Het hoort erbij volgens de verloskundige

23-07-2014 21:57 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu ruim 20 weken zwanger. Nooit gedacht zo ver te komen, maar alles is in orde volgens de 20-wekenecho.

Laat dit kleintje maar groeien



Los daarvan heb ik zelf eigenlijk al best wel veel pijn. In mijn onderrug, bekken, en sinds een dag of 2 ook continu pijnlijke darmen en enorm getrek aan banden. Hoort erbij volgens de klinisch verloskundig. Ik geloof het graag en draag het met liefde zonder klagen.



En toch zou ik ervaringen van anderen willen lezen. Hadden jullie bij deze termijn ook al zoveel pijn? Voor jullie hoop ik uiteraard niet, maar ben toch tegelijkertijd benieuwd naar ervaringen.



Even voor de duidelijkheid: ik maak me er geen zorgen om. Ik mag altijd bellen en sta onder medische controle in het ziekenhuis (voor mezelf, niet voor kindje) elke week. Het gaat me puur om ervaringsverhalen.
Hier vanaf voor die tijd al bekkenklachten. Werk aangepast naar alleen zittend en wekelijks fysio gehad. Lopen was pijnlijk. Darmen, daar heb ik altijd last van. Maar idd, het hoort erbij
Ik had met die termijn geen pijn.



Maar. Met 29 weken ben ik al rennend naar de trein door mijn bekken gegaan. Ik kon niet meer lopen van de pijn, mijn man heeft me 500 meter naar huis op moeten halen met de auto. De fysiotherapeut die ik al wachtend op een muurtje bij het station gebeld heb, vertelde dat veel vrouwen te laat hulp inroepen bij hun bekkenpijn, omdat ze denken (of ze gezegd wordt) dat het erbij hoort. Pas als ze niet meer kunnen roepen ze hulp in, en dan is het eigenlijk niet meer te herstellen.



Mijn ongelukje was gelukkig alleen dat: een ongelukje. De fysiotherapeut heeft me recht gezet, ik heb braaf mijn oefeningen gedaan en ik heb nog tot week freaking 41 blij rondgelopen zonder pijn. Maar als jij nu al pijn hebt in je bekken, ga dan nú naar een fysiotherapeut. Laat het niet erger worden, want dan helpt rechtzetten niet meer. Doen hoor!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb wel een periode snel last van mijn rug gekregen. Zwakke plek door enigszins holle rug. Normaal kan ik die rug goed in bedwang houden door een goede houding, maar op het moment dat mijn buik wat ging uitbuiken en spieren niet meer alles op z'n plek hielden, kreeg ik dus vrij snel last. Gekke is dat die pijn na een aantal weken ook weer over was, waarschijnlijk omdat ik op een andere manier mijn houding ging corrigeren. Dit was de tussenfase. Nu heb ik er alleen last van als ik heel moe ben.



Mijn verloskundige vraagt er wel steeds netjes naar.
Alle reacties Link kopieren
Bij de eerste bijna 41 weken ellende gehad, dus prijs je gelukkig dat het nu pas begint...... Niettemin sterkte ermee en het is de moeite waard kan ik je zeggen!
Alle reacties Link kopieren
Bekkenband scheelde bij mij enorm! Die hield de boel bij elkaar. Te koop bij de fysio.
Bandenpijn: vanaf week 18 en nu bij week 32 nog erger, niet continu hoor, maar wel af en toe scherpe pijnscheuten. Dit is trouwens wel een aantal weken zo goed als weggeweest (tussen week 22 en 30 ongeveer)

Bekenpijn, al bij week 16, maar sinds ik bij de bekkentherapeut loop, mijn oefeningen doe en erop let hoe ik loop, sta en zit gaat het heel goed en heb ik veel minder last dan toen ik de eerste klachten kreeg.

Darmen is met tussenpozen mis, maar al wel vanaf week zes.



Zoek anders een goede mensendieck of fysio therapeut die gespecialiseerd bekkentherapeut is, dat heeft mij echt zo veel verbetering gegeven! Ik heb daar zelfs mijn zwangerschapscursus gedaan, heel praktisch gericht om klachten en pijn te voorkomen en verminderen.



Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Bekken sta ik onder behandeling bij fysio en heb ik bekkenband voor. Werkt inderdaad perfect.

Voel me nu vooral 'akelig' door de darmkrampen. Omdat die natuurlijk nu zo'n beetje rondom de baarmoeder liggen. Geeft me soms het gevoel van 'o, jee'. En dan tegelijkertijd: nee, hoort erbij.
Ik heb geen bekkenband gehad. Werd hier juist afgeraden, omdat dan die band het werk van je spieren overneemt. Ik ben met fysio de zwangerschap goed doorgekomen. Daarna ook geen last meer gehad ervan
Heel herkenbaar, vooral bij de eerste vanaf 20 weken heel erg het gevoel "opgerekt" te worden. Ook last en pijn in bekken/bandenpijn etc. Bij nr 2 ook veel last en bij nr 3 op zwangerschapspilates gegaan, toen helemaal geen klachten gehad!
Alle reacties Link kopieren
quote:Noah_ schreef op 23 juli 2014 @ 22:12:

Bekken sta ik onder behandeling bij fysio en heb ik bekkenband voor. Werkt inderdaad perfect.

Voel me nu vooral 'akelig' door de darmkrampen. Omdat die natuurlijk nu zo'n beetje rondom de baarmoeder liggen. Geeft me soms het gevoel van 'o, jee'. En dan tegelijkertijd: nee, hoort erbij.Die krampen heb ik ook af en toe. Mijn vriend schiet dan altijd in paniek, omdat ik ze echt moet 'wegpuffen'.
Alle reacties Link kopieren
O ja, dat moet ik ook. Maar jij bent toch al verder dan ik? Had je dat ook al rond de 20 weken?
Alle reacties Link kopieren
Dat weet ik niet meer eigenlijk. Sorry.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook thuis met bekkenklachten vanaf week 17. Kan helaas gewoon zo lopen. Darmen zijn ook herkenbaar. Experimenteren wat je lijf wel en niet leuk vindt om te verteren hielp wel ( geen ui en kool scheelt al veel bij mij) en het was in fases ook erger en dan weer beter. Zo ook met de bandenpijn. Idd rond 20 weken au en bij 34 had ik het ook weer erg.



Belangrijkste om te onthouden is dat er echt een eind aan komt. Bij mij is het volhouden nog best meegevallen ( nu ruim 37 weken ) Sterkte! Je redt het wel!
Alle reacties Link kopieren
Ik loop ook bij de fysio voor mijn bekken, vanaf dat ik ongeveer 22 weken zwanger was. Bekkenband werd ook heel sterk afgeraden omdat het zoals Desperate Housewife al zegt, het de functie van je spieren overneemt. Die spieren moet je juist sterker maken zodat je bekken niet verslappen en je er nog meer last van krijgt. Schijnt weer bevorderend te werken voor je herstel na de bevalling.

Als ik mijn oefeningen goed doe en rust neem wanneer ik het nodig heb, ben ik nu eigenlijk helemaal pijnvrij.

Afgezien van mijn bovenrug dan, maar dat is weer een ander verhaal.



Darmen heb ik geen last van gehad gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
O nog even over de bekkenband. Hij werd hier ook afgeraden. Tot ik echt nergens meer kwam, omdat 100 m lopen tot 3 dagen napijn en dus fulltime liggen leidde. Dan schijnt de band weer beter te zijn dan helemaal niet bewegen. En het is mijn grootste vriend inmiddels
Alle reacties Link kopieren
In dagelijks gebruik, gebruik ik de bekkenband niet, wel bij (lange) afstanden lopen. Dat was ok volgens de bekkenfysio.



Inmiddels heb ik vannacht wel enorm veel last gehad van brandend maagzuur. Ik vind het allemaal prima. Alles voor mijn kleine.

Ik vind het alleen allemaal zo vroeg: bekken, darmkrampen, maagzuur. Ik had dat gewoon niet nu al verwacht.
Alle reacties Link kopieren
Halve nachten wakker liggen. Hoort er ook bij...
Alle reacties Link kopieren
Ja, het is een feestje
Alle reacties Link kopieren
Halverwege de zwangerschap is mijn buik flink gegroeid. Weet niet of het door gewicht kwam of toch hormonen en verweking enzo, maar toen begon ik ook last van banden en bekken te krijgen. Niet naar de fysio geweest omdat ik het met rustig aan doen goed onder controle kan houden. Ik fiets bijv niet twee dagen achter elkaar en ga na elke huishoudelijke klus een poosje zitten. Zo ben ik nu bijna uitgerekend en de tijd goed doorgekomen.



Af en toe had ik flink last, dan had ik me te veel ingespannen. Maar met 1-2 dagen niets doen ging het weer over. Punt is dat ik huisvrouw ben en makkelijker rust kan nemen dan veel werkende vrouwen. Ik denk dat je beter naar de fysio kunt gaan, als rust nemen niet helpt of geen optie is.
Ik heb vanaf week 16 last gehad van mijn bekken, ik kon niet meer zelf opstaan vanuit lig, kon op den duur niet meer werken, ik kon niks langer dan een minuut of tien. Lopen, zitten, staan, liggen. Fysio gehad, mensendieck gehad, dat maakte het uiteindelijke dermate stabiel dat ik de rolstoel heb weten te vermijden. Meteen na de bevalling was het zo goed als over.
Alle reacties Link kopieren
Mary, hier geen huisvrouw maar wel heel veel mogelijkheid om rust te nemen. Wat ik dus ook doe.

Ik ben ook ontploft overigens (bijna 21 weken nu). Mijn moeder had me 9 dagen niet gezien en schrok zich rot.



Jeetje Ginger, heftig. Zo erg heb ik het niet. Gelukkig. Fijn dat het wel na de bevalling gelijk weg was.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven