Topic voor nutteloze nieuwtjes en problemen.

24-03-2014 16:10 1285 berichten
Ik snak naar een onzin-topic, komt ie:



Mijn zeur probleem voor vandaag:



Ik voel een kookdip aan komen. Heb wel wat uit diepvries gehaald, maar dat is nooit op tijd ontdooid denk ik zo stil in mijn hoofd.

Had coucoussalade bedacht, maar heb ik van de week al gemaakt...



Nog meer mensen met oninteressante zaken?

Wijziging: niet alleen zeuren, ook leuke dingen zijn welkom, zolang het maar oninteressant en nutteloos is ...
Alle reacties Link kopieren
OK, de testuitslag van Alboni paneermeel van de Aldi.

Ons testteam: sweetfirefly, Fireflyman en puber A en puber B, allen Bourgondiërs en bekend met biefstuk van de haas met morillen- roomsaus tot Big Mac en boterham met pindakaas tot bietjes in wijnsaus. Kortom; kenners als het om eten gaat.



De verpakking: het paneermeel (400 gram) zit in een doos die overwegend geel is met daarop in grote letters het woord "paneermeel" en daaronder in een iets kleiner lettertype " naturel". Er staat een soort van Bergje van paneermeel op afgebeeld maar door de gele achtergrond valt deze niet zo goed op. Noot voor de fabrikant; bij een nieuwe verpakking hier dus rekening mee houden.

De opening is een obstakel, er is een voorgeperforeerd randje waardoor je een stukje karton naar buiten zou kunnen vouwen wat als schenktuit zou moeten dienen. De geperforeerde rand is echter niet in te drukken, er is een mes nodig om de plekjes waar het randje nog vast zit, open te snijden. Voordeel: het paneermeel kan makkelijk gedoseerd worden. Klein nadeel; het paneermeel kan ietwat vochtig worden.

Dan over het paneermeel zelf; gemaakt van tarweveld, zout en gist. Jammer dat er bijvoorbaat al zout in zit. De voedingswaarde is 356 kcal per 100 gram.

De korrels zijn wat groter dan die van de paneermeel van de Appie. De kleur is mooi goudgeel, opvallend is dat het paneermeel vrijwel geurloos is.

Het half om half dat we gebruiken is van een keurslager, maar ongekruid.

We hebben 2 ons vlees voor soepballen en strooien een hoeveelheid van ca.30 gram op het vlees. Al snel blijkt dit te weinig, het gehakt blijft te nat en plakkerig om balletjes van te draaien. Nog een eetlepel erbij dan maar. Fireflyman snoept wat van het gehakt maar vindt het paneermeel weinig toevoegen. "Die van de Appie geeft meer smaak". Het testteam besluit uiteindelijk nog een extra schepje toegevoegen want het gehakt blijft plakkerig. De ballen zijn ook wat bleker dan normaal volgens puber A.

Eenmaal in de pan gedragen de ballen zich normaal en als ze boven komen drijven zijn ze eigenlijk niet meer te onderscheiden van ballen met het gekruide Appie paneermeel.

Het moment suprème; de soep worden gegeten.

De ballen blijken wat los van structuur, ze vallen bijna uit elkaar in de mond. Er is geen "bite". Puber B keurt ze direct af met een dikke min. Fireflyman vindt de smaak erg vlak, puber A is het met hem eens. We missen peper, een tikje zout en nootmuskaat, de verrassing tegen je gehemelte als een bal geplet wordt in je mond.



Toch heeft deze paneermeel ook een voordeel; omdat het naturel is kun je hem naar eigen smaak kruiden. Daarnaast is het paneermeel geschikt om te gratineren, cake en taartvormen te bestrooien en ook vis en gevogelte te paneren.

De uitslag van het testteam komt uit op een magere 7. Eigenlijk alleen omdat de prijs - hoeveelheid inhoud zo goed is. 400 gram voor 0,39 cent.



De volgende keer gaat ons testteam testen in de Librije ( tenminste, als we daar voor uitgenodigd worden )
Denk aan de egels en eekhoorns in de herfst en winter.
Alle reacties Link kopieren
Ik woon in een nieuwbouwhuis en ik vind echt overal zand... zelfs in mijn bed ligt zand, hoe komt dat daar. ?
Alle reacties Link kopieren
Rond waaiend zand. Ramen opgehad vandaag?
Been there, done that, got the T-shirt.
Alle reacties Link kopieren
quote:sweetfirefly schreef op 21 april 2014 @ 23:08:

Al snel blijkt dit te weinig, het gehakt blijft te nat en plakkerig om balletjes van te draaien.

Sweetfirefly!

Wat weet jij een heerlijke column te schrijven over een pakje paneermeel! Met een hekelend oog voor detail, en niet zonder dramatiek. Ik heb ervan genoten. Met als hoogtepunt de bovenstaande spanningsverhogende zin, waardoor je moet vrezen voor de goede afloop, en gedwongen wordt om verder te lezen: Hoe Redt De Heldin Zich Hieruit?

Thanks! Doe er nog eentje.....
Alle reacties Link kopieren
Ja, op de kiepstand, lijkt me sterk dat het daarvan komt. Het meeste loop je mee naar binnen, maar hoe het dan in bed komt? Het ligt in ieder geval niet lekker.
Firefly: idd leuk omschreven, maar uuhhmmm... paneermeel doet vrrder niet zoveel voor de smaak...ben je de kruiden niet een beetje vergeten? (Eventueel een uitje en wat knoflook zou de chef zeggen...)

Oww dan heb ik gister ook een ontdekking gedaan: knoflookpoeder is VIES! Dat spul brandt echt op je tong...
Alle reacties Link kopieren
Even een moppermomentje. Gratis leentermijn van mijn rolstoel is verlopen. Dat zat er aan te komen, ik wist dat het lenen eindig was. Maar toch... Ik ben al sinds december bezig om met de gemeente een stoel te regelen - progressieve aandoening, dus hij is officieus al toegezegd - maar de gemeente is zó traag! Al 5 maanden laten ze me bungelen.

En nu als klap op de vuurpijl mag ik straks door hun traagheid ¤10,- per week (op een extreem laag inkomen) aftikken om in ieder geval nog een pak melk oid te kunnen halen of een ritje van computer naar koffiezetapparaat v.v. kan maken, terwijl ik gewoon rolstoelgerechtigd ben



Ik mag eigenlijk niet klagen, ik mag al blij zijn dat ik in ieder geval een set wielen onder me heb. Maar het voelt zo oneerlijk
"Wat heeft de wetenschap ooit voor ons gedaan?!" typte zij op haar blog.
Mmm niet dat je veel mee opschiet, maar ik vind het niet geheel onterecht dat je hierover moppert...

Sterkte... hoop dat het een beetje opschiet, en als ik iemand in mekaar moet timmeren zeg je het maar ...
Mydwyrl: Kosten op de gemeente verhalen, belkosten voor iedere keer dat je hen moet bellen ook, met 'wettelijke rente'. Geen idee wat het precies is, maar instanties schijnen er behoorlijk van te schrikken. Als dat niet helpt, stuur ff een pb'tje: ik heb aardig wat ervaring met instanties, dan ga ik wel helpen met brieven schrijven e.d.



Fjor: de flats hier zijn sowieso erg gehorig, en het is een 'Prachtbuurt'. Tel maar op je vingers na hoe geweldig dat gaat .



Mijn probleem van vandaag: ik kan misschien morgen bij een nieuw huisje gaan kijken, andere stad, betere wijk... Maar als ik het aanneem moet ik ook van begeleidingsteam wisselen, en dat vind ik eng, vooral omdat ik bij het team waar ik dan naar toe moet niet zulke denderende ervaringen heb... Om het maar zacht uit te drukken...



Daarbij is het dus 'misschien', omdat de woningbouw die woning helemaal aan het strippen is (vraag me niet waarom). En ik vind verhuizen een beetje boel eng...



*wil onder dekbed kruipen*



Zo, en nu ga ik een vriendin ophalen van de OV-halte om samen te lunchen en bij te kletsen!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben door werk ruw uit mijn House of Cards-verslaving gerukt. Dat valt me tegen. Morgen weer dag vrij. Dat moet een boel goedmaken.



Nutteloos nieuwtje van de dag: de nieuwe Spa Mint is ook errug lekker. Aanradertje!
Alle reacties Link kopieren
quote:Mydwryl schreef op 22 april 2014 @ 09:07:



Ik mag eigenlijk niet klagen, ik mag al blij zijn dat ik in ieder geval een set wielen onder me heb. Maar het voelt zo oneerlijk Hej Mydwryl, ja hoor, je mag klagen! Zijn ze verd.... betoeterd? Ik hoop dat het snel opgelost wordt, je hebt al een aanbieding voor hulp. Mijn man was ook rolstoelafhankelijk geworden. Wat een ellende, die aanvragen. Echt, dat voegde dik toe aan de zorgen die je toch al had. Hij zou een duwrolstoel voor buiten krijgen, in februari aangevraagd, de hele zomer zonder gezeten, kwam pas in oktober. En ook die manier van doen! Of een medewerker van zo'n firma het uit zijn eigen zak moest betalen. Het was ook fout dat alle aanvragen van de gemeente via dezelfde firma liepen. Die hadden een monopoliepositie. Reparaties was helemaal een ramp. Maar sorry, zit zo'n zwartgallig beeld te schetsen; wij hebben een bedrijf in noordholland gevonden dat tweedehands verkocht met een heel gevarieerd assortiment, aardige mensen, en je mocht een hele tijd uitproberen, en heel vlot met reparaties. Jij zit natuurlijk met je budget maar wie weet valt er iets te regelen. Ik ga nadenken hoe ze ook alweer heetten, het is al een aantal jaren geleden. Sterkte en succes hoor!
De hulp is vanmorgen geweest.

Ben erg blij met haar, sodemieter wat kan die vrouw poetsen zeg...

Geen idee hoe ze het voor mekaar heeft gekregen, maar mijn douche (met van die glazen wanden/deuren) is nog nooit zo schoon geweest!

Geloof toch wel dat ik erg blij ben dat ik deze hulp doorgezet heb...



Nutteloos ergenisje: mijn lieftallige bijna-buuf zit buiten met haar koter. Dat gaat dan uren van zn 'jaaaaaaa goed zooooo,, kudikudikdudi, aaai en aaai, jaaaaaaaaaa'!!!! enzovoort.

Nu kan ik dus mijn deur niet open doen aangezien ik horensdol word van dat gekir..(jaaaaaaa goed zoooooooo!!! klinkt het nu...zucht...zal ik een waterpistool aanschaffen , of een boze aria in gaan zetten? )
Alle reacties Link kopieren
Aria + sproeier
Been there, done that, got the T-shirt.
Ben ik vier jaar werkzoekend, heb ik nu een contract voor drie maanden. De inkt van mijn handtekening is nog niet eens droog, wordt ik gebeld, door iemand die ik via via ken. Voor een baan van een half jaar, nog meer uren ook! Maar helaas 6 mei beginnen, kunnen niet wachten tot mijn drie maanden om zijn, want dat is pas eind juli. Grrrrrrrrr
Alle reacties Link kopieren
Ik heb baan keuze stress.

Optie 1: half uurtje van huis, brede werkzaamheden. Beginnen met 3 dagen per wk op termijn 4.

Goed te combineren met school en zo lang ik 3 dagen er zit ook.met mn dag stage (vrijwillig) per week.



Optie 2: high tech topsigment in nl, een.uur rijden, specialistisch maar ook eenzijdige werkzaamheden, wel cursus om me te specialiseren er bij en 38 uur per week.



Zo heb je een baan, zo heb je er geen en zo heb je er 2.
Been there, done that, got the T-shirt.
Haha, wat goed Apa!

Doe wat het beste voelt, niet met je hoofd maar puur wat je gevoel zegt.



Sandt: oei, dat is wel pech, nou ja meer een luxe probleem.

Misschien vind je wat je nu hebt wel hartstikke leuk...



Hihi die sproeier is een idee, maar ik denk niet dat dat lukt qua afstand... (zit nog een huis tussen)

Nu staat hun huis sinds een tijdje te koop, als dat nou ff opschiet ben ik er snel vanaf... (vind mezelf ook wel een zeikerd hoor, maar de hele dag dat gekir is echt bloedirritant. Vorig jaar heeft ze ook met mooi weer een HELE KINDER CD MEE ZITTEN BLEEREN! Zou ze echt denken dat dat kind dat leuk vind? Ik vind het ook wel erg vreemd dat ze niet ff bedenkt dat er met mooi weer meer mensen buiten zitten... domme waus...)



He wat heb ik net toch weer heerlijk gekookt...

(witlof met ham en zelfgemaakte kaassaus en zelfgemaakte aardappelpuree)
Alle reacties Link kopieren
Pft, lastig apatura!



Ik heb teveel spareribs gegeten en nu ben ik een bolletje.
Alle reacties Link kopieren
Gevoel en half verstand zegt 1. Ik ga daar een dagje proefdraaien. Eerst eens kijken hoe dat bevalt en hoe ik beval bij hen.
Been there, done that, got the T-shirt.
quote:Apatura schreef op 22 april 2014 @ 20:08:

Gevoel en half verstand zegt 1. Ik ga daar een dagje proefdraaien. Eerst eens kijken hoe dat bevalt en hoe ik beval bij hen.Met een dagje meedraaien kun je vaak zoveel meer voelen/ervaren dan in een gesprek! Ik zeg: DOEN! Heb het zelf ook eens gedaan, was heel verhelderend.
Alle reacties Link kopieren
Optie 2 heeft ook al gezegd dat ik welkom ben.om 1a 2 dagen mee te draaien. Maar dat kan.pas op zn vroegst over 2 wkn.
Been there, done that, got the T-shirt.
quote:marilyn82 schreef op 22 april 2014 @ 19:47:

Haha, wat goed Apa!

Doe wat het beste voelt, niet met je hoofd maar puur wat je gevoel zegt.



Sandt: oei, dat is wel pech, nou ja meer een luxe probleem.

Misschien vind je wat je nu hebt wel hartstikke leuk...



Hihi die sproeier is een idee, maar ik denk niet dat dat lukt qua afstand... (zit nog een huis tussen)

Nu staat hun huis sinds een tijdje te koop, als dat nou ff opschiet ben ik er snel vanaf... (vind mezelf ook wel een zeikerd hoor, maar de hele dag dat gekir is echt bloedirritant. Vorig jaar heeft ze ook met mooi weer een HELE KINDER CD MEE ZITTEN BLEEREN! Zou ze echt denken dat dat kind dat leuk vind? Ik vind het ook wel erg vreemd dat ze niet ff bedenkt dat er met mooi weer meer mensen buiten zitten... domme waus...)



He wat heb ik net toch weer heerlijk gekookt...

(witlof met ham en zelfgemaakte kaassaus en zelfgemaakte aardappelpuree)



Weet precies wat je bedoelt, ik heb zo'n buurvrouw, gelukkig is haar kleinkind er maar één dag per week.



Lekker witlof! Hadden wij gisteren!



Niet echt een luxe probleem, met die banen. Baan die ik nu heb is heel leuk, maar had liever die andere baan met meer uren gehad. Contract zou daar ook voor langer zijn. Maar nu zit ik hier voor drie maanden vast. En die andere baan wacht niet op mij.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben goehoed

Ik heb Het roze rode tasje gevonden wat perfect matcht met mijn nieuwe pumps.

En dat zonder ze in de winkel naast elkaar te houden.
Been there, done that, got the T-shirt.
quote:Apatura schreef op 22 april 2014 @ 22:54:

Ik ben goehoed

Ik heb Het roze rode tasje gevonden wat perfect matcht met mijn nieuwe pumps.

En dat zonder ze in de winkel naast elkaar te houden. Oh, dat is altijd moeilijk, maar wat een vreugde als het thuis dan toch precies goed is!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb gister blanke nagellak op gedaan. Wat voelt dat zwaar en een soort verstikkend op mn vingers!
Been there, done that, got the T-shirt.
Owww jee Apa, wat een drama ...



Ik zit op werk, het is rustig en ik heb een goede dag,

ik ben vrolijk en niet moe. Joepie!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven