Trouwen in 2013/2014 deel IX

14-11-2013 11:36 1989 berichten
Alle reacties Link kopieren




Voor alle romantische, stijlvolle, stoere, moderne, traditionele, net-een-beetje-anderse, ontzettend lieve bruiden en bruiden-to-be: een geheel nieuw, fris en vers topic!







Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten, kom lekker binnenvallen en vertel ons je aanzoek verhaal!



wil je in de tabel erbij, eruit of klopt er iets niet laat het even weten via pb of shout out, sorry als ik je nog niet toegevoegd heb, tis niets persoonlijks





naam datum budget Miriammm15 november 2013 Moniekkdecember 2013 Slappekletspraat 14 februari 2014 Elko half april 2014 Prulletje 2 mei 2014 filesofeetje 9 mei 2014 Marloes85 24 mei 2014 Doedel juni 2014 Raggedydoll juni 2014 Mssfiddler juni 2014 Bambam38 22 juni 2014 Lotte_joy 7 juli 2014 missmystique 11juli 2014 Missrabbit juli 2014 Spicy1958 begin juli 2014 Celine* juli 2014 Kippelingetje 1 augustus 2014 ¤4000,-/5000,- Lena91 augustus 2014 Musha augustus 2014 ¤15.000 Wished- 4 september 2014 AnnBritt 5 september 2014 ovb ¤10.000 Rosekapje 5 september 2014 ¤10.000,- EssientialBliss 12 september 2014 < ¤7000,- Zobella 12 september 2014 ± ¤10.000,- LaVerie Oktober 2014 ¤15.000 Groenogig_monster oktober 2014 HelgaC najaar 2014¤5.000,-Lisboa2015¤7.000,- missm83 mei 2015 voetjesinhetzand mei 2015 ¤6000,-/ ¤7000,- Pirel 13 mei 2015 Abigail8315 mei 2015¤10.000,- Sonietsjka 5 juni 2015 ¤20.000,-
@MD, welkom! Je gaat twee dagen voor mij trouwen, leuk!



@fleur, ik heb ook niet zo heel veel met doedelzakken eigenlijk maar vind het wel heel leuk omdat het een goede vriend van ons is en het maakt de aankomst bij "het huis" wel extra speciaal.



@verzekering, ik vind het de kosten voor de verzekering niet waard tegenop de kans dat je daadwerkelijk iets hebt en een gedeelte van het bedrag terug krijgt.



@hier, vanavond nog even shoppen naar dingen als een paraplu en andere kleine dingetjes met mijn vriend. Zijn echt aan het afronden nu :-D
Alle reacties Link kopieren
@magnolia, Oh dat scheelt, dan is het niet zo hypocriet nee



@sonietsjka, ik weet eigenlijk niet hoe het zit met de paranoia in de buurt waar wij graag heen willen verhuizen. Daar had ik nog niet eens echt over nagedacht. Misschien toch maar beide achternamen dan, goed excuus dit ;)



Edit: Oh, vergeet ik helemaal m'n eigen update. We hebben gepraat met de cantor en zij wil heel graag bij de ceremonie betrokken zijn. Zij gaat nu kijken wat zij wel en niet kan doen vanuit de synagoge. Maar ze was heel enthousiast!
Alle reacties Link kopieren
@Voetjes: ik studeer in **** Heel erg leuk! (Haal ik later weer even weg voor de herkenbaarheid)



@Doedelzakken.. haha sorry. was het zo duidelijk? Ik vind het geluid echt verschrikkelijk.. en die mannen in die rokjes.. bah! Maar wel leuk Marloes dat het een vriend is! Maakt het wel heel bijzonder!



Welkom Md!



Hoe lang vantevoren kun je de ondertrouw doen?
fleur1234 wijzigde dit bericht op 27-04-2014 14:55
Reden: herkenbaarheid
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@ verzekering: AS heeft een aantal avonden zitten uitpluizen voordat we er 1 hadden die geschikt was voor ons, niet echt een leuk klusje...



@MD ik begrijp t hoor, tis toch stiekem erg openbaar hier maar t klinkt als een relaxte dag indeling..



@minnim, wat leuk van de cantor! fijn he als mensen enthousiast zijn!



@fleur, ondertrouw kan maximaal een jaar, en minimaal 14 dagen van tevoren volgens onze gemeente, neem aan dat dat overal gelijk is..
Alle reacties Link kopieren
Eh... Volgens mij is dat weer eens anders per gemeente... Handig he...
'Dat was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?'
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
@voetjesinhetzand, m'n vriend is joods (vooral ethnisch, niet zozeer religieus). Leuk dat jij dat ook bent vanuit achtergrond! In de VS (waar ik woon) is er meestal maar 1 ceremonie, want een kerk-huwelijk telt ook gewoon (je hoeft niet apart naar het gemeentehuis), en joodse mensen hebben dus over het algemeen hun ceremonie in de synagoge.

Wij niet, we hebben een gepensioneerde rechter als officiant en ons huwelijk is in een niet-religieuze locatie. Maar we willen dus wel graag religieuze elementen, zoals een ketubah (een soort huwelijks contract wat je kunt inlijsten), een chuppah (een doek gespand boven bruid + bruidegom die symbool staat voor het gedeelde thuis van het bruidspaar), en yichud (15 minuten reflectie tijd voor bruid + bruidegom na de ceremonie).
Alle reacties Link kopieren
@marloes85 Spannend, alles al geregeld?



@fleur1234 wij zijn ongeveer een half jaar geleden in ondertrouw gegaan



@voetjesinhetzand Met mooi weer hebben we het terras er inderdaad ook bij, en twee verdiepingen van het restaurant :-D
Alle reacties Link kopieren
Oh fijn dat de cantor wil kijken wat er kan!



Wij hebben een mooi bijbeltekst gevonden voor in de kaart. Binnenkort maar even knutselen met de uitnodiging.



Verzekering hebben wij niet gedaan. Zie de meerwaarde er niet echt van.



Wij gaan ook binnenkort de ondertrouw regelen. Eerst maar afspraak maken bij de gemeente.
Alle reacties Link kopieren
@ Elko heerlijk om je monster-post te lezen hoor! Zo te horen was het een zeer geslaagde dag. Fijn dat je ons nog wat tips kan geven



Leuk al die nieuwe bruiden en de aanzoeksverhalen!



@ Musha als je zin en tijd hebt, wil je mij dan toevoegen in de tabel? (geen idee hoe ik een pb stuur) wij trouwen op 12 september 2014 en het budget is ± ¤10.000,- Alvast bedankt!



@ Naam.. het verbaasd me eigenlijk dat er zoveel zijn die toch hun eigen naam aanhouden (naast naam partner). Ik ben misschien te traditioneel, maar altijd al gedacht om de naam van mijn vriend aan te nemen. Deze is ook veel gemakkelijker te spellen, scheelt altijd een hoop fouten! Hier irriteer ik me al zo’n beetje m’n hele leven aan haha. Mijn eigen naam is wel mooier, maar die blijf ik toch houden op alle officiële papieren enzo.



@ Make-up.. eigenlijk nog niet over nagedacht wat ik wil. Dit laat ik over aan degene die mijn haar en make-up gaat doen! Heb daar alle vertrouwen in.



@ Zonnebank.. ben ik ook van plan te gaan doen. Ben er ooit 1x onder geweest, dus geen ervaring mee. Hoe lang van te voren gaan jullie eronder? En hoevaak? Wil, zoals de meeste volgens mij, een gezond kleurtje hebben. Dat het witte er in ieder geval af is. En gaan alleen de bruiden onder de zonnebank?



@ Ambtenaar.. moeten wij nog gaan bekijken. Staan op de site van de gemeente waar we trouwen stukjes met foto. Ik vind meer dan de helft er op de foto al niet ‘geschikt’ uitzien, dus dat gaat nog wat worden haha.



@ Verzekering.. hebben we het eigenlijk nog niet over gehad. Zijn wel een aantal mensen die gezondheidsproblemen hebben. Misschien moeten we hier ons toch even in gaan verdiepen.



@ Prulletje.. nog 1 week zeg, wat gaat het snel! Nog een aantal laatste dingen doen, of ben je helemaal klaar? Al zenuwachtig?
Alle reacties Link kopieren
@zobella, je staat er bij hoor, voor de rest moet ik nu weg dus reageer ik later weer!
Alle reacties Link kopieren
Dag bruiden to-be, ik kom weer even "zwaaien".



@Prulletje, voor jou komt jullie dag dichtbij. Nog maar een weekje. Het gaat vast een geweldig mooie dag worden. Ik moest lachen om het tandenbleken verhaaltje. Ik heb de ochtend van onze bruiloft van 6 uur tot 7 uur nog met een gebitje ingelopen. Een vriend belde mij en ik kon amper praten :-). Ik had prachtige witte tanden. Kan het iedereeen aanraden (wel verantwoord doen !! In mijn geval ook via tandarts).



@Musha, ik vind het leuk om op facebook ook mee te praten als dat mag ?



Er zijn een boel aanstaande bruiden bijgekomen. Heel erg leuk.Gefeliciteerdm et jullie voorgenomen huwelijk. De aanloop naar de trouwdag is ook echt fantastisch. Dus genieten van alle momenten. Het is een hele bijzondere tijd !!

Het trouwseizoen is gestart en wat een prachtig weer is het al.
Alle reacties Link kopieren
@Elko, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk ! Heb je verslag gelezen. Je hebt een prachtige dag gehad. Heerlijk nagenieten nu.
@zobella, je kan het beste even advies vragen bij je zonnestudio aangezien het heel erg afhankelijk is van je huidtype. Zelf verkleur ik helemaal niet snel en ik ben vanaf zeven weken voor de bruiloft gestart met wekelijks 12min. onder de zonnebank. Nu naar drie keer zie ik nog geen verschil maar denk dat het echte witte er zo wel af is voor onze datum.



@ambtenaar, geen idee hoe dat normaal gaat. Wij hadden iemand getipt gekregen via de locatie van onze ceremonie en hebben daar een afspraak mee gemaakt. Volgens mij hebben we echt geluk met deze vrouw, ben benieuwd wat ze er straks precies van maakt maar het klikte in elk geval goed.



Wat geven jullie voor een kado aan de ceremoniemeesters, de getuige en eventueel de ouders? Of doen jullie hier niets voor? Samen met de definitieve muziek voor de ceremonie is dit nog het belangrijkste wat we moeten regelen...
Alle reacties Link kopieren
Ja, hier komt het echt dichtbij, nog precies een week inderdaad! Zo gek! Totaal nog niet zenuwachtig. Dat komt misschien de dag ervoor pas of de ochtend ervoor ofzo. Ik heb er gewoon vooral heel veel zin in! We moeten nog wel een paar dingetjes doen ja. Maar ik heb nu vakantie dus dat scheelt.

Morgen gaan we de dans proberen te leren/verzinnen en als dat niks wordt doen we maar de polonaise haha. En als het goed is krijgen we vandaag nieuwe plantjes voor voor het huis. We hadden tulpen geplant, maar die zijn alweer half uitgebloeid door de vroege lente haha, dus dan maar snel nog wat nieuws. En we hebben gisteren weer voor de 3e keer taart geproefd. En eigenlijk issie nog steeds niet goed... Maar we weten nu hoe we het willen, dus hopelijk maken ze het voor volgende week dan wel eindelijk goed. (zal straks plaatje op fb zetten van het proeftaartje!). En vandaag nog even naar de schoonheidsspecialiste, bedankjes nog vullen, dat soort dingetjes nog, maar geen moeilijke onoverkomelijke stressdingen meer hoor .
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben alleen een kleinigheidje aan de ceremoniemeesters gedaan. De een 2 flessen wijn+2 glazen en de ander een cadeaubon voor een babywinkel (schoonzus is zwanger nl)

En de organisatoren van de vrijgezellenfeesten een chocotelegram met bedankt.

We hebben heel veel zelf gedaan dus vond het echt onzin om een duur cadeau te geven. Ik kwam op internet dingen tegen als een weekend weg of uitgebreide spa-dag. Niet echt (echt niet) in verhouding, in onze situatie.

Voor ouders maken we nog een klein mooi fotoalbum.
Alle reacties Link kopieren
quote:minnim schreef op 18 april 2014 @ 03:52:

Al dat gepraat over taarten, ik krijg er helemaal zin in zoets van!



Wij openen ons Nederlandse feest met koffie en gebak, waarschijnlijk met tompouce van een lokale bakker. Moeilijk te eten maarja, zo lekker, dat hebben we er wel voor over! ;)



Ik bedacht me net, als jullie dit zo lekker vinden waarom doe je het dan niet ook bij het buitenlandse feest?

Dan kunnen de gasten die het niet kennen het een keer proeven. En als je het net zo serveert als bv die aardbeien ziet het er ook heel feestelijk uit

Je kan een bakker nog vragen om een klein taartje te maken wat lijkt op een tompouce zodat je wel wat kan aansnijden

Geen idee of dit mogelijk is (je kan ze invriezen, dat scheelt al) of dat je een goed recept moet zoeken en de bakker vragen het te maken.
Alle reacties Link kopieren
Leuk om weer wat te lezen..



Nog 5 maanden tot de bruiloft (klinkt lang) maar het vliegt echt voorbij, aangezien de helft al voorbij is (vanaf moment dat we wisten te gaan trouwen) Wat er hier nog geregeld moet worden zijn: De ringen, de bloemen, Haar & Make up en natuurlijk nog de kleine details wat stiekem ook veel is, Menu uitkiezen, aankleding, versiering, muziek tijdens ceremonie.. Maar dat komt wel goed

Mijn vader heeft aangegeven het wel heel leuk te zullen vinden als hij mij weg mag geven lijkt mij dan wel leuk idee dat we ervoor zorgen dat de daggasten al in het gemeentehuis 'klaar ' zitten... En dat ik dan binnen kom met mijn vader, de daggasten zien mij dan ook voor het eerst. Vriend, en ouders en broers en zussen hebben mij dan al gezien natuurlijk

Worden jullie ook door jullie vader weggeven?

En hoe doen jullie dat bij het gemeentehuis, zien de daggasten jullie dan ook voor het eerst of niet?
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
@Zobella, wat grappig ik zie nu dat jullie op dezelfde datum als wij gaan trouwen.
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de tip Marloes85. Weet alleen nog niet of ik naar een zonnestudio ga. Bij onze sportschool (dichterbij) hebben ze ook een zonnebank en heb op marktplaats gezien dat je voor een klein bedrag een eigen zonnebank kan kopen… Ach heb nog even



Lees mee voor tips voor cadeau voor CM, getuige etc. Zijn wij ook nog niet uit.



Mijn vader geeft mij ook weg, vind ik een leuke traditie haha. Wij trouwen op de locatie en de daggasten hebben ons al gezien. Maar er zullen bij de ceremonie nog wel een aantal mensen zijn die ons dan voor het eerst zien.



@EssentialBliss, ik zie het ja! Moet wel een prachtige dag worden



Bedankt Musha!
Alle reacties Link kopieren
Leuk Zobella!



Hou wel rekening met zonnebanken... zijn enorme stroom vreters kan hoog oplopen.. Als je echt alleen maar doet voor die paar keer voor je bruiloft zou ik gewoon na een studio gaan.
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
quote:zobella schreef op zondag 27 april 2014 12:10 Bedankt voor de tip Marloes85. Weet alleen nog niet of ik naar een zonnestudio ga. Bij onze sportschool (dichterbij) hebben ze ook een zonnebank en heb op marktplaats gezien dat je voor een klein bedrag een eigen zonnebank kan kopen… Ach heb nog even



Lees mee voor tips voor cadeau voor CM, getuige etc. Zijn wij ook nog niet uit.



Mijn vader geeft mij ook weg, vind ik een leuke traditie haha. Wij trouwen op de locatie en de daggasten hebben ons al gezien. Maar er zullen bij de ceremonie nog wel een aantal mensen zijn die ons dan voor het eerst zien.



@EssentialBliss, ik zie het ja! Moet wel een prachtige dag worden



Bedankt Musha! "Bedankt voor de tip Marloes85. Weet alleen nog niet of ik naar een zonnestudio ga. Bij onze sportschool (dichterbij) hebben ze ook een zonnebank en heb op marktplaats gezien dat je voor een klein bedrag een eigen zonnebank kan kopen… Ach heb nog even



Ik heb er ook 1 via marktplaats gekocht, lekker op je eigen tijd liggen 'zonnen'
Alle reacties Link kopieren
Moniekk, stuur maar een emailtje naar vivabruiden@gmail.com. Dan gaan wij overleggen in de facebook groep of we je toevoegen
Alle reacties Link kopieren
quote:elko schreef op 26 april 2014 @ 12:36:

[...]

Ik bedacht me net, als jullie dit zo lekker vinden waarom doe je het dan niet ook bij het buitenlandse feest?Bedankt voor het meedenken! Om eerlijk te zijn vind ik heeel veeeel zoete dingen bijzonder lekker, dus ik heb ook al een idee wat ik bij het feest hier wil serveren, een specialiteit van een lokale bakker. Moet alleen nog vragen of zij grote orders doen, hm, misschien moet ik daar eens achteraan!
Alle reacties Link kopieren
Mijn vader is niet in beeld, hij wordt ook niet uitgenodigd voor de bruiloft. Nu vind ik het wel fijn als ik word weggeven en zit er aan te denken om mijn broer te vragen. Een oom ligt niet voor de hand, komt wel, maar heeft zelf een dochter. Mijn moeder heb ik ook gevraagd, maar die wil niet. Ze vindt het meer een mannending. Dus tja of alleen of mijn broer.



Cadeaus getuigen en cm. Dat moeten wij ook nog bedenken. Cm hoeven niet veel te doen op de dag zelf.

Binnenkort maar even onze locatie mailen om afspraak in te plannen. Onze contactpersoon gaat met zwangerschapsverlof en in het kader van de overdracht is het wel handig om met haar en onze nieuwe contactpersoon af te spreken.



Morgen even bellen met de gemeente of we deze week in ondertrouw kunnen, ben nl paar dagen vrij en leek me wel handig om te regelen.

Wij trouwen in een andere gemeente, dus qua ambtenaar is het lastig, maar via de locatie twee namen doorgekregen die ik bij de optieverklaring wil doen die naar de trouwgemeente moet

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven