zijn ex blijft contact zoeken

30-07-2014 14:55 25 berichten
Hallo allemaal!



Hier even een topic omdat ik benieuwd ben naar meningen en ook mijn frustratie even van me af wil schrijven.



Ik heb een vriend, al een tijdje, gaat allemaal leuk en gezellig en het voelt allemaal heel goed. We hebben nooit echt gedoe ofzo, kunnen dingen goed bespreken als er eens wat is, alleen erger ik me aan 1 ding.



Zijn ex blijft maar contact zoeken. Ze hebben een jaar of 3 iets gehad, dat is nu al 1,5 jaar uit. Sinds wij wat hebben, stuurt ze weer berichtjes. Hij reageerde hier in eerste instantie gewoon vriendelijk maar kort op, had zelf niet echt zin in hele gesprekken.



Met zijn moeder haar verjaardag stuurt ze hem een felicitatie berichtje. Toen hij op vakantie was heeft ze hem veel plezier gewenst, gevraagd of het leuk was daar en toen hij niks terugvroeg werd ze boos, zei ze dat 'de interesse van haar kant ook weg was als hij haar zo behandelde'. Vandaag weer een berichtje met excuus voor haar boze reactie en hoe de vakantie was geweest.



Ik kan het niet helpen dat het me wat irriteert. Aan de ene kant kan ik er om lachen, ze doet erg hard haar best. Aan de andere kant vind ik het wat sneu om je ex zo te blijven berichten. En stiekem erger ik me er ook aan, denk ik 'ga nou gewoon eens weg'.



Mijn vriend heeft vandaag aangegeven geen trek meer te hebben in whatsapp berichtjes e.d., de reactie was 'ok'.



Ik voel me een beetje een jaloers kreng omdat het me irriteert, al vind ik het ergens ook logisch. Wat vinden jullie?
Alle reacties Link kopieren
Ff nog over hem heen plassen en je hebt je territorium afgebakend



Er is nu toch niets meer aan de hand? En als je vriend er echt geen trek meer in heeft dan zet hij haar nummer toch op blokkeer of roep ik nu iets raars?
Even een aanvulling. Ze blijft ook zeggen dat ze het 'goed moeten afsluiten' enzo. Ik vraag me af wat er nog afgesloten moet worden aangezien het al 1.5 jaar over is.
Ben je blond? En hebben jullie een crosstrainer in huis?
Klopt boerderijgeit028, ik wil er ook geen big deal van maken. Dat doe ik bij mijn vriend dan ook niet. Ik vind het fijn dat hij me op de hoogte stelt en eerlijk is, vertrouw hem daar ook in.



Hij is niet zo van het blokken e.d., wil het liefst dat iedereen het goed met elkaar kan vinden, zo'n goedzak.
Alle reacties Link kopieren
Het zou mij ook irriteren. Nu je vriend heeft aangegeven het niet meer te willen is het probleem opgelost toch.
Motto’s Helpen je Niet Als het er echt op Aan Komt
quote:Capibara_ schreef op 30 juli 2014 @ 15:00:

Ben je blond? En hebben jullie een crosstrainer in huis?Brunette, en geen crosstrainer wel een abbo op de sportschool, is dat ook goed
quote:nwdesie schreef op 30 juli 2014 @ 15:00:

Het zou mij ook irriteren. Nu je vriend heeft aangegeven het niet meer te willen is het probleem opgelost toch.Klopt, ik hoop dat het nu ook ophoudt. Hij had het al eens eerder (wel meer vriendelijk) aangegeven namelijk.
Alle reacties Link kopieren
Is jouw vriend niet mans genoeg om dit zelf op te lossen zonder dat jij over zijn schouders meekijkt hoe hij dit contact voortzet dan wel afkapt? Je kunt je aan haar ergeren tot je een ons weegt, maar het verziekt alleen maar jouw humeur en dat is zonde.
Alle reacties Link kopieren
Je vriend doet er niks mee toch, laat gaan
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
quote:spaatje25 schreef op 30 juli 2014 @ 15:00:

Klopt boerderijgeit028, ik wil er ook geen big deal van maken. Dat doe ik bij mijn vriend dan ook niet. Ik vind het fijn dat hij me op de hoogte stelt en eerlijk is, vertrouw hem daar ook in.



Hij is niet zo van het blokken e.d., wil het liefst dat iedereen het goed met elkaar kan vinden, zo'n goedzak.No good deed goes unpunished ;) Goedzakken veroorzaken ongewild meer brokken dan als ze gewoon een grens trekken. Dit even in het algemeen gezegd.
quote:Sensy12 schreef op 30 juli 2014 @ 15:04:

Is jouw vriend niet mans genoeg om dit zelf op te lossen zonder dat jij over zijn schouders meekijkt hoe hij dit contact voortzet dan wel afkapt? Je kunt je aan haar ergeren tot je een ons weegt, maar het verziekt alleen maar jouw humeur en dat is zonde.Sensy, daar is hij wel mans genoeg voor hoor. Mijn topic heeft dan ook geen betrekking op hoe hij moet handelen, maar mijn frustratie betreffende de situatie.
Klopt ook weer. Ik ben zelf wat duidelijker in mijn communicatie met exen.



Zo heeft een ex mij een tijd geleden een bericht gestuurd. Heb eerlijk aangegeven dat ik hoop dat het hem goed gaat, maar geen interesse heb in vriendschap met exen omdat ik dat niet leuk vind tegenover mijn vriend. Was ook oke vond mijn ex, niet moeilijk, lekker duidelijk en klaar.
Alle reacties Link kopieren
Waarom ben je zo jaloers? Het is toch mooi om te zien dat hij helemaal niet hapt naar zijn ex! Daar moet je trots op zijn! Een trouwe hond
Iedereen is mooi
Joh, zolang zij geen poot aan de grond krijgt bij je vriend, is er niets aan de hand.



Hij heeft haar nu gezegd geen trek meer te hebben in WA berichtjes. Mooi, opgelost. Einde, klaar, einde oefening.



Zij zal moeten verwerken dat het uit is. Hij had het haar eerder en duidelijker aan moeten geven. Is nu alsnog gebeurd, dus kun jij het achter je laten.
Alle reacties Link kopieren
quote:spaatje25 schreef op 30 juli 2014 @ 15:07:



Zo heeft een ex mij een tijd geleden een bericht gestuurd. Heb eerlijk aangegeven dat ik hoop dat het hem goed gaat, maar geen interesse heb in vriendschap met exen omdat ik dat niet leuk vind tegenover mijn vriend. Was ook oke vond mijn ex, niet moeilijk, lekker duidelijk en klaar.Misschien is dat waar de schoen voor jou wringt: je had gehoopt dat jouw vriend het ook zo zou aanpakken?
Misschien wel millennial



De schoen wringt voor mij bij het feit dat het een aantal keer voor is gekomen nu. Eerst wil ze via facebookchat weer dingen bespreken, goed afsluiten. Dan blijft ze constant berichtjes sturen en wordt ze boos omdat vriend haar 'behandeld als iemand met wie hij nooit een relatie heeft gehad', later biedt ze haar excuus weer aan en wil weer een gesprek starten.



Ik vind het gewoon irritant, meer niet. Ik ben niet boos oid, ze zet zichzelf zo genoeg voor gek. Ik vraag me alleen af of de boodschap nu wel doordringt.
Laat het van je afglijden. Je vriend heeft het nu opgelost. Het is haar probleem. Niet dat van je vriend, niet dat van jou. Je kan je vriend er hoogstens op aankijken dat hij niet duidelijk(er) is geweest, maar je kan hém er niet op aankijken dat zíj steeds toenadering zoekt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook nog steeds contact met mijn ex. We zijn 7 jaar samen geweest en nu ruim 4 jaar uit elkaar en hij heeft een keer een relatie gehad en het contact bleef normaal niet extreem veel maar gewoon korte update hoe het is enzo... weet niet ofdat dat sneu is maar wij zijn gewoon goed uit elkaar gegaan... en die ex stuurt ook niet echt rare dingen ze kan toch gewoon oprecht intresse hebben?
quote:elonie87 schreef op 30 juli 2014 @ 17:08:

Ik heb ook nog steeds contact met mijn ex. We zijn 7 jaar samen geweest en nu ruim 4 jaar uit elkaar en hij heeft een keer een relatie gehad en het contact bleef normaal niet extreem veel maar gewoon korte update hoe het is enzo... weet niet ofdat dat sneu is maar wij zijn gewoon goed uit elkaar gegaan... en die ex stuurt ook niet echt rare dingen ze kan toch gewoon oprecht intresse hebben?



Vriend geeft zelf aan geen trek te hebben in contact. Zelf zie ik het nut van contact houden ook niet in, het is over.



Inmiddels heeft vriend verteld dat hij vandaag na zijn bericht nog een heel gesprek met haar heeft gehad. Ze vond het maar raar en nu zou het (voor de 3e keer) dan 'echt afgesloten' zijn.



Kijk... dat er nog dingen uitgepraat moeten worden kan ik nog inkomen (al vind ik het vreemd dat dit anderhalf jaar na dato en terwijl hij een nieuwe vriendin heeft moet gebeuren). Maar dit is gewoon niet de eerste keer. Het begint steeds van voor af aan.



Toen mijn vriend en ik net wat hadden bleek dat een kennis van hem met zijn ex had gezoend. Op een verjaardag waar ik voor het eerst werd voorgesteld aan iedereen heeft vriend die jongen erop aangesproken. Ik vond dat heel raar. Ik was daar voor het eerst (spannend) en dan moet er gepraat worden over zijn ex die zoent met een kennis. Nu ik het opschrijf klinkt het zo tokkie.



Daarna blijft zij contact zoeken en moeten dingen drie keer afgesloten worden. Ik vind het gewoon irritant. Vriend heeft gesprek ook verwijdert, nog vreemder.
Laat het nu aan vriend over. Hij is heel duidelijk, zij wil de boodschap niet ontvangen.



Haar probleem. Niet dat van jou, niet dat van je vriend.



Wacht nu af wat je vriend doet. Als het goed is, zal hij nu niet meer reageren. Stop met je irriteren. Daarmee zet je vriend in een spagaat en help je ex ermee, in plaats van je vriend.
quote:Doreia schreef op 30 juli 2014 @ 21:10:

Laat het nu aan vriend over. Hij is heel duidelijk, zij wil de boodschap niet ontvangen.



Haar probleem. Niet dat van jou, niet dat van je vriend.



Wacht nu af wat je vriend doet. Als het goed is, zal hij nu niet meer reageren. Stop met je irriteren. Daarmee zet je vriend in een spagaat en help je ex ermee, in plaats van je vriend.Rationeel ben ik het helemaal met je eens Doreia, ik weet dat ik erboven moet staan. Maar het irriteert me zo! Ik vind het ook vervelend omdat ik zelf een beetje over mijn grens gegaan ben wat dit betreft, ik wil er helemaal niet zo heftig op reageren.
Alle reacties Link kopieren
Was het al wel echt uit toen jullie wat met elkaar kregen? Officieel wel, maar was er ook echt weinig contact in de tijd voor jullie, werd er niet meer met elkaar gevreeën, of was er nog steeds sprake van een intense band en een mogelijke doorstart van de relatie? Dat zou ook kunnen verklaren waarom zij er 'ineens' moeite mee had toen jij ten tonele verscheen.



Wat de reden ook is, je vriend heeft uiteindelijk voor jou gekozen, wie weet dringt dat nu ook tot haar door en haakt ze alsnog af.
Vertrouw je je vriend dat hij dit op kan lossen? Of denk je dat hij deze aandacht en competitiestrijd wel lekker vind voor zijn ego bijvoorbeeld?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 7 jaar een relatie gehad. Goed afgesloten. Twee jaar later kwam.ik ex tegen en heb het met hem.toen.ook over de relatie gehad. Wat opmerkingen die nog dwarszaten.

Ex en ik zijn nu 14 jaar later nog steeds hele goede kennissen van elkaar en informeren bij elkaar hoe het met wederzijdse familie gaat. Zo heb ik nog 2 exen. Gewoon goed contact mee op kennisniveau.



Ik zie echt het probleem niet in wat jij schrijft. Ze stuurt wat oppervlakkige berichtjes. En wil wat bespreken. Was hun contact voor jouw komst ook nog gewoon? En is jouw vriend wel de goedzak die jij denkt dat hij is?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven