Kattenkenners hier? Mijn kat springt als een haas!

30-07-2014 09:40 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik heb overal gezocht op internet, maar ik kon het antwoord op mijn vraag nergens vinden.



Mijn kat maakt sinds kort enorme sprongen, net als een haas. Het is echt heel grappig om te zien en ze doet het vooral als ze heeeeeel graag wil spelen of als ze natvoer wil.



Ze schuwt mij, mijn vriend, de deur, muur of lamp dus ook echt niet 😂! Laatst sprong ze zo hoog en ver dat ze de lamp kapot heeft gemaakt.



Zijn er meer mensen die een kat hebben met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis?
Whahaha! Knappe kat! Die van mij springen niet hoger dan een meter. Lijkt mij gewoon speelsheid. Probeer de kat wat meer uit te dagen met speeltjes ofzo, dan kan hij/zij daar zijn energie in kwijt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb laatst weer wat speeltjes gekocht, want een groot deel van wat ze had negeerde ze gewoon. De plumeau is haar favoriet, dus daar ga ik nu weer een paar van kopen zodat ze verschillende heeft.



Ik had ook glow in the dark balletjes met een staartje eraan, die vindt ze niks. Knuffelbeestjes vindt ze ook niks.



Enige tot nu toe naast de plumeau is alles wat en draad heeft en de lasermuis die inmiddels kwijt blijkt te zijn. Ga zeker vandaag nog even kijken op Internet wat ik kan bestellen!
Alle reacties Link kopieren
Mijn ene kat doet het ook, de andere wil het dan na doen.. dat lukt nooit echt hilarisch om te zien.

Oja mijn kat gilt er ook nog bij het kan nog erger dus.
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Haha Siepeltje! Wij zijn nu bezig om een tweede kat aan te schaffen, dus ik ben benieuwd of ze elkaar dan ook zullen proberen te overtreffen.



Gisternacht werd ik ook een paar keer gevraagd om te spelen (lees: keiharde miauw in mijn oor en een kat die nog net niet op me zat!)



Ga zo echt maar even wat speelgoed bestellen.
Alle reacties Link kopieren
Statische elektriciteit?
verba volant, scripta manent.
TO: dit is juist een goed teken. Het wil zeggen dat de kat lekker in zijn vel zit.

Klinkt heel vreemd omdat je waarschijnlijk denkt dat er een draadje los zit bij je kat, maar het is echt zo.

Heeft te maken met haar natuurlijke jachtinstinct.



(en dat bestaat ook uit achter beestje aanrennen, klimmen, springen, klauteren spelen enz.)



Je hoeft dus geen psychiater te bellen of valium te halen .

Het is alleen maar een goed teken dat de kat zich prettig voelt.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie het helemaal voor me en moet vreselijk lachen.

Je hebt niks aan mn reactie... Maar toch
Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar: mijn oudste kat (15 jaar!) heeft ook van die aanvallen. Wij noemen het 'haar zot kwartiertje'. Ik heb zo'n speelbal aangeschaft waar snoepjes uitvallen als er tegen stoot en dat is een groot succes. Het is een binnen-kat, dus ik denk dat ze haar energie dan even kwijt moet. En 's nachts: ze mauwt niet in mijn oor, maar ik krijg regelmatig een flinke kopstoot! En die bal is 's nachts geen optie want die voetbalt ze door het hele huis (met alle lawaai vandien!
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
quote:marilyn82 schreef op woensdag 30 juli 2014 11:20 TO: dit is juist een goed teken. Het wil zeggen dat de kat lekker in zijn vel zit.

Klinkt heel vreemd omdat je waarschijnlijk denkt dat er een draadje los zit bij je kat, maar het is echt zo.

Heeft te maken met haar natuurlijke jachtinstinct.



(en dat bestaat ook uit achter beestje aanrennen, klimmen, springen, klauteren spelen enz.)



Je hoeft dus geen psychiater te bellen of valium te halen .

Het is alleen maar een goed teken dat de kat zich prettig voelt.



Ben ik ieder geval gerust gesteld. Ik weet wel dat ze zich echt happy voelt want ze oogt gewoon heel vrolijk en ze is aanhankelijk. Ze komt knuffels halen en ze vraagt ook om speeltijd.



Gelukkig hoeft ze niet bij de psych op de bank
Alle reacties Link kopieren
quote:Mies85 schreef op woensdag 30 juli 2014 13:03 Ik zie het helemaal voor me en moet vreselijk lachen.

Je hebt niks aan mn reactie... Maar toch





Het is ook echt hilarisch hoor. Ik heb het niet op film, anders zou ik het zo plaatsen hier.



Het is echt grappig (en een beetje zielig) omdat ze soms gewoon zo ver springt dat ze tegen de muur of de deur botst.



Laatst wilde ik de deur dichtdoen, tegelijkertijd maakt zij een joekel van een sprong en ze vloog nog nét door de deuropening. Paar seconden later was ze echt tegen de deur aan gevlogen!
Alle reacties Link kopieren
quote:oudblond schreef op woensdag 30 juli 2014 13:14 Herkenbaar: mijn oudste kat (15 jaar!) heeft ook van die aanvallen. Wij noemen het 'haar zot kwartiertje'. Ik heb zo'n speelbal aangeschaft waar snoepjes uitvallen als er tegen stoot en dat is een groot succes. Het is een binnen-kat, dus ik denk dat ze haar energie dan even kwijt moet. En 's nachts: ze mauwt niet in mijn oor, maar ik krijg regelmatig een flinke kopstoot! En die bal is 's nachts geen optie want die voetbalt ze door het hele huis (met alle lawaai vandien!





Zo'n speelbal is wel een idee, dankje! Mijn kat is ook een binnenkat, ik wil haar echt niet buiten laten want ik woon vlakbij een weg en daarnaast wil ik de omwonenden niet tot last zijn. Ik heb haar liever gewoon lekker binnen.



'S nachts pak ik ook altijd alles af wat geluid maakt. In haar jaag avontuurtjes heeft ze nogal eens de neiging om haar 'veroveringen' naar ons toe te brengen. Vooral de dingen met belletjes brengt ze als trofee.
Alle reacties Link kopieren
Erg herkenbaar. Wij hebben ook 2 "hazen" in huis. Je zou die debielen samen moeten zien spelen. Hun favoriete speelgoed is de "kraak tunnel", als een stel gekken vliegen ze daar altijd doorheen, luid mauwend. Ik vind het wel grappig! Onze lampen zijn erg stevig, misschien is dat een gelukje
Alle reacties Link kopieren
Leuk, Nuo!



Het was zo'n papieren staande Ikea lamp die eigenlijk z'n beste tijd al gehad heeft dus zo erg is het niet. De andere staande lamp is een groot log ding, die krijgt ze niet snel omver.



Ik merk dat ik elke dag een beetje meer verliefd op haar word ??
Alle reacties Link kopieren
Doet eentje van mij ook! Bij mij is het vooral speelsheid, als ik haar een tijdje aai maakt ze bokkensprongen. Dan doet ze heel spastisch want ze houdt haar voorpoten dan langs het lichaam en springt met de achterpoten (ja, heel lastig om uit te leggen). Een beetje een stokstaartjeshouding (klik), maar dan met hoge sprongen erbij.



Een andere move die ze heeft is 'de muursprong' - als ik in de gang (alleen daar doet ze dat) snel langs de muur wrijf met mijn hand dan beweegt ze haar kopje en ogen mee, rent ze keihard op de muur af, zet zich met haar achterpoten tegen de muur af en maakt een vage zijwaartse sprong van een meter Daarna verstopt ze zich om het hoekje en begluurd mij dan, en dan doet ze het zo nog drie keer. Gelijk daarna is ze superaanhalig..



Soms sta ik in de woonkamer en bespringt ze me opeens, of slaat haar pootjes om mijn enkels heen en daarna rent ze keihard weg Als ik daarna niet reageer gaat ze klieren; dingen van tafel gooien terwijl ze mee aankijkt, kopjes geven aan muren etc.



Ja, het is een zeer vreemd katje En het is niet eens een kitten (ze is 4 jaar)
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een springpoes... Met voorpoten in de lucht en dan heel hoog springen. Vooral als ze graag geaaid wil worden of blij is als je buiten staat (ja echt, blijer kan je mijn kat niet maken: buiten staan is HET ding)..
Geniet van elke dag!
Alle reacties Link kopieren
Hahaha! Ik ga wel stuk hier om al die verhalen. Blijkt dat mijn poezenbeest niet de enige is die aparte dingen doet.



Als ik chagrijnig ben kan ik er extra van genieten.
Alle reacties Link kopieren
Haha wat grappig!Mijn katten springen ook wel maar niet zo hoog dat ze de lamp raken. Hier spelen ze ook met alles behalve hun speeltjes. Wc papier rollen zijn erg in trek...



Curlycurla; waar heb je die glow in the dark balletjes gekocht?Die lijken me wel leuk!
Alle reacties Link kopieren
Bladblazer, die glow in the dark balletjes heb ik bij Zooplus of Petsplace gekocht. Weet ff niet meer zeker welke het was, maar beide webwinkels hebben vaak wel van dat soort aparte speeltjes.



Ze heeft gelukkig (!) geen plafondlamp geraakt maar een staande lamp. Zo'n papieren ding van de Ikea. Vriend zei dat ze we vol tegenaan ging in het midden, waardoor het scheurde. Kan me trouwens wel helemaal voorstellen hoe dat moest zijn gegaan.



Dat ding is ook maar een tientje, dus binnenkort maar weer eens even een ritje Ikea doen
Alle reacties Link kopieren
Oooh en wc papier rollen!!! Als de deur van de wc per ongeluk open blijft vind ik de dag erna opeens een stukgebeten wc rol en overal stukjes wc papier!
Alle reacties Link kopieren
Nog iets stoms van de kat waar ik net over schreef; ze kan niet erg hoog springen. De andere katten kunnen dat wel en die springen zo op een kast van 2 meter hoog. Helaas kan mevrouw dat niet, dus gaat ze dan bij mij slijmen en miepen, net zolang ik haar op de kast zet bij de rest. Als ze er dan zat van is gaat ze weer miauwen en moet ik haar er weer af vissen Of ze doet net of ze eraf wil, en als ik dan mijn armen uitsteek gaat ze speels lopen meppen. Het beest spoort echt niet, het is echt een (verwende) vervelende draak



Denk dat ze net 75cm-1 meter van de grond afkomt als ze springt, of ze vind het gewoon eng, kan ook. Ze is ook erg klein van stuk, als je zegt dat 4 maanden is geloof je het ook, dus kan daar ook van komen
Alle reacties Link kopieren
quote:curlycurla schreef op 30 juli 2014 @ 18:10:

Oooh en wc papier rollen!!! Als de deur van de wc per ongeluk open blijft vind ik de dag erna opeens een stukgebeten wc rol en overal stukjes wc papier!Het kleine monster van mij wiebert onder de wc-deur door, tot ze iets te pakken krijgt, en dan trekt ze de hele rol leeg door het huis heen. Had laatst een witte papieren loper van plee naar woonkamer. Voelde me wel heel VIP toen, tot ik het op moest ruimen
Ze heet tijgetje neem ik aan? :-D
Alle reacties Link kopieren
Hahaha! Dat is op een manier eigenlijk wel heeeeel lief Gucci.



Ik vind het zo leuk om te zien dat katten de dingen die ze niet kunnen, heel koppig tóch willen doen. Het zijn net mensen :-)



As we speak ben ik online wat lekkers en speeltjes aan het bestellen, ze vindt de blikjes natvoer van een bepaald merk verrukkelijk (is ook echt te merken aan haar reactie: bij de andere blikjes die ik ff snel bij de appie haal maakt ze namelijk niet van die hoge sprongen).



Mocht iemand nog tips hebben, dan hoor ik het graag! Andere leuke kattenverhalen zijn natuurlijk ook welkom.



Als ik geen relatie had zou ik wel een crazy catlady kunnen worden vrees ik.
Fijn dat ik je gerust gesteld heb. Ik snap wel dat je je zorgen maakte, katten zijn echt maffe beesten... Maar goed, hoe maffer hoe beter ze in hun vel zitten. (tegenovergestelde: een kat die stil in een hoekje zit of wegkruipt en zich verstopt zit niet lekker in zijn vel)



Hier kunnen ze er ook wat van hoor...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven