samenwerken met broer

23-04-2014 17:32 83 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik werk al sinds ik ben afgestudeerd (nu al 15 jaar) in en voor het bedrijf van mijn vader. Het was voor mij en mijn vader duidelijk dat ik dit bedrijf van hem zou overnemen. Ik heb 1 oudere broer, die al die tijd werkte in een andere sector en nooit enige interesse in overname van het bedrijf heeft getoond. Nu is hij na een samenloop van omstandigheden onlangs zijn werk verloren. Opeens geeft hij nu aan toch in het bedrijf te willen stappen en dat samen met mij over te nemen. Hij heeft dit bovendien niet met mij besproken, maar rechtstreeks met mijn vader, die er mij later over aansprak en enthousiast was. Ik ben daarvan erg geschrokken en weet niet goed wat ik er mee moet. Ik heb een hele fijne broer, maar we verschillen erg van elkaar. Ik wil eigenlijk niet met hem samenwerken, hij heeft geen ervaring in de sector, kent de klanten niet en heeft heel andere leef - en werkgewoontes dan ikzelf. Mijn broer lijkt niet in te zien dat samenwerken een probleem zou kunnen zijn. Ben ik een vreselijke zeur als ik het oneerlijk vindt dat ik dan maar moet vertrekken als ik niet met hem wil samenwerken?
Alle reacties Link kopieren
quote:NummerZoveel schreef op 23 april 2014 @ 19:18:

[...]





Er worden meer algemeen directeuren van buitenaf aangesteld dan dat er via interne opvolging op zo'n positie terecht komen. Kennis van een bedrijf kan van toegevoegde waarde zijn, maar het kan ook net zo goed een handicap zijn.Ik heb niet de indruk dat het hier om een bestuursfunctie gaat maar dat is uiteraard gissen.
verba volant, scripta manent.
@pompsnol

Ik geloof dat wij het wel eens oneens waren, maar in dit topic sluit ik me volledig aan bij jouw posts!
Alle reacties Link kopieren
quote:spluis schreef op 23 april 2014 @ 17:52:

[...]

Ik had alleen graag een beetje erkenning gehad voor al die jaren en al dat werk...Ik kan me je gevoel goed voorstellen. Jij werkt je waarschijnlijk al 15 jaar uit de naad voor je vaders bedrijf. Nu komt je broer opeens en zegt dat hij wel voor het bedrijf wil werken en hij wordt door je vader opeens heel enthousiast onthaald, terwijl hij nog niks heeft uitgevoerd.
Alle reacties Link kopieren
quote:NummerZoveel schreef op 23 april 2014 @ 19:22:

@pompsnol

Ik geloof dat wij het wel eens oneens waren, maar in dit topic sluit ik me volledig aan bij jouw posts!Waren wij het ooit oneens Dan was ik waarschijnlijk dronken, vergeef me. Ik acht jou namelijk heel erg hoog.
quote:MarianneDavids schreef op 23 april 2014 @ 19:22:

[...]





Ik heb niet de indruk dat het hier om een bestuursfunctie gaat maar dat is uiteraard gissen.We weten ook niet wat voor functie TO in het bedrijf uitoefent. We weten wel dat ze er direct uit school is gaan werken en dat nu al 15 jaar doet. Dat betekent ongetwijfeld dat ze heel veel weet over het bedrijf en de branche, maar het betekent ook dat haar kennis van de buitenwereld en hoe dingen in andere bedrijven gaan erg beperkt zal zijn. Een frisse wind kan juist in zo'n situatie heel erg van toegevoegde waarde zijn.
quote:pompsnol schreef op 23 april 2014 @ 19:24:

[...]





Waren wij het ooit oneens Dan was ik waarschijnlijk dronken, vergeef me. Ik acht jou namelijk heel erg hoog.Oh, dankjewel voor het compliment! Ik moet eerlijk bekennen dat ik me ook niet specifiek kan herinneren wanneer dat is geweest. Misschien vergis ik me dan wel!
Alle reacties Link kopieren
quote:NummerZoveel schreef op 23 april 2014 @ 19:26:

[...]





We weten ook niet wat voor functie TO in het bedrijf uitoefent. We weten wel dat ze er direct uit school is gaan werken en dat nu al 15 jaar doet. Dat betekent ongetwijfeld dat ze heel veel weet over het bedrijf en de branche, maar het betekent ook dat haar kennis van de buitenwereld en hoe dingen in andere bedrijven gaan erg beperkt zal zijn. Een frisse wind kan juist in zo'n situatie heel erg van toegevoegde waarde zijn.Da's waar maar het kan wel leiden tot de nodige frictie.
verba volant, scripta manent.
quote:MarianneDavids schreef op 23 april 2014 @ 19:28:

[...]





Da's waar maar het kan wel leiden tot de nodige frictie.Dat kan idd en met de houding van TO nu acht ik dat zelfs waarschijnlijk. Als ze haar ego echter aan de kant durft te schuiven, en zij en haar broer professioneel met elkaar om kunnen gaan, dan zou het ook hele mooie dingen op kunnen leveren.
Alle reacties Link kopieren
quote:MarianneDavids schreef op 23 april 2014 @ 19:28:

[...]





Da's waar maar het kan wel leiden tot de nodige frictie.Dat doet een verandering altijd, en verandering in een constante die er altijd is. Het is dus raadzamer om er mee leren om te gaan dan je tegen te verzetten.
@pompsnol

Heb je zojuist even geloept en kan het idd niet vinden! Ik denk dat ik je heb verward met iemand anders. SORRY!
Alle reacties Link kopieren
Wij zijn dadelijk al 2 jaar bezig om het bedrijf van mn ouders over te nemen.

Mijn vader heeft beiden kinderen gevraagd en mn broer zei nee.

mn vader vond dat zn plicht.



Maar als broer er alsnog bij zou komen dan kunnen we met het bedrijf geen twee gezinnen onderhouden en ik zou dat ook kenbaar maken.



Ik weet niet hoe groot het bedrijf is en of er wel genoeg beiden partijen dan nog genoeg overhouden.
Alle reacties Link kopieren
quote:NummerZoveel schreef op 23 april 2014 @ 19:34:

@pompsnol

Heb je zojuist even geloept en kan het idd niet vinden! Ik denk dat ik je heb verward met iemand anders. SORRY! Ook jij mag fouten maken
Alle reacties Link kopieren
Goede reactie, gelderka.

Ik kan me alleen voorstellen dat de drempel om op te stappen uit een bedrijf waar je vijftien jaar je ziel en zaligheid in hebt gestopt en waarvan je dacht dat het ooit jouw bedrijf zou worden behoorlijk groot is. Maar ik snap je logica wel.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
Zo gelderka, wat een negativiteit en aannames! Ik sta er van te kijken, de gevoelens van TO begrijp ik heel goed hoor. Maar die gaan haar niet helpen, want haar vader heeft duidelijk gemaakt dat hij niet wil kiezen.



We weten helemaal niks van de broer he? En waarom zou TO capabel zijn omdat ze 15 jaar bij het bedrijf werkt? Ergens lang werken is geen garantie voor capabler zijn dan mensen van buitenaf.
Alle reacties Link kopieren
Troost je, in het bedrijfsleven kun je ook op elk moment links of rechts worden ingehaald. Zeker als je een vrouw bent. Wellicht speelt dat ook mee bij je vader, mannen krijgen wel vaker het voordeel van de twijfel daar waar vrouwen zich tien keer meer moeten bewijzen om iets te bereiken.
quote:MarianneDavids schreef op 23 april 2014 @ 18:59:

Familie of niet, iemand die geen ervaring heeft in het bedrijf, in tegenstelling tot TO, kun je niet een soortgelijke functie geven met een bijpassend salaris, ik zou me in haar geval behoorlijk gepasseerd voelen en dat gevoel lijkt me ook terecht.Ze heeft het over "overnemen". Dat betekent dus eigenaar worden, en het moet heel gek lopen wil dat niet ook bestuur betekenen. Dat heeft met salaris dus niet meer zoveel te maken. En het is niet zo vreemd dat eigendom en bestuur overgaan naar iemand van buiten een bedrijf. Het is gemiddeld wel uitzonderlijk dat iemand, ook na 15 jaar, eigenaar en/of bestuurder wordt.
Ik kan me bij alle genoemde standpunten wel iets voorstellen, zowel de frustratie van TO als de relativerende reacties.



Er bestaan adviseurs die gespecialiseerd zijn in het doorgeven en overnemen van familiebedrijven, en dus dit soort problematiek. Misschien is het zinnig eens een gesprek met zo iemand te voeren? Kost natuurlijk wat, maar dat lijkt me de investering waard als je het afzet tegen het kwijtraken van je baan of gedonder in de familie.
quote:MarianneDavids schreef op 23 april 2014 @ 19:22:

[...]





Ik heb niet de indruk dat het hier om een bestuursfunctie gaat maar dat is uiteraard gissen.Niet echt. Ze zou het bedrijf overnemen. Als het bedrijf in handen is van 1 persoon, en die persoon blijft werken voor het bedrijf, is het in 99,9% van de gevallen een dga, een bestuurder dus.
quote:gelderka schreef op 23 april 2014 @ 19:35:

TO heeft groot gelijk!

Ze is zeer terecht erg bezorgd!



De vergelijking met gepasseerd worden door iemand van buiten gaat echt niet op. Als dat gebeurt, is dat omdat diegene op basis van zijn CV of verdiensten boven je wordt geplaatst.

Dat is hier niet het geval. Haar broer komt niet in het bedrijf wegens verdiensten of kwaliteiten maar wegens familiebanden.



Bovendien is hij geen gewone werknemer. Je kunt dus niet afspreken 'als hij niet voldoet gaat hij weg' - want hij is familie.



Wat gaat er gebeuren? Bij het eerste het beste meningsverschil wegen de mening van broer en zus precies even zwaar. Want hij kan toch nooit ontslagen worden dus hij kan zeggen en doen wat hij wil.

En omdat hij zijn territorium wil markeren en niet 'ondergeschikt' aan zijn zus wil zijn, wil hij zijn gelijk bewijzen.



Op dat moment speelt dus mee dat hij toch nooit ontslagen kan worden.

Dus wordt haar 15 jaar ervaring effectief genegeerd en opzij geschoven. Niet omdat hij gelijk heeft, maar vanwege de familieband.





Probleem is: Vader leeft ineens op een roze wolk en ziet broer en zus als een Team het bedrijf leiden. Hij ziet dit dus niet.

Haar broer heeft NIKS te verliezen. Hij heeft een baan in het vooruitzicht dus hij ziet geen enkel probleem.



Alles wat je doet - en dat zie je in dit forum - wordt uitgelegd als jaloezie. Terwijl je zorgen terecht zijn.

Je kunt in deze situatie eigenlijk maar één ding doen zonder conflicten en zonder dat je beschuldigd wordt van jaloezie.

En dat niet praten, het is niet 'het even aanzien' - het is zelf opstappen.



Als je het slim doet doe je dat met een opening om terug te komen.

Pa, als je wilt kijken of hij het goed doet in het bedrijf lijkt mij dat een uitstekend idee. Dat werkt bij mij als wake-up-call: Ik vind dat ik maar eens wat meer ervaring moet opdoen omdat ik alleen maar dit bedrijf heb gezien. Ik vind het nodig om eens buiten te gaan kijken.



Dat is een wakeup-call voor je vader. Meer dan alle argumenten over theoretische ruzies zal hij dan écht moeten bedenken waarom hij dit wil.

En als hij het wil, mag dat natuurlijk, als eigenaar. Houd dan de eer aan jezelf met een mogelijkheid om terug te komen.

Als je ooit terugkomt, kom je in elk geval in een gelijkwaardige relatie.Mag ik je glazen bol eens lenen?
quote:Ginevra schreef op 23 april 2014 @ 19:54:

Ik kan me bij alle genoemde standpunten wel iets voorstellen, zowel de frustratie van TO als de relativerende reacties.



Er bestaan adviseurs die gespecialiseerd zijn in het doorgeven en overnemen van familiebedrijven, en dus dit soort problematiek. Misschien is het zinnig eens een gesprek met zo iemand te voeren? Kost natuurlijk wat, maar dat lijkt me de investering waard als je het afzet tegen het kwijtraken van je baan of gedonder in de familie.

Vandaar dat ik eerder al wees op de mogelijkheid die je steeds meer ziet worden toegepast, een zakelijke beoordeling van familieleden die de zaak moeten overnemen. En dat alles geplaatst binnen een wat groter, professioneel, traject.



Je wil niet weten hoeveel gedonder je daarmee kan voorkomen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Suhke schreef op 23 april 2014 @ 19:34:





Ik weet niet hoe groot het bedrijf is en of er wel genoeg beiden partijen dan nog genoeg overhouden.Nou het is nu voldoende voor TO en pa, dat zou dan TO en broer worden.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren
Aan de ene kant snap ik je, omdat je aangeeft dat je hard hebt gewerkt voor het bedrijf. Aan de andere kant wil het niet zeggen dat hij je vader om toestemming heeft gevraagd, meteen betekent dat hij niet belangrijk vindt hoe jij erin staat. Het bedrijf is immers van je vader.



Je kent je broer nu in de rol van broer, maar waarschijnlijk niet als werker. Wellicht dat je zou kunnen kijken samen waar zijn krachten liggen, wat hij heeft geleerd in vorige functies en hoe hij deze krachten en opgedane ervaring in kan zetten in het bedrijf van je vader.
Alle reacties Link kopieren
Ik kan TO wel begrijpen hoor.

Ik heb zelf vorig jaar het bedrijf van mijn vader overgenomen, nadat ik er al 12 jaar gewerkt heb. Als mijn zusje vlak vantevoren was gekomen met het verhaal dat zij het samen met mij wilde overnemen en mijn vader was daar zonder overleg met mij mee akkoord gegaan, had ik ook op mijn achterste benen gestaan.



Als (toekomstig) ondernemer heeft TO al jaren haar beste kunnen en krachten gegeven om het bedrijf van haar vader mede te runnen en haar plannen gemaakt om in de toekomst zelf de leiding over te nemen en verder te gaan en dan komt ineens iemand zonder enige verdienste in het bedrijf behalve een familieband en die eist de helft op. En krijgt dat dan ook nog eens zomaar.

Ik vind het dan een totaal onrealistisch advies om te zeggen dat TO dan maar moet opstappen als ze het er niet mee eens is. Wat moet zij dan? Haar 'eigen' bedrijf achterlaten, zodat iemand anders met de veren kan gaan strijken? Want na 15 jaar voelt het echt wel als je eigen bedrijf. Ik denk dat je dat totaal niet kunt vergelijken met iemand die 15 jaar in loondienst gewerkt heeft en dan door iemand met een beter CV wordt ingehaald.



TO, ik zou toch eens serieus met je vader gaan praten en hem uitleggen hoe dit op jou is overgekomen en je twijfels over de toekomst uitspreken. Je vader ziet alles nu door een roze bril, met een mooi plaatje van ZIJN kinderen die ZIJN toko samen verder gaan draaien, maar als jij denkt dat dat niet haalbaar is, moet je dat wel met hem bespreken. Ik neem aan dat jij na die 15 jaar best een heel goed beeld hebt van wat jullie bedrijf nodig heeft en of je broer dat ook kan bieden. Als je broer inderdaad toegevoegde waarde voor jullie bedrijf kan geven, dan moet je misschien jezelf even de tijd geven om aan dit nieuwe (bedreigende) idee te wennen en de voordelen ervan in te zien. Maar als jij serieus denkt dat dat niet zo is, dan is het ook je plicht als mede-ondernemer te proberen de zaak op de juiste koers te houden. Ik weet ook niet hoe groot jullie bedrijf is, misschien is er nog een of andere tussenlaag in het management die er ook nog wat zinnigs over kan zeggen, hoewel ik uit je berichtje het idee krijg dat het om niet zo'n heel groot bedrijf gaat.



Sterkte in elk geval, het lijkt me een lastige situatie, zowel zakelijk als prive, die nog heel wat gevolgen kan gaan hebben.
..
Alle reacties Link kopieren
Interessant hoor, al jullie reacties, bedankt! Het zet mij echt aan het denken! Bijkomend punt is dat ik vooral geen ruzie in onze familie wil, ook niet met mijn broer.

Ik begrijp dat ik, als ik verder ga, niet te negatief mag zijn. Mijn broer heeft zeker zijn kwaliteiten, heeft niet de technische kennis eigen aan het bedrijf en is niet gewend met mensen te werken, maar hij heeft veel meer lef dan ik en is veel flexibeler, wat goed is. Het is alleen niet fijn opeens te zien dat de plannen waar ik al die tijd zo hard voor gewerkt heb, nu niet concreet zullen worden, mijn broer is nl nogal dominant, hij zal ook zeker niet 'onder' mij willen werken.



Ik denk dat we met zijn drieën nog eens aan tafel moeten zitten, om concrete afspraken te maken, eventueel met een proefperiode. Het zullen inderdaad geen makkelijke tijden worden, maar ik probeer er het beste van te maken...
Alle reacties Link kopieren
Maar je vader heeft nu toch nog de leiding? Zou hij het serieus oké vinden als je broer al jouw werk van de afgelopen jaren gewoon door het gootsteenputje zou spoelen omdat hij nou eenmaal zo dominant is? Het lijkt mij toch vrij normaal dat als je ergens nieuw binnenkomt, je in eerste instantie gewoon de bestaande koers meevaart en niet meteen overal je stempel op wil drukken? Familiebedrijf of niet, dat is toch gewoon een kwestie van normaal fatsoen en logica?
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven