Zwanger worden vanaf Juli 2014!

03-07-2014 20:49 1099 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ook bij ons zijn de babykriebels aangekomen daarom hebben wij besloten er nu echt voor te gaan!





De tabel is vol!! Gezellig mee schrijven kan natuurlijk gewoon



NaamLeeftijdKindjeNOD/ UDRonde #Bijzonderh.Poekie9024/26 1 UD 17-05-2015 2 - 27-09 gezien

-20-10 gehoord

- 26-11 geslachtsbepaling

02-01-15 20 weken echo 09-09 positief getest

Jongen Raafje91 23-32 1 UD 5 09-11 positief getest Vriesje 24/27 2 1 30-07 positief getest Juliaatje.82 31/34 2 UD 28-03-2015 1 - 20-08 gehoord 27-07 positief getest Vivachantal 24/29 1 4 09-12 intake vk 20-11 positief getest Nala89 25/29 1 NOD 12-12 4 Laarishier 23/25 1 2 Abigail_Virginia 29/30 1 UD 12-07-2015 2 - 19-11 gezien02-11 positief getest Garcia 27/27 1 UD 2 -23-09 gezien

- 08-12 20 weken echo 22-08 positief getest Meisje Babbel1990 24/26 1 UD 09-06-2015 2 -21-10 gezien

- 21-11 gehoord

- 22-01 20 weken echo10-10 positief getest Phr123 26/24 1 Benzzie 30/29 1 10 06-12 positief getest Miepje24 28/27 2 NOD +- 08-09 - Start in Augustus Reske 32/39 2 UD 31-05-2015 3 - 20-10 gezien 24-09 positief getest Zarah-83 31/32 2 UD 1 24-07 positief getest
Alle reacties Link kopieren
Ha allemaal,



Ik lees jullie kwaaltjes met de daarbij behorende vermoedens van een zwangerschap. Wat ik mij van vorige keer nog herinner was dat ik ontzettend moe was en pukkels kreeg in mijn gezicht en ook een paar op mijn rug (normaal volledig pukkelvrij). Nog voordat ik wist dat ik zwanger was lag ik bij de schoonheidsspecialiste in se stoel. Ik ben benieuwd of ik deze keer dezelfde kwaaltjes ga hebben. Vwb de vermoeidheid ; die was de eerste weken echt extreem. Wel natuurlijk gewerkt maar al om half negen naar bed ipv half twaalf/ twaalf uur.



Inmiddels heb ik een beetje teruggerekend en wil ik POEKiE vragen mijn nod te zetten op 26 juli a.s.

Voor degenen die al voor die datum de nod hebben; succes gewenst. Hopelijk duiden de klachten op een innesteling en voorbereiding van je lijf op wen zwangerschap
Alle reacties Link kopieren
"..............
anoniem_199489 wijzigde dit bericht op 21-10-2017 14:06
Reden: Oud bericht
98.12% gewijzigd
Hey meiden!

Zarah, welkom!



@Babbel, jeeeeej de laatste pil vanavond! Dan gaat het echt beginnen :-) !! Hopelijk geen rommelige cyclus voor je!

Ik wil ook blijven werken als wij een kindje hebben. Ik werk momenteel 40uur naar ga dan wel naar 32. Mijn vriend werkt 36u en is de weekenden vrij, ik niet dus dat komt al goed uit! De financien spelen natuurlijk een grote rol, het liefst ga ik naar 24u maar dat zal niet gaan lukken ben ik bang.



@Juliaatje, sinds ik gestopt ben met de pil (nu een jaar) heb ik zoiezo last van meer pukkels :( ik zit echt onder op mn rug. Super irritant!! Ik dacht laatst ook dat het een teken was maar niets was minder waar. Hopelijk nu wel haha. Verder weinig klachten deze week en zit nu op dag 28 van mijn cyclus. Spannend dus..



Ik moet weer gauw terug naar mijn huis, de schilder staat zo weer voor de deur!

Ik ben er vanavond weer!



Fijne dag voor jullie!
Alle reacties Link kopieren
Welkom Zara!



@Garcia: Dankjewel, we gaan het zien!:-) Dat komt inderdaad goed uit! Wij zijn sowieso allebei in de weekenden vrij. Gaat je werkgever daarmee akkoord dat je dan minder wil gaan werken? Spannend dag 28!



Ik zit met een dilemma (nog niet echt, maar die komt er wel aan). Ik heb aangegeven toen ik hier kwam werken (1,5 jaar geleden) dat als de mogelijkheid er is voor meer uren, dat ik dat dan graag zou willen tot een maximum van 32 uur. Gisteren vertelde mijn leidinggevende dat die kans er nu in zit. De RvB gaat in overleg en dan kan het weleens zo zijn dat ik vanaf september 4 tot 8 uur per week meer kan werken. Ik heb gezegd fijn! Alleen nu denk ik: wat als ik zwanger wordt?! Dan wil ik minder gaan werken en dan kun je dat aangeven. Gaat een organisatie daar altijd mee akkoord of mogen ze nee zeggen? En wat als ik nee zeg en het nog heel lang duurt voor we een kindje mogen krijgen? Dan had ik beter wel meer uren kunnen gaan werken. Zal ik een hypothetische vraag stellen bij P&O? Ter info: mijn leidinggevende is 36 jaar, manloos en wil ook nooit kinderen, heeft ze nooit gewild ook zegt ze…. Ze weet overigens niet dat we voor een kindje gaan natuurlijk;-)
Alle reacties Link kopieren
@ Miep minivriesje doet het goed. Koorts is weg alleen zit hij nu onder de uitslag. Ik denk zelf aan de 5e of 6e ziekte. Hij is er niet erg ziek meer van dus mama is happy!!!



Ik had tijdens mij zw schap ook alleen een paar puistjes en buikpijn (net menstruatiepijn) verder niets geen kwaaltjes.



Ik werk nu 24-27 uur pw verdeeld over 3 dagen. Manlief werkt 40 uur en dit zal ook zo blijven. Vind het heeeerlijk om 3 dagen te werken. Ik geniet dan dubbel van de dagen dat ik thuis ben!



Nog maar een paar dagen Garcia!!! Spannend hoor!
Alle reacties Link kopieren
@Vriesje: Dat zijn inderdaad fijne uren!! Fijn dat je geen kwaaltjes had bij je zwangerschap zeg!



@Poekie: Wil je mijn NOD op 11 augustus zetten, als ik een cyclus heb van 28 dagen, dan zou dat hem moeten zijn en zo niet, dan zien we daarna weer verder;-) Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Het Sarah-83 je bent nog optijd je bent de laatste die in de tabel kan hihi



@babbel ik werk nu 32 uur maar zoals ik eerder al geschreven had kan ik doorgroeien naar assistent (in opleiding) dus ik zit met het zelfde dilemma wil heel graag door groeien maar werk in een super markt en weet niet of dit goed te combineren is (7 dagen winkel) en mijn man zit in het leger dus kan sowieso niet minder dan 40 uur werken (alleen op kantoor en dat wil hij niet)

Hij heeft wel recht op een jaar lang 1 dag ouderschaps verlof maar als hij op oefening moet vervalt die al dus eigenlijk kunnen we op hem niet echt rekenen dat hij vaste dagen enz thuis is dus komt het op mij aan (ouders wonen ook nog eens 1.5 uur rijden haha)



Zouden jullie als er iets aangepast moet worden mijn naam ff een hoofdletters erbij willen zetten (vond het wel prettig bij juliaatje em Babbell) aangezien ik steeds terug moet scrollen.



Gister de wedstrijd gewoon gemist manlief was onverwachts thuis dus dacht baby's maken (eisprong gister of vandaag)

Maar we wilde eerst even een half uurtje slapen waren alle 2 zo moe, wekkertje gezet enz uiteindelijk werden we om 2 uur wakker omdat hij de wekker met z'n slaaphoofd uitgedrukt heeft!!!!



@ García is helemaal geen vieze praat hihi daar zijn we hier allemaal mee bezig ik had eergisteren en gister hele heldere afscheiding en sinds vandaag ook wat wittig dus denk dat ik eerder gister m'n eisprong heb gehad als vandaag voelde dinsdag avond wel een klein zeurderig lpijntje in m'n buik (tussen de oren of eisprong we zullen zien over 2 weekjes haha)
Alle reacties Link kopieren
@babbel1990, ik werk momenteel 3,5 dagen in de week en wil ook blijven werken, wel wat minder denk ik (2 a 3 dagen). Mijn vriend werkt zo'n 50 uur per week en dat zal ook niet gaan/kunnen veranderen, al is hij gelukkig wel redelijk flexibel (thuiswerken bijv. is wel mogelijk). Hij zou het ook wel prettig vinden als ik helemaal stop met werken, maar ik wil toch ook wel een beetje onafhankelijk blijven.. echt stoppen houdt immers ook in dat je pensioenopbouw stopt, je een gat in je CV krijgt, je echt uit de markt ligt etc. En je wereldje wordt ook zo klein lijkt me. Misschien in de babyfase zou ik het nog wel willen, het eerste jaar ofzo alleen. Maar ja, wij willen waarschijnlijk 2-3 kinderen, dan kun je niet aan de gang blijven met wel-niet-wel-niet werken haha



Over het meer gaan werken en dan weer minder, ik zou het gewoon doen als ik jou was. Je hebt hierin verder toch geen zekerheden en niet alles is te plannen, voor hetzelfde geld duurt het nog even voor je zwanger bent (al hopen we dat natuurlijk niet ). Als je van 32 naar 40 uur gaat, zwanger wordt en na je zwangerschap weer terug wil naar 32 uur, dan kan je dat gewoon aanvragen bij P&O. Zij mogen dit alleen weigeren indien er zeer zwaarwegende bedrijfsbelangen spelen waardoor dit niet zou kunnen. Dit is vaak moeilijk voor een bedrijf aan te tonen. Daarnaast, als jij met 12 weken (??) je zwangerschap bekend maakt hebben ze nog 6 resterende maanden + nog de maanden waarin je verlof hebt om hun zaakjes te regelen en iets te regelen voor de uren die jij weer minder gaat werken. Als je alles gewoon een beetje op tijd aangeeft en goed bespreekt moet dat dan haast geen probleem zijn.

Ik heb nu ook allerlei extra werkzaamheden, meer uren gaan werken dan toen ik aangenomen was etc., terwijl wij ook met zwanger worden bezig zijn. Maar dat zie ik echt even los van elkaar, mocht het zover zijn straks dan zien we dan wel weer en zoek ik samen met mijn werkgever een oplossing .



@garcia, spannend, je NOD is al over een paar dagen!!



@poekie90, haha wedstrijd gewoon gemist , was wel een leuke wedstrijd om te kijken! Veel actie en spannend. Jammer van het einde met de penalty's, maar ja. Ik had moeite om wakker te blijven want pfff nog niet helemaal topfit, maar gelukkig is het gelukt en heb ik alles gezien, toch wel leuk.



Hier verder wel een goede dag gehad in vergelijking met afgelopen dagen, nog niet helemaal 100% fit maar gelukkig geen hoofdpijn/misselijk etc meer. Nog wel steeds (soms behoorlijk) last van kramp onderin mijn buik ter hoogte van mn baarmoeder, voelt echt als menstruatiepijn. Als ik al mijn symptomen opschrijf en op internet op zoek kan ik óf zwanger zijn, óf aan het ontpillen zijn, óf gewoon een beetje grieperig zijn. Geen touw aan vast te knopen Nog even geduld hebben tot mijn NOD.. mijn vriend is er echt van overtuigd dat ik zwanger ben, volgens hem heeft hij erg goed zaad.. hahahahahaaa *mannen*.



Zijn jullie verder al met dingetjes rondom de aankomende zwangerschap bezig? Ik heb een verloskundigen praktijk gevonden in de buurt die me erg aanspreekt, dus zodra het zover is weet ik waar ik me kan melden. Ook wat aan het rondstruinen op internet, lezen over wasbare luiers, borstvoeding, wat je allemaal nodig hebt aan spulletjes, kleding, kinderwagen, etc. Zo leuk allemaal, voor ik het doorheb zit ik alweer uren te internetten haha



@zarah-83, welkom!
Alle reacties Link kopieren
@vivachantal ik ben ookal aan het rond kijken hoor laatst zijn nala89 en ik een prenatal binnen gestapt zo weetr een uur verder je blijft kijken en met wagens rijden hihi

Weet iig wel al wat voor soort wagens ik mooi vind en makkelijk zijn in gebruik *echt erg dit*

Sowieso word het een wagen met zwenkwielen
Morning!



@Babbel, ik werk in een winkel als storemanager. Mijn regiomanager zou het zelfs enorm leuk vinden als wij een kleine krijgen. Omgekeerde wereld he? Haha! Er zijn dan altijd mogelijkheden binnen het bedrijf, gelukkig! Dus ik maak me daar niet zo druk om hihi.



@Vriesje, wat een heerlijke uren zeg!! Jaloehoerssss hahaha!



@Poekie en Babbel, ik zou gewoon jullie kansen grijpen hoor. Het is inderdaad wel een lastige keuze maar je weet nooit waneer het zover is! Tegen die tijd zijn daar wel oplossingen voor. Hebben jullie een vast contract?



@Vivachantal, haha nee ik ben nog niet de winkels geweest om babyspullen te spotten. Ik word dan helemaal gek denk ik

Vorige week toen ik dat kraamcadeautje ging kopen werd ik al helemaal hysterisch in die winkel hahaha.



Jaha Dames, mijn NOD nadert... Ik ben benieuwd! Gisteren tot 0.00 geklust in het huis en kon vanmorgen ECHT mn bedje niet uit. Kapot moe! Maaar het is iig een afleiding zodat ik er niet de hele dag door aan zit te denken. Wish me luck!



Fijne dag vandaag! X
Alle reacties Link kopieren
Wat leuk dat ik nog net mee kan schrijven!



Over 'verschijnselen' bij een zwangerschap (voor NOD). Ik kon bij mijn eerste zwangerschap echt niks, niks merken. Had zelfs nog een lichte bloeding gehad. Omdat ik toen nog aan te ontpillen was, was mijn cyclus ook erg onregelmatig, dus wij deden pas een test toen ik al 6,5 week zwanger bleek (2,5 week over tijd). Ben nu ook niet van plan direct op eerste dag te testen. Wij zijn wat dat betreft misschien ook wel beetje te nuchter hoor en hebben zoiets: we merken het vanzelf wel als het niet zo is en testen kan dan altijd nog. Hebben de vorige keer ook nog geen spullen gekocht voordat we wisten dat de 20 weken echo goed was, maar snap aan de andere kant als geen ander hoe leuk het is om nu al door de prenatal rond te lopen. Heb nu een excuus, omdat ik ook voor mijn eerste mag gaan ;) Pas met die lijsten voor wat je nodig hebt, wel een beetje op, want ze zijn behoorlijk commercieel en lang niet alles heb je ook daadwerkelijk nodig.

Moet wel eerlijk toegeven dat ondanks dat ik de vorige keer niks merkte, ik nu toch stiekem heel erg op veranderingen in mijn lichaam let haha.

@Garcia wat spannend! Komt nu inderdaad heel dichtbij! Ga voor je duimen!



Ik werk overigens drie dagen, manlief vier.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt alsof iedereen wel een goed plan heeft qua werken combineren. Ik ben gestopt met werken en toen nr1 7 maanden was begonnen op 0-urenbasis. Gemiddeld 1 dag per week. Manlief is drie maand achter elkaar weg voor zn werk en ik werk onregelmatige uren dus meer gaat niet qua opvang.



Babyspullen kijken doe ik nog niet echt. Heb t meeste wel in huis en ga pas na goede echo's nieuwe dingen halen.



Voeding is voor mij makkelijk: dat wordt borstvoeding. Nummer 1 voed ik nu nog steeds dus dat past wel bij me en heb me ingelezen op alle adviezen, mogelijke problemen enzo bij de eerste. Borstvoeding.com vond ik een duidelijke site. Wel heel pro-borstvoeding maar als je het naast het geweld van alle flesvoedingreclame zet wel okee.



@ vivachantal op het dragen en voeden forum (even googlen) staat veel over wasbare luiers, webwinkels die veel hebben babybum.nl en kaatjekatoen.nl. Verder is er tweedehands veel te vinden op marktplaats en dragen en voeden.

Ik ben zelf het meest tevreden over tweedelig (bamboozles van totsbots). Doe je om als een pampertje en lekt vrijwel nooit door. Urinelucht ruik ik wat sterker dan in wegwerp, poep andersom. Die ruik ik in wasbaar niet en in wegwerp erg sterk. Meer verschonen valt mee. Wasbaar 4-5 op een dag, wegwerp 3-4. Mocht je meer tips of info willen, je merkt ik heb ervaring!



Alle dames op t wachtbankje ik duim voor jullie!
Alle reacties Link kopieren
@ Garcia wat een top regio manager is dat!! Ik heb nog geen vast contract werk er dan ook pas 3 maanden haha



Ik snap er helemaal niks meer van heb een paardagen geleden wat ovulatie testen gedaan waarvan de laatste een licht streepje gaf en daarna waren ze op (wil ook geen nieuwemeer halen, wil niet dat het een moetje word)

Volgens de app zou ik woe ( 2 apps) of do (1 app) mn eisprong gehad hebben.

Net ging ik naar de wc en had heel licht bloedverlies naar het rose toe en een lichte buikpijn.

Had op internet al wat opgezocht het zou een ovulatiebloeding kunnen zijn (maar had ik die dan niet gister of eergister al moeten hebben) en die heb ik ook nog nooit gehad (!)of een innestelingsbloeding (dat ben ik namelijk ook al op wat furoms tegen gekomen en die zijn uiteindelijk positief getest)
Alle reacties Link kopieren
@miepje24 wij hebben nog niet echt een plan hoor ik wil wel graag doorgroeien maar mn kinderwens is groter doorgroeien kan altijd nog.

Mocht ik mijn baan verliezen dan is dat heel erg jammer maar ik hoef niet persee te werken maar ik wil graag blijven werken zodat l niet alleen mama ben tegen die tijd maar ook nog wat voor mezelf heb en onder de mensen kom..
@Poekie, irritant he!! Maar is een innestelingsbloeding niet pas tussen de 4 en 6 dagen later? Ik heb dat laatst dus ook gehad, miniscuul oud bloed maar toch! Soms weet je niet meer wat je er van moet denken.. Ik hoop natuurlijk wel voor je dat het zo is :-D



Ja mijn regiomanager is echt chill, dus ik zou het zonder problemen kunnen vertellen op het werk..



Ik geef je groot gelijk dat je ook iets voor je zelf wil houden zoals werk dus! Even wat andere praat, onder de mensen en ffe weg van huis! Als je kinderwens groter is dan weet je je antwoord eigenlijk al dus! Ik heb dat ook, ook al zou ik dan mijn functie misschien verliezen voor een periode. Mama zijn lijkt mij nog 10x leuker
Alle reacties Link kopieren
@garcia dat dacht in idd ook maar noet elk lichaam is hetzelfde natuurlijk dus we wachten maar (on)geduldig af hihi

Bij welke winkel werk je als ik vragen mag?
Ik werk in een kledingwinkel, ik stuur je de naam wel prive als je dat wil weten want anders word hij gekoppeld aan google en heb weinig zin dat er collega's mee gaan zitten lezen toevallig :p het is namelijk een groooot bedrijf ;)
Alle reacties Link kopieren
Jaa ik ben wel benieuwd😄
Heb je mn bericht ontvangen?
Alle reacties Link kopieren
Nee heb nog niks ontvangen zal jou is wat sturen hihi

Heb je bij voorkeuren aangevinkt dat andere gebruikers berichten mogen sturen? Kom er net achter dat ik dat niet had gedaan haha
Alle reacties Link kopieren
Zo meeste hebben idd goed nagedacht over werk! Ik vind dat nog wel even lastig. Ik heb best risicovol, zeg maar gerust soms gevaarlijk werk met onregelmatige diensten. Gelukkig is het in ons cao voor zwangeren erg goed geregeld. Ga het dan ook zodra ik het weet vertellen zodat ik iets alternatiefs kan doen en niet meer het risicowerk. Dat is zelfs verplicht bij ons.. Zou mezelf voor m'n kop slaan als er wat gebeurd tijdens werk wat m'n zwangerschap beïnvloed!

En dan ga ik ook geen nachtdiensten meer draaien, schijnt ook heel slecht te zijn voor je kindje.



Daarna wil ik ook minder gaan werken, werk nu 38 en even kijken hoeveel dan. Vriendlief heeft vandaag gelukkig een baan erbij gekregen voor drie dagen in de week! Daarnaast is hij zzper dus kan die mooi combineren!



Hoe gaan jullie mannen er eigenlijk mee om dit alles? Merk aan mezelf dat ik stiekem toch wel veel op de Apps kijk wat nou mijn vruchtbare dagen zouden zijn en al helemaal zit te bedenken wanneer het het beste is om te doden zegmaar:p Terwijl vriend gewoon zegt we zien het allemaal aan, doen gewoon ons ding en geen druk erop leggen. Zit ook wel wat in..

Heb stiekem al een leuke avond gepland voor woensdag, donderdag is m'n ei dus ff flink klussen met hem hahah



Hij is trouwens vreselijk nieuwsgierig wat ik hier allemaal op zet haha, probeert de hele tijd stiekem mee te lezen hahaha
Live life to the max!
Alle reacties Link kopieren
Fijn van die baan laar, gefeliciteerd
Alle reacties Link kopieren
Absoluut erg blij mee, Dankje miepje :)!!



Zag dat jouw man vaak drie maanden achter elkaar weg is, dat lijkt me best pittig! Is die daarna wel weer een tijdje thuis zodat je weer ff kan genieten van hem?
Live life to the max!
Alle reacties Link kopieren
De 3 dagen per week werken is idd heerlijk ;) En ook nog eens luxe in de branche waarin ik werk (werk in de zorg) Mis nu wel mijn ORT maar dat heb ik er wel voor over ;)



In welke branches werken jullie allemaal?



Hier is mijn menstruatie bijna voorbij... spannend kan ronde 1 echt beginnen!!

@ Poekie geen flauw idee wat die bloeding kan zijn. Geen ervaringen mee ;)
Alle reacties Link kopieren
Dag dames!



Heb even een vraagje voor diegene die voor een tweede kindje gaan.

Heb volgens de cyclus 3/4 juli mijn ovulatie gehad. Wij hebben 2juli seks gehad met 'raak geschoten'. Dag erna ook onveilig maar geen happy end Toen nog nergens last van.

Tot vandaag... Wij waren 'bezig' en moesten om de een of andere manier even stoppen. Nadat we gestopt waren kreeg ik ontzettende steken in mijn onderbuik. Net schuin onder mijn navel.

Mijn vriend is ook niet diep in mij geweest, dus daar kan het niet aan liggen. (Gewoon missionaris) Heb het opgezocht en het kan ermee te maken hebben dat je toch zwanger blijkt te zijn en vooral in vroege stadium waarbij je het eigenlijk nog niet weet. Alleen is het bij ons dan nog zo pril om te testen (18juli NOD) nu vroeg ik mezelf af of jullie daar soms ook last van hadden in de eerste week? Of dat het jullie misschien is opgevallen dat je daar ook meer last van had? Ik had deze woensdag hetzelfde gevoel. Alleen was dit gebeurd toen ik gewoon op de bank zat. Ik kon niet eens naar de wc want het aanspannen voor nr2 deed gewoon veel te veel pijn! (Innesteling geweest dan?) was alleen geen bloed te vinden. Dacht wel dat ik bij het afvegen met plassen een piepklein veegje zag maar het papiertje lag ondertussen al te snel in de wc om goed te bekijken.



Verder niet echt verschijnselen gehad. Wel enorm gevoelige tepels maar dat heb ik al sinds dat ik met de pil gestopt ben. Borsten voelen ook niet gespannen en heb geen harde buik. Misselijkheid is ook ver te vinden.



Vanmiddag wel een vroege test gedaan... Mag eigenlijk pas vanaf morgen. Deze was negatief. Gaan sowieso over een paar dagen een nieuwe test doen.



Maar vroeg mezelf dus af of jullie dit ook ervaren hebben? Ik wil onszelf niet blij gaan praten maar aangezien er wel tekenen zijn, dacht ik ik gooi de vraag er eventjes in!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven