3e kind willen maar niet durven (incontinent geweest na 2e)

17-04-2014 21:10 19 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo dames,



Voor mijn gevoel is mijn gezin na 2 kindjes nog niet af. Ik zou graag proberen om zwanger te raken van nog een kindje. Maar ben heel erg bang dat ik opnieuw incontinent raak en er dan niet meer vanaf kom. Toen ik hoogzwanger was van de 2e verloor ik wat druppels urine. De verloskundige zei toen: ah joh dat is over zodra je kindje geboren is want die zit nu op de blaas te drukken. Maar dat was dus niet zo. Het heeft me maanden bekkenbodemoefeningen gekost om er vanaf te komen. Maar héél soms heb ik nog wat last van nadruppelen na het plassen, of verlies ik 's nachts nog een paar druppeltjes plas. Gelukkig overkomt me dat niet vaak meer. Maar ik ben dus echt bang dat een 3e kind betekent dat ik voorgoed dagelijks aan de tena moet. En die prijs is me te hoog.

Herkent iemand dit? En ben je wel of niet voor een volgend kind gegaan?



Alvast dankjewel!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou eerst eens overleggen met een specialist over de mogelijke risico's. Nu maak je een beslissing die niet gebaseerd is op informatie.
Alle reacties Link kopieren
quote:Maar ik ben dus echt bang dat een 3e kind betekent dat ik voorgoed dagelijks aan de tena moet. En die prijs is me te hoog.



En nu verwacht je dat de foruummers massaal hun glazen bol pakken en jou gaan vertellen dat je niet, of juist wel, incontinent zal blijven of dat het erger wordt bij een 3e kind?

In het verleden behaalde resultaten enzo.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
En wat vertelde de bekkenbodemspecialist je toendertijd? Anders zou ik hem/haar weer contacteren om je vraag te stellen
Alle reacties Link kopieren
Tja, is je kinderwens wel groot genoeg vraag ik me dan af, dat staat toch niet in verhouding tot elkaar?

Voor incontinentie/verzakking zijn genoeg oplossingen (of een kleine ingreep), is dit werkelijk de reden dat je twijfelt over een 3e kindje of zijn er nog meer beren op de weg?
Bij twijfel niet doen zeggen ze.
Alle reacties Link kopieren
Dank voor jullie reacties. Idd goed idee om me te wenden tot een specialist, maar ik heb mijn vraag hier op het forum gezet omdat ik benieuwd was of er vrouwen zijn die in dezelfde situatie hebben gezeten of zitten. De bekkenbodemfysio van destijds heb ik daarover niet gesproken, we waren vooral bezig met het hier en nu en niet met eventuele volgende zwangerschappen.

Smeerkaasje: ja er zijn nog wel wat meer, vooral praktische, beren op de weg (tijdelijk contract op het werk, een huis wat nu al aan de kleine kant is). Maar ik merk dat vooral de vraag wat de lichamelijke gevolgen kunnen zijn van een derde zwangerschap, me enorm bezighoud. En ik persoonlijk vind urineverlies best heftig, heeft echt een impact op je leven. Terwijl ik nog maar een lichte vorm had. Het is geen kleinigheidje, voor mij dan.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap wel dat incontinentie vervelend is. Verder geen tips sorry.
quote:smeerkaasje schreef op 17 april 2014 @ 21:17:

Tja, is je kinderwens wel groot genoeg vraag ik me dan af, dat staat toch niet in verhouding tot elkaar?

Voor incontinentie/verzakking zijn genoeg oplossingen (of een kleine ingreep), is dit werkelijk de reden dat je twijfelt over een 3e kindje of zijn er nog meer beren op de weg?



Hoe kun jij dat nou beoordelen? Ik kan me voorstellen dat op je 30e het vooruitzicht dat je de rest van je leven aan de Tena moet (wel een grappige uitdrukking trouwens ) dat je daar echt een beetje ongelukkig van wordt. Nooit meer spontaan kunnen lachen, niet lekker op het springkussen met je kinderen, bij een nies gelijk naar de wc moeten rennen...



Maar ik vind het advies om je goed te laten informeren wel heel verstandig. Naar een uroloog ofzo? Geen idee waar je dan moet zijn. En het zou inderdaad fijn zijn als je hier een ervaring kreeg van iemand die misschien incontinentieproblemen gehad heeft en daar op andere manieren vanaf gekomen is.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij is het gewoon van belang omvanaf het begin van je zwangerschap bij een bekkenbodemfysio in behandeling te gaan. Bij mijn weten hangen veel incontinentieklachten samen met de staat van je bekkenbodemspier. Zeker als ze ontstaan na zwangerschappen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga misschien iets heel geks zeggen (dont shoot me, just a thought) maar zou een keizersnede geen oplossing zijn? Ik snap dat ze dit niet "zomaar" bij iedereen doen, maar ja dit is ook niet zomaar..
Alle reacties Link kopieren
Ahh nu bedenk ik me ook dat het kan komen van het kindje dragen en niet van de bevalling..
Alle reacties Link kopieren
Masque, daar dacht ik zelf ook aan. Al zou ik dat van de ene kant wel jammer vinden omdat een natuurlijke bevalling wel mijn voorkeur heeft, en een ks ook vast en zeker risico's met zich meebrengt. Maar als ik daar dan vervolgens de rest van mijn leven plezier van heb.... is dat te overwegen waard.
Alle reacties Link kopieren
ja dat is ook zo, maar een bevalling is wel heftig voor de bekkenbodem. Er kunnen bovendien ook zenuwen beschadigd raken tijdens de bevalling.
Alle reacties Link kopieren
Maak eens een afspraak bij de huisarts, Tena is echt niet de enige oplossing, er zijn tabletten, behandelingen door specialist mogelijk.



Hoe ik dat nou kan beoordelen.... na de geboorte van ons 2e kindje heb ik last van incontinentie en ik ben nog geen 30 dus heb echt wel een idee waar het over gaat.

Verergering hiervan zou voor mij geen reden zijn om niet voor een 3e kindje te gaan.
Alle reacties Link kopieren
Smeerkaasje, wat vervelend! Wil je iets meer vertellen over die tabletten en de behandelingen door de specialist? Wordt het daardoor wel minder?
quote:koekwausje schreef op 17 april 2014 @ 21:10:

Hallo dames,



Voor mijn gevoel is mijn gezin na 2 kindjes nog niet af.Je hoeft niet altijd naar je gevoel te luisteren.
Alle reacties Link kopieren
Ik wil hier even op reageren. In okt vorig haar heb ik mijn eerste kind gekregen. Hij is nu een half jaar. Na de bevalling had ik ook deze klachten, nooit verwacht want nooit eerder problemen op dat gebied gehad, maar toch...



Paar maanden fysio gehad en nu gaat het steeds beter, en..... Wij denken ook al na over een tweede zwangerschap. Ik heb die angst helemaal niet. Volgens fysio hoeft het niet weer te gebeuren en ik weet nu de tips en trucs.

Als dat je enige struikelblok is?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het ook gehad na mijn 2e, maar hadden geen wens voor een 3e, maar de klachten bleven irritant.

Wat mij enorm geholpen heeft is hardlopen. Geen idee of je daarmee perse die spieren traint, maar na een tijdje was het helemaal over! De eerste paar keer moest ik echt een tena dragen bij het hardlopen, maar na een tijdje kon het al zonder als ik vlak ervoor goed geplast had, en na nog wat langer was het helemaal over!

Misschien is het toeval geweest, geen idee, maar ik denk echt dat dat geholpen heeft, en blijf ook mede om die reden trouw 2 a 3 keer per week hardlopen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven