Ben ik te ver gegaan?

21-04-2014 12:51 39 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het antwoord op zo'n vraag is uiteraard JA; dat weet ik zelf ook wel, maar ik vraag me dan ook meer af hoe ik dit moet zien en of deze "foute" actie misschien niet toch een positieve functie kan (blijven) vervullen.



Ik loop al een aantal weken met deze gedachtes, heb een paar dagen geleden een account aangemaakt op dit forum en heb mezelf nu ook zover gekregen om iets te schrijven.



Ik heb nu 6 jaar een relatie met een hele fijne man en ik kan me niet voorstellen mijn leven met iemand anders of gewoon zonder hem te ervaren, maar er is een seksueel gemis waar ik kort geleden op een foute manier invulling aan heb gegeven.



Ik ben via een (ander) forum in contact gekomen met een anonieme man en na wat algemene gesprekken is het onderwerp verschoven naar seksuele fantasieën. Ik gebruik een app op mijn telefoon om (anoniem) in contact met hem te blijven en we hebben zo een paar keer per maand een hete chat sessie. Ik heb geen behoefte om zijn werkelijke identiteit te leren kennen en aangezien ik momenteel niet in Nederland woon, hoef ik me ook geen zorgen te maken over "de volgende stappen". Geen namen, geen foto's, alleen gesprekken. Daar hebben we het de afgelopen maanden bij kunnen houden en dat gaat prima. Ik trek hier ook echt de grens.



Ik kan met hem praten over mijn seksuele verlangens zonder een gevoel van schaamte, iets waar ik bij mijn vriend wel mee te maken krijg (de gevoelens van schaamte; terecht of onterecht).



De gesprekken zijn zeer opwindend en ik speel met mezelf als we via de telefoon chatten. Mijn "echte" seksleven is niet veranderd (positief of negatief) alhoewel ik wel zin heb om bepaalde fantasieën werkelijkheid te laten worden, met mijn vriend.



Hebben jullie ervaring met een dergelijke situatie? En hoe denken jullie hier over?
Alle reacties Link kopieren
Ja ik her er ervaring mee. In de zin dat ik de beslissing heb genomen om uiteindelijk te scheiden.

Wel zo eerlijk naar de ander.
Als je het niet eerlijk aan je partner kunt of durft te vertellen, dan ben je te ver gegaan.



Waar de grenzen liggen in een relatie is voor iedereen anders. Maar als je het niet kunt vertellen ben je dus over jullie grens gegaan, anders had je het namelijk wel kunnen vertellen.
Alle reacties Link kopieren
Waarom bespreek je je verlangens niet gewoon met je partner? Lijkt me veel minder omslachtig?



Hoe zou je het zelf vinden als jouw partner op deze manier letterlijk aan z'n trekken kwam?

(voor hetzelfde geld hebben jullie daar beiden geen moeite mee omdat het niet fysiek is/wordt hoor, maar zou je dat niet gewoon met elkaar bespreken? Komt er ook geen gedonder van)
Dus lullen over je seksuele fantasien vult het gemis op? Wat mis je nou precies? Iets concreets of het erover praten?
Alle reacties Link kopieren
Toch apart dat je wel met een volslagen onbekende je fantasieën en wensen op seksgebied wil delen, maar niet met je vriend. Diegene waarbij je het meest jezelf zou moeten kunnen zijn, weet je wel...
Weet je man ook van je gemis? Hebben jullie hier samen aan gewerkt?



Hoe denk je dat dit gechat een oplossing kan zijn? Ik snap het niet. Je zet je relatie op het spel (zo simpel is het), in plaats van met je man te praten en tot oplossingen te komen. Als jouw man inderdaad zo'n goeie man is, zal hij je nooit laten zitten met een onvervuld gevoel.
Alle reacties Link kopieren
Als je het op deze manier in de hand houdt, lijkt het me redelijk onschuldig. Misschien vergelijkbaar met een kerel die porno kijkt. Hij is natuurlijk briljant gekwetst als hij er ooit achter komt, dus zorg er in godsnaam voor dat niemand het te weten komt.
Alle reacties Link kopieren
quote:daphnaph schreef op 21 april 2014 @ 12:51:

Het antwoord op zo'n vraag is uiteraard JA; dat weet ik zelf ook wel, maar ik vraag me dan ook meer af hoe ik dit moet zien en of deze "foute" actie misschien niet toch een positieve functie kan (blijven) vervullen.Hoe zie je dat voor je? Ik snap niet zo goed hoe je bedrog positief in kunt zetten, tenzij om tot het besef te komen dat deze relatie voor jou niet voldoet en dat je het uit moet maken.quote:Ik kan met hem praten over mijn seksuele verlangens zonder een gevoel van schaamte, iets waar ik bij mijn vriend wel mee te maken krijg (de gevoelens van schaamte; terecht of onterecht).Dat lijkt me het probleem waar je iets aan moet doen, en anoniem chatten met een ander werkt niet, zoals je zelf al hebt gemerkt.
What a nuanced anxiety
quote:Nemesis. schreef op 21 april 2014 @ 13:01:

Toch apart dat je wel met een volslagen onbekende je fantasieën en wensen op seksgebied wil delen, maar niet met je vriend. Diegene waarbij je het meest jezelf zou moeten kunnen zijn, weet je wel...

Juist bij een volslagen anoniem iemand kan je de diepste krochten van je brein kwijt. Hij heeft geen beeld van je als partner, schoondochter en moeder dus je kan niet van een voetstuk vallen als je je meest heftige verlangens deelt.



Ik zie er eerlijk gezegd niet zoveel kwaad in. Er is weinig kans op vervolgstappen en dit zorgt ervoor dat je een stukje seksueel gemis opvult.

Natuurlijk is het op de grens, je deelt het immers niet met je partner.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij als Scamp (je eerste antwoord).

Ook gescheiden.

Ik heb besloten nooit meer geheimen te hebben voor mijn partner, want ik heb ervaren: het is het begin van een verwijdering.

Ik vind: je kan geen dubbel leven lijden. En dat doe je nu.

Als je echt om je partner geeft, dan ga je met hem het gesprek aan.

Vertellen dus wat je doet en wat je bezig houdt.

Wat dat kan opleveren?

Dat jullie samen gaan werken aan een seksleven, wat je/jullie meer bevrediging oplevert.

Dat hij het uiteindelijk oké vindt dat je op deze manier een invulling vindt van je gemis.

Dat hij niet kan leven met je verlangens en dat hij daarin ook geen stappen wil nemen om jou tegemoet te komen. In dat geval einde verhaal.
Alle reacties Link kopieren
quote:daphnaph schreef op 21 april 2014 @ 12:51:

Ik trek hier ook echt de grens.



Je trekt een grens buiten jullie grenzen.



Ik begrijp dat het je nu de nodige spanning en bevrediging geeft waar je op kan teren. Maar hoe zie je dit voor je op lange termijn?



En verder dezelfde vraag als Lilyofthevalley; Wat mis je precies?
Alle reacties Link kopieren
Mijn antwoord op je vraag hangt af van je antwoord op mijn vraag: hoe zou je het vinden als je vriend exact hetzelfde deed met een andere vrouw?
Zolang het hierbij blijft zie ik er weinig kwaad in...
Ik heb dit ook jaren gedaan. Met het verschil dat mijn partner het wel wist. En hij vond het prima, zolang het maar virtueel bleef. Is dat geen optie bij jou?
ik zie het probleem niet zo.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de vele antwoorden. Het is moeilijk om de situatie te schetsen en "grenzen overschrijden" is relatief en persoonlijk. Het gemis is echt iets kleins en misschien beter te verwoorden als iets spannends dat ik ontdekte toen ik ondervond hoe makkelijk is mijn stoute gedachtes kon delen met een vreemde. Ik wel en zal deze gedachtes absoluut met mijn man delen, maar ik ervaar het nu eenmaal als iets met een kleine barriere. Een beetje hetzelfde als bij mijn eerste vriendje (lang geleden) en hem voor het eerste mijn blote lichaam te laten zien.



Ik ben ook van plan om dit te delen met mijn man, maar wilde eigenlijk zelf eerst nagaan of ik geloof dat ik hiermee kan doorgaan (terwijl mijn man ervan af weet en uiteraard lekker mee leest).



Ik zou het geen probleem vinden als hij dit ook zou doen, mits het anoniem blijft en hij dingen met me deelt. Ik geloof dat dit super opwindend kan zijn. Een soort van "virtueel & anoniem swingen" >> iets wat ik nooit zou doen in het echt.



Bedankt voor jullie bijdrage.



Kus
Alle reacties Link kopieren
Tja ik zie het niet echt als iets groots. Je gaat virtueel vreemd om in je behoeften te voorzien. Het is wellicht niet leuk voor je partner, maar wat stelt het nou echt voor? Zorg dat hij er niet achter komt.

En probeer ondertussen wel het seksleven met je vriend te herstellen.
Alle reacties Link kopieren
Het is gewoon de spanning. Het gevoel dat het eigenlijk niet mag.

En juist dat geeft een kick.

Daarbij zullen jullie elkaar nooit zien. Dus je kan alles zeggen.



Als je dit leuk, spannend en misschien wel verslavend vind, gewoon blijven doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik kan het aan de ene kant wel begrijpen. Blijkbaar mis je iets in je huidige relatie seksueel gezien en kun je niet geheel open zijn over je fantasieën. Dat is knap lastig. Zo heb ik eens een ex gehad waar ik me ook (terecht of onterecht) schaamde voor mijn fantasieën. Het zat er gewoon niet in om dingen met hem te bespreken. Het is niet voor niets uit gegaan. Dat wil niet zeggen dat je het uit moet maken(!!!). In de relatie die ik nu heb, heb ik nog nooit zoveel vertrouwen en vrijheid gevoeld. Alles is bespreekbaar, zelfs uitvoerbaar en helemaal niet gek. Probeer er 'gewoon' over te praten en jezelf over die schaamte heen te zetten.



Toch zie ik virtueel met een ander 'naar bed gaan' als vreemd gaan. Maar dat is iets persoonlijks. Als jij en je man het allebei ok vinden dan zie ik het probleem niet.
Alle reacties Link kopieren
onschuldig vermaak...

vraag me alleen wel af hoe je je relatie in perspectief ziet?

Je mist duidelijk iets bij je partner.

denk je dat wanneer dit ophoudt je weer een nieuw persoon gaat zoeken die dit met je wil doen?

want dat is nl gemis nr 2 als het op je sexuele ding aankomt

Wat is stap 3 dan?

echt vreemd gaan?

Moet je uiteraard zelf weten natuurlijk maar het kan zomaar zo'n verloop krijgen denk ik
Alle reacties Link kopieren
(Het is gewoon de spanning. Het gevoel dat het eigenlijk niet mag.

En juist dat geeft een kick.

Daarbij zullen jullie elkaar nooit zien. Dus je kan alles zeggen.



Als je dit leuk, spannend en misschien wel verslavend vind, gewoon blijven doen.)



Wie zegt dat ze elkaar echt nooit gaan zien Rob??

Je kan natuurlijk makkelijk onweerstaanbare gevoelens voor elkaar ontwikkelen die tot iets kunnen leiden > ontmoeten bv :-)
quote:laverne schreef op 21 april 2014 @ 17:00:

Zolang het hierbij blijft zie ik er weinig kwaad in...Eens.
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar dilemma. Hier in een lang relatie ook tijdelijk wat seksueel gemis dat zeer moeizaam bespreekbaar was. Via via aan een heerlijke "sexting" chatpartner geraak en enorm veel plezier hieraan beleefd. Uiteraard wel aan het werk gebleven binnen de relatie, met uiteindelijk goed resultaat. Zo lang je niet echt fysiek wordt, gaat er in mijn ogen niet veel verkeerd...
Alle reacties Link kopieren
onbegrijpelijk weer zeg. in andere topics wordt er geroepen dat wanneer een kerel een of ander datingprofiel heeft waar hij niets mee doet (kwestie van vertrouwen) de partner hem moet dumpen, want tja, hij zal wel vreemd gaan aangezien hij dat profiel heeft. zijn woorden worden niet gehoord, of niet geloofd. maar een vrouw die daadwerkelijk seksueel getint contact met een vreemde heeft, ook virtueel, die ze nooit zal zien (ook weer kwestie van vertrouwen) moet maar kunnen?



echt, ik geloof soms mijn eigen ogen niet op dit forum. misschien omdat ik een man ben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven