:09:

Hoi hoi,



Wat ik tijdens mijn echo's destijds van de gyn. Begreep is dat een nekplooi meting tot 13 weken gedaan kon worden. Dan is de uitslag het meest betrouwbaar. Daarna groeien kindjes in eigen tempo verder en ook sommige delen van het lichaam los van elkaar met "eigen" groeispurten.

Probeer je niet al te druk te maken !

Hoop voor je dat alles goed is.Zoals je hierboven kunt lezen is de nekplooimeting in het eerste trimester een andere. Heeft er dus niks mee te maken.
Alle reacties Link kopieren
Vandaag de extra echo gehad en de nekplooi was opnieuw opgemeten.

Er was niks te zien..Zelfs de nekplooi was niet afwijkend...Blijkbaar heeft de vorige echoscopiste de nekplooi gemeten wanneer de baby het hoofdje naar achteren had waardoor de nekplooi dikker was... Pff wat een opluchting! Wel vind ik het een beetje een vreemd verhaal, want dat check je toch of de baby het hoofdje naar achteren heeft...Zij haalde ook haar supervisor erbij en zij vind het ook licht afwijkend.. Majaj heb er verder ook geen verstand van..



Ik ga morgen googlen naar die kliniek in Amsterdam!Tnx voor de tip! En ja ze zei dat het onderandere een aanwijzing was voor down maar het kon ook eikzen dat er andere aspecten niet goed waren..
Alle reacties Link kopieren
@Pantax voor ons is het dichterbij, kga morgen het olvg eens bellen voor info tnx!
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig goed nieuws Aliena. Hopelijk heb je verder een onbezorgde zwangerschap (voorzover dat mogelijk is).
Because when you stop and look around this life is pretty amazing.
Aliena: de nipt in NL is dezelfde als in België, Duitsland, Amerika etc. Dat het niet voorlopig een test is is omdat ze eerst willen weten hoe vaak mensen worden gestuurd voor een nipt en wat dat gaat kosten....

In nl doen ze het nu zo dat je eerst de combinatietest krijgt, dan als je een verhoogd risico loopt (kans van meer dan 1/250) krijg je een nipt, en dan zal in 95 tot 99% van de gevallen geen vruchtwaterpunctie of vlokkentest (die invasief zijnen een klein risico met zich meebrengen) meer nodig zijn.

Wat ze nu onderzoeken is hoe vaak er een Nipt gedaan gaat worden, wat voor uitslagen dat geeft en hoe vaak er dan nog vervolg onderzoek nodig is. Alleen als je dit traject krijgt aangeboden dan vergoed de verzekering alle onderzoeken.

Ook in de trail die nu sinds 1 april in nl loopt gaat je bloed via Antwerpen naar Amerika, want daar doen ze de daadwerkelijke test.
Alle reacties Link kopieren
Maar waarom zou je nu nog een nipt test doen? Je kind is al bijna levensvatbaar!
Alle reacties Link kopieren
@Natanja , wie heeft het hier over aborteren?! omdat ik er zeker van wil zijn of mijn kind wel of geen afwijking heeft zodat ik mij er optimaal op kan voorbereiden.. Maybe wat overdreven zoals mijn vriend vindt, maar ik vind er zelf rust in... Weghalen is nooit een optie geweest als de afwijking met het leven in zekere mate ok verenigdbaar is.



@Siska het klopt dat deze niet vergoed wordt voor mij, een puntie zou ik nooit doen ivm miskraam percentage.

tnx voor de informatie

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven