Hoe eng is de Islam?

15-05-2014 14:05 1978 berichten
Alle reacties Link kopieren
http://www.telegraaf.nl/b ... er_dood_dan_moslim__.html



Kippenvel toen ik dit bericht las... hoe gestoord kan een geloof zijn!
Je hebt hierin natuurlijk geen goed of fout maar dat wat jij zegt is het dus niet...
Alle reacties Link kopieren
Het is toch een bezopen wereld in sommige landen.

Ik hoop dat het haar toch lukt om te vluchten. Desnoods via land.
odi et amo
Alle reacties Link kopieren
quote:Paekzwart schreef op 24 juni 2014 @ 19:41:

[...]





Wat ik nou niet snap hè. Jij vindt Jihadstrijders absoluut op geen enkele manier in strijd met vrijheid van godsdienst? Niet in strijd met onze grondwet? Vrede? Gewone Nederlandse burgers die af en toe op eigen houtje een potje met mitrailleurs en messen andere mensen af gaan maken en daar gaan vechten in één of ander ver land waarbij een grote bodem aan godsdienstidealen ten grondslag ligt om dan hier weer als gewone burgers terug te komen?



Volgens mij houdt onze grondwet in dat we hier met iedereen proberen in vrede te leven en dat vanuit overheidswege soms besloten wordt om aan vredesmissies en wellicht in groot geval van nood mee te doen aan oorlogen van andere landen om grote onderdrukking en moord en doodslag van de bevolking daar te voorkomen.



Burgers die op eigen initiatief meedoen aan oorlogen in andere landen vanuit hun persoonlijke motieven vertegenwoordigen in ieder geval niet een gezamenlijk Nederlands belang voor alle inwoners hier.



Wij herbergen vervolgens deze mensen, terwijl onze overheid in principe niet had besloten zich te mengen in deze oorlog. Zodoende worden wij als land betrokken bij buitenlandse (godsdienst)oorlogen. Terwijl wij hier verschillende burgers van allerlei oorsprong en geloof herbergen en we hier in een democratie vredig naast elkaar proberen te leven.



Hohoho, ik heb het geen moment gehad over Jihadisten.

Alleen over het feit dat ik geen enkel vertrouwen heb in de PVV als regeringspartij.
quote:amarna schreef op 25 juni 2014 @ 15:59:

[...]





Hohoho, ik heb het geen moment gehad over Jihadisten.

Alleen over het feit dat ik geen enkel vertrouwen heb in de PVV als regeringspartij.



Je reageerde op Holle Bolle Gijs, die het toch wel duidelijk had over de heftige beelden van de jihadstrijders. Waarop jij reageerde dat men zich aan de grondwet dient te houden.



Een reactie m.b.t. de door Holle Bolle Gijs benoemde context is toch wel erg belangrijk in dit geval.
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... alie.dhtml



Bewerkt door: Redactie

24-7-14 - 09:49 bron: ANP







Mariam Yahya Ibrahim Ishaq uit Soedan. © ap.



De Soedanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, heeft Soedan mogen verlaten. Ze is vanochtend aan boord van een Italiaans regeringstoestel aangekomen op vliegveld Ciampino bij Rome.



Op de Italiaanse televisie was te zien hoe Mariam Yahya Ibrahim Ishaq uit het vliegtuig stapte met haar familie en de Italiaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken, Lapo Pistelli. Hij heeft zich haar lot zeer aangetrokken.



Premier Matteo Renzi en minister Federica Mogherini van Buitenlandse Zaken verwelkomden de Soedanese op het vliegveld.



Doodstraf

De 27-jarige Ishaq werd wereldnieuws, toen ze half mei door een islamitisch tribunaal ter dood werd veroordeeld, omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben opgegeven.



Ze is grootgebracht door haar christelijke moeder. In de gevangenis beviel ze van een dochter. Het was haar tweede kind. Eerder deze maand werd de aanklacht tegen haar ingetrokken.
Zo eng is de islam:



ISIS beveelt vrouwen in Irak zich te laten besnijden

door Shari Deira 24 jul 2014



Meisjes en vrouwen in Irak moeten zich van ISIS laten besnijden



De islamitische terreurgroep ISIS stelt een nieuwe gruwelijke eis aan inwoners van Irak, dit keer speciaal voor vrouwen en meisjes. Zij moeten zich van de terroristen laten besnijden.



Jacqueline Badcock van de Verenigde Naties zegt tegen BBC News dat deze fatwa, een juridisch advies in de islam, geldt voor meisjes en vrouwen tussen de 11 en 46 jaar.



Losbandigheid



ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi heeft een verklaring laten uitgaan waarin staat dat vier miljoen meisjes en vrouwen in Irak zich moeten laten besnijden, om 'losbandigheid en immoraliteit' te voorkomen.



Badcock zegt dat dit 'iets heel nieuws' is voor Irak. 'Dit is iets waarover we ons zorgen moeten maken en dat aangepakt moet worden.' Volgens Badcock gaat vrouwenbesnijdenis in tegen de wil van de Iraakse bevolking in het gebied.



Infecties



In december 2012 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aan om besnijdenis van vrouwen tegen te gaan. Het komt vooral voor in noordoost Afrika en in een aantal landen in Azië en het Midden-Oosten.



Sommige moslims geloven dat meisjes na vrouwenbesnijdenis volwassen zijn en kunnen trouwen. Vaak gebeurt het onder onhygiënische omstandigheden, waardoor de kans op infecties groot is.



ISIS zaait al maanden dood en verderf in Irak. Begin juni veroverde de terroristen de stad Mosul.



Bron: Elsevier vandaag
Wat een verschrikkelijke toestanden daar. Wat verschrikkelijk voor die meisjes
Oh wat erg. Zo'n ontzettend barbaarse verminking. Zoveel pijn, verdriet, grote gezondheidsproblemen tot regelmatig zelfs de dood tot gevolg. Wat een leed.



En dat om de losbandigheid van de vróuwen te voorkomen terwijl het de mannen zijn die verkrachten en daar de vrouwen de schuld van geven ook nog eens. Meestal als het zover komt dan mag zo'n vrouw al geeneens alleen over straat zonder begeleiding van een mannelijk familielid.



Ja laat een vrouw vooral creperen, neem haar haar waardigheid af. Beschadig het door de visie die ISIS/Islamitische Staat heeft van een door hun God geschapen lichaam alsof het een product is zonder eigen wil waarbij het gaat om de innerlijke motivatie om dingen niet te doen, niet door bij voorbaat mensen te verminken zodat ze zelfs problemen krijgen met de seks met hun eigen man en problemen met de geboorte van hun kinderen, problemen met hun gezondheid, met risico op verlies van hun leven.



Waarbij de vrouwen seks moeten hebben met hun mannen met een verminkt lichaamsdeel wat pijn gedaan moest worden.



En dan gaat het zeer waarschijnlijk niet over het wegsnijden (vaak met een bot onhygiënisch mes) van de schaamlippen of een inkeping van de clitoris.



Maar meestal omvat dit ook het geheel weghalen van een groot deel van de clitoris, het dichtnaaien van de schaamlippen tot er nog maar een heel klein gaatje over is waarbij een vrouw vaak niet goed meer kan menstueren of plassen of normale pijnloze seks hebben, daar allerlei ontstekingen door krijgt die ook haar dood kunnen veroorzaken en een baby vaak niet meer goed geboren kan worden waardoor zowel moeder als kind ook hierbij in groot levensgevaar komen en zeer regelmatig de dood vinden.



Er zijn zelfs gebieden waar vrouwen na de besnijdens met hun kapotgesneden onderlichaam voor een paar dagen in de grond worden gegraven.



Oh wat ontzettend erg voor die vrouwen, die kinderen en hun mannen. Dat mensen op dit soort ideeën komen, opleggen aan anderen.
Types die het met ISIS eens zijn, liepen gisteren haat te zaaien te demonstreren in Den Haag. Fijn hoor zo'n kalifaat waar vrouwen doorlopend via hun geslachtsdeel gemarteld mogen worden.
quote:malu3 schreef op 25 juli 2014 @ 10:25:

Types die het met ISIS eens zijn, liepen gisteren haat te zaaien te demonstreren in Den Haag. Fijn hoor zo'n kalifaat waar vrouwen doorlopend via hun geslachtsdeel gemarteld mogen worden.



Hier in Nederland kan en mag alles Malu. Omdat dat tuig gestraft hun gang kan gaan is het hier een thuishaven voor terroristen.

Walgelijk .
Het onder dwang opleggen van barbaarse eigen geloofsovertuigingen en visies over hoe mensen zouden zijn en wat je daarom moet doen om ze via de uiterlijke weg, de weg van de dwang, te verplichten zich op bepaalde manieren te gedragen, zich te voelen, hen te vernederen.



Dat gaat niet over tot innerlijk inzicht komen, gaat niet over geloof waarbij je als individu probeert goed te doen en zelf tot geloof komt, dit gaat niet over onderwijzen en gaat al helemaal niet over vrede, dit gaat over verminken, dwang vanuit compleet gestoorde visies op de wereld waarbij zij het menselijk leven zien als iets wat zij mogen martelen op hun goeddunken en daarvoor gebruiken ze dan hoe zij hun God zien ook nog eens. Valse voorwendselen, compleet misbruik van alles wat staat voor vrede.
Achterlijk denigrerend zo respectloze vernederende benadering van de ziel van een vrouw, het lichaam van een vrouw, het vernederen van hun mannen, het mismaken van de schepping, het mismaken van hoe ons lichaam in elkaar zit, alsof dat niet goed genoeg is.



Hoe kun je een ziel en lichaam zo afschuwelijk benaderen.
Tjoinge jonge, wat een ellende voor die vrouwen, echt wat vredelievend is de Islam toch, totaal geen respect voor een menselijk lichaam en helemaal niet voor dat van een vrouw. Walgelijk dat er nog mensen zijn die hier nog achter staan. En inderdaad die haatzaaiers gister in Den Haag, was wel weer erg duidelijk dat die maar zo alles mogen schreeuwen. De jodenhaat spatte ervan af, maar oh wacht ..nee ze zijn zo vredelievend. Bah.
Als mensen worden opgevoed met het idee dat ze zichzelf niet kunnen beheersen en daarom vinden dat verleiding iets is wat buiten zichzelf plaatsvindt, krijg je dit soort excessen.



Dan gaat het niet om jezelf innerlijk te ontplooien, te groeien, te leren, kennis en ervaring op te doen, je eigen gedachten onderzoeken en daarin fouten opsporen en jezelf verbeteren maar kom je terecht bij dat boeken moeten worden verbrand, vrouwen verborgen, muziek verboden.



Want alles kan dan aanleiding zijn om zelf tot ontploffing schijnbaar te komen, ook omdat alles zo ontzettend onderdrukt wordt, verboden wordt, weggeband wordt, is uiteindelijk 1 haar al een poging tot grote zonde schijnbaar. Dan zie je niets meer in perspectief, dan is de hele wereld één grote haatbron met allerlei verleiding waarbij jij als arme onschuldige barbaar geen enkel handvat hebt om jezelf te beheersen want je hebt geleerd dat dat niet mogelijk zou zijn.



Het hoort te gaan om de innerlijke jihad, de weg waarin iemands ziel komt tot vrede en dan ontstaat gematigdheid. Het besef dat koud en warm beide goed zijn op het juiste moment.
quote:malu3 schreef op 24 juli 2014 @ 16:23:

Zo eng is de islam:



ISIS beveelt vrouwen in Irak zich te laten besnijden

door Shari Deira 24 jul 2014



Meisjes en vrouwen in Irak moeten zich van ISIS laten besnijden



De islamitische terreurgroep ISIS stelt een nieuwe gruwelijke eis aan inwoners van Irak, dit keer speciaal voor vrouwen en meisjes. Zij moeten zich van de terroristen laten besnijden.



Jacqueline Badcock van de Verenigde Naties zegt tegen BBC News dat deze fatwa, een juridisch advies in de islam, geldt voor meisjes en vrouwen tussen de 11 en 46 jaar.



Losbandigheid



ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi heeft een verklaring laten uitgaan waarin staat dat vier miljoen meisjes en vrouwen in Irak zich moeten laten besnijden, om 'losbandigheid en immoraliteit' te voorkomen.



Badcock zegt dat dit 'iets heel nieuws' is voor Irak. 'Dit is iets waarover we ons zorgen moeten maken en dat aangepakt moet worden.' Volgens Badcock gaat vrouwenbesnijdenis in tegen de wil van de Iraakse bevolking in het gebied.



Infecties



In december 2012 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aan om besnijdenis van vrouwen tegen te gaan. Het komt vooral voor in noordoost Afrika en in een aantal landen in Azië en het Midden-Oosten.



Sommige moslims geloven dat meisjes na vrouwenbesnijdenis volwassen zijn en kunnen trouwen. Vaak gebeurt het onder onhygiënische omstandigheden, waardoor de kans op infecties groot is.



ISIS zaait al maanden dood en verderf in Irak. Begin juni veroverde de terroristen de stad Mosul.



Bron: Elsevier vandaagIk ben toch echt benieuwd wanneer nu de eerste demonstratie tegen ISIS plaats zal vinden, om te protesteren tegen het vreselijke lot dat hun moslimzusters te wachten staat als dit werkelijkheid zou worden. (Ik hoop met heel mijn hart oprecht van niet!)
Alle reacties Link kopieren
NU.nl / TELEGRAAF:



" Het is nog maar de vraag of de Islamitische Staat (ISIS) echt opdracht heeft geven om vrouwen in de Iraakse stad Mosul te besnijden.





Media en ook aanhangers van ISIS zeggen dat de bewering die de Verenigde Naties donderdag deden, niet klopt.

De extremistische groepering ISIS zou volgens VN-medewerker Jacqueline Badcock hebben opgeroepen tot verminkingen. De extremistische soennitische groepering zou dat hebben gedaan in een fatwa, een religieus decreet.

Aanhangers van ISIS stellen dat de fatwa nooit is uitgesproken. Een document dat is opgedoken zou een vervalsing zijn.

Badcock sloeg donderdag alarm. ''Dit is iets geheel nieuws voor Irak, met name in dit gebied, en er moet iets aan worden gedaan'', liet ze weten. Strijders van ISIS veroverden Mosul begin juni."
Alle reacties Link kopieren
Zullen we hier meteen ook alle christelijke/ katholieke excessen benoemen dan?
quote:vivarita schreef op 25 juli 2014 @ 18:40:

Zullen we hier meteen ook alle christelijke/ katholieke excessen benoemen dan?



Ja hoor, ga gerust je gang.



In tegenstelling tot moslims zijn christenen en katholieken over het algemeen wel in staat tot zelfreflectie. Ooit gehoord van doodsbedreigingen vanuit christelijke/katholieke hoek? Bij de islam is een tekeningetje maken al reden tot doodsbedreigingen. Ik noem o.a. Fortuyn, Van Gogh, Hirshi Ali, Wilders en Westgaard. Kritiek op de islam is letterlijk levensgevaarlijk. Islam is vrede toch?
@Vivarita, ik lees het ook net. Gelukkig! Hopelijk is dat bericht echt waar! :D
"Badcock gaf aan dat zij of de VN zelf geen bronnen bij ISIS hebben en dat ze haar berichtgeving baseerde op contact met leiders van stammen in de bewuste gebieden. ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi heeft niet gereageerd op de berichtgeving."
Alle reacties Link kopieren
quote:vivarita schreef op 25 juli 2014 @ 18:40:

Zullen we hier meteen ook alle christelijke/ katholieke excessen benoemen dan?Vertel, maar beloven de moslims dan ook tegen kritiek te kunnen?
Alle reacties Link kopieren
quote:vivarita schreef op 25 juli 2014 @ 18:40:

Zullen we hier meteen ook alle christelijke/ katholieke excessen benoemen dan?

Hoewel dit natuurlijk een van de meest afgezaagde jijbakken in dit soort discussies is, zeg ik: doen! Ga je gang.

En kom dan met iets recenters dan de kruistochten.

Bv. het kindermisbruik in de katholieke kerk. Dat wordt, in tegenstelling tot kindermisbruik in de islam (kindhuwelijken, aanbidding pedo-profeet etc.), keihard veroordeeld. En er worden ook schadevergoedingen aan slachtoffers betaald. De kerk trekt het boetekleed aan. Daar doet de islam allemaal niet aan. Die integreren seks met kinderen gewoon in hun religie. Dus die kun je overslaan.



Goed. Kom maar.
Alle reacties Link kopieren
Ik als moslim baal er ontzettend van dat een de groep rotte appels het verpest voor iedereen. De mensen die zichzelf moslim noemen en in de naam van Allah swt mensen vermoorden, hebben zelf de Koran niet gelezen. Dat wat wij niet met onze eigen handen kunnen maken mogen wij niet vernietigen.



Helaas verwarren veel mensen cultuur met religie. Het besnijden van meisjes bijvoorbeeld staat nergens in de Koran, dat is cultuur gerelateerd. Ik vind het daarom uiterst vervelend dat mensen met nul kennis over de Islam onzin komen verspreiden.
Alle reacties Link kopieren
Genoeg ellende op de wereld uit naam van geloof. Een christelijk gezin dat hun kindje laat verhongeren omdat het arme kind god nog niet kan bedanken voor het eten. Homo's en lesbiennes die mishandeld en met de dood bedreigd worden in Afrika ( Christenen).



Het meest recente voorbeeld is toch wel een grote groep gelovigen die een heel volk onderdrukken en uitmoorden. Dit allemaal op basis van een overtuiging/ geloof die zegt dat zij recht hebben op een bepaald stuk land.

En als we het toch over zelfkritiek hebben; dat is daar heel ver te zoeken.
Alle reacties Link kopieren
quote:malu3 schreef op 25 juli 2014 @ 18:56:

[...]





Ja hoor, ga gerust je gang.



In tegenstelling tot moslims zijn christenen en katholieken over het algemeen wel in staat tot zelfreflectie. Ooit gehoord van doodsbedreigingen vanuit christelijke/katholieke hoek? Bij de islam is een tekeningetje maken al reden tot doodsbedreigingen. Ik noem o.a. Fortuyn, Van Gogh, Hirshi Ali, Wilders en Westgaard. Kritiek op de islam is letterlijk levensgevaarlijk. Islam is vrede toch?En zo is dat Malu. Natuurlijk waren de Christenen en Katholieken vroeger ook fout. Maar dat was in de middeleeuwen. Met middeleeuwse wapens. Deze religies hebben zich ontwikkeld, hoewel naar mijn zin nog niet genoeg maar ja. Veel moslims hebben zich ook ontwikkeld maar er is helaas nog een groep die het nog niet helemaal snapt en dus van alles oplegt desnoods met geweld. Zo jammer voor de zelfdenkende moslims.
Alle reacties Link kopieren
quote:vivarita schreef op 26 juli 2014 @ 01:10:



Het meest recente voorbeeld is toch wel een grote groep gelovigen die een heel volk onderdrukken en uitmoorden. Dit allemaal op basis van een overtuiging/ geloof die zegt dat zij recht hebben op een bepaald stuk land.

En als we het toch over zelfkritiek hebben; dat is daar heel ver te zoeken.

Wat een verknipte lezing van wat er werkelijk speelt.



Nog maar een keer:



Voor de Hamas terroristen is dit een religieuze oorlog (zie het Hamas Handvest). Niet voor Israël/de IDF.

Hamas heeft de afgelopen 17 dagen 2.350 raketten op Israël afgevuurd, waaronder ook raketten op een nucleaire installatie (wat op een nucleaire ramp voor het hele gebied had uit kunnen lopen, inclusief Gaza).

Israël wordt dus wel gedwongen iets te doen. Ze kunnen moeilijk lijdzaam in de schuilkelders, onder de radar van de Iron Dome gaan zitten bibberen. En dan maar stilletjes wachten tot Hamas stopt met de raketaanvallen. Dat is geen optie.



Israël moet zich dus verdedigen en heeft dat recht ook.

IDF richt zich daarin puur op het onschadelijk maken van Hamas.

Het heeft ook geen enkel nut 'een heel volk uit te moorden', zoals jij beweert, want daarmee wordt het echte gevaar, Hamas, niet onschadelijk gemaakt. Die zitten namelijk veilig in hun tunnels en schuilbunkers, terwijl ze de burgers (ook vrouwen en kinderen) als menselijk schild gebruiken.

Hamas verstopt raketten, wapendepots, lanceerinstallaties, commandocentra enz. tussen burgers (scholen, ziekenhuizen, moskeeën enz.).

De IDF waarschuwt van tevoren (flyers, sms, telefoon) voor een aanval op Hamas, zodat burgers zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Hamas echter, sommeert burgers om zich op te offeren als human shield. En daar komen slachtoffers van.



Ook komt een groot percentage (zo'n 40%) van de Hamasraketten in Gaza zélf terecht, waardoor er veel Palestijnse doden en gewonden door 'eigen vuur' vallen. Daar geven ze Israël ook de schuld van uiteraard.



Hamas wil genocide op de Joden. Staat keurig te lezen in het Hamas Handvest. Hun hele tactiek is er ook op gericht (non stop raketten afschieten op random burgerdoelen en een nucleaire reactor).

Dat Israël nog niet in een bloedbad veranderd is, is puur hun eigen verdienste. Israël beschermt z'n burgers heel goed (Iron Dome, overal schuilkelders, sirenes enz.). Dat doet niks af aan de intentie van Hamas: het uitroeien van de Joden.



Ik snap eigenlijk niet dat je nul kritiek hebt op terroristen.

En ook over de slachtpartijen op moslims in Syrië, Irak enz. enz. hoor ik je niet.

Of over ISIS, Al-Qaida, Boko Haram, Hamas enz. enz.

Of de Hollands/islamitische hoofdenafhakkers.

Of over de slachtpartijen op Christenen in Irak.

Of de Soedanese vrouw die opgehangen zou worden omdat ze zich tot Christen bekeerd had.

Of de slavernij en de mensenrechtenschendingen in Saoedi Arabië.

Of over de Marokkaanse muur/barrière in de Westelijke Sahara: de vluchtelingen, de kampen, de genocide (door Marokko!).

Of de ISIS aanhangers die gisteren 'dood aan de Joden' scandeerden in Den Haag, en een journaliste aanvielen.

Of de vele eerwraken. Of vrouwenbesnijdenissen.

Enz . enz. enz. enz. enz.



Heb je daar allemaal echt niks over te zeggen?

Echt alleen maar Israël? En dat ene Christengezin met dat zoontje?



.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven