Bang dat ik geen kinderen kan krijgen

23-07-2014 21:25 163 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het is voor mij best een stap om dit neer te zetten of überhaupt te openbaren, want dat heb ik nog nooit gedaan. Toch is mijn verhaal een grote angst in mijn leven.



Het is misschien heel erg stom, maar ik ben bang dat ik nooit kinderen ga krijgen. Ik ben nu 20 jaar (eind december word ik al 21!) en ik heb pas op mijn 27e mijn studie afgerond inclusief een specialisatie erbij. De garantie op een baan is ontzettend hoog, maar dat ik pas op mijn 27e mijn studie heb afgerond, vind ik sinds kort toch heel erg beangstigend.



Twee feiten staan voor mij vast:

1. Ik ga mijn studie afronden

2. Ik ga een reis maken van ongeveer een halfjaar/jaar ná mijn studie



Maar ik ben pas op 27-jarige leeftijd klaar met mijn studie, tel daar een reis van een halfjaar bij op en dan ben ik pas rond mijn 28e in Nederland aan het werk. Maar dan wil ik ook nog carriere maken, een leuk huis kopen (dus: niet blijven wonen in een studentenkamer) en het belangrijkste: een stabiele relatie met iemand waar ik gek op ben.



Rampscenario 1: Stel dat ik pas op mijn 28e iemand leer kennen waar ik smoorverliefd op word. Ik ben dan iemand die eerst zekerheid wil, dus dan wil ik eerst uitgebreid weten met wie ik te maken heb, of het gaat werken en of de relatie sterk genoeg is om samen te wonen en aan kinderen te beginnen. Mijn kennende duurt dat nog wel jaren, want als ik iets wil in mijn leven dan is dat wel zekerheid.



Rampscenario 2: Ik vind nooit een leuke man omdat ik altijd druk bezig ben. Conclusie: ik krijg nooit kinderen.



Er zijn meerdere rampscenario's, maar bij alle scenario's krijg ik pas na mijn dertigste kinderen. Of ik moet binnen nu en drie/vier jaar mijn droomman leren kennen en dus al zekerheid hebben, dan kan het zijn dat ik net voor mijn 30e sowieso (en na mijn 27e) 1 kind zou kunnen hebben.



Eigenlijk weet ik dus bijna zeker dat áls ik al kinderen krijg, dat na mijn 30e pas gaat gebeuren. En het vervelende is dat ik kinderen zo leuk vind en het eigenlijk wel wat eerder wil. Het liefst rond mijn 28e (ik snap dat zo'n voorkeur raar is!), maar ik heb nu al het idiote voorgevoel dát ik nooit kinderen ga krijgen.



Omdat ik dus op mijn 27e mijn studie pas heb afgerond en al heb ik dan zekerheid op een baan, het is toch nogal laat allemaal.



PS: Misschien komen mijn zorgen nu ook extra vanwege een programma over tienermoeders en de uitspraak van een 19-jarige tienermoeder dat ze besloot om het kind te houden omdat 19 ook niet meer zo heel jong is. En toen ik op het Facebookaccount keek van dat programma, zag ik tientallen (of zelfs honderden) vrouwen reageren met dat jong moeder zijn (dus 18/19/20/21) veel beter is en dat je dan ook alles voor elkaar kunt hebben.



Maar dan meet ik mij daaraan en dan heb ik helemaal niets voor elkaar op dit moment, dat komt allemaal later pas.



Mijn gepieker slaat zeker helemaal nergens op? Dat is ook de reden dat niemand het weet. Maar toch houdt het mij al een hele poos bezig. Is het herkenbaar voor sommige vrouwen?
Adem in, adem uit.

Ik leerde mijn man kennen op mijn 28e. Ben moeder geworden op mijn 31e. Mijn beste vriendin heeft nu op haar 32e een vriend en zijn nu bezig met zwanger worden. Een vriend van me is 40 en vond een vrouw die hem 2 kinderen kon schenken.



Het leven is niet maakbaar en niet te plannen. Ontspan, relax en laat het leven op je afkomen.



En verder: iedere vrouw met een kinderwens is bang dat zij degene zal zijn die haar wens niet in vervulling ziet gaan. Omdat het niet altijd gaat zoals je hoopt.
Alle reacties Link kopieren
Pfoeeeh, waar maak je je nu al druk om. Begin lekker aan je studie en de rest volgt vanzelf wel.
Juist, jouw gepieker slaat nergens op
Ik was kampioen piekeren, dus heel herkenbaar



Maar weet je: piekeren is zo'n onzin. Het verpest je leven, voordat de werkelijkheid het doet. Wat de toekomst brengt weet je niet, wèl dat je je er nu al ellendig onder voelt. Bestwel zonde.



Maar goed, het heeft mij 33 jaar gekost om tot dat besef te komen, dus best kans dat dat kwartje voorlopig niet valt. Maar voor het geval dat: neem een mantra. Eentje als: 'de toekomst ligt open, ik kan alles kiezen wat ik wil.' Iets wat je blij maakt. Want zolang de toekomst niet nu is, is dat nėt zo goed waar
Alle reacties Link kopieren
Doe ik echt, proberen te ontspannen. Maar 27 is toch super oud om echt 100% af te studeren? Ben ik al bijna 30 en dan begin ik pas met een carriere. Dat is in dit vakgebied altijd zo, maar ik besef het mij nu pas echt. En daar heb ik nooit eerder over nagedacht, maar nu vind ik het echt heel erg vervelend. Want is het niet zo dat alle "leuke" mannen op een bepaalde leeftijd al bezet zijn?
Alle reacties Link kopieren
Je moet gewoon veel ombeschermde seks hebben dan wordt je vanzelf zwanger en plan je daar om heen.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben al aan mijn studie begonnen. Nog best een lange weg te gaan, maar dat gaat wel lukken. Het is alleen dat ik gewoon baal van het feit dat ik niet wat eerder klaar ben. Ik wil nog van alles doen en ik wil ook nog kinderen, maar ik heb nog helemaal niks.



De meeste mensen zijn met 24 wel klaar met een studie en beginnen dan met het serieuze leven. Ik ben in mijn ogen stokbejaard als ik eens begin. Pff.



Rare angst is het zeker.
Helaas, op de dag dat je 27 wordt, houdt het leven op en zijn alle kansen op geluk, liefde en kindjes maken opgegaan aan alle 21jarigen! Ik kan het weten..ben al 32 (=bejaard) sommige dames hier zijn al 40+ (!!!!)
Joh, ik was 31 toen ik mijn promotieonderzoek klaar had, toen moest ik nog carrière maken. Is nog best goed gekomen hoor Ben nu 34 en zwanger van de tweede.
Alle reacties Link kopieren
Niets is zeker in het leven.

Je kan morgen wel onder lijn 10 lopen. Of je droomprins blijkt de mannelijke versie van Elninjoo te zijn. Of je studie bevalt niet en je besluit een macrobiotische geitenfarm in Zuid Frankrijk te beginnen, of, of, of...



Plannen maken is leuk, maar don't borrow your sorrow.
Alle reacties Link kopieren
quote:Pantax schreef op 23 juli 2014 @ 21:36:

Joh, ik was 31 toen ik mijn promotieonderzoek klaar had, toen moest ik nog carrière maken. Is nog best goed gekomen hoor Ben nu 34 en zwanger van de tweede.Dus dan ben je snel daarna zwanger geworden. Heb je wel eens gereisd voor een langere tijd?
Alle reacties Link kopieren
Vriendin van mij was op haar 28ste klaar, begon op haar 29ste met haar PhD en combineert haar doctoraat met het buitenland (zit nu is Australië daarvoor). Daarnaast is ze net verloofd en wil ze aan kids beginnen na het behalen van haar titel. Maar zoals ze zelf zei; als ze nu zwanger zou raken zou dat ook totaal niet erg zijn. Oh, haar verloofde heeft ze op de uni leren kennen. Breathe in, breathe out. Je bent nog jong en ervan nog heeeel veeeel gebeuren.
Alle reacties Link kopieren
Kewl, ik ben rampzaliger dan rampscenario 1



29 toen ik vriend leerde kennen (een leuke ook nog, ze waren er nog blijkbaar), 35 toen ik mijn eerste kreeg (en dat vond ik nog snel). Oh overigens 30 toen ik (deels) afstudeerde. Carriëre gaat echt prima.



Ik had echt niet eerder kinderen gewild. Ik ben nu veel zelfverzekerder dan 10 jaar geleden.
Alle reacties Link kopieren
quote:verhuisd schreef op 23 juli 2014 @ 21:36:

Helaas, op de dag dat je 27 wordt, houdt het leven op en zijn alle kansen op geluk, liefde en kindjes maken opgegaan aan alle 21jarigen! Ik kan het weten..ben al 32 (=bejaard) sommige dames hier zijn al 40+ (!!!!)Maar er is een tijd dat je minder snel zwanger wordt. Rond de 30e ergens dacht ik.
Alle reacties Link kopieren
In mijn omgeving (hoogopgeleiden) is het eerder de norm om pas na je 30e aan kinderen te beginnen. En bij niemand heb ik het gevoel dat die mensen te oud zijn.



Vroeger kregen vrouwen ook op die leeftijd kinderen, maar het was dan gewoon nummer drie of vier.



En leuke mannen zijn heus niet plots allemaal 'op', ze zijn waarschijnlijk al terug vrij op die leeftijd en weten vaak dan pas of ze wel kinderen willen. 😃
Alle reacties Link kopieren
Ik loop tegen de 40 en krijg nu pas mijn eerste kind, althans, in december. Ik zou me voorlopig als ik jou was nog even niet druk maken.
Je kunt je wel zorgen gaan maken, maar waar is het goed voor?

Het leven valt niet te plannen.

Doe eerst wat je moet doen en zie maar hoe het leven loopt.
quote:zz_ schreef op 23 juli 2014 @ 21:37:

[...]



Dus dan ben je snel daarna zwanger geworden. Heb je wel eens gereisd voor een langere tijd?



Ik ben tijdens mijn promotieonderzoek getrouwd met de man die ik ontmoette op mijn 24e en bevallen van de eerste. Dat kan heel best Daarna boeiende UD-plek gekregen en zwanger geraakt van de tweede. Ik heb niet gereisd, behalve een paar keer een maand toen ik promoveerde. Dat kan ook heel best



Zie gewoon hoe het loopt, alles ligt nog open
Alle reacties Link kopieren
Ik heb twee studies gedaan en studeerde uiteindelijk pas 'echt' af toen ik 29 was. Ondertussen ben ik zwanger van de tweede en heb ik ook nog een leuke baan. Relax, het komt vast goed! Maar goed, als je echt, echt, echt kinderen wilt, dan kan dat ook tijdens je studie. Misschien dat de reis dan komt te vervallen, maar dat klinkt eerder als een moetje dan als een diepe wens.
Je zal dus tijdens je studie geen enkele leuke man ontmoeten? Dat weet je nu al?



Life happens while making other plans...
Same story here, Elein!



Relax en laat los TO! Je hebt nog tijd zat!!!
Relax meid, neem het per dag in plaats van voor 8 jaar. Niemand kan zo ver in de toekomst kijken. Wie weet wat er gedurende je studie allemaal nog gebeurt . . . . . . . Laat die ramp-scenario's maar los, daarmee zet je jezelf veel te veel onder druk.

Je zou ook nu alles op alles kunnen zetten om een kind/kinderen te krijgen, verbeten gaan daten, zo van deze vent lijkt me wel een geschikte vader, je settelen en dan als het kind een jaar of 10 is gaan studeren? Een studie kan je je hele leven doen, kinderen krijgen maar een beperkte periode in je leven . . . . . . . .
Oh, en pas je titel wat aan, met deze titel dacht ik meer aan een medisch probleem . . . .



Bang dat ik geen kinderen ZAL krijgen dekt de lading veel meer!!
Alle reacties Link kopieren
Lighten up en relax! Life is happening while you're making other plans. Echt waar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven