Terugkerende vaginale problemen, geen seks hierdoor hebben.

24-07-2014 10:29 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Dit is een nieuw account, maar ik hoop serieuze reacties te krijgen en dat iemand ongeveer hetzelfde probleem heeft.



Sinds vorig jaar september heb ik last van vaginale problemen, zoals terugkerende schimmels en infecties, pijn bij seks. Telkens heb ik weer een kuur, maar het komt telkens weer terug. Ik bezoek de huisarts om de week, soms zelfs twee keer per week.. en het komt me mijn strot uit.



Ik ben bij de gyneacoloog geweest, omdat ik last had van buikpijn en dus die terugkerende klachten. Volgens hem is er niks te zien/vinden en ben ik ontspannen genoeg. Kijkoperatie gehad om te kijken of er iets te vinden was, maar niks gevonden..



We gebruiken glijmiddel, hebben condooms gebruikt (maar zelfs dan raakt mijn vagina nog geirriteerd), hebben gestopt met het gebruik van speeltjes, heel erg langzaam opbouwen, paar weken rust houden.. niks helpt. Ik kan gewoon ontspannen, en ik heb ook echt wel zin. Mijn vraag of ik allergisch kon zijn voor sperma wordt door de huisarts steeds afgewimpeld, maar dat zou het ook niet kunnen zijn als ik er last van krijg met condoom om.



Als de seks al lukt heb ik de volgende dag weer last van pijn tijdens penetratie en stoppen we er maar weer mee. Ik kan niet vinden waardoor het probleem ontstaan is, er is niks veranderd in mijn eetgedrag/leefpatroon,. Mijn vriend is heel voorzichtig en begrijpt het als het niet lukt. Maar ik merk dat ik meer gefrustreerd raak en chagrijnig wordt.



Als ik naar de huisarts toe gaat geeft hij reacties als "Ben je er weer? Wordt bijna standaard he? En wat denk je er zelf van?". Ik ga niet naar de huisarts om mijn eigen mening te zeggen.. ik wil zijn advies.



De gyneacoloog zegt dat vaginale schimmels niet op te lossen zijn, dat deze telkens terug zullen komen.. En dat het jaren zou duren voordat het minder wordt..



Hij kwam nu aanzetten met dat er op medisch gebied niks meer te doen is en ik maar naar een seksuoloog moet.. Ik kan dit niet begrijpen, want ik zal vast niet de enige vrouw zijn die deze problemen heeft en hij zei nota bene dat ik me genoeg kan ontspannen.



Zijn er meer vrouwen die pijn hebben tijdens de seks beneden en terugkerende vaginale klachten?
Wordt je partner ook behandeld?
Alle reacties Link kopieren
Anaal?
Alle reacties Link kopieren
Wat Pimpelmeesje zegt dus
Alle reacties Link kopieren
Mijn partner is ook behandeld geweest idd. Soa's e.d. zijn ook uitgesloten.
Alle reacties Link kopieren
Je zou een candidadieet kunnen proberen. Niet iedereen gelooft in de werking ervan, maar op die manier voed je de schimmel in elk geval minder. Gewoon ff Googlen.
Mijn eerste gedachte, voordat ik had gelezen dat dit ook de raad is waar jouw gyn mee kwam is: ga naar een seksuoloog. Die kan deze problemen vanuit weer een andere expertise bekijken.



Voor schimmels zou je eens kunnen kijken naar een anti candida dieet. Zelf sta ik er sceptisch tegenover, maar ik ken mensen die er veel baat bij hebben gehad.
Alle reacties Link kopieren
Heb je alleen vaginale medicatie gebruikt tegen schimmel of ook weleens orale pillen?

Bij mij hielpen de vaginale tabletten niet of nauwelijks, de schimmel kwam gelijk weer (na bijv sex of zwemmen ed) opzetten. Orale tabletten helpen wel, maar huisartsen schrijven deze vaak niet voor.
Is er een uitstrijkje gemaakt om te kijken of er nog een schimmel zit? Als je zo vaak medicijnen gebruikt raakt alles ontregeld. Ik heb dezelfde klachten gehad en omdat er uit het uitstrijkje niets kwam mocht ik geen nieuwe kuur meer van de gynaecoloog. Dat was twee weken heel rot en daarna was het over, gewoon alles weer in balans. Wel rust geven om te herstellen, dus ook een paar weken geen penetratie.
Alle reacties Link kopieren
Ik val in herhaling maar: bij schimmelinfecties hoeft de partner niet meebehandeld te worden. Schimmels zijn van nature al aanwezig in de vagina (en op de penis) en veroorzaken alleen een infectie als het milieu er naar is. Omdat de schimmels altijd al aanwezig zijn, heeft het geen zin om partner mee te behandelen. Een schimmelinfectie is geen soa, je kunt elkaar er niet mee besmetten (omdat, ik zeg het nog maar eens, de schimmels van nature al aanwezig zijn).



Ik zou ook eens een orale schimmelkuur proberen. Is er al eens een kweek of KOH-preparaat gemaakt? Die eerst is voor bacteriële vaginose, die tweede voor schimmels. Misschien is dat het probleem helemaal niet. Is er ook iets te zien aan je vagina? Roodheid oid?
Alle reacties Link kopieren
Ga eens naar een sexuoloog... misschien heb je wel last van Focale vulvitis
Alle reacties Link kopieren
Je mag hopen dat de gyneacoloog aan die mogelijkheid gedacht heeft, spectral...
Alle reacties Link kopieren
quote:Pelikaan schreef op 24 juli 2014 @ 11:44:

Je mag hopen dat de gyneacoloog aan die mogelijkheid gedacht heeft, spectral...Ja dat mag je veronderstellen, bij mij was dat alleen niet het geval...
quote:Pelikaan schreef op 24 juli 2014 @ 11:44:

Je mag hopen dat de gyneacoloog aan die mogelijkheid gedacht heeft, spectral...Daar zou ik maar niet van uitgaan. Bij mij heeft meer dan 1 gynaecoloog het niet gezien / bedacht
Alle reacties Link kopieren
Er is al best vaak een kweekje gemaakt, daar kwam steeds of schimmel of bacterie uit, of helemaal niks. Heb momenteel een kuur met tabletten en creme. Roodheid heb ik ook wel last van, maar dat is meer als het jeukt of pijn doet.



Wat doet een seksuoloog precies?
Alle reacties Link kopieren
@spectral en Wollenstonecraft: het was ook een angst die ik uitsprak, ik weet dat gyneacologen er lang niet altijd aan denken, helaas.
Ik heb trouwens ook wel eens een kuur van 6 maanden gehad, elke eerste dag van de menstruatie een pilletje oraal.
Weet niet hoe oud je bent? Nu ik naar de overgang ga zijn de slijmvliezen dunner geworden zodat je eerder last hebt van ontregelde PH waarde. Heb de Mirena genomen en nu heb ik er geen last meer van.

Mijn vrouwelijke dokter erkende trouwens wél het probleem en zou met mij doorzoeken naar een oplossing.

Botte hark die arts van jou.
Alle reacties Link kopieren
Als het Candida is, dan kun je daar een speciaal dieet voor volgen. Schijnt goed te helpen!



Ook werkt bekkenbodemfysiotherapie erg goed. Er kan meer aan de hand zijn dan alleen een schimmelinfectie.



En was je intieme zone niet met zeep!
Alle reacties Link kopieren
misschien naar de dermatoloog?

ik heb vorig jaar vaginale problemen gehad en uiteindelijk ben ik doorgestuurd naar een dermatoloog.

ik.bleek een zeldzame huidaandoening te hebben bij de vagina. zalfje gekregen en het is weg.



ze dachten bij mij ook elke keer schimmel maar dat was het uiteindelijk dus niet!
Ik had regelmatig schimmel infecties, totdat ik kapte met zuivel om van mijn buikkrampen en pukkels af te komen. Pas een half jaar daarna merkte ik op dat ik ineens geen infecties meer had. Kun je geen algemene allergie test laten doen?



Sperma allergie had je al uitgesloten maar je kan ook reageren op voorvocht. Die allergie heb ik toevallig ook, ik slik cetirizine ertegen, de apotheek verkoopt dat zonder recept, het werkt tegen allerlei allergieën.

Sterkte, hoop dat je er iets mee kan.
quote:ikweetgeennaam082014 schreef op 24 juli 2014 @ 12:04:

Er is al best vaak een kweekje gemaakt, daar kwam steeds of schimmel of bacterie uit, of helemaal niks. Heb momenteel een kuur met tabletten en creme. Roodheid heb ik ook wel last van, maar dat is meer als het jeukt of pijn doet.



Wat doet een seksuoloog precies?



Een gynaecoloog is gespecialiseerd in geslachtsorganen voor zover het te maken heeft met voortplanting / zwangerschap / geboorte etc.

Een seksuoloog is gespecialiseerd in geslachtsorganen voor zover ze te maken hebben met seks.



Overigens was de seksuoloog waar ik terecht kwam voor mijn problemen ook chirurg, hij heeft mij geopereerd. Het is dus een echte arts, geen psycholoog (al zijn er ook psychologen gespecialiseerd in seksuele zaken)
Alle reacties Link kopieren
oke wat ik nu ga schrijven klinkt misschien heel erg stom maar dit was het advies van mijn ha..



in je vagina zitten 3 dingen....

90% zuur

5% bacterie

5% bacterie

(even de namen kwijt)



Hij vertelde dat sperma niet zo goed tegen de zuurgraad van je vagina kan. En omdat sperma zo ver mogelijk wil komen hebben deze jongens (letterlijke woorden ha) een stofje bij om de zuurgraad in je vagina te verlagen.



Als je zuurgraad ontregeld raakt kan dit voor problemen zorgen.

Het advies van mijn huisarts was meerdere opties.



1 vaginale doeche na het vrijen zodat je het goed schoonspoelt en de zuurgraad weer op pijl brengt.



2 een tampon (ja dit word vreemd) in yoghurt dopen. Geen neppe

yoghurt maar echte.

Deze tampon inbrengen en ongeveer uurtje inhouden.

In yoghurt zitten schijnbaar de zelfde zuurbackterien. en kan dus ook de zuurgraad weer op een "natuurlijke" manier terug op peil brengen.



Ik heb vaak antibiotica gehad en weet ik het wat.. tot ik overstapte naar deze ha. En eindelijk mijn problemen zijn voorbij!!!



Zoiezo is het belangrijk je vagina goed te verzorgen.

Kan me voorstellen dat je het graag goed schoon wil hebben.

Ga niet met zeep wassen. Ook niet speciale zeep. water is voldoende. Zorg dat je goed spoelt tussen je schaamlippen.

Heb je een handdoeche. zet deze zacht en sproei er goed tussen. Alles goed even beetje uit elkaar trekken.

Verder gebruik geen maandverband. draag goed ondergoed. niks synteties.

Probeer elkaar te plezieren op andere manieren. Natuurlijk is penetratie het fijnste misschien maar leg daar niet alijd de nadruk op zodat je toch een heel fijne avond kunt hebben zonder jullie gefrustreerd raken.



succes weet hoe het is om veel vaginale klachten te hebben.



en laat uitstrijkje maken.

zuurgraad van je vagina controleren.

en je mag altijd vragen om een doorverwijzing naar een sexuoloog. dit kan gewoon va ha.
Alle reacties Link kopieren
herkenbaar je verhaal. al jarenlang last van candida en pijn bij vrijen. eindelijk bij goede gyneacoloog terecht gekomen die een kuur van een half jaar gaf voor de candida (tabletjes) en omdat ik ondertussen geen kleding meer aankon vanwege de pijn zalf gekregen. deze smeer ik nu al meer dan een jaar op omdat ik anders niet kan zitten/fietsen enz. met de zalf wil het beter.



meer dan een jaar een seks gehad en toen toch weer candida gehad, terwijl het niet uit de testen kwam maar het was duidelijk te zien. Seksuoloog had ik niet veel aan maar de bekkenbodemtherapeute gespecialiseerd in seksuele problemen daar heb ik heel veel baat bij gehad. eindelijk weer seks kunnen hebben, was op een gegeven moment nl zelfs uitgescheurd ( eigenlijk voelde ik me niet meer aangetrokken tot mijn partner en dat is vast de oorzaak geweest dat het bij mij zo erg is geworden) en door die chronische pijn kon ik gewoon geen seks meer hebben.



nu een jaar verder en nieuwe partner wel. wel moet blijven smeren met de zalf omdat de huid anders weer beschadigd en gebruik capsules die ik moet inbrengen om de 3 dagen om inwendig het vocht op peil te houden ( voor vrouwen in de overgang)



1 en al drama dus weet hoe je je voelt........
Alle reacties Link kopieren
Veel minder heftige klachten gehad, maar wel telkens jeuk en pijn na penetratie.

Wat bij mij hielp was stoppen met de pil. Maar ik weet niet of je die, naast condoomgebruik, ook slikt.
'Wie de werkelijkheid durft aan te kijken en het daarbij weet uit te houden, kan het overkomen dat er een andere kijk op de werkelijkheid komt.' Frans Vosman

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven