Gezocht vrouwen weer gelukkig na vreemdgaan partner

22-07-2014 23:23 85 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dit is de eerste keer dat ik op Viva Forum kijk en er iets plaats, dus misschien is het een dubbel onderwerp en zoek ik gewoon verkeerd, zo ja..., excuus daarvoor.



Ik zou heel graag in contact komen met vrouwen van wie de man gedurende een langere periode is vreemdgegaan en die weer gelukkig zijn geworden in hun relatie.



Wij hebben een relatie van bijna 15 jaar. Niet zo lang geleden ben ik er bij toeval achter gekomen dat hij al een half jaar een relatie met een ander bleek te hebben. In de volgende maanden bleek dat hij de afgelopen twee jaar ook prostituees bezocht heeft en met andere vrouwen gezoend heeft.



We hebben twee kinderen, waarvan er 1 nog op de lagere school zit. Zonder deze kinderen was onze relatie nu geëindigd. We proberen onze relatie weer op te bouwen, maar het gaat moeizaam. Ik zou zo graag wat positieve verhalen willen horen van relaties waar het uiteindelijk toch weer is goed gekomen.
Alle reacties Link kopieren
Sorry moet het miss niet zeggen! Maar dat is toch onbegonnen werk? Waar is je eigen waarde ook al heb je kinderen met zon man wil je toch niet verder! Je wil toch ook niet dat jou kinderen zich later zo laten behandelen?
Liever spijt van iets wat je heb gedaan, dan spijt van iets wat je niet heb gedaan
Niet te redden. Dit was geen slippertje uit wanhoop, je man gaat gewoon structureel naar de hoeren. Doet waarschijnlijk nog veel meer.



Hij heeft geen fout gemaakt, hij heeft gewoon geen respect voor jou en jullie gezin.
Alle reacties Link kopieren
Eens met mijn voorgangers. Dit is niet een gevalletje 'zomaar een keertje vreemdgaan'. Niet dat dat okee is, maar wat jij beschrijft is nog een aantal gradaties erger. Wat probeer je precies te redden? Is dit goed voor jou, voor jullie kinderen? Ik zie hier niets positiefs uit komen.



En waarom proberen mensen toch vaak een superslechte relatie vol te houden "voor de kinderen"?? Ik ben opgegroeid in zo'n situatie, echt verschrikkelijk. Niet veel goeds van meegekregen.
Alle reacties Link kopieren
Zijn jullie in therapie?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
quote:matroesjka_ schreef op 22 juli 2014 @ 23:44:

Niet te redden. Dit was geen slippertje uit wanhoop, je man gaat gewoon structureel naar de hoeren. Doet waarschijnlijk nog veel meer.



Hij heeft geen fout gemaakt, hij heeft gewoon geen respect voor jou en jullie gezin.Dit.
Alle reacties Link kopieren
Wat zegt hij ervan?

Waarom heeft hij het gedaan?

En wat zegt hij nu anders te gaan doen?
Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
Kansloze zaak. Zijn vreemdgaan is niet eenmalig, het is bijna lopende bandwerk.

Kun jij leven met een man die constant vreemdgaat? Hij zal er niet mee stoppen. Ja, misschien een maandje om je te paaien.

Maar deze vent is eraan verslaafd.

Voor de kinderen bij elkaar blijven, hoezo?

Om ze te laten zien hoe slechte relaties eruit zien?
Alle reacties Link kopieren
Sorry, ik wou dat ik iets anders kon zeggen maar je man gaat hier echt niet mee stoppen,dit is een heilloze missie.

Wat ik lees is dat je voor de kinderen nog bij elkaar bent, in mijn ogen is dat het domste wat je kunt doen.

Als je hier mee doorgaat zal je tegenover je kinderen 24/7 een masker op moeten zetten, je man zal er niet mee stoppen en jij wordt doodongelukkig.
En nou is het afgelopen!
Alle reacties Link kopieren
Heeft hij spijt getoond?



Heeft hij een - al dan niet (on)geldige - reden voor zijn vreemdgaan; zit het in zijn karakter, is het wat hij van huis uit mee heeft gekregen, is hij verslaafd ( geweest ) aan porno, kwam hij thuis iets te kort, werd hij verleid of verliefd, was het uit wraak?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Pffff dumpen, beter voor jezelf en je kinderen.

Zij krijgen die negatieve energie ook mee, geloof me...



Wat Oola, en meer mensen voor mij, zegt.
Silence is golden. Duct tape is silver.
Alle reacties Link kopieren
Vertel eens wat meer, Wil hij verder met jou? Wat zegt hij over zijn vreemdgaan? Hebben jullie hulp? Waarom wil jij verder met hem? Wat is naast de kinderen voor jou de reden om wel met hem verder te willen?
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
ERVARING



Mijn vriend ging vreemd paar maanden lang.

Ik kwam erachter...Jezus was kapot

Ik Was genezende van anorexia ,harde klap.....



Uit elkaar gegaan 2 jaar

Hij is daarna met haar verder gegaan. Ruim 1 jaar.

Nu weer samen.. Gaan voor een kindje

Gaat goed,alleen soms nog pijn en onzekerheid vooral als ik het opschrijf nu



Weetje ik heb hem vergeven dus vind ik mijn mond ook erover moet houden tegen hem, en niet tegen hem mag gebruiken...

Vergeven maar vergeten erg moeilijk
Alle reacties Link kopieren
Hier nog een zielsgelukkige vrouw na vreemdgaan, vriend had in onze korte relatie nog van 4 anderen gesnoept.



Hem direct gedumpt en het geluk kwam me tegenmoed!



En nee, ik denk niet dat dit een goede relatie gaat zijn, met name voor je kinderen. Ze gaan het toch in de gaten hebben, kinderen hebben ontzettend veel door. Wanneer ze straks wat ouder zijn en hun eigen plan gaan trekken, ben jij dan nog steeds gelukkig met je man? Hij gaat echt niet veranderen en respect voor jou en jullie gezin lijkt bij hem geen prioriteit te hebben.
Alle reacties Link kopieren
Was er een reden dat hij vreemdging? Hadden jullie nog wel regelmatig seks samen?
Alle reacties Link kopieren
Bij elkaar blijven voor de kinderen. Hebben mijn ouders ook gedaan. Pluk daar nog steeds de wrange vruchten van.



Edit: en je geeft ze ook nog eens een waardeloos voorbeeld mee.
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar verhaal ook ik wou het proberen voor de kinderen. maar Het gevoel is nooit meer hetzelfde geworden sterker nog het vreemdgaan bleef doorgaan. Ik dacht ook dat ik het kon, dus niet! Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Je leest hier vaker, dat bij elkaar blijven voor de kinderen niet goed beviel door kinderen. Je hebt 2 soorten bij elkaar blijven voor de kinderen.



-De zure, ik blijf hier voor de kinderen!

-De positieve, wij hebben samen voor kinderen gekozen, dus gaan ons stinkende best doen om een gelukkig leven samen te krijgen...



De eerste is schadelijker voor de kinderen dan scheiden. De tweede is mi het beste.



Fouten maken is mensenlijk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik in jouw situatie (langdurig/ meermaals/ niet zelf opgebiecht) weinig heil zie. Terwijl ik niet eens monogaam ben!
Alle reacties Link kopieren
quote:eliza1974 schreef op 22 juli 2014 @ 23:23:

1. Ik ben er bij toeval achter gekomen dat hij al een half jaar een relatie met een ander bleek te hebben.



2. In de volgende maanden bleek dat hij de afgelopen twee jaar ook prostituees bezocht heeft.



3. En met andere vrouwen gezoend heeft.bb

Beste Eliza,



Ik vind het knap dat je, tegen beter weten in, toch mensen zoekt die er nog met een positief verhaal een happy eind voor je aan kunnen maken.

Je hoopt er op dat iemand dit ook meegemaakt heeft en waar het toch weer goed mee gekomen is.



Maar als een man al jaren geregeld prostituees bezoekt, daarnaast ook nog enkele maanden er een tweede vrouw op na blijkt te houden. En dan vervolgens ook nog links- en rechts met wat vrouwen loopt te zoenen denk ik dat het hopen op beterschap van deze man ijdele hoop is.



Mannen zeggen wel eens van zo'n exemplaar: 'hij pakt wat hij pakken kan'. En zo is het ook. Dat krijg je er ook niet meer uit.

Dat zit is de aard van het beestje.



Kijk, elke man (ook als hij bezet is) kijkt wel eens naar een andere vrouw. Maar daar moet het dan ook wel bij blijven.

Jou man gaat niet op 1 of 2 punten in de fout. Maar zelfs op 3 punten. Hij heeft duidelijk zijn eigen hormonen niet onder controle.



En zelfs al zou hij serieus zijn best doen om 'het' niet meer te doen..... Dat gaat hem niet lukken. Het zal een tijdje goed gaan maar uiteindelijk valt hij weer in zijn oude systeem. Simpelweg omdat hij zo in elkaar zit en het in zijn aard (genen) zit.



Als ik eerlijk ben zeg ik dat zijn karakter niet veranderd. Daar zal je het mee moeten doen. En ik kan me heel goed voorstellen dat je niet wil leven met een man die steeds probeert om zoveel mogelijk verschillende vrouwen te 'bezitten'.



Dan is eigenlijk het enige wat je kan doen uit elkaar gaan.

Langer hopen op verbetering van zijn kant is onbegonnen werk.



Succes Eliza1974, je zal het nodig hebben.

Alle reacties Link kopieren
Dank je wel voor jullie reacties. Het is fijn om te merken dat er mensen zijn die met je mee willen denken, al kennen we elkaar helemaal niet.



Ik snap de reacties over het verbreken van de relatie maar al te goed. Mijn eerste reactie was ook hem de deur uitzetten en dat heb ik dan ook gedaan. Alle respect voor vrouwen die deze keuze uiteindelijk definitief hebben gemaakt, het is geen gemakkelijke, althans ik vond het niet makkelijk.



Eenmaal uit elkaar zijn we op zijn initiatief direct gaan praten en in therapie gegaan. Hij is enorm geschrokken van de heftige emoties van mijn kant, heeft enorme spijt en wil onze relatie absoluut niet beëindigen.



Over de reden waarom hij is vreemdgegaan wil ik niet te diep ingaan hier, omdat ik bang ben dat mensen het verhaal zullen herkennen, ik vind het juist prettig om er anoniem over te kunnen praten zonder dat mensen bevooroordeeld zijn. Waar het in het algemeen op neerkomt is dat we ons verdriet en emoties en gemis uit een bepaalde periode en de onzekerheden die dat met zich meebracht niet met elkaar hebben kunnen delen.



Begrijp me niet verkeerd dat is absoluut geen excuus voor wat hij heeft gedaan. Dat vind ik niet, vond ik niet en zal ik ook NOOIT vinden. Wat hij gedaan heeft is vreselijk, onverantwoordelijk en egoïstisch, en waren er geen kinderen geweest, dan had ik er geen energie meer ingestoken om te kijken of er nog iets te repareren/nieuws op te bouwen valt.



We hebben echter wel twee kinderen. Ooit hebben we die uit liefde op de wereld gezet en nog steeds houden we beiden zielsveel van hen en ook ik voel net als de andere moeders op dit forum in hoge mate een verantwoordelijkheid om hen op een plezierige en gezonde manier op te voeden.



Een vreemdgaande vader en een moeder die dat accepteert zijn natuurlijk niet de beste voorbeelden, ook dat realiseer ik me maar al te goed. Echter een gebroken gezin met mogelijk nieuwe partners/stiefbroers/stiefzusters is ook niet altijd de beste keuze, en al helemaal niet als je precies op dat moment in de pubertijd zit, zoals onze oudste. Het is een tweestrijd waar elk gezin in moeilijkheden waarschijnlijk mee worstelt, en ik dus ook, wat is het beste om te doen, voor mij, voor kinderen, wat heeft prioriteit? Ik kan jullie vertellen dat als je in een dergelijke situatie zit, het lastig is om er met een helicopterview naar te kunnen kijken.



De reden om hier nog energie in te stoppen zijn dus in de eerste plaats de kinderen. Had ik voorheen echter geen liefde gevoeld voor mijn partner of mocht die liefde nu voorbij zijn, hadden wij voorheen niet ongelofelijk veel fantastische momenten en zouden wij die nu niet meer hebben, dan was de relatie ook gestopt, het zijn dus niet alleen de kinderen.



Ook in de periode van de afgelopen twee jaar dat hij is "losgeslagen" hebben wij merkwaardig genoeg een hele goede en fijne relatie met elkaar gehad, net als alle jaren daarvoor. Het vreemdgaan gebeurde tijdens werktijd en als ik weg was. Wij als gezin hebben daar (op dat moment) niet (bewust) onder geleden.



Ik neem het hem kwalijk dat hij onvoldoende aan het belang van en de gevolgen voor onze kinderen heeft gedacht met zijn acties, dat hij mij zo voorgelogen heeft, dat hij zoveel verzwegen heeft, dat hij ons niet de kans heeft gegeven er samen uit te komen, dat hij heeft gekozen voor de voor hem makkelijke, maar voor mij zeer kwetsende en onterende weg. Dat om die reden onze vertrouwensband (misschien wel voorgoed) is beschadigd.



Het is enorm pijnlijk om te merken welk verdriet er zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld onderhuids en dat we daar nu wel over kunnen praten (door hulp van de relatiebemiddelaar) en toen niet, hadden we dat wel gekund, gedaan, dan was het misschien allemaal niet gebeurd. Het voelt nu zo nutteloos, zo jammer, zo zinloos dat dit allemaal is gebeurd. We kunnen de klok niet terugdraaien helaas.



Mijn partner heeft de afgelopen maanden meermalen aangegeven hoeveel spijt hij van zijn acties heeft en zowel hij als ik doen er alles aan om onze relatie weer op de rit te krijgen. We gaan nog wekelijks naar therapie, we praten veel, doen fijne dingen en de sfeer in huis is goed en liefdevol.



De reden waarom ik op zoek ben naar vrouwen die in een soortgelijke situatie hebben gezeten is dat ik ondanks alles nog steeds pijn voel, het volledige vertrouwen is nog steeds weg, ik voel geen exclusieve verbondenheid meer en ook staat voor mij niet vast dat wij samen oud zullen worden. Hoe onrealistisch ook, ik zou het zo fijn vinden om te horen van iemand dat dat pijnlijke gevoel in de buik uiteindelijk weg zal gaan, dat het vertrouwen weer terugkomt en hoe diegene dat voor elkaar heeft gekregen. Kortom, ik heb enorme behoefte aan een "happy end" en contact met iemand die dat heeft bereikt, al is dit misschien niet de juiste plek om zo iemand te vinden.
Alle reacties Link kopieren
Een vriendin van mij heeft ervaring. Stelselmatig belazerd. Na komst kind heeft ze hem de deur uitgezet. Nu jaren later heeft zer er nog steeds last van dat hij haar zo belazerd heeft. Ze is vertrouwen in mannen kwijt.





Zijn huidige partner belazert hij nog steeds. Alleen steekt zij haar kop in het zand.



Dit soort types verandert gewoonweg niet.
Alle reacties Link kopieren
Nou Eliza1974,



Ik vind het ontzettend stoer van je dat je zo reageert.

Wel knap dat je ondanks alles toch door wil gaan met je man.

En zoals je kan lezen geloof ik persoonlijk niet dat het helemaal goed gaat komen.



Maar ergens hoop ik dat ik het mis heb en dat het jullie toch lukt om er uit te komen. Je bent wel erg vergevingsgezind moet ik zeggen. Dat vind ik heeeeeeelllllll knap van je.

Daarom hoop ik dat het jullie lukt. Maar je weet er zijn veel valkuilen en zal het moeilijk worden.



Omdat je zo'n 'stoer wijf' bent gun ik je wel dat happy end. Sterkte en veel succes.



En dan hoop ik nu dat als er vrouwen zijn die dit ook hebben meegemaakt op je topic zullen reageren. Misschien heb je daar steun aan en krijg je wat tips en trucks aangereikt.



Nogmaals succes en sterkte.

Alle reacties Link kopieren
TO, ten eerste vind ik het verschrikkelijk voor je dat dit gebeurd is, ik weet uit ervaring hoeveel pijn dit doet. (gelukkig) had ik geen kinderen met deze man.

Ik ben daarna héél gelukkig geworden, zonder hem welteverstaan. Zó blij met die beslissing van toen.

Nu getrouwd en een kindje van 2 jaar, en ik hoop dat het me nooit meer overkomt.

Wat jouw man heeft gedaan (een affaire van een half jaar!! en de 'bezoekjes' en zoenen met anderen) vind ik een erg slecht tegen, het is stelselmatig.

Bij elkaar blijven 'voor de kinderen' ben ik in dit geval niet voor.

En vaak heb ik het idee dat dit als 'smoes' word gebruikt, omdat de vrouw het zelf te moeilijk vind, om allerlei redenen, om weg te gaan.

Ik vind het een erg slecht voorbeeld voor de kinderen, die weten vroeg of laat toch wel hoe het thuis zat/zit.

Dus ik vind het in dit soort gevallen zeker niet beter voor de kinderen om bij elkaar te blijven.
Lekker makkelijk van hem om te zeggen dat hij spijt heeft.

Hij heeft geen spijt, hij vindt het jammer dat je hem betrapt hebt.



Hij is tig keer vreemdgegaan. Als hij spijt had gehad, was hij na de eerste keer gestopt. Dat heeft hij niet gedaan.

Zijn spijt stelt niets voor.



De reden van zijn vreemdgaan is dat jullie in moeilijke tijden niet bij elkaar terecht kunnen. Dat zegt genoeg. Als er iets gebeurt, dan heb je dus niets aan hem. Er zullen in het leven nog wel vaker rottige momenten zijn. Dan weet je dus al wat hij gaat doen.



Je hoopt hier te horen dat het pijnlijke gevoel bij jou ooit weggaat.

Het is hopen op een sprookje. Dat gevoel verdwijnt nooit.

Je kunt er hooguit mee leren leven, maar al die negatieve gevoelens blijven. Ben je bereid daarmee te willen leven en dat uit te stralen op je kinderen?
Alle reacties Link kopieren
Wat goed dat jullie in therapie zijn. Wat bizar dat de sfeer liefdevol en goed is terwijl je allerlei andere emoties ervaart als gebrek aan vertrouwen.

Ik denk dat het hoe dan ook goed is dat je er nu vol voor gaat om het gezin te repareren. De toekomst zal uitwijzen of het werkt. Je hebt dan voor de kinderen alles geprobeerd.

Als het alsnog fout gaat (hij doet hetzelfde, jij kunt niet meer vertrouwen dat hij echt gestopt is), dan is alles geprobeerd. Oude wonden krijgen de kans nu om te genezen, de communicatie wordt verbeterd. Allemaal goed voor de kinderen. Je bent goed bezig. Sterkte.

(soa test heb ik nog niet voorbij zien komen, zou ik wel doen)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven