Kennispartner ANWB.

17-10-2013 13:35 246 berichten
Alle reacties Link kopieren
Iedereen heeft wel eens vragen of twijfels die met je auto te maken hebben. Bij wie kun je dan terecht zonder dat je naar de garage moet of 1001 goedbedoelde tips uit je omgeving krijgt?



De ANWB wil graag helpen met onafhankelijk, duidelijk en deskundig auto-advies. Door onze jarenlange ervaring hebben we bijna altijd een antwoord. Heb je vragen of twijfels of denk je dat er iets mis is met je auto? Stel dan je vraag hier op het Viva forum en krijg een gratis advies.



In dit forumtopic zal onze kennispartner ANWB jullie helpen met alle vragen over je auto die jullie hebben. Zij hebben speciaal voor Viva Forum een team met specialisten vrijgemaakt, bestaand uit 2 auto-experts Marcel en Erik-Jan en 2 Wegenwachten John en Pieter. Zij zullen online zijn tussen 9 en 17 uur jullie vragen helpen beantwoorden.



Met vriendelijke groet,



CM Viva forum



Voor urgente of moeilijk te omschrijven problemen kunnen jullie ook altijd bellen met de Alarmcentrale 088-269 2888



Voor servicevragen over een lidmaatschap of product staat de ANWB jullie graag te woord via info@anwb.nl of 088-269 2222
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen. (Mr. Visser) (Blijfgewoonbianca)

Bij vragen over beleidskeuzes kun je terecht op het 'vraag het de mods' topic.
Alle reacties Link kopieren
Dames, een auto-airco werkt niet meer bij buitentemperaturen van 4 graden of minder. Dus zo rond het vriespunt kan je het niet meer controleren.



Als het nou zo rond de 10 graden buiten is en je wilt weten of de airco werkt kan je dat eigenlijk alleen maar zien als de autoruiten binnenin heel snel ontwasemen. Of je moet een simpele temperatuurmeter voor de uitstroomopeningen in het dashboard houden, temperatuur moet dan zo rond de 6 graden zijn bij airco max open. Een geoefend oog (handig familielid?) kan het eventueel controleren doordat de aircopomp meedraait met de motor onder de motorkap.
De meest mensen jagen zo bezeten het geluk na dat ze er aan voorbijlopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sean_39 schreef op 14 mei 2014 @ 09:16:

Dames, een auto-airco werkt niet meer bij buitentemperaturen van 4 graden of minder. Dus zo rond het vriespunt kan je het niet meer controleren.



Dit durf ik ernstig te betwijfelen.

Juist bij vorst wordt er altijd geadviseerd om ook de airco aan te zetten om de lucht te drogen en bevroren ruiten zoveel mogelijk te voorkomen.



Overigens, airco inschakelen betekent niet per definitie dat er gekoeld wordt, een airco kan ook in combinatie met de verwarming werken.
Niet geschoten is altijd mis
Ik heb een toyota aygo van 3 jaar. Nu merk ik dat er na een regenbui een plas water achter de bestuurdersstoel ligt . Lekkende rubbers???



Ik heb nog bovag-garantie. Valt dit onder de garantie? Bij voorbaat dank!
Alle reacties Link kopieren
quote:amarisa schreef op 14 mei 2014 @ 13:11:

Ik heb een toyota aygo van 3 jaar. Nu merk ik dat er na een regenbui een plas water achter de bestuurdersstoel ligt . Lekkende rubbers???



Ik heb nog bovag-garantie. Valt dit onder de garantie? Bij voorbaat dank!Google ff een heel oud probleem, gauw terug en dealer maakt dit in orde.
De dealer heeft het 'in orde' gemaakt, maar hij lekt nog net zo hard . Volgende week gaat hij dus weer terug naar de dealer....
Alle reacties Link kopieren
Wil de ANWB-kennispartner ook reageren op dit topic:

Hoe vertel ik de garage dat ik de rekening te hoog vind?



Vraag was te uitgebreid voor de kennispartner-thread...
Hoi ANWB ik heb net mijn eerste eigen auto (na de scheiding) hiervoor heb ik 2,5 jaar schadeloos rondgereden in mijn exmans auto die op zijn naam stond maar feitelijk gebruikte ik hem voor woon/werk.



Heb 2,5 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald dus zelf nog nooit brokken gemaakt. Klopt het dat ik dan toch pech heb en 0 schadevrije jaren?
Alle reacties Link kopieren
Aangezien de ANWB niet antwoord, de schadevrije jaren zijn persoonsgebonden. Dus ja, je hebt pech ervan uitgaande dat de verzekering op zijn naam stond.



Misschien dat de verzekeringsmaatschappij waar de verzekering van de auto liep, je tegemoet wilt komen als je daar de nieuwe verzekering afsluit, maar verwacht daar niet teveel van.
Nuttig topic dit...je vraagt wat en je krijgt geen antwoord van de ANWB whaha Ik heb inderdaad nu 0 ingevuld en mijn autootje opgehaald gister.
Ach, die ANWB. Breek me de bek niet open. We zijn al 18 jaar lid, nooit hulp in hoeven roepen en zijn afgelopen week gestrand met een kapotte auto in Frankrijk. We hebben het aan een goede vriend te danken dat we uiteindelijk thuis zijn gekomen, hij is met een autoambulance gisteravond vertrokken, heeft vannacht doorgereden, een paar uurtjes gepit en heeft ons naar huis gebracht.

Als het aan de ANWB lag zaten we nu nog met z'n zessen op een driepersoons hotelkamer in een hotel in aanbouw op een industrieterrein waar we geen kant op konden.

En dan heb ik het nog niet eens over hun belabberde verdere service.

Net zoals dit topic; geen sjoege.

De ANWB kan een opzegging verwachten. Wat een aanfluiting.
Ik heb me woensdag aangemeld voor wegenwacht en nog geen rekening gezien. Terwijl in het mailtje staat dat ik pas recht heb op pechhulp 2 dagen nadat ik die rekening betaald heb. Is te hopen dat ik dan geen pech krijg voor die tijd haha auto is oud beestje maar wel goed nagekeken door mijn vader dus op hoop van zegen dan maar! Pasje van de RDW was na een dag al binnen trouwens. Donderdag auto op mijn naam gezet gister pasje al in de bus.
Oh en MOCHT de ANWB hier nog reageren.... europaservice wegenwacht kost me nu 120 euro maar het is voor 2014 las ik later. Maar 2014 is al over de helft. Wanneer krijg ik dan de rekening voor 2015? Of heb ik gewoon pech en is het een dure 5 maanden dan voor me.....
Alle reacties Link kopieren
Ja, volgens mij heb je pech... ANWB rekent per kalenderjaar en doet niet aan naar evenredigheid betalen. Dus als je niet lid wordt op 1 januari word je gen***d.
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben dus naar Routemobiel gegaan. Omdat die hele ANWB mij als organisatie veel te arrogant is. Ook die politieke standpunten die ze zichzelf "namens de leden" aanmeten, nou, die zijn nooit namens mij geweest.
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.
quote:ClaudeFiolle schreef op 27 juli 2014 @ 00:31:

Ja, volgens mij heb je pech... ANWB rekent per kalenderjaar en doet niet aan naar evenredigheid betalen. Dus als je niet lid wordt op 1 januari word je gen***d.GVD als dat echt zo is vind ik dat echt zwaar van de pot gerukt ik heb namelijk net pas mijn eerste eigen auto gekocht en wil het najaar een weekje naar het buitenland vandaar europa service. Ik vind dat ik dan gwoon juli 2015 weer een jaarrekening moet krijgen en in januari braaf een pasje. Alsof iedereen zijn of haar auto op 1 januari koopt.... Waarom berekenen ze het dan niet naar rato dus 120 per jaar is 10 per maand... nog 5 maanden dus tot 1 januari 50 euro daarna krijg je rekening voor een jaar op de mat dat zou dan toch veel logischer zijn? Ik was er vanuitgegaan dat het voor een jaar was. Als het maar voor die paar maandjes blijkt voel ik me goed genaaid en dat met mijn broek nog aan
Nou vandaag dus de ANWB aan de telefoon gehad. Was inderdaad een fantastische 'aanbieding' maar tot 31-12. Dat ze dit nog een aanbieding dúrven noemen! Van 143 voor 120 euro.



Dus eh... 143/12 maanden = 11.91 per maand

120/ 5 resterende maanden = 24 euro per maand



Is dus meer dan de helft duurder dan lid worden per 1 januari



En dat DURVEN ze nog een aanbieding te noemen ik vind het schofterig! Nogmaals alsof iedereen zijn auto op 1 januari aanschaft. ANWB als jullie dit lezen ik vind dit zeer klantonvriendelijk en het zou jullie sieren om het beleid aan te passen en mensen die later instromen gewoon netjes te laten betalen voor de resterende maanden in plaats van voor een heel jaar. Dat slaat gewoon nergens op.
Tja, daar staat de ANWB bekend om Grumpy.
Nou dat betekent dat ze aan mij geen klant meer hebben ik regel wel wat anders. You gotta moooveee tiediediedeeeee
Alle reacties Link kopieren
Na de Franse Ventielenvraag van Cateautje ga ik ook maar nieuwe binnenbanden kopen (hoewel elke paar dagen pompen ook wel een goede workout is ;)



Okay mannen, hier ook een vraag. Het klinkt vast nogal oliedom, lachen jullie er gerust om, maar ik leg `m toch aan jullie voor, daarvoor zijn jullie er ook



Ik heb zo`n 10 jaar m`n rijbewijs maar zelf nooit een auto gehad. Door omstandigheden weinig inkomsten, en dat gaat komend jaar niet veranderen, heb dus een krap budget/moet zuinig aan doen. Helaas heb ik geen verstand van auto`s. Ook geen man of iemand die veel van auto`s weet in m`n directe omgeving.



Als ik nu toch een autootje wil kopen (zou nu echt handig zijn), wat raden jullie me aan?

Ten eerste voor de koop van de auto, hoe zorg ik dat ik een betrouwbare auto vind zonder te worden afgezet?

En vooral daarna bij het onderhoud? Hoe kan ik bijv. weten als er wat met de auto aan de hand is dat ik door de garage niet ontzettend wordt opgelicht?



Ik vond auto`s tot nu toe ook niet boeiend, maar ik heb wel technisch inzicht, en leer snel, dus ik kàn me erin verdiepen..



Hebben jullie suggesties???
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het vooral bij Japans houden zeker als het tweedehands is en wat ouder. Daihatsu,Nissan,Toyota etc zijn aanraders.



En een en ander kom je vaak wel achter bij bv AMT-Forum of Problemcar.



Tja, wil je echt zekerheid koop je er garantie bij.
Alle reacties Link kopieren
Het Kennispartner ANWB topic is gesloten. Voor meer antwoorden op jullie vragen verwijzen wij jullie door naar de website van de ANWB.



Met vriendelijke groeten,



Moderator Viva forum
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen. (Mr. Visser) (Blijfgewoonbianca)

Bij vragen over beleidskeuzes kun je terecht op het 'vraag het de mods' topic.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven