hoort dit wel zo?

28-07-2014 20:50 34 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

Na al jaren mee lezen, nu mijn eerste topic met een toch wel wat rare vraag. ..



Kort geleden ben ik bevallen en wat ben ik trots op mijn meisje, ze doet het geweldig is vrolijk, gezond en het beste wat mee is overkomen!



Maar waar ik mee zit..

Ik heb na 15 weken zwangerschap al zoveel klachen gekregen, waardoor ik in een rolstoel ben beland. Volledige bedrust. Voor alles afhankelijk geweest van vrienden en familie, die er altijd voor me waren!



Nu 12 weken na de bevalling kan ik weer lopen fietsen en ik sport weer, veel vooruitgang dus. ...



Maar nu heb ik soms de gedachte dat ik het heerlijk zou vinden zelf eens iets te ondernemen zonder mijn meisje. En dagje sauna of ff weg met een vriendin en dagje shoppen..of gewoon ff iets alleen of met mijn partner. .Ik heb dit jaar nog geen dag voor mezelf gehad.... (Ook nog geen dag zonder pijn helaas, maar het word beter😀)



Meteen na die gedachte voel ik mij schuldig naar mijn meisje toe. . Dat ik niet bij haar wil zijn of zo. ..

Is dit heel raar? ?

Zijn er meer moeders die dit hebben? ??



Liefs kokosvanille
Alle reacties Link kopieren
Is geen rare vraag hoor! Dit is een normaal gevoel. Wij gingen na 3 mnd naar een verjaardag, en dochter uit logeren bij opa en oma. Erg fijn, weer even met z'n 2-en. Maar zondagochtend 10 uur, zijn we dochter weer gaan halen...ik miste haar
12 Weken na de bevalling van de eerste was ik al lang weer op pad geweest zonder kind, naar de sauna, winkelen en op vakantie skiën. Op wintersport waren mijn man en dochter wel mee, maar dan bleef mijn man bij haar of opa en dan gingen we samen skiën. Lijkt me erg logisch dat je na 12 weken ook wel eens zonder baby op pad wil.
Alle reacties Link kopieren
Niet heel raar hoor. Na 5 maanden zijn wij samen uit eten geweest. Ik gaf borstvoeding en naast dat ik een hekel aan kolven had was ik er ook heel slecht in dus eerder kwam het er niet van. Maar het was zo fijn!

Logeren duurde langer zo'n 1,5 jaar deels vanwege nog steeds borstvoeding en deels omdat dochter heel slecht sliep en ik niet daar iemand anders mee wilde opzadelen.
Alle reacties Link kopieren
Er dan op vertrouwen dat het goed komt bij de oppas/opa en oma, vond je dat niet lastig? ?😕 Ik durf dat nu nog niet zo. ...
Alle reacties Link kopieren
Ja, natuurlijk!!



Heel logisch allemaal, zeker wanneer je zoals ik jouw geval al lange tijd zo beperkt bent geweest. Fijn dat je weer zoveel kunt, hopelijk wordt het nog beter!



Tijd voor jezelf en je relatie is nodig; je laadt ervan op en daardoor heb je als moeder meer te geven. Geniet ervan, je kind krijgt er geen trauma van en schuldgevoel is nergens voor nodig.
Alle reacties Link kopieren
Wat kan er allemaal misgaan bij opa en oma? Ze hebben jou of je partner toch ook zonder al te veel kleerscheuren grootgebracht?



Eerst een uurtje oefenen, dan wat langer, dan een hele middag... het is wennen, maar het komt goed.
Alle reacties Link kopieren
Het is wel heel lief dat je je daar druk over maakt. Dat maakt je al een goede moeder, vind ik. Geniet ervan!
Dat is heel normaal hoor. Toen je moeder werd ben je niet opgehouden "kokosvanille" te zijn. Het is heel normaal en gezond om na een periode zo intensief met je kind bezig te zijn ook weer dingen voor jezelf te doen. Constant zorgen en verantwoordelijk zijn is ook nogal wat. Een kind heeft het meest aan een ouder die lekker in zijn/haar vel zit. Uit schuldgevoel thuis blijven met je dochter totdat de muren op je af komen is niet goed voor je dochter. Dus regel een dag oppas, een opa en/of oma waar e heen kan? Die passen dan vast maar wat graag voor het eerst op is mijn ervaring. Als je met een vriendin weg wil zou ik dat gewoon met je man overleggen.



Houdt je niet te veel bezig met wat hoort maar met wat goed voelt voor jullie gezin.



btw toen mijn kinderen drie maanden oud waren ging ik weer aan het werk, bijna fulltime en ze hebben er niets aan overgehouden en ik heb een goede band met ze. Dus een dagje gaat echt goed komen.
Alle reacties Link kopieren
Nog gefeliciteerd met je dochter! Ik ben korter geleden bevallen en voel me absoluut niet schuldig om even alleen op pad te gaan. Ivm borstvoeding wel wat beperkt qua duur maar dat vind ik geen probleem.



Heel gezond hoor, naast moeder ben je ook nog jezelf, partner, vriendin etc. Dus ga lekker met je man uit eten, met een vriendin winkelen of naar de sauna. Doen hoor!



Zorg dat dochter bij iemand blijft die je volledig vertrouwd, dan hoef je je geen zorgen te maken en weet je dar ze in goede handen is.



Werk je ook trouwens? 12 weken na de bevalling is normaal gesproken ook je zwangerschapsverlof afgelopen en zal je weer gaan werken.
quote:kokosvanille schreef op 28 juli 2014 @ 21:04:

Er dan op vertrouwen dat het goed komt bij de oppas/opa en oma, vond je dat niet lastig? ?😕 Ik durf dat nu nog niet zo. ...Nou als die mensen niet voor kinderen konden zorgen waren ze nu geen opa en oma geweest natuurlijk. Maar ik snap je gevoel hoor. De eerste keer dat ik de deur uit ging nadat mijn oudste geboren was wilde ik halverwege de straat al terug terwijl mijn man thuis was met een slapende baby.
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend had voorgesteld dat ik morgen naar een goede vriendin ga. Lekker een middag bij kletsen en daar eten..

Ik denk dat ik dat dan maar ga doen?!!

Hij is morgen vrij en blijft dan thuis met haar. . Vond hij ook wel een keer leuk zei hij. .. Hij had al bedacht dat hij veel wil wandelen morgen..



Wat een lieve reacties!

Ik denk dat ik me nog wel schuldig voel morgen, maar ik ga proberen dat niet te doen....
Alle reacties Link kopieren
Ja ik werk ook. ...heb vakantie aan mijn verlof geplakt, heb nog geen dag opgemaakt, heb alleen maar in de ziektewet gezeten dit jaar. ...



Ik begin 1 september weer. .. ivm lichamelijke klachten nog dan opbouwen naar 24u
Alle reacties Link kopieren
12 weken na de bevalling dan gaan veel moeders toch weer aan het werk? Iets voor jezelf willen doen is helemaal niet raar.
Heel normaal! Ik ging al vrij snel weer naar kapper, schoonheidsspecialist, dagje Rijksmuseum, avondje sauna. En zoon was geloof ik 4 of 5 weken toen ik met man uit eten ging en mijn moeder kwam oppassen. Met 5 maanden eerste nachtje logeren.
quote:kokosvanille schreef op 28 juli 2014 @ 21:15:

Ja ik werk ook. ...heb vakantie aan mijn verlof geplakt, heb nog geen dag opgemaakt, heb alleen maar in de ziektewet gezeten dit jaar. ...



Ik begin 1 september weer. .. ivm lichamelijke klachten nog dan opbouwen naar 24uWat een ellende zeg. Het lijkt me heel goed voor je als je even jezelf kan zijn en vaders vinden het meestal ook leuk hoor even zelf doen (en spannend en zijn vaak heel trots na afloop haha).
Alle reacties Link kopieren
Nou geniet ervan morgen Kokos! Lekker naar je vriendin. Als je een middag plus eten te lang vindt doe je toch 1 van de 2 voor de eerste keer?



Ook fijn voor je man om tijd alleen met zijn dochter door te brengen en alles op zijn eigen manier te doen.
TO, meen je dit nou echt? NATUURLIJK IS DAT NORMAAL!!!

Dat je soms wel eens een uurtje (of langer!) voor jezelf wilt is heel gezond en normaal en zegt helemaal niets over je gevoel voor je kind.

Zodra mijn dochter om de 3 uur dronk (borstvoeding) rende ik tussen voedingen door in mijn eentje de stad in (wonen dichtbij de binnenstad) om te shoppen en cappuccino te drinken op een terras. Dat had ik heel hard nodig!



Ik had het nog veel 'erger' dan jij: ik vond de babytijd van mijn dochter verschrikkelijk en greep elke gelegenheid aan om even te 'ontsnappen'. Zo heb ik het overleefd.



En nu ze 3 is zorg ik ervoor dat ik regelmatig tijd voor mezelf heb. Compensatiedagen van mijn werk opnemen als zij naar kdv is (waar zij de tijd van haar leven heeft met heel veel vriendjes) zodat ik kan slapen en hangen en naar de sauna kan.



Heel normaal en zelfs zeer aan te raden om tijd voor jezelf zónder kind te nemen. Word je een gelukigger mens van, wat voor je kind ook weer goed is.
Ik ben ca. 10 weken na de bevalling weer vier dagen per week gaan werken. Fluitend in de auto, heerlijk gewerkt en daarna weer blij als ik mijn baby ophaalde.
Ik ook Betjebig: geen enkele moeite met babydochter op kdv achter laten. Vond het heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
quote:kokosvanille schreef op 28 juli 2014 @ 21:13:

Mijn vriend had voorgesteld dat ik morgen naar een goede vriendin ga. Lekker een middag bij kletsen en daar eten..

Ik denk dat ik dat dan maar ga doen?!!

Hij is morgen vrij en blijft dan thuis met haar. . Vond hij ook wel een keer leuk zei hij. .. Hij had al bedacht dat hij veel wil wandelen morgen..



Wat een lieve reacties!

Ik denk dat ik me nog wel schuldig voel morgen, maar ik ga proberen dat niet te doen....Doen! Is hartstikke fijn om er even tussenuit te zijn. En dat je daarover dubbele gevoelens hebt en je zorgen maakt is normaal.
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn al die reacties! Ik kom nu ook wel de deur uit maar alleen met dochter. Ik woon vlakbij winkels dus neem haar mee boodschappen of zelfs al wezen shoppen en terrasje gepakt met haar. Ging goed. .. al ben ik benieuwd hoe ik het vind als ze gaat huilen. ..



Ik ga maar wat met alleen de deur uit! Ik mis dat echt! Knap Ik zelf ook van op!

De laatste keer dat ik alleen iets leuks heb kunnen doen was denk Ik in november/december vorig jaar. .

Nodig tijd dus!

@mwcactus ; het was zeker ellende! Ik heb ook nog nooit zo dicht tegen een depressie aan gezeten en heb me nog nooit zo machteloos en afhankelijk gevoeld. ..Mijn vriend moest mij douchen aankleden, alles. .. Ik had thuiszorg. .. pfffff. . Gelukkig gaat het met mijn meisje goed en met mij nu steeds beter. ..Ik begin soms nog wel bijna spontaan te huilen als ik een rolstoel zie. ... Doet me aan de moeilijke periode denken
Komt goed! Ik heb afgelopen weekend mijn dochter van 7 weken bij mijn zwager moeten laten vanwege de bruiloft van mijn broer. En het was héérlijk! We hebben ons helemaal uitgeleefd op die bruiloft, dansen, lachen, luid meezingen... Ik was doodop maar zó blij dat we weer samen even een koppel konden zijn (en dat ik weer eens lekker kon dansen en soepel kon bewegen). En de volgende dag dochter begroeten met de tranen in mijn ogen, haar ophalen maakte het hele weekend compleet voor mij. Ik had haar ook heel erg gemist!



Juist als je zo geleefd heb voor je baby, met bedrust ( hoe heb je het volgehouden?!) dan is het nu echt tijd iets voor jezelf te gaan doen. Het komt echt goed, je zult zien dat je je meid echt gemist hebt en je echt geen ontaarde moeder bent.
Alle reacties Link kopieren
@fleetfox idd! Ik voel me dan een ontaarde moeder. ...



En hoe heb ik het volgehouden. .. Vooral elke dag herhalen dat een zwangerschap 9 maanden duurt. . Dat er een einde aan komt. ...doorzetten was het enige wat ik kon doen om een gezonde dochter te krijgen en dat is gelukt!
Alle reacties Link kopieren
quote:kokosvanille schreef op 28 juli 2014 @ 21:13:

Mijn vriend had voorgesteld dat ik morgen naar een goede vriendin ga. Lekker een middag bij kletsen en daar eten..

Ik denk dat ik dat dan maar ga doen?!!

Hij is morgen vrij en blijft dan thuis met haar. . Vond hij ook wel een keer leuk zei hij. .. Hij had al bedacht dat hij veel wil wandelen morgen..



Wat een lieve reacties!

Ik denk dat ik me nog wel schuldig voel morgen, maar ik ga proberen dat niet te doen....



Voelt jou vriend (die neem ik aan de papa is) zich ook schuldig als hij jou alleen bij jullie dochter laat? Lijkt me niet, dus wen aan het idee dat het ook zijn dochter is, dat die er ook voor kan zorgen, dat hij dat net als jij moet leren en ook wel eens onhandig zal zijn, of handiger dan jij, dat kan ook.

En ga het morgen alsjeblieft geen papadag noemen. Die andere dagen zijn ook geen mamadagen
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven