candida verpest mijn (seks)leven

15-04-2014 12:32 55 berichten
Nou duidelijk. Ik bedoel natuurlijk: dankzij candida heb ik geen seksleven. Het is gewoon chronisch... Ik gebruik er wel medicijnen voor maar bijvoorbeeld wat vroeger werkte werkt al niet eens meer (zo'n diflucan capsule bijvoorbeeld is meer snoep dan medicijn), moet soms zelfs twee vaginale capsule kuren (de zwaardere op recept verkrijgbare, niet dat snoepgoed van canesten bij de drogist).



Welnu, door de pijn spastische bekkenbodemspieren, maar fysio is weinig effectief in de zin dat ik altijd zoveel pijn heb dat ontspannen gewoon niet lukt.. Alleen als ik mn oefeningen doe. Mijn hele gebied is gewoon kapot en overgevoelig en ik word gewoon gestoord van altijd die pijn



Ik kan geen relaties aangaan, want wie wil er nou seks met iemand die continu witte vloed heeft en waarbij alles pijn doet. Bovendien heb ik die keren dat ik ooit seks had er nooit plezier aan kunnen beleven. Maar heb wel behoefte aan een relatie/liefde.



Ik vind dit zo moeilijk maar mn omgeving begrijpt het niet.. :( heb ook niet echt lotgenotencontact die dit wel zouden snappen. Ik ben al vier jaar alleen en ik werk er echt hard aan. candidadieet gedaan, heel zwaar.. Hielp wel wat, twee maanden geen schimmel gehad en zelfs geen afscheiding meer! Maar ja toen ging ik weer een beetje normaal eten (wel suikervrij) en toen was het gelijk weer mis, ook geen structurele oplossing dus helaas. Ik ben een beetje aan het einde van deze 14jarige strijd en ik weet niet wat ik nog kan doen om het beter te maken . Ook in het dagelijks leven last.. Continu opletten hoe je beweegt, extra schoon ondergoed bij je dragen altijd. Concentratieproblemen door de pijn..



Sorry moest het even kwijt
quote:pieterpad schreef op 15 april 2014 @ 13:12:

Ik heb dat ook jaren gehad, wat een ellende. Allerhande medicatie gebruikt, waaronder de Diflucan. Toen ik stopte met de pil ging het over! Had ik dat verdorie maar eerder gedaan, heb dat rotding 8 jaar geslikt en al die tijd ellende, niet alleen candida. Nooit die klachten aan de pil gelinkt trouwens, anders was ik wel gestopt. Wel vaak naar de HA geweest, die legde ook nooit (!) het verband.



Het kan ook zijn dat de candida in je darmen is gaan zitten. Heb je dat al laten testen? Ik weet iemand die je daarbij kan helpen, mocht je interesse hebben. Geen zweverige toestanden, maar iemand die werkt met echte onderzoeken bij een goed lab waar huisartsen ook mee werken.De pil.. ook zoiets. Ik ontwikkelde de klachten voordat ik aan de pil was begonnen, maar ik geloof zeker dat de pil een oorzaak kan zijn om het in stand te houden, nadat ik geopereerd was was ik wel aan de pil. Ik ben overgestapt van de pil naar een mirena, ik hoopte dat het dan beter zou worden. Zonder anticonceptie ben ik een heftig bloedend wazig in de rondte lopend wrak... ook niet heel prettig voor mijzelf en mijn omgeving.
quote:hawaiki schreef op 15 april 2014 @ 13:56:

Wat vervelend TO. Ik herken je situatie helemaal. Ik worstel al meer dan 20 jaar met dit probleem. Ik troost mezelf er maar mee dat het verder niets ernstigs is. Diflucan hielp bij mij op een gegeven moment ook niet meer, terwijl dat heel lang echt een wondermiddel is geweest voor mij.



Afgelopen zomer kreeg ik een een probiotica-injectie van de gynacoloog. Ipv de candida met schimmeldodende middelen te bestrijden, helpt het je lichaam om zich er zelf tegen te verweren. Eerst krijg je drie injecties met enkele tussenpozen en daarna elke twee jaar herhalen.



Ik was eerst sceptisch, maar ik heb sindsdien geen last meer gehad. Een paar keer had ik dat ik het voelde opkomen, maar het ging steeds vanzelf weg binnen een paar dagen.



Vraag er eens na bij je gyn. Hopelijk werkt het ook bij jou.



Succes en sterkte!Dus nu geen klachten meer? Wat goed! welk ziekenhuis heb je dat laten doen? Mijn ziekenhuis heeft een special vulvapoli. Ik ben daar nog nooit geweest overigens. Geen huisarts bij ons in de praktijk die me doorverwijzen wil.. ze zeggen: 'laten we eerst die kweek nou maar afwachten' of 'nou die kunnen ook niet veel meer dan wat je nu al allemaal hebt gedaan en geprobeerd'
ohja en bij dat dieet heb ik ook een probiotica geslikt (merk weet ik zo niet) en een prutje met bergvenkel elke dag om mijn darmen te reinigen.



Ik denk dat ik ook nog wel wat verbetering kan brengen in wat hygiene maatregelen, maar dan meer in het downscalen van de hygiene. Wat minder de smurrie uit mn slijmvliezen verwijderen onder de douche en er teveel aanzitten (om de dag wat minder lekkend door te komen, het is een tic geworden). En elke dag een schone handdoek, niet die schimmelsporen weer terugbrengen naar de plek waar ik ze wil verwijderen.
quote:leuketas schreef op 15 april 2014 @ 13:00:

Ik zal wel weer de medicus zijn hoor....heb niet het geloof dat bij deze hevige klachten de zon weer gaat schijnen door alleen een dieet...



Is het een bewezen (onder de microscoop) candida? (Antibiotica helpen daar niet) ja en weet ik

Is er een gynaecoloog en/of seksuoloog betrokken bij je behandeling?wel meer dan 1, zelfs een professor

Ben je al eens nagekeken op afweerstoornissen die candida kunnen geven? geen diabetes of andere klinisch relevante afwijkingen behalve zwakke slijmvliezen door die gespannen spieren



Deze klachten zijn veel te hevig om mee bij de huisarts te blijven tobben... eens.. maar ik heb alle opties zo ongeveer gehad behalve het geitenwollensokkencircuit wat ik nu ga proberen
Alle reacties Link kopieren
Wat vreselijk vervelend dat je niet verder komt! De cirkel van gespannen spieren-pijn is zo ook nauwelijks te doorbreken!

Toch aandringen op verwijzing naar die vulva-poli?



Sterkte in ieder geval!!
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Alle reacties Link kopieren
Pfff dat dieet heb je wel goed gedaan hoor, ik zou aandringen op een verwijzing, desnoods een andere huisarts. Ik heb ook een probleem gehad waarmee ik door hulp van lotgenoten en uiteindelijk een specialist een oplossing vond, NIET door mijn huisarts. En gezond eten is idd duur en ik weet dat het supermoeilijk is om vol te houden ivm het sociale aspect. Maar dit is ook niet leuk meer zo..

Ik wens je heel veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
quote:biobitch1984 schreef op 15 april 2014 @ 21:54:

[...]





Dus nu geen klachten meer? Wat goed! welk ziekenhuis heb je dat laten doen? Mijn ziekenhuis heeft een special vulvapoli. Ik ben daar nog nooit geweest overigens. Geen huisarts bij ons in de praktijk die me doorverwijzen wil.. ze zeggen: 'laten we eerst die kweek nou maar afwachten' of 'nou die kunnen ook niet veel meer dan wat je nu al allemaal hebt gedaan en geprobeerd'Nee, geen klachten meer tot nu toe, TO. Ik heb het niet via een ziekenhuis, maar een reguliere gynacololoog in Duitsland waar ik woon. Je huisarts wil je toch wel doorverwijzen naar een gynacoloog? Anders gewoon je huisarts vragen. Ik weet niet meer hoe het heet, maar je huisarts zal het vast kennen en anders de gynacoloog wel. Of het moet zo zijn dat het in Nederland niet wordt aangeboden....Veel sterkte en beterschap iig
Ja bij mijn weten werken hier de gynacologen in een ziekenhuis, ik ga niet naar een prive kliniek ofzo. Ik heb er nog nooit van gehoord dus dat zullen ze in NL wel niet doen. Kan me altijd laten doorverwijzen naar een duitse arts natuurlijk
quote:hawaiki schreef op woensdag 16 april 2014 05:47 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="biobitch1984 in "candida verpest mijn (seks)leven"" class="messagelink">biobitch1984 schreef op 15 april 2014 @ 21:54</a>:</b>

[...]





Dus nu geen klachten meer? Wat goed! welk ziekenhuis heb je dat laten doen? Mijn ziekenhuis heeft een special vulvapoli. Ik ben daar nog nooit geweest overigens. Geen huisarts bij ons in de praktijk die me doorverwijzen wil.. ze zeggen: 'laten we eerst die kweek nou maar afwachten' of 'nou die kunnen ook niet veel meer dan wat je nu al allemaal hebt gedaan en geprobeerd'</div></blockquote>Nee, geen klachten meer tot nu toe, TO. Ik heb het niet via een ziekenhuis, maar een reguliere gynacololoog in Duitsland waar ik woon. Je huisarts wil je toch wel doorverwijzen naar een gynacoloog? Anders gewoon je huisarts vragen. Ik weet niet meer hoe het heet, maar je huisarts zal het vast kennen en anders de gynacoloog wel. Of het moet zo zijn dat het in Nederland niet wordt aangeboden....Veel sterkte en beterschap iig "quote: biobitch1984 schreef op 15 april 2014 @ 21:54 :

[...]





Dus nu geen klachten meer? Wat goed! welk ziekenhuis heb je dat laten doen? Mijn ziekenhuis heeft een special vulvapoli. Ik ben daar nog nooit geweest overigens. Geen huisarts bij ons in de praktijk die me doorverwijzen wil.. ze zeggen: 'laten we eerst die kweek nou maar afwachten' of 'nou die kunnen ook niet veel meer dan wat je nu al allemaal hebt gedaan en geprobeerd' Nee, geen klachten meer tot nu toe, TO. Ik heb het niet via een ziekenhuis, maar een reguliere gynacololoog in Duitsland waar ik woon. Je huisarts wil je toch wel doorverwijzen naar een gynacoloog? Anders gewoon je huisarts vragen. Ik weet niet meer hoe het heet, maar je huisarts zal het vast kennen en anders de gynacoloog wel. Of het moet zo zijn dat het in Nederland niet wordt aangeboden....Veel sterkte en beterschap iig"Kan je iets specifieker zijn? Welke regio, en in welk lichaamsdeel krijg je die injecties dan? Anders snappen ze nog niet wat ik wil :p
Je zegt dat een dieet hielp. Dat lees ik veel vaker en is ook mijn ervaring. Je deed een zwaar dieet maar wellicht eet je nu standaard te veel suikers in je producten en helpt het wellicht ook als je alleen puurder gaat eten. Dus alles wat toegevoegde suikers heeft (suiker, rietsuiker, lactose, saccherose, fructose etc.) vermijden en niet geen fruitsappen. Je zegt wel "suikervrij" maar was dat ook dus ook inclusief alles wat op suiker lijkt en eigenlijk ook suiker is? Dus pure producten? Ook geen producten met fruit.



Dat hoeft niet echt veel duurder te zijn, wel alle etiketjes lezen en dan alleen de pure producten kopen, dus dat je weet hoe het ingrediënt er uit ziet en in de meest pure vorm is.



Ik lees niet of je dat al hebt geprobeerd? Misschien zat er toch iets in je dieet wat teveel klachten gaf maar hoeft het uiteindelijk minder strict.



*En anders toch weer strict. Twee maanden is gewoon heel erg weinig. Als je het langer doet heb je kans dat je weerstand hoger wordt en je op den duur iets meer "gewone dingen" kan eten.



Sterkte.
Fluconazol. Dat zijn van die orale tabletten. Al geprobeerd?

Dat is bij mij het enige dat werkt.

Je mag het helaas niet als je zwanger bent of wilt worden. Op dit moment ben ik zwanger en heb er erg veel last van. Geen seks dus tijdens de zwangerschap. (Heb het geprobeerd en manlief werd ook verblijd met een schimmelinfectie...)

Als ik smeer of van die vaginaletabletten gebruik wordt het alleen maar erger. Ik gebruik geen inlegkruisjes, maar trek gewoon twee keer per dag een andere onderbroek aan. (Een kanten = lekker luchtig, met een dun katoenen kruisje) verder douche ik 1 a 2 keer per dag. Ik was zonder wasverzachter.

Ik heb nu alleen last van de afscheiding, geen jeuk of pijn. Prima te doen dus... Nog een paar weken uitzitten... Dan bevallen en een voldoende voorraad borstvoeding kolven en dan kan ik aan de fluconazol.... Kan niet wachten. Bij mij werkt het al voldoende als ik 1 tot 3 tabletten gebruik, maar er zijn ook mensen die ze veel vaker gebruiken.

Naar de huisarts terug dus!
Alle reacties Link kopieren
quote:biobitch1984 schreef op 16 april 2014 @ 07:02:

[...]

"quote: biobitch1984 schreef op 15 april 2014 @ 21:54 :

[...]



Kan je iets specifieker zijn? Welke regio, en in welk lichaamsdeel krijg je die injecties dan? Anders snappen ze nog niet wat ik wil :pHet zijn inentingen die je in je bovenarm ingespoten krijgt. Ik weet me de naam ook weer te herinneren, het heet Gynatren (een soort melkzuurbacteriën, vraag me niet hoe het precies werkt, ik ben geen arts). De arts had me wel verteld dat het niet bij iedereen helpt, maar bij mij heeft het dus wel goed geholpen (tot nu toe). Er zijn bijwerkingen bekend, zoals je dat met bijna alle geneesmiddelen hebt. Ik had alleen spierpijn na de inenting, verder niets. Ik had er nog nooit van gehoord in Nederland, dus misschien zijn de artsen in Nederland niet overtuigd van de werking en wordt het in Nederland niet aangeboden. Maar vraag er gewoon naar bij je arts, zou ik zeggen.
Alle reacties Link kopieren
Oh wat ontzettend naar zeg. Ik heb het ook redelijk vaak, gelukkig nog niet zo vaak dat het mijn leven gaat beheersen. Een keer per halfjaar heb ik het meestal wel te pakken met een kuurtje is het dan 'tijdelijk 'over. Ja ik weet hoe erg het kan jeuken, en hoeveel pijn het doet! Het is vreselijk.



Ik heb echt geen idee wat je nog meer kan doen maar wel heel veel sterkte en succes met het vinden van een oplossing, het is een vreselijke hardnekkige schimmel.
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
Ik zou nog even terug komen met het medicijn wat mij heel erg helpt: Fluconazol Sandoz 150.

Misschien heb je er wat aan!
Alle vragen over voeding... Daar heb ik al antwoord opgegeven, zie eerder in het topic. De candida is een gevolg van een onderliggend lijden (spastische bekkenbodemspieren als gevolg van een te strak 'maagdenvlies') dus het maakt niet uit of ik wel of geen candida heb, ik heb sowieso pijn.



Dat strenge dieet en het daarna suikervrij (dus geraffineerde suikers, alles uit pakjes en alle snelle kookhydraten en fruit mijden) werkte alleen tegen de candida. De pijn bleef wel en daar was ik met fysio verbetering in aan het brengen. Maar zo eens in de zoveel tijd onderbreekt candida dan weer mijn opgebouwde balans, waardoor ik continu overnieuw moet beginnen.dat is gewoon het probleem.
quote:south schreef op woensdag 16 april 2014 09:10 Fluconazol. Dat zijn van die orale tabletten. Al geprobeerd?

Dat is bij mij het enige dat werkt.

Je mag het helaas niet als je zwanger bent of wilt worden. Op dit moment ben ik zwanger en heb er erg veel last van. Geen seks dus tijdens de zwangerschap. (Heb het geprobeerd en manlief werd ook verblijd met een schimmelinfectie...)

Als ik smeer of van die vaginaletabletten gebruik wordt het alleen maar erger. Ik gebruik geen inlegkruisjes, maar trek gewoon twee keer per dag een andere onderbroek aan. (Een kanten = lekker luchtig, met een dun katoenen kruisje) verder douche ik 1 a 2 keer per dag. Ik was zonder wasverzachter.

Ik heb nu alleen last van de afscheiding, geen jeuk of pijn. Prima te doen dus... Nog een paar weken uitzitten... Dan bevallen en een voldoende voorraad borstvoeding kolven en dan kan ik aan de fluconazol.... Kan niet wachten. Bij mij werkt het al voldoende als ik 1 tot 3 tabletten gebruik, maar er zijn ook mensen die ze veel vaker gebruiken.

Naar de huisarts terug dus! Ik bedoelde met diflucan ook flucanazol, diflucan is een merknaam van flucanazol (terwijl ik eigenlijk eerder de merkloze krijg maar die naam blijft maar plakken). Flucanazol heb ik een half jaar gebruikt profylactisch maar dat werkt bij mij niet meer. Ik heb van gynodactarin altijd de allersterkste variant kutkogels. En van een ander merk in een roze doosje ook wel eens, die voelen lekker zacht aan en ruiken lekkerder (naar kaarsvet.. Haha) en nu heb ik itraconazol capsules, 200 mg per dag.
quote:Kapara schreef op woensdag 16 april 2014 19:44 Ik zou nog even terug komen met het medicijn wat mij heel erg helpt: Fluconazol Sandoz 150.

Misschien heb je er wat aan! Sorry maar nee echt helemaal niks ;). Die aantal mg alleen al en ik ben er dus totaal ongevoelig (of nee mn superbug) voor. Heb het half jaar preventief geslikt en ehh nee.. Trekt zich er niks van aan die candida. In het begin hielp het nog wel
Er is zo ongeveer geen enkel antimycoticum wat ik niet heb geslikt of ingebracht heb. Dus aan medicijntips heb ik echt niks. Behalve die duitse injecties, dat is iets wat ik nog niet heb gedaan
Alle reacties Link kopieren
Andere gedachte: is dat nauwe maagdenvlies en de hoge spierspanning nog iets waar wat aan gedaan zou kunnen worden?
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
quote:leuketas schreef op woensdag 16 april 2014 21:04 Andere gedachte: is dat nauwe maagdenvlies en de hoge spierspanning nog iets waar wat aan gedaan zou kunnen worden?Dat nauwe maagdenvlies ben ik aan geopereerd, maar pas drie jaar na het ontwikkelen van de eerste pijnklachten. Mn eerste gynocoloog (ik was 14 a 15) heeft het over het hoofd gezien, de seksuoloog ook, de dermatoloog heeft alleen een schimmel behandeld en me doorgestuurd naar academisch ziekenhuis. Die professor had het in 10 minuten helemaal uitgevogeld en uiteindelijk was het met een simpel knipje onder narcose geregeld. Maar helaas wel drie jaar te laat! Als ze het gewoon gelijk ontdekt hadden had ik geen spastische bekkenbodemspieren ontwikkeld, geen pijn gehad en beter nog, een normale seksuele ontwikkelinh kunnen doormaken zoals dat hoort voor pubers. Daar ben ik nog wel het meest boos over!
Alle reacties Link kopieren
Wat vreselijk zeg! Tja en als het kwaad eenmaal geschied is, is het vaak heel moeilijk het weer goed te krijgen! Sterkte!!!
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
"Gynatren is used for recurring non-specific bacterial vaginitis and trichomoniasis."



Daar heb ik dus geen last van dus ben bang dat dat niet gaat werken :(
Alle reacties Link kopieren
quote:biobitch1984 schreef op 17 april 2014 @ 07:23:

"Gynatren is used for recurring non-specific bacterial vaginitis and trichomoniasis."



Daar heb ik dus geen last van dus ben bang dat dat niet gaat werken :(

Nee, ik heb het toch echt voor candida gekregen. Van bacteriële infecties of iets anders heb ik gelukkig nooit last gehad. Blijkbaar helpt het daar dan ook tegen, maar het kan ook tegen candida helpen, omdat het de vaginale flora versterkt.



Ik heb dit artikel erover gevonden: http://www.scheidenpilz.com/scheidenpil ... 63774.html. "Behandlung von chronischem Scheidenpilz. Impfung mit Gynatren schützt Schleimhaut vor Mykose", vertaald: "Behandeling van chronische vaginale schimmelinfectie. Inenting met Gynatren beschermt de slijmhuid tegen schimmelinfectie".



Maar nogmaals, mijn arts heeft wel gezegd dat het niet bij alle vrouwen helpt. Ik ben geen arts, maar je zou het natuurlijk altijd kunnen vragen bij jouw arts.



Hoe dan ook, ik hoop dat je snel een oplossing vindt!
Alle reacties Link kopieren
Beste allemaal,



Ik en mijn vriend hadden allebei Bacteriele Vaginose. Antibiotica werkte niet en bij toeval zijn we er achter gekomen dat Citroen het antwoord is. Mijn vriend las dat de bacterie niet overleeft in een zuur milieu dus ik ben gaan spoelen met een mengsel van citroen en water. (2 citroenen en de rest water in je spoel ding).



Bij mijn vriend ging het ook niet weg met AB en hij zijn penis ingesmeerd met pure Citroensap. Ook heeft hij nog wat azijn geprobeerd. Dat is ook zuur. We zijn er nu al een jaar van af en hebben er toch ruim een jaar mee rondgelopen.



Succes!!



(oh ja koop wel bio citroenen)
Alle reacties Link kopieren
Hello allllll,





Ik ben bang dat mijn bericht veel te laat komt... Maar ik heb na dagen internet-scrollen deze thread gevonden en hier worden precies de problemen besproken waar ik last van heb! Ik zoek al jaren naar lotgenoten, en heb ze eindelijk gevonden! Ik hoop dat mijn bericht toch nog doorkomt... bij deze:



Ik loop ook al sinds mijn 15e met vagina-gerelateerde problemen rond.. Heb altijd veel afscheiding gehad, altijd pijn bij en na seks. Branderig gevoel bij sperma. Nooit volledig kunnen uitplassen, zeer regelmatig naar het toilet moeten gaan. TALLOZE blaasontstekingen, schimmelinfecties, en de afgelopen week voor het eerst een bacteriële infectie.



Ik woon momenteel in Duitsland waar het allemaal erg anders geregeld qua hulp bij vagina-problemen. Je moet hier meteen naar een Frauenazt, wat erg vervelend is aangezien die constant volgeboekt zijn.. Althans.. hier in Berlijn.



Ik besprak vandaag mijn klachten en mijn dokter vertelde me over de Gynatren inenting. Ik ben momenteel veel aan het lezen over deze inenting, vind het gek dat ik het niet eerder zelf online gevonden had.. aangezien ik al 10 jaar rondloop met vagina-klachten. Bovendien dat geen arts hier me ooit over verteld heeft voor vandaag. Anyway... Ik lees net een artikel dat het Gynatren medicijn momenteel geblokkeerd is voor onbekende tijd in Duitsland... Oftewel kak, ik kan het nu niet krijgen. Ik vroeg me af of iemand hier iets meer over weet? Zijn er nog andere opties, andere inentingen te krijgen? Het klinkt namelijk wel als een wondermiddel voor sommige vrouwen! Ik wil het ZO graag proberen!



Naast mijn zoektocht wil ik overigens ook erg graag in contact komen met BIOBITCH1984 (haha) en hawaiki aangezien jullie met dezelfde problemen rondlopen.



Ik word ook echt helemaal gestoord van mijn eigen zoektocht.. Niemand lijkt me echt verder te kunnen helpen, bovendien lijken veel artsen het niet eens zo serieus te nemen.



Ik ben sinds mijn 15e aan de pil en vraag me af of mijn klachten zullen verminderen zodra ik hiermee stop..



Ik heb net als jij, Biobitch, last van 'vaginismus', dat heb ik ooit in een vrouwenkliniek in NL laten onderzoeken. Ze zeiden dat ik waarschijnlijk een traumatische ervaring heb gehad.. al herinner ik me hier zelf niks van. Ik weet alleen nog dat ik een vrij dramatische eerste keer had met heel veel bloed en pijn. Maar kan me niet zo voorstellen dat dit mij 9 jaar na dato nog steeds problemen geeft, aangezien dat de enige nare seksuele ervaring was waarna jaren van positieve ervaringen gevolgd zijn. Ik heb nog steeds geringe pijn bij en na de seks, maar zeker minder dan ik voorheen had.



Verder herinnerde ik me laatst dat ik op mijn 14e/15e een keer een tampon in heb gebracht die vervolgens vast is komen te zitten. Ik heb letterlijk uren met tranen in mijn ogen aan dat ding moeten trekken, zelfs mijn ouders erbij moeten halen (hoe beschamend). Ik denk dat ik toen de tampon achter mijn maagdenvlies vast heb zien zitten, want de tampon stak er half uit maar er liep een stuk vlies half overheen, waar het achter vast bleef steken. Hier schrok ik ontzettend van en heb dit nooit met iemand besproken.. tot het 2 dagen geleden weer bij me naar bovenkwam en ik me afvroeg of mijn vaginismus hierdoor komt...





Anyways. Heb ook veel artsen met deze problemen bezocht. Bijvoorbeeld toen ik 18 was naar de huisarts gegaan met klachten over erge pijn tijdens seks. Zijn reactie: ik stel voor dat je z.s.m. een kind krijgt, dat zal het zeker verhelpen. What the hell.. Jaren en talloze blaasontstekingen later via een andere arts doorgestuurd naar een vrouwenkliniek, die stelden vagnismus vast. Dat was overigens een vrouwenkliniek in Amsterdam die mijn klachten wel heel serieus namen, echt heel fijn. Die hebben me vervolgens doorgestuurd naar een fysiotherapeut die bekkenbodemoefeningen met me ging doen. Die opperde vervolgens, zonder enige background info dat ik maar eens moest overwegen of mijn vader me niet seksueel misbruikt kon hebben en ik het simpelweg me niet meer kon herinneren. Again, what the fuck?



Meteen gestopt bij de fysio.. de blaasontstekingen zijn ondertussen sinds 2 jaar een beetje weggeëbd, maar nu veel last van schimmelinfecties en dus nu bv.



Sinds ik in Duitsland woon word ik al helemaal lyrisch van mijn problemen, aangezien je hier voor alle vagina-zaken niet gewoon naar de huisarts kunt, hierdoor alle vrouwenartsen overbelast zijn en je elke keer maanden moet wachten op een afspraak of uren in de kliniek moet gaan zitten wachten hopend op een gaatje.



Ik hoop dat ik ook ooit een oplossing vind voor mijn problemen. Biobitch, hoe gaat het nu met jou??





Liefs uit Berlijn

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven