Seks: wat is de impact daarvan?

13-07-2014 17:17 834 berichten
Alle reacties Link kopieren
Geen idee of relaties het goede plekje is, maar ik vermoed van wel. Het is een onderwerp dat alle gebieden raakt en met name in relaties (tot jezelf en anderen) Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie hier naar kijken en welke ideeën/gedachten hierbij hebben.



Om een ander topic niet verder te vervuilen (en op verzoek van een mede-forummer) open ik hier een nieuw topic met de tekst die ik als reactie plaatste in een andere discussie:



Seks is intiem. Het raakt je wezen. De impact is gigantisch en niet in woorden te omschrijven. Dat zie je in de maatschappij. Hoe religies seks willen inperken omdat men intuïtief weet hoe krachtig het is. Een krachtige ervaring die mensen weleens tot het besef kan brengen dat ze geen religie nodig hebben om zich gelukkig te voelen. Seks is op alle fronten magisch, geestverruimend, gezond, voedend en creëert nieuw leven. Het is zo krachtig dat als je vroeger misbruikt bent geweest, het je hele geest kan verneuken. Zit je jarenlang in therapie vanwege allerlei angststoornissen of wat ik vaker hoor, dat schaamte zo in de kern (de seks (levens)-kern) zit dat het alle gebieden van je leven besmet met die "zonde".



Ik verdenk machtshebbers ervan (religies/mannen/maatschappij) dat zij de impact wel degelijk doorhebben en het een gestoorde twist hebben gegeven, waardoor je een wankel, chaotisch en zieke maatschappij creëert. Die is beter te manipuleren dat een maatschappij waar deze ziekelijke twist niet in aangebracht is. Verdeel en heers.

Mannen tegen vrouwen. Vrouwen tegen mannen. Zwart tegen wit. Wit tegen zwart.



Het is een ervaring die qua impact absoluut niet te negeren is en daarom fascineert dit onderwerp mij enorm. Wát is het aan seks dat het hele gezinnen kan ontwrichten, mensen tot waanzin drijft om te misbruiken en misbruikt te worden. Wat is het aan het seks dat het zo krachtig maakt, dat het bakken met geld oplevert (porno industrie, seksualisering van producten, prostitutie en vast nog meer gebieden die ik vergeet) en tegelijkertijd door het misbruik ervan, zoveel slachtoffers maakt (misbruik ligt aan de basis van veel psychische klachten/stoornisssen)



Gewoon even wat vragen hardop.
Alle reacties Link kopieren
Jouw ervaring is er één GC en niet te vergelijken met andere vormen van verkrachting. Fijn voor jou dat het vrij weinig impact heeft gehad maar dat betekent niet dat het door een ander ook zo ervaren wordt.

De ene daad is de ander niet. Daarnaast is er ook nog de vraag in hoeverre je bent opgewassen tegen dit soort daden. Want ook het ene slachtoffer is het andere niet.
Hee ik roep nergens dat het weinig impact op me heeft gehad he. Ik geef alleen aan dat ik er seks niet door laat verpesten. Omdat seks in mijn ogen het middel was niet de oorzaak. Ben jarenlang bang voor die vent geweest tot aan PTSS aan toe. Heb nu nog weleens nachtmerries over hem, maar dit beinvloed nog steeds niet hoe ik tegen seks aan kijk. Mijn vriend is degene waar ik van hou. Ik vertrouw hem en ik vind het fijn bij hem. Dus als hij lief tegen me is of seks met me heeft legt mijn hoofd de link echt niet met het verleden. Terwijl als ik iemand hoor die dezelfde stem heeft als die vent of hetzelfde after shave luchtje opheeft dat luikje wel opengaat in mijn kop. Wat ik alleen maar probeer te zeggen : Laat de klootzakken niet winnen! Laat het seks niet verpesten want seks is leuk!
Alle reacties Link kopieren
quote:GrumpyCat1983 schreef op 14 juli 2014 @ 12:34:

Zo even wellicht een knuppel in het hoenderhok maar ik ben een beetje klaar met die constante slachtofferrol van mensen als het over seks gaat. Ik zie seks als een denkbeeldige stok. Stel een man slaat je met die stok. Moet je dan in het vervolg bang zijn voor stokken? Of voor het type man wat bereid is ermee te slaan?

Ik vind dit eerlijk gezegd een hele kwalijke post. Je zegt hiermee eigenlijk dat een slachtoffer van seksueel geweld op een geven moment maar klaar moet zijn met huilie huilie. Get over it als het ware. Waarom denk jij daar over te kunnen oordelen?
Daar denk ik over te kunnen oordelen sinds ik het heb meegemaakt en sinds ik die beslissing in mijn kop heb gemaakt ik de macht over mijn leven weer zelf in handen heb in plaats dat die klootzak hem nog steeds heeft. Ik leef maar 1 keer en ik verdom het gewoon om me door deze ervaring de rest van mijn leven kak te voelen. Ik verdom het om het in de weg te laten staan in relaties.



Ik zeg niet dat je er geen last van mag hebben maar ik probeer aan te geven dat het aan het type man ligt wat dit doet NIET aan seks. Seks is het gekozen wapen van dit zielige stuk vreten. Had ook een stok of een mes kunnen zijn. Maar het werkelijke wapen is zijn zieke geest en daar moeten we ons tegen verzetten.



Ja ik walg ook van seks. Maar alleen van seks met de misbruiker. Want HIJ is het ware probleem.
En weet je wat ik kwalijk vind? Dat mensen hun leven laten verzieken door zo'n kloothommel. Die ondertussen zelf vaak vrolijk verder gaat met vrouwen kleineren/misbruiken zonder zich ooit nog te bekommeren om de rokende puinhoop die hij heeft achtergelaten.
Alle reacties Link kopieren
Hier eens met grumpycat. Niet dat je zo hoppakee over seksueel misbruik heen stapt alsof het puur een kwestie van positief denken betreft...



Maar je hebt wel degelijk een keuze. Blijf je eeuwig hangen in je slachtofferrol of wil je ook weer eens gaan genieten van datgene wat helaas ooit op een minder leuke manier is geintroduceerd in je leven.

Hoe ga je ermee om?



Ik kan absoluut niet beweren dat mijn vervelende ervaringen helemaal geen invloed hebben op hoe ik seks beleef, maar je mag wel van me aannemen dat er na de regen nog genoeg zonneschijn te vinden is. Moet je wel weer voor naar buiten durven.
Lorem Ipsum
Laatst nog gesprek met een vriendin van me. Die wilde haar vriend niet pijpen want haar ex pakte haar hoofd beet en ramde hem zo ver naar binnen tot ze er bijna in stikte. Toen hielp ik haar herinneren dat haar ex een egoistische klootzak was en dat haar nieuwe vriend een schat van een gozer is. Of het geen idee was om gewoon aan te geven dat nieuwe vriend in eerste instantie hoofd niet mag beetpakken en dat ze wil dat hij lekker op zijn rug gaat liggen en haar de controle geeft over hoe ver ze hem in haar mond neemt. Zonder gelijk met het verhaal te komen dat ex het verpest heeft want wat kan haar nieuwe vriend daar aan doen?



Had haar laatst dol enthousiast aan de lijn want ze had het in een spelletje verpakt waarbij hij niks mocht doen en zij alle touwtjes in handen had. En het ging prima. Zomaar even een voorbeeld.
Alle reacties Link kopieren
In dit topic is ruimte voor discussie over de positieve en negatieve aspecten van seks. Ik was benieuwd wat seks zoal naar boven brengt bij iedereen die aan de discussie deelneemt. Ik probeer alle reacties met een open geest te lezen. Lukt niet altijd, want ook ik merk dat mijn denken besmet is met de negatieve impact.



Sekseverschillen bespreken vind ik wel degelijk passen in deze discussie. Wat Hans ook zegt; iedereen ervaart het anders.
Ja sekseverschillen maar je hoeft maar een topic te openen waarin Amand reageert en de hele zure sloot over de scheiding wordt er weer bijgehaald.
Alle reacties Link kopieren
quote:turquasi schreef op 14 juli 2014 @ 12:56:

Hier eens met grumpycat. Niet dat je zo hoppakee over seksueel misbruik heen stapt alsof het puur een kwestie van positief denken betreft...



Maar je hebt wel degelijk een keuze. Blijf je eeuwig hangen in je slachtofferrol of wil je ook weer eens gaan genieten van datgene wat helaas ooit op een minder leuke manier is geintroduceerd in je leven.

Hoe ga je ermee om?



Ik kan absoluut niet beweren dat mijn vervelende ervaringen helemaal geen invloed hebben op hoe ik seks beleef, maar je mag wel van me aannemen dat er na de regen nog genoeg zonneschijn te vinden is. Moet je wel weer voor naar buiten durven.Eens, er is zonneschijn na regen. De redenen achterhalen van waarom de impact zo groot is, is voor mij persoonlijk een manier om die (negatieve) invloed te begrijpen. Ik vind deze discussie daar zeker aan bijdragen.
Fijn jullie reacties want ik krijg het gevoel dat elk tegengeluid op de slachtofferrol verkeerd wordt geïnterpreteerd alsof ik seksueel misbruik goed zou keuren wat ik zeker niet doe!



Maar ik geloof echt wel dat er heel veel mensen zich onbewust prettig voelen in die rol. "ik maak een puinhoop van mijn leven, neem mijn verantwoordelijkheid niet, maar ja dat komt omdat ik ben misbruikt."



Bullshit. Het misbruik kun je niks aan doen. Hoe je ermee omgaat en je verdere leven op poten zet wel.
Alle reacties Link kopieren
quote:GrumpyCat1983 schreef op 14 juli 2014 @ 12:34:

Zo even wellicht een knuppel in het hoenderhok maar ik ben een beetje klaar met die constante slachtofferrol van mensen als het over seks gaat. Ik zie seks als een denkbeeldige stok. Stel een man slaat je met die stok. Moet je dan in het vervolg bang zijn voor stokken? Of voor het type man wat bereid is ermee te slaan?



En voor je gaat roepen dat ik niet weet waar ik over praat: ben op mijn 15e ontmaagd door een in mijn ogen achteraf gezien misbruiker met pedo neigingen want welke 40+er haalt in zijn hoofd dat dit gelijkwaardig is. Zie het als een groomer. Je vertrouwen winnen de hele rambam. Is echt geen kattenpis geweest maar nooit maar dan ook nooit heb ik dit voorval laten verpesten hoe ik tegen seks aan kijk want tussen twee gelijkwaardige mensen die van elkaar houden is het het fijnste en mooiste wat er is.

Dat is schandalig van zo'n man. Maar ik denk maar zo dat jouw situatie heel wat anders is dan bijvoorbeeld vrouwen die jarenlang zijn misbruikt, van kinds af aan, of vrouwen die vreselijk zijn verkracht (om maar wat voorbeelden te noemen). Dan komt er ook nog bij dat iedereen bepaalde gebeurtenissen anders ervaart en er anders mee omgaat.



Dus dat jouw situatie zo is geweest en je er nu mee kunt leven, zegt niets over andere vrouwen die er minder goed mee om kunnen gaan. Het heeft niks te maken met een slachtofferrol. Soms beschadigen bepaalde dingen je als mens zo diep dat het erg moeilijk wordt om er bovenop te komen.
Alle reacties Link kopieren
Sex. One of the greatest motivational forces in life. Our sexual impulses control so much of what we do, how we act, and the choices we make. But if not properly harnessed, they can lead to great destruction.



Sexual energy is what drives this urge. It is a life-energy. The vibe we give off when we interact with others. The way a woman speaks or the way a man glares. A mode of communication that transcends even the intellectual and emotional realms of human interaction.



It is a force that we feel.



Yet oftentimes, we channel this energy into... sex. This is important; without sex our species would've died out long ago. But if not controlled, this action can create gender imbalances in society. I would argue some of the world's greatest social, political and economic issues are somewhat rooted in male and female inequality.



Sexual dilemma is arguably the most significant human conflict. It is the way we question the gender roles in any given society: male and female expectations



Voor het hele artikel:



http://www.huffingtonpost ... al-energy-_b_3863147.html
O ja daar was ik al bang voor, dat het nu een soort wedloop wordt wie het ergste heeft meegemaakt. En dat het niet te vergelijken is. Ik denk dat ik op papier genoeg meegemaakt heb met die vent om te kunnen rechtvaardigen nooit meer bij een piemel in de buurt te willen komen (denk aan gedwongen worden, vastgebonden worden, gedrogeerd worden, flarden opvangen van dat hij zijn vrienden belt dat die ook wel ff langs mogen komen en aldus geschiedde. Vervolgens door de dokter gehecht moeten worden.Bedreigd worden met een vuurwapen waarvan ik als 15 jarige niet kon zien of het echt of nep was. Rechtzaken om hem veroordeeld te krijgen.)



Afijn noem me eigenwijs maar ik blijf erbij je leeft maar 1 keer en zodra je kunt inzien waar het hem zit kun je wel degelijk de keuze maken om het roer om te gooien.
Eens met Grumpy.



Ik moet wel bekennen dat ik, hoe meer ik lees in de jaren op het Vivaforum, hoe meer ik anti-man word. En dat vind ik een kwalijke ontwikkeling.



Ik merk dat ik walg van de man en zijn zogenaamde biologische primatenhandelen, en nog meer: hoe mannen dit aangrijpen om hun primitieve gedrag te vergoeilijken. Van de sexual intitlement, tot porno, tot dwang in seks, jonge meiden bekijken zodra zij vrouwelijke vormen krijgen, geilneven op straat, vrouwen lastigvallen, tot het dominante 'vrouwen moeten hier niet over zeuren'. Gelukkig zijn er fijne uitzonderingen, maar die lijken een zeldzaamheid.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt er onbewust voor kiezen om de rest van je leven te laten inkleuren door een negatieve ervaring.

Daarmee geef je degene die al die negativiteit in jouw leven bracht levenslang meer macht dan hij verdient.

Nog afgezien dat je daardoor jezelf verblind voor je eigen kracht.



Vrouwen zijn sterker dan ze zelf denken.
volg je verstand, gebruik je gevoel
Alle reacties Link kopieren
quote:GrumpyCat1983 schreef op 14 juli 2014 @ 13:11:

Fijn jullie reacties want ik krijg het gevoel dat elk tegengeluid op de slachtofferrol verkeerd wordt geïnterpreteerd alsof ik seksueel misbruik goed zou keuren wat ik zeker niet doe!



Maar ik geloof echt wel dat er heel veel mensen zich onbewust prettig voelen in die rol. "ik maak een puinhoop van mijn leven, neem mijn verantwoordelijkheid niet, maar ja dat komt omdat ik ben misbruikt."



Bullshit. Het misbruik kun je niks aan doen. Hoe je ermee omgaat en je verdere leven op poten zet wel.



Nee joh, wat mij betreft helemaal niet. Slachtofferrol is een schadelijke rol. Daar wordt niemand beter van. Ik ben van mening dat dat één van de grootste (zo niet de grootste) belemmering is voor vrouwen en mannen om die gelijkwaardigheid te bereiken. Hoe kan ik gelijkwaardig zijn aan een ander als ik me in de slachtofferrol wentel? Want dan ligt de schuld bij de man. Hij mag mijn pijn (rotzooi) opruimen en aangezien ik niet uit die rol wil stappen, zal hij altijd aan het kortste eind trekken. Dat wens ik mezelf en die man niet.



Omgekeerd wil ik ook geen huilie als vriend die zijn vreemdgaande ex maar niet kan vergeven, want hij is zooooo gekwetst en ik mag gaan bewijzen dat ik écht niet zo ben (wat me toch niet gaat lukken). Het is een verloren strijd als je het mij vraagt.)



En eens, voor sommige mensen is die rol een comfortabele deken om maar niet aan de slag te gaan met zichzelf. De pijn kunnen we niet negeren, maar de groei die daaruit kan voortvloeien is zeker de moeite waard. Sinds ik zelf langzaam de impact aan het verwerken ben, merk ik dat veel vrijer en relaxter in het leven sta.
Alle reacties Link kopieren
Flauw dat je meteen aanvallend wordt. Het gaat er niet om bij wie het erger is, maar het is wel een feit dat er verschillende soorten mensen en iedereen zal anders reageren op vervelende gebeurtenissen in het leven.



Wat ik je probeer te zeggen: het is soms geen slachtofferrol, er bestaan mensen die er ècht niet meer uitkomen en dat ze dusdanig beschadigd zijn dat het erg moeilijk is om bepaalde angsten te overwinnen.
@ Highlander : dat is de spijker op zijn kop en daar doe ik dus niet meer aan mee want het enige wat die klootzak verdient is een enkeltje rotten in de hel en zeker niet dat ik me door hem laat traumatiseren en geen relatie met seks meer aan durf.



@ Sensy ook jouw reactie is in mijn ogen helemaal waar. En ik denk als je dingen op de juiste manier verwerkt je inderdaad vrijer in het leven staat. Maar die aanpak vereist wel dat je jezelf een spiegel voor durft te houden. Nogmaals niet om het goed te praten maar wel om de patronen te herkennen die er voor zorgen dat je daardoor beter bij de klootzakken vandaan kunt blijven. Ik noem het finetunen van de radar. Niemand mag je misbruiken maar het scheelt al een slok op een borrel als je de rotte appels weet te omzeilen.
Alle reacties Link kopieren
GC, ik val meer over het gemak waarin jij stelt dat men in het algemeen een keuze heeft hoe ze met de gevolgen van seksueel misbruik omgaan, louter omdat jouw keuze jou goed is afgegaan.



Noem het een keuze als je wil maar laat de keuze hoe er mee om te gaan dan ook aan de ander die de ervaring heeft moeten doorstaan. Jij kunt daar echt helemaal net over oordelen al denk je dat je door je eigen ervaring de wijsheid hierover in pacht hebt.
Alle reacties Link kopieren
Ja de 'ernst' is per geval zeer verschillend....

Ik bedoel heus niet te zeggen, kom op.... klaar nou met die onzin.



Maar je doet jezelf een groot plezier door de ervaring los te koppelen van seks in het algemeen, wanneer je erin slaagt jezelf weer bloot te stellen (letterlijk en figuurlijk), aan datgene dat die moeilijke herinneringen met zich mee kan brengen.



Zodra je het kunt zien als de stok om mee te slaan is een flinke tak nog maar heel soms een stok, die eigenlijk pas echt kwaad kan in de handen van iemand die wil slaan.



Nog veel later kun je je wellicht gaan afvragen hoe het komt dat diegene wilde 'slaan' uberhaupt. Wat is er met die persoon gebeurd in het verleden waardoor hij (of zij) naar een dergelijk middel grijpt. Dan plaats je het geheel wat verder van jezelf, en nog voordat we bij het hoofdstuk totale vergeving komen, kun je je misschien wel zelfs een situatie voorstellen waarin je dader zelf een slachtoffer was...
Lorem Ipsum
Alle reacties Link kopieren
En ik vind het raar dat er over slachtofferrol gesproken wordt als het gaat om misbruik. Hij/zij is slachtoffer en speelt geen rol.

Net zo min wanneer iemand overvallen wordt. De toevoeging rol is misplaatst.
quote:maryee schreef op 14 juli 2014 @ 13:25:

Flauw dat je meteen aanvallend wordt. Het gaat er niet om bij wie het erger is, maar het is wel een feit dat er verschillende soorten mensen en iedereen zal anders reageren op vervelende gebeurtenissen in het leven.



Wat ik je probeer te zeggen: het is soms geen slachtofferrol, er bestaan mensen die er ècht niet meer uitkomen en dat ze dusdanig beschadigd zijn dat het erg moeilijk is om bepaalde angsten te overwinnen.



Iedere ervaring is anders maar wat mij opvalt als ik met mensen praat die er zwaar onder gebukt gaan al heel lang, ze kijken of ze water zien branden als ik met mijn stok-theorie kom. Dat ze allemaal nog vastzitten in het 'seks is slecht want ik ben misbruikt' riedeltje. En wat ook niet helpt is dat er dan vaak Oh en aaaah gedaan wordt wat de deken die Sensy hierboven noemt alleen maar in stand houdt.



De reden dat ik beetje aangevallen reageer is omdat ik vaak in gesprekken dan tussen het gesnif door de uitspraak naar mijn kop krijg dat 'het dan wel niet zo erg moet zijn geweest wat die meneer allemaal heeft gedaan.' alsof DAT de reden is dat ik die knop heb om kunnen zetten. Nou nee.
Alle reacties Link kopieren
quote:WellieB schreef op 14 juli 2014 @ 13:22:

Eens met Grumpy.



Ik moet wel bekennen dat ik, hoe meer ik lees in de jaren op het Vivaforum, hoe meer ik anti-man word. En dat vind ik een kwalijke ontwikkeling.



Ik merk dat ik walg van de man en zijn zogenaamde biologische primatenhandelen, en nog meer: hoe mannen dit aangrijpen om hun primitieve gedrag te vergoeilijken. Van de sexual intitlement, tot porno, tot dwang in seks, jonge meiden bekijken zodra zij vrouwelijke vormen krijgen, geilneven op straat, vrouwen lastigvallen, tot het dominante 'vrouwen moeten hier niet over zeuren'. Gelukkig zijn er fijne uitzonderingen, maar die lijken een zeldzaamheid.



Oei, dat is inderdaad een gevaarlijke ontwikkeling. Ook ik ben ooit in mijn rebelse jaren 'anti-man' geweest, maar het beknelde mijn vrijheid want ook toen legde ik de verantwoordelijkheid voor mijn welzijn buiten mezelf (bij de mannen!)



Mannen en vrouwen lopen vast.
Alle reacties Link kopieren
quote:WellieB schreef op 14 juli 2014 @ 13:22:

Eens met Grumpy.



Ik moet wel bekennen dat ik, hoe meer ik lees in de jaren op het Vivaforum, hoe meer ik anti-man word. En dat vind ik een kwalijke ontwikkeling.





Herkenning. Maar dan niet door het forum maar mede door ervaring en opvoeding heb ik een afkeer ontwikkeld voor de mannen uit mijn oorspronkelijke cultuur, eigenlijk zonder uitzondering.



Vind ik dat erg? Ja, best wel. Wil ik er nog wat aan doen? Nee, eigenlijk niet. Vind ik het dan echt erg? Nee, eigenlijk valt dat wel mee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven