Werk & Studie alle pijlers

Verpleegkundige uit de zorg!

28-07-2014 17:05 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben een 43 jarige vrouw en werkzaam als verpleegkundige niv.4 in de zorg. Ik zou heel graag iets anders willen gaan doen. Vanwege de werkdruk, en onregelmatige uren. Maar ik weet niet hoe en waar ik moet beginnen! Als ik Google op omscholen kom ik juist uit bij werken IN de zorg. Wie van jullie heeft ervaring en misschien goede tips? Bedankt alvast!
Ik ben doktersassistente op een (buiten)polikliniek, voor meerdere specialismen. Veel van mijn collega's hebben een verpleegkundige achtergrond. Zeker op poli's als urologie. Is zoiets niks voor je?
Alle reacties Link kopieren
Ja poliklinisch, of je specialiseren in een vakgebied waarbij je zelf spreekuren draait, minder werkdruk hebt of minder ort?

Te denken aan stomavpk, urovpk, dialysevpk, oncovpk
Alle reacties Link kopieren
En als je helemaal uit de zorg wil.. Tja dan moet je echt lef hebben en heel wat anders gaan doen.. Dat is dan aan jou wat je leuk vindt
Alle reacties Link kopieren
Hoi! Dank voor je antwoord. Wat bedoel je met een buiten polikliniek? Er is een ziekenhuis dichtbij, waar ik als leerling vpk werkte. En daar werd echt op banen bij poli's gedoken door het verplegend personeel op de afdelingen.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk nu in een soort van verzorgingshuis. Mensen wonen zelfstandig en kopen bij ons zorg in. Lef heb ik wel!😉ik weet niet waar te beginnen!?!
Gewoon, een groot gezondheidscentrum waar alle specialismen uit het ZH (hier een half uur verderop) per toerbeurt spreekuren komen doen. Zelf assisteer ik bij de kinderartsen, gynaecologen, traumachirurgen, dermatologen, neurologen, kaakchirurgen, internisten en orthopeden.



In mijn ziekenhuis is er geen run op medisch assistentenbanen door verpleegkundigen, omdat de voorkeur ligt bij doktersassistenten (daar zijn er ook genoeg van). Maar enkele poli's hebben wel graag verpleegkundigen ertussen. En zo zal het dus per ziekenhuis verschillen.



Misschien kan je eens een snuffelstage lopen? Dat moet te regelen zijn als je toch al in het ziekenhuis werkt, via je teamleider of P&O bijvoorbeeld.
Alle reacties Link kopieren
Heeft jouw ziekenhuis transfer verpleegkundigen? Dan regel je de zorg die nodig is na een opname. Veel geregel dus, wel medische achtergrond nodig om te kunnen weten waar het over gaat. Zelf keer mee te maken gehad en het leek mij een erg leuke job. Geen idee of dit kan met jouw vooropleiding moet ik zeggen.
Heb je financieel de ruimte om een paar jaar te gaan studeren?
Alle reacties Link kopieren
Omscholen is niks anders dan een andere opleiding volgen zodat je in een andere sector kan werken.

Weet je wat je wilt? Of echt geen idee welke richting je op zou willen? Welke sector? Wil je een opleiding volgen of niet? Heb je geld om een opleiding zelf te betalen? Zou je misschien wel in de zorg willen blijven, maar bv andere doelgroep en andere werkzaamheden (bijv. psychiatrie, GGD, ZH, thuiszorg, justitie, VG)?



Ik denk dat het belangrijk is voor jezelf helder te krijgen wat je wilt en dan kijken wat er in die richting mogelijk is. 'Iets' anders gaan doen is redelijk vaag natuurlijk.
Kijk eens naar sociale wijkteam in jou buurt. Die zijn helemaal in opkomst en daar werken juist mensen uit allerlei sectoren.



Binnen mijn organisatie, jeugdzorg, werken ook verpleegkundige.
Hallo,



Hier ook een verpleegkundige. Ik denk wel dat als je echt uit de zorg wilt, je opnieuw zal 'moeten' gaan studeren/leren.



Ik ga zelf in september starten met een post HBO opleiding om o.a. dezelfde redenen als jij: ben flauw van onregelmatig werken en de werkdruk. En het is moeilijk te combineren met mijn prive leven(jonge dochter, die ik door omstandigheden alleen opvoed)



Ik hoop uiteindelijk dus ook een andere baan te vinden, maar wel in de zorgsector, gekoppeld aan de post HBO opleiding die ik ga volgen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven